Keresés

Részletes keresés

szemerei Creative Commons License 2017.07.21 0 0 157

Sziasztok!

 

Segítséget kérek:

Kaptam egy "Magyarország rejtett kincsei" c. könyvet, amely sok szép látnivalót tartalmaz az ország egész területéről. Szeretném őket egy térképen rögzíteni, később  újabb érdekességekkel kiegészíteni a listát, majd a közel lévőket 1-1 önálló kerékpártúra keretében felkeresni.

Azt látom, hogyan tudok új pontokat felvenni, de nem találom az elmentés módját, így ha bezárom, elvesznek a bevitt adatok.

Mi a megoldás?

Köszönöm: István

 

kubichrisc Creative Commons License 2017.07.13 0 0 156
kubichrisc Creative Commons License 2017.07.12 0 0 155

Üdv.

Nagyon jó az oldal, sokat használom.

 

Garminhoz lehet hogy jól jön:

A gpx fejlécét le kell cserélni erre:

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<gpx creator="Garmin Desktop App" version="1.1" xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/1 http://www.topografix.com/GPX/1/1/gpx.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/WaypointExtension/v1 http://www8.garmin.com/xmlschemas/WaypointExtensionv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/TrackPointExtension/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/TrackPointExtensionv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3 http://www8.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensionsv3.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/ActivityExtension/v1 http://www8.garmin.com/xmlschemas/ActivityExtensionv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/AdventuresExtensions/v1 http://www8.garmin.com/xmlschemas/AdventuresExtensionv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/PressureExtension/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/PressureExtensionv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/TripExtensions/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/TripExtensionsv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/TripMetaDataExtensions/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/TripMetaDataExtensionsv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/ViaPointTransportationModeExtensions/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/ViaPointTransportationModeExtensionsv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/CreationTimeExtension/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/CreationTimeExtensionsv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/AccelerationExtension/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/AccelerationExtensionv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/PowerExtension/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/PowerExtensionv1.xsd http://www.garmin.com/xmlschemas/VideoExtension/v1 http://www.garmin.com/xmlschemas/VideoExtensionv1.xsd" xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/1" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:wptx1="http://www.garmin.com/xmlschemas/WaypointExtension/v1" xmlns:gpxtrx="http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3" xmlns:gpxtpx="http://www.garmin.com/xmlschemas/TrackPointExtension/v1" xmlns:gpxx="http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3" xmlns:trp="http://www.garmin.com/xmlschemas/TripExtensions/v1" xmlns:adv="http://www.garmin.com/xmlschemas/AdventuresExtensions/v1" xmlns:prs="http://www.garmin.com/xmlschemas/PressureExtension/v1" xmlns:tmd="http://www.garmin.com/xmlschemas/TripMetaDataExtensions/v1" xmlns:vptm="http://www.garmin.com/xmlschemas/ViaPointTransportationModeExtensions/v1" xmlns:ctx="http://www.garmin.com/xmlschemas/CreationTimeExtension/v1" xmlns:gpxacc="http://www.garmin.com/xmlschemas/AccelerationExtension/v1" xmlns:gpxpx="http://www.garmin.com/xmlschemas/PowerExtension/v1" xmlns:vidx1="http://www.garmin.com/xmlschemas/VideoExtension/v1">

 

Ezek után nekem a Mapsource és a BaseCamp is megette, valamint fel tudom tölteni az Edge 705-re is.

Connect esetén viszont van egy kis bibi: A Garmin csak activity-ként hajlandó feltölteni gpx-et, abban viszont kell, hogy legyen time tag. Route-ot nem lehet feltölteni, márpedig a sima gpx, amit a merretekerjek.hu generál az nem tartalmaz time tag-et, így ez csak útvonal.

 

Tehát az újabb Garmin eszközökre csak kerülővel lehet feltölteni. 

Próbáltam a Garminnak jelezni a problémát, de arra kértek, hogy vegyem fel az ötletek közé... 

 

Ha pl. a merretekerjek.hu tudna fake időpontokat generálni a gpx-be, akkor activity-ként felmenne, amiből lehet route-ot konvertálni, majd az activity törölhető is lenne.

