Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.16 0 0 1023

Persze, sósavat is lehet üdítősüvegben tárolni. A biztosítékot is meg lehet patkolni. És ezt mind a gyakorlat mutatja, és ebből születnek a "pedig jó ötletnek tűnt" történetek.

Nem. Az adatbázis mezőit arra a célra használjuk, amire létrehozták őket. Ha más célra kell, akkor arra  másik mezőt kell létrehozni.
Ilyet középiskolás informatika órán sem próbálna meg egy kettesnél jobb tanuló.... Egyáltalán, hogyan tud ilyen megfordulni az agyadban? Ez ugyanolyan megoldásod, mint a képernyő tartalmát egy külső eszközzel rögzíteni, és egy homályos paca lett az egész, mert még a fókuszt sem állítottad be.
Trehányság, igénytelenség.
Bár tudjuk, te "nem veszel igénybe a saját értékrended szempontjából teljesen fölösleges ismeretanyagot". Ne is, rájönnél, mennyire nem értesz hozzá.

Előzmény: alnibell (1022)
alnibell Creative Commons License 2020.08.15 0 0 1022

"... az sem tűnik fel, hogy az adatbázis mezői nem  dobozok a sufniban, amiknek a tartalma független a feliratától"

Pedig a gyakorlat pont azt mutatta, hogyha a beírt adat típusa megfelelő, akkor lehet bármi is az adott rekord egy mezőjének a neve, használható a nem eredeti céllal azonos tartalommal is. (Többszörösen kihasználva.)

 

Tudod mit szeretnék? Ha felhagynál a tudálékos, mindenütt a provokáció lehetőségét kereső trollkodásoddal!

Tudom, ez reménytelen, Te már csak ilyen vagy.

Előzmény: annyi baj legyen (1021)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.15 0 0 1021

Miután annak felismerésére nem vagy képes, hogy az idehozott témáddal itt senki nem tud foglalkozni, mivel senki nem fér innen hozzá a turistautak.hu forrásához, annak a felfogására sem vagy képes, hogy egy régen megírt programrészlet nem fogja egy új mező találatát visszaadni, és még az sem tűnik fel, hogy az adatbázis mezői nem  dobozok a sufniban, amiknek a tartalma független a feliratától (azaz, nem hányhatsz bele mindent,, ami éppen az eszedbe jut), ezért ismételten igazolva látszik az alaptézis, hogy nem értesz hozzá.
Tudom, hogy te azt szeretnéd, hogy végre valaki rákérdezzen a legújabb agymenésedre, és tekervényes mondataiddal kifejthesd (amiket te választékosnak gondolsz, pedig csak modorosak), de az a helyzet, még most sem érdekli sem az itteni olvasókat, sem a turistautak fejlesztőit, sem az mtsz-t a turistaút nyilvántartásod. Bár ez utóbbit csak feltételezhetjük, hiszen nem kerested meg őket, még mindig arra vársz, hogy valaki elmesélje nekik, mekkora nagy agy vagy.

Előzmény: alnibell (1020)
alnibell Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 1020

És hova jutottunk ettől:

 

"Ha a GeoJaunt képes egy adatbázis mezőben lévő egynél több, valamilyen szeparátorral elválasztott karaktersorozat közül egyértelműen kiválasztani a keresettet, akkor a TuHu térképi adatbázisát alapul véve létrehozható egy olyan egységes turistaút-nyilvántartás, amely a megyei leválogatáson túl lehetővé tenné a turisztikai szempontból elhatárolt tájegységeken belüli megfeleltetést is.
Ehhez minden részinformáció adott.

Ha az indító kérdésre pozitív a válasz, akkor semmi korlátja nem lenne a fonódások, a jelalakok és színek kezelésének és csupán egyetlen új adatbázis mezőt igényelne."

 

A módszer mindig ugyanaz. A témát feledve, megtalálni a célpontot és lődözni rá.

Ténylegesen ez a troll tevékenysége. Van itt kettő is. Hogy ne legyen kérdés, annyi baj legyen-ről és _ZE-ről van szó.

