Keresés

Részletes keresés

dreia Creative Commons License 2012.11.18 0 0 1312

Ezt én is tudtam, hogy sok élsportoló pszichopata, és foglalkoztat, hogy vajon, ha minden pszichopatát kora gyermekkorban kemény sportra fognának, megelőzhető lenne-e, hogy rossz úra térjenek. Talán a kemény sport leköti a gonosz hajlamaikat, mivel alapból mindig az ártáson jár az eszük. Mondjuk ehhez az kellene, hogy kisgyerekkorban szűrjék őket képalkotóval, mert már ki lehet mutatni így az elváltozást, ami jellemző az agyszerkezetükre. Na de ez ellen meg biztos lenne nagy tiltakozás, hogy nehogy már előre megbélyegezzünk kisgyerekeket. 

 

Előzmény: Törölt nick (1310)
dreia Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1309

A lelkiismeret, ami neki nincs.

Előzmény: Tikimiki (1308)
Tikimiki Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1308

A robbanást úgy értem, hogy berobbant a fejébe a gondolat, hogy tényleg megöli. Előtte csak utálta, kényelmetlen volt neki, esetleg pokolba kivánta. de csak úgy érzelemből. Hogy aktívan tettekre váltsa, azt gondoltam a robbanásnak. Mindannyiunknak lehet időnként olyan gondolata: úgy agyoncsapnám! Aztán maradunk passzívak nem csapjuk agyon. van valami ami visszatart.

Előzmény: Törölt nick (1306)
dreia Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1307

Inkább úgy kellett volna írnom, hogy az, hogy 47 héves koráig nem gyikolt, nem azt jelenti, hogy addig egy jóindulatú, jószívű ember volt, és egyszercsak kijött belőle a gonosz. Biztos lehetsz benne, hogy a konszolidált külső, kedves viselkedés ellenére addig is utálta az embertársait. Náluk maximum pozitív érzelem talán annyi, hogy kedvelnek valakit, és azt is csak addig, amíg 100 %-ban pozitív visszajelzést kapnak tőle. Elég egy apró megjegyzésed, amit sértésnek vél, és örökre az ellenségének fogad, de te nem is tudsz róla, mert semmi jelét nem mutatja. 

Előzmény: dreia (1305)
dreia Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1305

A pszichopaták nem kattannak be, ők mindvégig mások, csak jól titkolják. Neki Bence nem stresszt okozott, őt az zavarta beteges mértékben, hogy nem ő az első a férfi életében. Ők a dominanciára törekszenek. A pszichopaták immunisak a stresszre, nem is szoronganak. Ezért sajnos még annyi elégtételt sem érezhetünk és a kisfiú családja sem, hogy most biztos eszi a fene a börtönben, mert még a saját sorsuk is hidegen hagyja őket, egyszerűen nem félnek. Azért a többségük kerüli a gyilkosságot, mert csak jobb nekik is szabadon, de, ha úgy alakul, hogy lecsukják, az sem rázza meg. Ezért is a legveszélyesebbek, őket nem tartja vissza a halálbüntetés sem, és azt sem lehet tudni, melyik pszichopatából lesz gyilkos és melyik marad "csak" egy jellemtelen, másokat kihasználó manipulatív ember. 

Itt is ilyesmit magyaráz egy igazságügyi pszichológus:

http://tv2.hu/musoraink/mokka/117800_pszichopata_es_szociopata_p._erika_de_nem_elmebeteg.html

Előzmény: Tikimiki (1303)
Tikimiki Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1303

talán azért van ilyen nagy érdeklődés, mert nem világos a motiváció. Amikor lumpenek ölik meg a gyereküket akkor is sajnáljuk a gyereket, de valahogy bekalkulálható,hogy hitvány emberek hitvány tette volt. De nekem az az elborzasztó, hogy egy időzített alvó bomba volt ez a nő. És egyszercsak robbant. De mi tudott aktivizálódni, ami nyugodott 47 éven át? valaki már írta, hogy a nőnek már volt egy válópere. Az is lezajlott, ahogy sok más elválónál. Egy csomó dolog történt vele, soha nem kattant be. A lánya megszülhette a gyerekét, és neveli. Nem a börtönben ül csecsemőgyilkossággal. A munkahelyére bejárt, tett-vett, beszélgetett, főnöke sem kattantotta be, nem vált vérengzővé a munkahelyi stressztől. És akkor mi történhetett most, hogy egy 11 éves gyerek aktivizálta? Mit tud tenni egy ilyen kisgyerek. Szájaskodik maximum. Gyerekbeszédtől bődült el benne a borjú.