 

Remélem segítettem a garminos társadalomnak :)

 

Krisz.

olahtamas Creative Commons License 2017.05.10 0 0 154

Kerékpáros szakértőktöl kérdem, hogy a http://www.openstreetmap.org/way/29269124#map=16/47.6684/19.0765 Duna mellett vezető út a kenyi szerint kerékpározható, míg a helyszínen a táblázás nem engedi a biciklizést.

Ez esetben mi a helyzet?

dap78 Creative Commons License 2017.04.30 0 0 153

A Brouter cuccot offline használatra kitettem ide: http://download.merretekerjek.hu

 

OruxMaps előtt Locus-szal követtem a .gpx-eket, de az nem tudta waypointnál bekapcsolni a képernyőt, így nem figyelmeztett letérés előtt csak ha már távol kerültem a nyomvonaltól. Az OsmAnd is tudja követni, de az valahogy nagyon kényelmetlen volt.

 

Előzmény: _proli_ (148)
_proli_ Creative Commons License 2017.04.26 0 0 152

jaja, ez tök jogos, ha így van, de nekem erről a típusú felhasználásról nincs tapasztalatom.

én kizárólag budapesten belüli tervezéshez használom, mert nagyon sokáig autóval-motorral jártam, pl: fogalmam sincs hol van bringaút-bringasáv egy megszokott útvonalhoz képest mondjuk egy párhuzamos utcában.

ebből a szempontból mondtam, hogy okosabban tervez mint a többi, mert nem erőlteti a bringautakat ott, ahol tök felesleges, viszont szépen felvisz rájuk, ha egyébként egy rémálom lenne a forgalom miatt.

Előzmény: forgione1 (151)
forgione1 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 151

ha tudsz jobbat, ne tartsd magadban

 

Nem mondom, hogy jobb, de nincs túlcsicsázva a bikemap.

 

Ésszerűség határain belül tervez.

 

Ahogyan a merretekerjek szintén tudja a gpx fáj letöltést, amit aztán számos appban tudsz használni.

 

A bikemap a gépet sem fogja annyira mint a merretekerjek.

 

Jelzem a kezdeti egyszerű merretekerjek anno jobb volt a bikemaptól.

 

Csak aztán jöttek az egyéni, leginkább idióta kérések és fejlesztői készségek, hogy még ez még az, ezt amúgy emezt máshogy stb. Szóval az induló verzió volt a tökéletes, amin csak rontani lehetett. 

 

Most, hogy nem volt dap78 egy darabig, megállt a további romlás és bonyolítás.

Visszatértével gondolom megint csak bonyolódni fog az egész :-)

 

Ha túrát tervezek megnézem  ezt is, de alapjában a bikmappal végeztetem. És végül a bikemap gpx fájlt mentem, mert ő győz, ahogy átnézem tüzetesen az útvonalakat. Ilyenkor megnyitom a merretekerjeket, bikemapot útvonal tervvel és külön csak a térképet, mert ugye tervezve már nem látszik az adott út színjelölése.

4. lapon meg a google maps van nyitva műhold és térkép funkcióval felváltva :-)

 

Idén már volt egy osztrák Alpok túrám. A bikemap spórolt nekem 180 km-en 35 km-t és 400 méter szintet. Még a merretekerjek bónuszként "1 milliós" fordulóponttal Bécs külvárosán vezetett volna, még a Bikamap a város zajától messzebb, úgy, hogy mégis rövidebb volt az övé :-) 

 

Jobban szeretek erdős patak és folyópartot követő kerékpárutakon tekerni, mint a nagyvárós bűzét követőn.

Előzmény: _proli_ (150)
_proli_ Creative Commons License 2017.04.25 0 0 150

nem azt mondtam, hogy tökéletes, hanem azt hogy nem találtam jobbat.

 

amit eddig próbáltam, az kétfélét tudott, vagy full bringaút, vagy végig az autók között.

a súlyozás itt sokkal optimálisabb, mint akár a bikecityguideban, vagy a bringamania appban.

 

de ha tudsz jobbat, ne tartsd magadban.

Előzmény: forgione1 (149)
forgione1 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 149

egyik sem tervez olyan okosan mint a merretekerjek.:)

 

Azért ne essünk túlzásba :)

 

Vannak hibái és túl van már csicsázva a kezdeti egyszerű és nagyszerűhöz képest.