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.15 0 0 1019

A frappáns visszavágások nagymestere :D

Előzmény: alnibell (1017)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.15 0 1 1018

Nem, azt mutattam be, hogy mennyire nem értesz hozzá. Te magad vagy a programozás és adatbázistervezés antipatternjeinek az archetípusa :)

Előzmény: alnibell (1015)
alnibell Creative Commons License 2020.08.15 0 0 1017

Egész jó kép rólad. Így már felismerhető vagy.

Előzmény: _ZE (1016)
_ZE Creative Commons License 2020.08.15 0 1 1016

Előzmény: annyi baj legyen (1014)
alnibell Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 1015

Hogy nem gondolkodsz, csak csapkodsz, azt ismét bemutattad.

Előzmény: annyi baj legyen (1014)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.15 0 0 1014

Hát persze, nevezzünk egy mezőt anyja bevének és tároljuk benne a születési helyét mert varchar mindkettő. Öt év múlva meg jön egy új fejlesztő, aztán csak néz a fejéből hogy mi az a WHERE 'anyja_neve' ='sátoraljaújhely'.

Ilyen nincs. Egy mezőben azt az értéket tároljuk, amiért létrehoztuk a mezőt.  

Valóban jól látod, tuhus fejlesztést itt vagy egy molinón elérni egyformán értelmetlen. 

Előzmény: alnibell (1013)
alnibell Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 1013

Lásd #997! 

 

Az X év még nincs három. És semmi nem gátolja, hogy a beillesztendő új mező felvegye a korábbi öt bármelyikének a nevét. Továbbá a típusuk is egyezik.

 

De csak rajta, játszd tovább az egyre nagyképűbb troll szerepét!

 

Továbbá, nem azt kérdeztem, nem arra tettem felhívást, hogy van-e itt olyan személy, aki közre tudna / akarna működni a megvalósításban, csupán jeleztem, hogy egyetlen feltétel teljesülése estén mi lenne megoldható a TuHu térképi adatbázisát alapul véve.

Namármost, ha ez a helyzet, akkor ezt ugyanúgy megtehettem itt vagy akár egy kifeszített molinóra felpingálva, de ez tűnt logikusnak.

Harmadrészt, ha nem fordul meg itt olyas valaki, aki érintett, netán járatos a témában, akkor miért érzi úgy egy abszolút érdektelen, hogy minden lehetséges alkalommal a személyemmel kell foglalkoznia? Ja igen, a #997-ben jelzett tényállás alapján.

 

 

Előzmény: annyi baj legyen (1012)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.15 0 1 1012

"Ha megírták, akkor megvan. Nem kell újra kitalálni."

 

:D:D:D:D:D:D:D:D:
Látod, azért csak kibukkan a hatalmas hozzáértésed. Szerinted egy X évvel ezelőtt megírt szkript, ami adott id-jű utak koordinátáit kéri le és illeszti össze egy gpx-é adott mező értéke alapján, az működni fog módosítás nélkül, egy évekkel később hozzáadott mező esetében?


Akkor maradj, én meg elismételgetem még párszor, hátha a valóság át tud törni az agyad védőpajzsán:
senki nincs itt, akinek lehetősége lenne a turistautak.hu forrását módosítani a te kedvedért.


Értelmes ember nyilván már felfogta volna, de rajtad nem csodálkozik senki, de előbb utóbb majd csak rögzül.

Előzmény: alnibell (1011)
alnibell Creative Commons License 2020.08.15 0 0 1011

Ha megírták, akkor megvan. Nem kell újra kitalálni.

 

Az Index fóruma nem a tiéd, nincs semmi jogod eltanácsolni innen!

Nincs, mert egy olyan topicban, amely léte során jó másfél évig, majd több hónapig gyakorlatilag szünetelt, ahol a részedről érdemi új felvetés, gondolat nem jelent meg, ott Te semmivel nem vagy jobban jogosult megjelenni, mint én.

Előzmény: annyi baj legyen (1010)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.15 0 1 1010

Azért működött, mert megírták hozzá a kiszolgáló scriptben a lekérdezést. Többek közt ezt hívják programozásnak, tudod?
Nem, nem tudod.

"Ez csak akarat kérdése."