És félelmetes, hogy meg lehetett benne bízni. Bármelyikünknek vannak ilyen kinézetű ismerősei, totál elfogadhatóak, nem gyanúsak. Bármelyik robbanhat akkor? Én félek attól, hogy mennyi titkos düh, vagy őrületre valló hajlam lehet olyan  ismerőseimben akiktől nem várom. lehet, hogy a mosolygós köszönős szomszédom holnap leöl valakit?

Szóval szorongást kelt az ügy amellett hogy sajnáljuk a kisgyereket. Mert ő sem gyanakodott erre a nemgyanús nőre. A bizalom sérül ilyenkor, nemcsak a konkrét résztvevőkban, hanem bennünk is.

Előzmény: kisödön (1300)
mamicska Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1301

ugyan áruld már el, hogy van - e alibid?

 

te úgy írsz, mintha ott lettél volna - gyanúúúúús, nagyon gyanúúús:) nem fogok meglepődni, ha begyűjtenek:)

Előzmény: Törölt nick (1298)
kisödön Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1300

 

 

nem gondoltam volna, hogy ennyi hozzászólást generál ez a szörnyű, embertelen tragédia.

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1299

a rendőrök első dolga a kocsi átvizsgálása lesz.

 

Vagy ha nem is az első dolguk, mindenesetre a bejelentés után már nem tudja majd eltüntetni a kocsit, hiszen sejthette, hogy órákig kihallgatják, és utána is szem előtt lesz. A cigányoknak lett volna még legalább egy napjuk megszabadulni a kocsitól.

Előzmény: Törölt nick (1297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1298

a második helyszínnél  is élt még a kisfiú vagy csak az elsőnél

 

Ennek minimális jelei lehettek, főleg hogy még valamennyire meleg lehetett a teste, a légzése és szívdobogása valszeg észrevehetetlenül gyenge volt már az első ásásnál is. (Nem hiszem, hogy szándékosan élve ásták el, kockáztatva, hogy esetleg valami csoda folytán kikaparja magát a föld alól.) Halottnak hihették már elsőre is, a kikaparáskor meg annyira siettek, hogy ezzel nem törődtek.

 

Egyetértek, hogy ez ott van a legdurvább bűncselekmények között, amikről valaha hallottam.

Előzmény: Navorsky (1294)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.17 0 0 1297

De nem biztos, hogy volt más lehetőség. Azon gondolkodtam, hogy miért adta oda a nő a hajléktalanoknak a kocsit. Főleg, ha a hírek szerint még pénzt is kaptak (legalábbis találtak pénzt a K. Józsefnél). 

 

A vadász megzavarta őket. Az eredeti terv szerint ők 20:15 után kicsivel már végeztek is volna, és mentek volna haza. Ehelyett 20:15 után kapkodva kiásni a gyereket, és berakni a kocsiba. Itt két probléma akad. Az egyik, hogy kb. húsz perc lett volna egy sír kiásására, ami szerintem kevés. Miközben a hajléktalanoknak vissza kell érniük a szállásra (nem tudom, van-e takarodó, vagy ilyesmi, de minél később érnek vissza, annál gyanúsabb), és (ez a legnagyobb probléma) a nő kocsija véres lett. Nyilvánvaló, hogy a véres kocsit nem hagyhatta magánál, mert ha bejelenti az eltűnést, a rendőrök első dolga a kocsi átvizsgálása lesz.

 

Ezért a nő megbízhatta a tettestársakat, hogy vigyék el a véres (bűnjel) kocsit az ásóval, késsel, és a holttesttel együtt (azok esetleg megígérték nekik, hogy még aznap este megszabadulnak a holttesttől, de a 75 perc kevésnek tűnik erre), és valahogy szabaduljanak meg tőlük. A nő arra számított, hogy az alvilági cigányok valahogy meg tudnak szabadulni egy lopott kocsitól, amit utána szétbontanak alkatrészekre és az Isten se találja meg, a holttestet meg később megtalálhatják, azt már nem tudják majd sehogy őhozzá kötni. A cigányok viszont cigánymunkát végeztek, a holttestet még csak-csak elásták (talán csak másnap?), de az ásót és a kést hebehurgyán otthagyták valahol a sír közelében, a kocsit meg egyszerűen csak használták, pedig szerintem a nő a lelkükre köthette, hogy szabaduljanak meg tőle valahogy (lehetőleg alkatrészekre bontva).

 

A nő pedig autó híján csak későn ért haza (esetleg csak este tízkor), és amikor hazaért, és tárcsázta volna a rendőröket, hirtelen elnehezült a keze, és elkezdett aggódni, hogy mit is fog most hazudni, hol hagyta a gyereket órákkal ezelőtt. A végén csak éjfélre tudta összeszedni minden erejét, hogy felhívja, no nem a rendőröket, hanem a nevelőapát, akinek egy rögtönzött hazugságot mondott (valószínűleg a harmincféle kigondolt és elvetett hazugság közül az egyik kevésbé jól sikerültet), aztán újabb két óráig gondolkodott azon, hogy most mit is mondjon a rendőröknek, aztán csak hajnali kettőkor hívta őket, és megint csak valami ostoba hazugsággal. A buta hazugságokkal szinte még aznap lebukott. 

