Keresés

Részletes keresés

annaaa2 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 53

Köszönöm, így már megy. (használati utasítást nem látok a felületen ...)

Előzmény: Anele (50)
Anele Creative Commons License 2016.03.20 0 0 52

Iskolánk mostantól két telephelyen "üzemel": 1-2 osztályosok külön vannak felvezetve a KELLO -nál is. Vajon a rendszer összesíti a két helyre rögzített adatokat? Mert ugye az 5-8 ig járó "kegyelemkenyérből" kapják ők is a porciójukat. 

Anele Creative Commons License 2016.03.20 0 0 51

Úgy lesz. Köszönöm! A "szörny" elnevezés találó! 

Előzmény: Call_me_Al (48)
Anele Creative Commons License 2016.03.20 0 0 50

Először az évfolyamot töltöttem be, majd az osztályokat...utána lehet választani "a tanulók betöltése előző évfolyamból". nekem sikerült szerencsére. 

Előzmény: annaaa2 (49)
annaaa2 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 49

Ti már látjátok a tavalyi tanulókat, osztályokat? Át tudjátok tölteni? Mert nálam üres minden. Várjak türelmesen?

Call_me_Al Creative Commons License 2016.03.20 0 0 48

Kezdd el már most sulykolni, hogy online KELL jóváhagyni a listát. Tedd fel az iskola honlapjára, magyarázd el a kollégáidnak, hogy ők meg magyarázzák el a szülőknek szülői értekezleten. Úgyis fel kell készíteni a szülőket arra, hogy az ő feladatuk lesz a visszáru eltakarítása...

 

Egyszerűbb sose lesz, egyszerűbb akkor lenne, ha eltakarítanák ezt a Kellónak nevezett szörnyet. De jövőre már egyszerűbbnek fogod érezni, mert rutinos leszel.

Előzmény: Anele (47)
Anele Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47

A szülő online jóváhagyhatja a tankönyvlistát. Aki ezt nem teszi, annak nyomtathatunk.(?) Ez egyszerűbb lesz???Vagy maradunk a hagyományos módszernél (nyomtatás - aláírás) ?Nálunk a szülők fele nem fog élni ezzel, a számunkra egyszerűbb és az iskola számára takarékos megoldással. Ti hogyan gondoljátok?

Anele Creative Commons License 2016.03.19 0 0 46

Aki tavaly volt a tankönyves nálunk, ő mindenkinek adott.

Előzmény: Anele (45)
Anele Creative Commons License 2016.03.19 0 0 45

Ez szerintem is így logikus, ahogyan Te leírtad...Kérdeztem a helyettest ez ügyben és ő mondta, hogy nekik is adjak igényfelmérőt...Benned jobban bízom...köszönöm!

Előzmény: Call_me_Al (44)
Call_me_Al Creative Commons License 2016.03.19 0 0 44

Nem teljesen értem, a térítésmentes gyerek (jövőre már negyedikig) miért kérne tankönyvtámogatást? Ingyen kapja, mit támogatunk rajta? És az ingyenességet sem kell igazolnia, mert alanyi jogon az.

Előzmény: Anele (43)
Anele Creative Commons License 2016.03.19 0 0 43

Köszönöm a választ! Ti adtatok a térítésmentes osztályok tanulóinak igénylőlapot tanulói tankönyvtámogatáshoz? Én azt gondoltam, hogy mivel nem kapnak semmit, nincs szükség a "semmi" igénylésére. Vagy tévedek?Jó lenne...

Előzmény: Call_me_Al (41)
Call_me_Al Creative Commons License 2016.03.19 0 0 42

"Alaprendelésnél mind a NEM fizetős diákok részére történő rendeléseknél (térítésmentes, normatív támogatott, egyéb módon támogatott), mind a könyvtári rendelésekre vonatkozóan megszűnik a visszáru.

A fizetős diákok vonatkozásában közvetlenül a szülő élhet elállási jogával 2016. szeptember 15-ig, illetve pót- és évközi rendelés esetén 14 napon belül."