 

És melyik itteni topik olvasó/író akaratának a kérdése? Sokadszorra kérem, hogy nevezz meg egyetlen egy itteni topiktársat, akinek van hozzáférése a tuhu forráskódjához! Mert ha nincs itt ilyen, felesleges ide öntened a világmegváltó ötleteidet, van már itt két saját topikod, használd azokat.

Előzmény: alnibell (1009)
alnibell Creative Commons License 2020.08.15 0 0 1009

"... ha csak egy mezőt kell kell az adatbázisba beszúrni, és nem kell programozni, akkor honnan fogja a kiszolgáló alkalmazás tudni, hogy létezik egyáltalán a mező?"

Ha valami alig egy évvel ezelőtt még működött 5 pótlólag beillesztett mezővel. Ha ezen mezők adattal való feltöltése, majd a szerkesztés feltöltését követően a GeoJaunt-ban az egyedi kiválasztás probléma nélkül megtörténhetett, akkor semmi akadálya nem lehet ennek megismétlése csupán egyetlen pótlólagos mező felvétele esetén.

Ez csak akarat kérdése. Mint ahogy az is az volt, hogy kinek engedtek hozzáférést az említett öt új mezőhöz, illetve hogy kinek engedték meg a leválogatást.

Előzmény: annyi baj legyen (1008)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1008

Az a helyzet, a topik soha nem volt sem osm, sem tuhu témájú, hanem az volt, amit a címe is sugall, egészen addig, amíg ide nem jöttél és bele nem okádtál a közepébe.

 

"És bizony látogat ide olyan is, aki több szempontból is érintett, csak most kussol.

Vagy azért, mert fogalma sincs arról, hogy miről is van szó vagy azért, mert veszélyeztetve érzi a saját megoldását."

 

Mondj egy idejáró tuhu fejlesztő nevet, vagy ismét el kell könyvelni téged, sokadszorra, egy olyan embernek, aki, hmmm... hadilábon áll a tényekkel.

És válaszolj, ha csak egy mezőt kell kell az adatbázisba beszúrni, és nem kell programozni, akkor honnan fogja a kiszolgáló alkalmazás tudni, hogy létezik egyáltalán a mező? Vagy szokás szerint most sincs semmi fogalmad, mi hogyan működik?

Előzmény: alnibell (1007)
alnibell Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1007

De mégis, mi a fenét vártok valójában? Ja igen, azt, hogy legyen újra szórakozási lehetőségetek.

 

Az Index fóruma nem csupán OSM terület. És bizony látogat ide olyan is, aki több szempontból is érintett, csak most kussol.

Vagy azért, mert fogalma sincs arról, hogy miről is van szó vagy azért, mert veszélyeztetve érzi a saját megoldását.

 

Amit anno el akartam érni, azt részben, egyetlen közreműködői tevékenységgel, alapjában meg is valósítottam. 

De lenulláztattam, mert annyira ellenséges hangulat alakult ki, hogy nem volt értelme fenntartani.

Most azt állítom, hogy egyetlen kérdésre adandó pozitív válasz esetén minden mennyiségi akadály nélkül megvalósítható lenne ugyanaz, ráadásul úgy, hogy a kigyűjtés nem csak megyék szerint, hanem a tényleges tájegységek szerint is megtörténhetne.

 

Végül megismétlem a lényeget:

Ha a GeoJaunt képes egy adatbázis mezőben lévő egynél több, valamilyen szeparátorral elválasztott karaktersorozat közül egyértelműen kiválasztani a keresettet, akkor a TuHu térképi adatbázisát alapul véve létrehozható egy olyan egységes turistaút-nyilvántartás, amely a megyei leválogatáson túl lehetővé tenné a turisztikai szempontból elhatárolt tájegységeken belüli megfeleltetést is.
Ehhez minden részinformáció adott.

Ha az indító kérdésre pozitív a válasz, akkor semmi korlátja nem lenne a fonódások, a jelalakok és színek kezelésének és csupán egyetlen új adatbázis mezőt igényelne. (Egy helyen módosított szöveg.)

 

És olvassatok vissza, ki milyen ötlettel állt elő, osztott meg gondolatot itt vagy bárhol? És ennek tükrében vizsgáljátok, van ennek a topicnak bármi értelme?