 

Ha a cigányok valahogy megszabadulnak az autótól, a kést és az ásót nem csak otthagyják a holttest mellett valahol, és valami okos és jól felépített hazugságot talál ki, ami szerint az autót a gyerekkel együtt lopták el, és nem csak éjfél után telefonál, akkor a vadász vallomása semmit sem ért volna. Viszont akkor is ott maradt volna a három vagy négy mobil (legalább az egyik férfi, a nő, és a kisgyerek telefonja) cellainformációja, meg a nő híváslistája, ami önmagában lebuktatta volna akkor is.

 

Engem ez leginkább az idióta S. Márk meg a három soproni hülyegyerek tettére emlékeztet (mégha teljesen más is volt a motiváció, S. Márk pedig valszeg nem is igazán szándékosan gyilkolt), ahol egy teljesen amatőr ember kigondolja, hogy elkövet egy súlyos bűncselekményt, és annyira amatőr hibákat követ el, hogy napokon belül elfogják.

Előzmény: Navorsky (1296)
Navorsky Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1296

ez túl rizikós lett volna..., hisz éjjel a nő jelentette, sejthette,hogy elkezdik keresni.

Előzmény: Törölt nick (1293)
Navorsky Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1295

pontosan így gondolom én is..., azonnal mentem volna Kaposvárra éjjel be a yardra, a nőnek szólok, hogy jöjjön ő is oda...

Előzmény: Törölt nick (1292)
Navorsky Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1294

nem biztos, hogy sötét volt... egy mezei zseblámpa is ad annyi fényt, hogy ásni lehessen...

arra lennék kíváncsi, hogy a második helyszínnél  is élt még a kisfiú vagy csak az elsőnél.. bár, ha kiásták és látják, hogy él biztos agyonverik mielőtt beteszik a kocsiba..( borzasztó még írni is...:(( ) mocskos férgek..,mit szenvedhetett a kisgyerek, hogy sírhatott, vajon próbált-e menekülni, mit kiabálhatott, anyu, apu?.-és mindezt a nő végighallgatta...:( annyit jár az agyam.., egyetlen gyilkoság nem rázott még meg ennyire...

az biztos, soha nem fogom Szita Bence nevét elfelejteni....

Előzmény: Törölt nick (1290)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1293

A "disznóvágásról" véres-sáros ruhában a nő autójával megérkező hajléktalanok... Nem lehet, hogy a holttest még ott volt az autóban 21:20-kor? Ezért hagyta ott náluk a nő az autót, mert a holttest még benne volt, és mivel a kocsi is véres lett, rábízta a cigányokra, hogy szabaduljanak meg a holttesttől, cserébe megtarthatják az autót is. És csak másnap ásták el a holttestet. Vagy ez lehetetlen?

Előzmény: Navorsky (1291)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1292

Szerintem a nevelőapának a telefonba azt mondhatta éjfélkor, hogy már szólt a rendőröknek, ezzel elejét vehette annak, hogy a nevelőapa jelentse be a rendőröknél. Bár mintha úgy rémlene, hogy valahol meg azt olvastam volna, hogy éjfélkor azt mondta, hogy még nem szólt a rendőröknek. (Én a nevelőapa helyében még abban a percben felhívtam volna a rendőrséget.)

Előzmény: Navorsky (1291)
Navorsky Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1291

 pisztolynak valamivel magasabb a hangja, de van olyan puska aminek pisztolyos a hangja..., nehéz megállapítani és több tényezőtől függ, vannak jellegzetes ráutaló hangok..., az ember a sajátját azért megismeri...

sok minden nem stimmel itt sem.., kevésnek tartom az 1:05 percet..., család is furcsa számomra..., nő éjfél után telefonált a nevelőapának, hogy eltűnt a Bence..., a yardnak csak hajnal kettőkor, miért nem előbb és miért a nő telefonált!? kellett lenni előjelnek is, hisz hetekig szervezte, tervezte a nő..

 

Előzmény: Törölt nick (1287)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1290

De biztos, hogy már el volt ásva a gyerek? Azért kérdezem, mert a hírekben tényleg az szerepel, hogy "kiásták", de nem lehet, hogy még nem volt betemetve?

 

Mert így a második elásásra csak nagyon kevés idő jut. Ahogy egy olvtárs rámutatott, sötétben nem is egyszerű ásni.