 

Én ezt úgy értelmezem, hogy a nem fizetős, de időközben távozott, megbukott stb. diák könyvei rajtad rohadnak. Az egyik állami szerv szívatja a másikat: mert nyilván a fölösleges könyveket ki kell fizetnie a Kliknek, az állam az egyik zsebéből (Klik) átteszi a pénzt a másik zsebébe (Kelló). Meg persze bazi nagy pazarlás, de mióta Kelló és Klik van, minden az.

 

Ha fizetős a diák, akkor majd a szülőnek kell elintéznie a visszáruzást. Hehe, imádni fogják a szülők. A tankönyvesek élete kicsit egyszerűbb lesz, ha a szülők online hagyják jóvá a rendelést, de hogy a szülők mennyit fognak káromkodni, arra nincsenek szavaim.

 

Azért nem eszik ezt a kását ilyen forrón, lesz itt még változás, most éppen be van szarva a hatalom, éppen a tankönyv az, ami könnyen megoldható hangulatjavító intézkedéseket jelenthet.

Előzmény: annaaa2 (40)
Call_me_Al Creative Commons License 2016.03.19 0 0 41

Miért ne kapná meg? Nálunk volt rá példa (beteg lett a gyerek, kórházban volt hetekig, utána meg otthon volt), a kutya nem kérdezte, hogy bejár-e vagy nem. Darab-darab.

Előzmény: Anele (39)
annaaa2 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 40

Elindult a 2016-os tk-rendelés. Megnéztétek már? Jól értem, visszáru az iskolák számára gyakorlatilag megszűnt? Tehát ha a szülő vmit rendel, köteles aug-szeptemberben átvennie, akkor is, ha a gyerek már a nyáron iskolát váltott? Vagy bukott? És majd a szülő visszaküldi a könyveket? Ezt még értelmeznem kell vagy megkérdeznem  a Kello-tól, hogy tényleg így van-e ...

Anele Creative Commons License 2016.03.06 0 0 39

Kérem a segítségeteket!

Ha valaki magántanuló lett, (ingyenességre jogosult) az iskola ebben az esetben is megkapja rá az állami támogatást?  

 

Anele Creative Commons License 2016.03.04 0 0 38

Szóval ez itt a válasz helye)))))))))))))))Mire elkezdődik a rendelés belejövök)));

 

Előzmény: Call_me_Al (35)
Anele Creative Commons License 2016.03.03 0 0 37

A rendelésről....

A kollégáknak nem kellenek az OFI-s könyvek, amelyekkel - olcsósága végett - megoldhattuk az 1-3 osztályok könyveinek biztosítását. Mit könyveinek? Munkafüzeteinek)))A matekosok ragaszkodnak a Műszaki  és Mozaik kiadók tankönyveihez, ami elindítja azt a  cunamit, ami a könyvek rendelésekor a fejemen landol majd.  

El sem tudom képzelni, hogy mi lesz. A 7-esek tankönyvcsomagjának ára 15 455   forint volt tavaly, most a 8-os lesz ennyi,ami elviszi a normativa jelentős részét. Ajjajjaaaj! Jobb lenne bele sem gondolni, DE....

 

OX-os nyelvkönyveink vannak))))

Anele Creative Commons License 2016.03.03 0 0 36

Sajnos a végzettségem alapján az iskolai könyvtárat is el kell látnom, s ezt a két feladatot a "főnök" szerint szükségszerű összekapcsolni. 25 órában tanítok és heti 3 órában vagyok a könyvtárban. (!!!) Ezt a feladatot ennyi idő alatt kell elvégeznem, ami LEHETETLENSÉG! De persze közmunkásokkal megoldotta, hogy a könyvtár teljesítse azt a feladatát, hogy a tanárok és diákok rendelkezésére álljon tanítási időben. Hahahaaaaaaaaaaaa (Ez a véleményem volt)

Jó pihenést!

Call_me_Al Creative Commons License 2016.03.03 0 0 35

Kötelező vállalnod? Nem mondhatod, hogy ingyen kösz, inkább nem. Még az is lehet, hogy egyből megvilágosodnak, és kifizetnek. Ne hagyd magad, harcolj! Az iskolákban egyébként semmi nem megy jól, miért éppen ez menne?