S mivel a trollkodást úgy se hagynátok abba, részemről itt, most lezárva.

 

Előzmény: annyi baj legyen (1005)
_ZE Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1006

"Az adattábla kiegészítése rekordonként egyetlen adatbázis-mezővel nem programozási feladat. " - GOTO 10: Biztos, hogy egy mező, biztos, hogy az összes, az adott adathalmazt kezelő alkalmazás el fogja viselni a módosításodat? Az adatkonzisztencia, illetve az adatok módosítása során ezeket a plusz dolgokat mi és hogyan fogja frissíteni? Hogyan... Valami miatt deja vu érzésem van...

A "csak egy mező"-ről jut eszembe:

https://derrickesharry.blog.hu/2017/03/26/a_csak_egy_mezot

És találd ki, ki vagy te ebben a sztoriban...

Előzmény: alnibell (1002)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1005

Hát mit a francot tegyünk hozzá? Van egy tuhus ötleted, amit az index.hu fórumán jelentesz be, nem foglalkozva azzal, hogy egy darab tuhus fejlesztő sem jár ide. Megcsinálni nem tudod, támogatóid nincsenek, akik azt mondanák, hogy bakker, ez jó ötlet, mégis, mi az amit el akarsz érni, hogy ezeket ideöntöd időről időre? 

Előzmény: alnibell (1004)
alnibell Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1004

Az egészre tökéletesen ül a #997-ben idézett meghatározás.

 

"Egyszer azért panaszkodsz, hogy senki sem foglalkozik veled, egyszer meg az a baj, ha hozzászólunk."

A bibi ezzel az, hogy Te és a társad nem hozzászóltok, hanem kötözködtök, provokáltok, a felvetett témához semmit nem tesztek hozzá. Másrészt a tényközlés az nem egyenértékű a panaszkodással.

Igen, a merevlemez kiegyensúlyozása az egyik égető teendő.

"... aztán alnibell bejelenti, hogy őt nem is érdekli az egész."

Ha így lenne, nem is vetettem volna föl. Ugyanakkor az is érvényes, hogy nekem nem hiányzik.

A többi nem más, mint indulatgerjesztő szófosás. De mint írtam, nem tudsz kihozni a sodromból.

És igen, az ötletem felhasználásához csak az előzetes engedélyem megszerzése esetén járulok hozzá.

És bár elvetélt, négy TuHu-tájegységre nézve csak elkészült a kódolási munka és részben a nyilvántartás is. És ehhez senki nem járult hozzá semmivel. 

 

Előzmény: annyi baj legyen (1003)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1003

Egyszer azért panaszkodsz, hogy senki sem foglalkozik veled, egyszer meg az a baj, ha hozzászólunk. Én leírtam, miből épül fel a geojaunt.
Ha nem kell programozni, akkor a geojaunt honnan fogja tudni, hogy van egy újabb mező? Vagy csak az a mező azért kell, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a merevlemez, ne billegjen?

És már el is értünk a szokásos végkifejlethez:
Megvolt az alnibell megjelenik a világmegváltó ötlettel, alnibell duzzog, hogy senki nem foglalkozik a világmegváltó ötletével, aztán alnibell bejelenti, hogy őt nem is érdekli az egész. Még lesz majd egy fázis, amikor MEGTILTJA, hogy bárki hasonlót csináljon, aztán elnyugszik kicsit. Két hét múlva kezdődik újra, miért lépteti ki a tuhu, miért nincs bevágás a térképen, miért nem akarja senki megcsinálni egy tíz éves weblapon talált iromány szerint a tuhun amit ő szeretne, bár neki nem kell, de lehetőleg azért mondja el valaki a tuhusoknak, hogyan kell megcsinálni, másvalaki meg mondja el az mtsznek, hogy ő nagyon kitalálta ám.

Előzmény: alnibell (1002)
alnibell Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1002

"... megint nem ment semmi érdekes a tévében és csupán beszélgetni vágytál"

És érdekes előbb Te, majd később a társad is szükségét érezte, hogy szóljon, holott a felvetéshez semmivel nem járultatok hozzá. Szóval, inkább úgy tűnik, hogy már hiányoltátok a korábbi játékotok folytatásának lehetőségét.