Előzmény: Navorsky (1289)
Navorsky Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1289

 míg a vadász után ment a Kertész (sztem ő volt az), addig a nő és a másik pali elkezdték kiásni a gyereket..., Kertész visszament a tetthelyre, majd a nő kocsijába tették a testet, és kerestek gyorsan egy másik helyszínt.

Előzmény: Törölt nick (1285)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1288

Ami már a Zsanett-ügyben is gyakori volt, hogy a bulvársajtó iszonyatosan eltorzítva adta közre a híreket, így nagyon nehéz kibogozni még azt is, hogy a rendőrség stb. mit köt az orrunkra. 

Előzmény: Törölt nick (1287)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1287

A Bándy Kata ügy kapcsán megtanultam, hogy amit a rendőrség közzétesz, az lehet szándékos dezinformáció is. Úgyhogy érdemes kételkedni bármilyen megjelent hír kapcsán, mert lehet a rendőrök által terjesztett álhír. Pl. lehet, hogy a rendőrök azt gondolják, volt egy negyedik tettes, és nem mondanak semmit, nehogy az gyanakodjon. Vagy nem akarják, hogy az ügyvédek idő előtt megtudjanak valamit, hanem felkészületlenek legyenek egy újabb bizonyítékkal szemben. Stb.

 

Érdekesek voltak ezek a lövéshangok. Egyik haverom egy időben a Honvédségnél (még mindig ott van, de már lehet, hogy mást csinál) hangfelderítőként dolgozott. Lövések hangjából meg tudta mondani, hogy milyen kaliber, honnan lőttek, hol csapódott be, stb. Nyilván főleg ágyúkra, nem puskákra.

Előzmény: Navorsky (1286)
Navorsky Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1286

Bence eltűnése óta olvasgatom a hírportálokat, fórumokat..., néha agyrém kerülget annyi f.szságot olvasok.

találtam egy csengőhangos oldalt..., pár lövéshangot meglehet hallgatni..

 

http://www.csenghangok.hu/fegyver%20es%20robbanas%20hangok.html

Előzmény: Törölt nick (1282)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1285

De miért, szerinted az belefér fizikailag, hogy 

 

20:15 vadász megzavarja őket

 

20:15-20:25 (gondolom minimum tíz perc lehetett ez, főleg ha ideszámoljuk a vadászos beszélgetést is) autós üldözés, majd visszatér az autóval

 

20:25-21:20 átszállítják a holttestet, megássák az új sírt, eltemetik a gyereket, és visszaérnek a hajléktalanszállásra

 

?

 

Én azért gondoltam, hogy amíg az egyik autó autós üldözést csinált, addig a másik autóval már serényen dolgozniuk kellett a holttest eltüntetésén, mert még így is szűkös az idő.

 

Sőt még akkor is szűkösnek tűnik az idő, ha a másik sír is előre meg volt ásva. Bár ott felmerül, hogy miért ástak volna előre két sírt egy holttestnek.

Előzmény: Navorsky (1280)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1284

Biztosan van hibahatára, a sántosi üres sírt ha jól tudom szerdán találták. Azt nem biztos, hogy meg tudják mondani, hogy teszemazt hétfő délelőtt vagy hétfő este ásták-e ki. Ha már hetek óta vagy legalább több napja ki volt ásva, akkor az nyilván egyszerűen megállapítható.

Előzmény: Navorsky (1281)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1283

normál világításnál nincs vakítás...így láthatta

 

A visszapillantóból? Sötétben? Vezettél már sötétben autót? Láttad a mögötted vezető sofőrt? Mert én világosban mindig látom (legalábbis ha közel kerülnek mögém), sötétben meg csak ha kivilágított kereszteződésben egymás mögé kerülünk. Még ha a vadász esküdözik, hogy látta a sofőrt, akkor is kételkednék benne, amíg nem ad legalább egy elég jó személyleírást.

Előzmény: Navorsky (1277)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1282

Meg a bulvárhírekből, bár az utóbbi napokban csak annyit találtam, hogy a beismerő vallomás előtti napon összefutott P. Erika és Gyöngyi Sándor a kórházban.

Előzmény: Navorsky (1280)
Navorsky Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1281

megtudják állapítani...

Előzmény: Törölt nick (1278)
Navorsky Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1280

nem...

most már rákérdezek, csak innen a topikból tájékozódsz?

Előzmény: Törölt nick (1279)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1279

Akkor marad az a verzió, hogy a nő + a másik férfi vitték át a holttestet + ásták a sírt.

Előzmény: Navorsky (1277)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1278

Ez az első napokban röppent fel, és csak annyi alapja van szerintem, hogy ott volt a megásott üres sír. De nem biztos, hogy akár napra pontosan meg tudják állapítani, mikor ásták ezt a sírt.

Előzmény: Navorsky (1275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!