Előzmény: Anele (34)
Anele Creative Commons License 2016.03.03 0 0 34

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Valóban takarékos megoldás, mindamellett, hogy tartalmas is! Ha megengeded lemásolom, s javaslatot teszek az igazgató úrnak, hogy bevezethessem.  Nálunk így működik. Nélküle levegőt sem vehetünk, ugyanakkor pontos választ nem tud adni a kérdéseimre.

Most ellenőrzik a tavalyi évet (fenntartó), s nagyon izgulok, mert az igazolásoknak a szeptemberi átadáskor és okt. 1 -én is érvényesnek kell lenniük. 

Az igényfelmérő lapokra rá kellett írni az összes 227 tanuló okt. azonosítóját, címét és jóváhagyatni a fent nevezett úrral. Időnként úgy érzem, hogy  valami nem jól működik, mert egyszerűsíteni kellene ezt az egész eljárást. 

A felelősségért járó(?) teljesítési díjat a mai napig nem kaptam meg. A gazdasági vezető szerint a KELLO nem utalta, de a szerződésben az áll, hogy az iskolának elküldött számlából már kivonták ezt az összeget. Láttam a számlát és valóban annyival kevesebb volt. A gazdasági vezető nem értette, hogy miért nem egyezik az összeg a statisztikai adatban látható végösszeghez viszonyítva. Amikor azt mondtam, hogy ez az én "díjam" lehet, közölte velem, hogy tévedek. Komolyan mondom elegem van már!!!

Így kezdődik el a következő évi rendelés! Tiszta élvezet!)))

 

Szép napot kívánok!

Call_me_Al Creative Commons License 2016.03.02 0 0 33

Bármilyen furcsa - mert egy agyonszabályozott gyártási folyamatban telnek a mindennapjaink - nincs semmi előírás erre. Akár kezdheted is. Ugyanakkor én ellestem egy másik iskolától azt a módszert, hogy kinyomtatták az osztálynak szóló teljes tankönyvlistát, azon be kellet jelölni, hogy mi az, amit NEM kérek belőle, és a végén szerepelt egy nyilatkozat:

 

 

Tisztelt Szülő!

Kérem, a túloldali listában jelölje meg azokat a könyveket, amiket NEM KÉR a következő tanévre. (Mivel egy osztályban négy különböző nyelvi csoport van, így a nyelvkönyvek közül biztosan lesz olyan a felsorolásban, amire gyermekének nem lesz szüksége). Kérem, hogy írja alá az alábbi nyilatkozatot:

Tudomásul veszem, hogy az általam nem kért könyveket az iskola nem rendeli meg, így azok beszerzéséről szükség esetén nekem kell gondoskodni.

Budapest, 2015. április 23.

                                                                                                                             _______________________________________

                                                                                                                                                           szülő aláírása

Kérem továbbá, hogy az alábbi két lehetőség közül válassza ki az Önre vonatkozót, és írja alá a megfelelő nyilatkozatot!

Alulírott _________________________________________________ a tankönyvpiac rendjéről szóló 2001. évi XXXVII.törvény 8.§ (4)-(6) bekezdésében biztosított normatív kedvezmény igénybevételére vonatkozó igényt nyújtok be, mert a hivatkozott jogszabályban meghatározott feltételek közül az alábbi teljesül (kérem, húzza alá a megfelelőt):

a) a gyermek tartós beteg

b) három- vagy többgyermekes családban él

c) rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül

d) a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján SNI besorolást kapott

 

Amennyiben a kedvezményre jogosultság igazolása nem történt még meg, de annak fennállását az illetékes hatóság várhatólag a tanév első napjáig, de legkésőbb 2015. szeptember 15-ig igazolja, akkor itt kell aláhúzással megjelölnie, hogy melyik jogcím alapján áll MAJD fenn a kedvezmény a tanuló esetében:

a)                           b)                           c)                            d)

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak megfelelnek, az általam megjelölt kedvezményre való jogosultságom ez év június 10-én fennállt. Tudomásul veszem, hogy amennyiben a kedvezményre való jogosultságot az iskola felé 2015. szeptember 15-ig nem igazolom, úgy a kapott tankönyvek ellenértékét 2015. szeptember 20-ig befizetem.