"Azért mégiscsak kiderült, hogy azt akarod, hogy más szerverén más programozza le a te ötletedet 😀"

Mint korábban, most is csak az derült ki, hogy fogalmad sincs arról, amit közöltem.

Nem kell ugyanis programozni semmit. Minden megvan. Az adattábla kiegészítése rekordonként egyetlen adatbázis-mezővel nem programozási feladat. Mint ahogy az egyszerű kérdés megválaszolása sem. 

Ha nincs erre hajlandóság, elvetél ez is, mint a korábbi többi. Mindenesetre engem nem ér kár. Már csak azért sem, mert a korábban elvégzett kulimunkától ezúttal mentesülnék.

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.14 0 1 1001

Azért mégiscsak kiderült, hogy azt akarod, hogy más szerverén más programozza le a te ötletedet 😀

Előzmény: annyi baj legyen (1000)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1000

Akkor nevezz meg egyet a topikba írók közül akit meggyőztél ÉS van fejlesztői hozzáférése a Tuhu szerveréhez. Ha nincs itt ilyen, akkor megállapíthatjuk, hogy megint nem ment semmi érdekes a tévében és csupán beszélgetni vágytál. 

Előzmény: alnibell (999)
alnibell Creative Commons License 2020.08.14 0 0 999

A téma ez: ha a GeoJaunt az egy mezőben lévő karakterlánc sorozatból ki tudja választani a keresett karakterláncot, akkor a TuHu térképi adatbázisát alapul véve létrehozható egy olyan egységes túraút-nyilvántartás, amelynek a fonódásból, színből és jelalakból eredő korlátja nincs, amely csak egyetlen rekord-mező beillesztését igényli és amely a megyék szerinti leválogatáson túl lehetővé teszi a turisztikai szempontból meghatározott tájegységi leválogatást is.

 

Ebben minden benne van. Ha van / lenne szándék a közreműködésre, akkor szinte azonnal megvalósítható lenne.

Nekem nem kell, de azért a gondolkodás még nem elvetendő tevékenység.

Nem veszek igénybe a saját értékrendem szempontjából teljesen fölösleges ismeretanyagot akkor, amikor gyakorlatilag minden szükséges részelem megvan, a TuHu rendelkezésére áll.

 

A hozzászólásod jellemzése ez esetben a #997-ben olvasható.

 

Előzmény: annyi baj legyen (998)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.14 0 0 998

Kiguglizhattad volna ennyi idő alatt az OL manualját is, és nekiálhattál volna tanulmányozni. 

 

Most ott tartunk, mint eddig, nem tudod kinek kell, nem tudod ki fogja megcsinálni az ötletedet, csak hisztizel folyamatosan. 

Előzmény: alnibell (997)
alnibell Creative Commons License 2020.08.14 0 0 997

"A reaktív troll ezzel szemben nem provokál, hanem keres magának egy megfelelő célpontot, és őt támadja szavai, érvei kiforgatásával vagy személyeskedéssel."

Csináld vagy ezt vagy az előzőt, nem tudsz kihozni a sodromból.

A kérdésed nem csak provokatív és fölösleges, alapjában a tárgyához semmi közöd hozzá. Ehhez tartsd magad!

 

Előzmény: annyi baj legyen (996)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.14 0 0 996

Válaszolsz a kérdésre, vagy továbbra is terelsz? 

Előzmény: alnibell (995)
alnibell Creative Commons License 2020.08.14 0 0 995

"Alapvetően kétféle trollt különböztetünk meg: a provokatív troll egy feltűnő, érzelmek felkorbácsolására alkalmas üzenettel (amit azonban komoly állításnak vagy kérdésnek álcáz) próbálja felhívni magára a figyelmet."

 

Ugye, magadra ismersz?

Előzmény: annyi baj legyen (994)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.14 0 0 994

Szóval mégsem tudod megcsinálni? Ez probléma lehet, de akkor javaslom a hozzártők megkeresését, hogy megvalósulhasson az ötleted

https://www.freelancer.com/

Előzmény: alnibell (993)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!