Van ahol simán betervez zárt, fegyvereres őrökkel ellenőrzött gyártelepre, csak mert a google szerint ott vannak burkolt utak. Vannak igen, de kerítésen belül :-) Tehát sokszor letérít az amúgy gyér forgalmú közútról, hogy kétes helyeken bukdácsoltasson, még ha opcióban nem is vállalom be a bringa tolást.    

Előzmény: _proli_ (148)
_proli_ Creative Commons License 2017.04.25 0 0 148

szia, engem érdekelne a brouter profile.

az oruxmapson kívül van más megoldás amiben menne az útvonakövetés?

 

gyakorlatilag navigálni szeretnék, egy csomó appot kipróbáltam, de egyik sem tervez olyan okosan mint a merretekerjek.:)

Előzmény: Törölt nick (142)
smith Creative Commons License 2017.04.23 0 0 147

Többet végignéztem, amikor írtam, nagy részük éppen átépül a vasútvonallal együtt.

A közelünkben elvileg ez alábbi három kerékpáros rámpával fog rendelkezni .

https://goo.gl/maps/6kwiBkLAWqS2

https://goo.gl/maps/chZ5JirYcR22

https://goo.gl/maps/Jy9jdR3zew42

 

Ez a kettő elvileg már az átépítés előtt is rámpás volt, valszeg az is marad.

https://goo.gl/maps/3oczu264xgM2

https://goo.gl/maps/5YJpzhHn4a82

Előzmény: dap78 (146)
dap78 Creative Commons License 2017.04.23 0 0 146

Köszi. :)

 

Igen, első hallásra ez OSM hiányosság, valószínűleg a térképen nem szerepelnek az átkelők. Mindenesetre mutass egy ilyet térképen, aztán megnézem, hogy tényleg erről van-e szó.

 

Előzmény: smith (143)
dap78 Creative Commons License 2017.04.23 0 0 145

Köszi!

 

Egyelőre nincs lehetőség az egyes utak elrejtésére, ehhez át kellene állni a vektoros technológiára. Egy éve egyébként elkészítettem a vektoros változatot is, csak a teljesítménnyel nem voltam elégedett, ezért nem kapcsoltam be.

 

Mindenesetre ha lesz egy kis időm, akkor opcionálisan elérhetőve fogom tenni a vektoros térképet, mert bizony a teljesítményt leszámítva nagyon frankó, tetszőlegesen lehet rejteni/színezni/áttetszővé tenni bármilyen utat.

 

Előzmény: deejayy (140)
dap78 Creative Commons License 2017.04.23 0 0 144

Huh, bocs, nagyon eltűntem, de mostantól megint figyelek itt is. Elhavazott a munka, nem maradt energiam az oldalra, mostanra hoztam be magam.

 

smith Creative Commons License 2017.03.05 0 0 143

Kár, hogy csak most találtam ide, remélem van még élet errefelé.

Először is gratulálni szeretnék ehhez a munkához, mióta rátaláltam, gyakorlatilag függővé tett. :-)

Lenne is rögtön kérdésem. Mivel leginkább a Balaton körül bicajozunk, feltűnt, hogy a térkép nem kezeli a gyalogos/kerékpáros átkelők lehetőségét, így útvonaltervezésként sem számol velük, kivétel, ahol kerékpárút metszi a vasutat, vagy az a néhány gyalogos átjáró, amit az OSM is tartalmaz.

Ez a probléma akkor alapvetően OSM hiányosság?

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.02 0 0 142

sziasztok,

én nagyon szeretném elkérni azt a brouter profilt, mert már csak ez hiányzik, hogy oruxmapsban reprodukáljam a webes tervezést. nincs meg valakinek korábbról?

köszi

Előzmény: dap78 (78)
forgione1 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 141

Tájékozódásnak pont úgy jó, ha látod :-) 

Előzmény: deejayy (140)
deejayy Creative Commons License 2016.08.19 0 0 140

dap! Szia!
Nagyonállat ez a merretekerjek.hu, fogadd gratulációmat, szép munka!

 

Van lehetőség arra, hogy a bringával nem járható utakat (pl. autópálya) elrejtsek a mapról? Általában szemmel tervezek, amikor kinézek egy túrát, de pár út megzavar. Illetve ugyanez tök jó lenne, ha én tudnám kijelölni, hogy pl. én nem akarok puha földúton/főúton menni, ne is lássam.