Budapest, 2015. április 23.

                                                                                                                               _______________________________________

                                                                                                                                                              szülő aláírása

Gyermekem nem jogosult ingyenes tankönyvre, az általam kért könyvek árát a könyvek átvétele után, 2015. szeptember 15-ig befizetem a Könyvtárellátó számlájára (banki átutalással, csekken vagy a Kello-infopontokon, kijelölt postahivatalokban személyesen, iskolakezdési utalvánnyal)

 Budapest, 2015. április 23.

                                                                                                                                   _______________________________________

                                                                                                                                                              szülő aláírása

 

 

Vagyis a jogosultság igazolása és a rendelési lista jóváhagyása egy lépésban történik, kis papír- és munkatakarékosság.

Előzmény: Anele (31)
Anele Creative Commons License 2016.03.02 0 0 32

Még egy kérdés: 

- Nálatok kik végzik   ezt az "áldott" tevékenységet? Könyvtárostanárok?

Anele Creative Commons License 2016.03.02 0 0 31

Sziasztok! Írjátok már meg, hogy milyen időpontban kell kiosztani az igénylőlapokat az ingyenesség (tankönyv) felmérésére! Van erre EMMI rendelet, vagy az iskola dönti el?

 

Call_me_Al Creative Commons License 2016.01.25 0 0 30

Én még december végén megkaptam, tanulónként bruttó 300-at.

Előzmény: flvk1962 (27)
flvk1962 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 29

Ez szép! Köszönöm szépen a választ!

Előzmény: keletisarok (28)
keletisarok Creative Commons License 2016.01.19 0 0 28

Szia!

 

A Kello november elején leigazolta, de erről semmiféle értesítést nem küldtek, véletlenül találtam rá a teljesítésigazolásra a honlapjukon.

 

Azonnal jeleztem a Kliknek, aki ma a tankerületi igazgatókat behívatta, és a korábban nettó 300 Ft/tanuló díjazást átírva bruttó 300/tanulóra módosított szerződést adott át nekik.

 

Ez biztosan szájkaratecunamit fog holnaptól elindítani, és amíg el nem ül, nem fognak utalni, az hétszentség.

 

Az előző tanév díját is márciusban utalták. 

Előzmény: flvk1962 (27)
flvk1962 Creative Commons License 2016.01.19 0 0 27

Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy van aki megkapta már a tankönyvfelelősöknek járó díjazást?

Köszönöm szépen a válaszotokat!

 

Call_me_Al Creative Commons License 2015.09.01 0 0 26

Miért is nem, lep meg. hogy nem indult el a pótrendelés elsején, ahogy ígérték....

Call_me_Al Creative Commons License 2015.08.25 0 0 25

Hahó, van itt valaki?

 

Előfordult olyan, hogy rendeltél x példányt egy könyvből, kaptál y példányt, és a szállítólevélen y szerepelt? Azaz a szállítmányhoz mellékelt összesítő szerint minden rendben, miközben nem. Valami azt súgja nekem, hogy nem egyedi a problémám...

Luszly Creative Commons License 2015.06.02 0 0 24

Kedves Naiv Sorstársam!

 

Én is optimistán álltam másfél évvel ezelőtt a tankönyvfelelősi feladatok ellátásához, amikor megbíztak ezen neves feladatellátással. Még az a 100 Ft/tanuló összeg is motivált, túlóráztam épp eleget. (Sajna felsőfokú végzettséggel is szakmunkás minimálbért kapok).

Nem szeretném elvenni a kedvedet a beígért 300 Ft/fő díjazástól, de én, mint tankönyvfelelős a 2014/2015-ös tankönyvrendelés után még a mai napig sem kaptam egy fillért sem, hol ott a Kello a KLIK-nek még 2014. december 1-jén átutalta az összeget. Nem tudom hol a pénzem/pénzünk!?

Egyébként ha megakadsz a munkában nagyon szívesen segítek Neked!

 

Üdvözlettel

Előzmény: agyérgörcs (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!