 

Köszi!

deejayy

 

Foresh Creative Commons License 2016.07.30 0 0 139

Hogy működik az Oruxmaps? :-)

 

A megtervezett utat lementettem gpx fájlba, amit a KML/GPX fájlbetöltése opcióval feltöltöttem Oruxmapsba.

 

Ezt a fájlt kitudom aztán választani az útvonalak ablakban. Aztán meg eljön egy Navigálási lehetőségek párbeszédablak,  de bármit választok ki és okézom le nem történik semmi.

 

Azt várnám hogy betöltse az elmentett gpx térképet.

 

Javaslat?

Holgery Creative Commons License 2016.07.06 0 0 138

Tényleg! És mennyire jó az oldal!

Előzmény: dap78 (132)
olahtamas Creative Commons License 2016.07.04 0 0 137

http://inkscape.hu/terkepek-mentese-svg-be/

Nekem a maperetive pl. tetszett.

Előzmény: dap78 (135)
Friczy Creative Commons License 2016.07.04 0 0 136

Nem a név, mert adtam neki. Az OSM-en is megpróbáltam az importot, az alábbit küldte vissza:

 

It looks like your GPX file Siofokra.gpx with the description  Siófok lefelé and no tags.
failed to import. Here's the error:
  Found no good GPX points in the input data. At least 75% of the trackpoints lacked a <time> tag.
More information about GPX import failures and how to avoid
them can be found at:
  http://wiki.openstreetmap.org/index.php/GPX_Import_Failures

 

 

Végül a gpsmaps linuxos parancssoros program megette, azt mondtam neki, hogy gpx-ből csináljon gpx-et, és csinált :) Azt már megette a Basecamp is.

Előzmény: dap78 (134)
dap78 Creative Commons License 2016.06.28 0 0 135

Időnként felbukkan az igény, hogy ki szeretné nyomtatni a juzer az útvonaltervet. Ilyet nem tud az oldal és igazság szerint nem is tervezek ilyet, mert szerintem az okoskütyük remekül kiváltják a papírt.

 

Esetleg valaki nyomtatott már ki gpx-et, van javaslat, hogy hogy érdemes? Nem fontos, hogy a merretekerjek térkép legyen alatta, csak tájékozódni tudjon rajta a felhasználó.

dap78 Creative Commons License 2016.06.28 0 0 134

OSM-re ezt azért nem tudni importálni, mivel nem rögzített track. A Garmin valszeg azért nem nyitja meg, mert hiányzik neki valami metaadat, szerintem a név lesz az.

Előzmény: Friczy (130)
dap78 Creative Commons License 2016.06.28 0 0 133

Próbáld ki azt légyszi, hogy nevet adsz a szakasznak és úgy mented le a gpx-et. Úgy megeszi a Garmin?

 

Előzmény: Friczy (129)
dap78 Creative Commons License 2016.06.28 0 0 132

Ausztriát is lefedi a merretekekerjek, nem..?

Előzmény: Holgery (128)
dap78 Creative Commons License 2016.06.28 0 0 131

Javítottam a rövid link generálását.

 

A Google korlátozta a naponta legyártható linkek számát, regisztrációval megemeltem, többé nem lesz ilyen gond elvileg.

Előzmény: Sishee (127)
Friczy Creative Commons License 2016.06.26 0 0 130

A lementett .gpx file-t megpróbáltam importálni az openstreetmap-ba. Az alábbi üzenetet kaptam:

"Found no good GPX points in the input data. At least 75% of the trackpoints lacked a <time> tag."

Előzmény: Friczy (129)
Friczy Creative Commons License 2016.06.26 0 0 129

Készítettem egy útvonaltervet, letöltöttem a gpx file-t, azonban a Mapsource és a Garmin connect egyaránt azt mondja, hogy nem tudja megnyitni, részletesebb információ nincs az üzenetben. Így viszont nem tudom áttenni a gps-be.

 

Holgery Creative Commons License 2016.06.15 0 0 128

Létezik ehhez a remek magyar honlaphoz hasonló Ausztriára? Avagy van-e valahol online megnézhető osztrák bringaút hálózati térkép.
Guglizam, de még nem találtam, csak olyat ami papír térképeket ajánl megvételre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!