Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 666

Igen, ezzel egyetértek

 

Végülis mindkét gyerekem nagyon jól boldogul egyetemen, jobban bírják a vizsgaidőszakokat, az idejükkel-erejükkel jobban gazdálkodnak és fizikailag is erősebbek.

 

A látványsportok utánpótlását is támogatnám,mert 8-12 évesen még édeskeveset segit a szülein, hogy talán 10 év múlva kitűnő jéghokis lesz.

Előzmény: Ho anyó (664)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 665

Azert a latvanysportot tamogatjak,mert abbol van esely arra,hogy legalabb valamennyi vissza is jojjon a befektetesbol. Ha a kajakba fektetnenek,akkor abbol konkretan a dicsosegen es az egeszsegen kivul, mi haszna lenne? Semmi. Maradjunk a focinal. Egy picit kene javulnia a focinak es maris milliardok jonnenek az UEFA-tol,a FIFA-tol...A Vidi mar eddig is kb 600 m-t keresett,es meg semmit nem ert el. A kolozsvari CFR a BL-be jutasert tobb,mint 10m eurot kapott,es meg fog kapni.

Torghelle meg  nem kap 7.5 m-t havonta. Ez megjelent valahol,de nem igaz.

Janicstol en sem sajnalom az EDDIG kapott penzt. Az innentol juttatott penzeket ellenben nagyon.

 

Előzmény: Ho anyó (664)
Ho anyó Creative Commons License 2012.11.02 0 0 664

Az én két gyerekem valószínüleg idősebb mint a tiéd. Mikor általános iskolába jártak, a feleségem azt akarta, hogy a suli mellett járassuk őket angolra. Én meg azt gondoltam, hogy nyelvet sokan tanulnak Pesten, de egészségesek kevesen vannak. (Valóban, a fiam másodmagáva sportolt az osztályában, mig később a lányunk egyedüli volt a társai között.)

Két lehetőségünk volt, mert nevelő egyesület a közelben csak kettő volt. Másfél kilóméterre a BVSC uszoda és kb. ugyanannyira az MTK vivószakosztálya. Arra jutottunk, hogy az úszás monoton, egyhangú, ezért a vívás mellett döntöttünk. Helyesen. Akkor tele volt a szakosztály volt világ és olimpai bajnok vívó edzőkkel (Pl. Tordasi Ildikó) Nehezen indult, a heti öt edzés, majd egy év után, hétvégeken verseny, messze vidéki városokban. 8-10 év után mindkettő válogatott kerettag lett. Kiskoruktól az egyesület adott használt cvívó felszerelést, nem soka pénzbe kerültek, csak a vívó cipőket nyűtték rendesen. Azokat nekünk kellett venni.

Annyira megszokták a terhelést, hogy egy idő után maguk igényelték, hogy ők is akarnak nyelveket tanulni. Ment is.

Az egyik azért hagyta abba, mert azt mondta, hogy ebből nem lehet egzisztenciát építeni, a másiknak meg elment az edzője Amerikába egyetemre edzőnek.

Mindketten kész felnőtt emberek, családdal és ha nehézségeik támadtak, mindig erőt tudtak meríteni sportoló multjukból.

 

Azzal nem értek egyet, amit írsz, hogy a látvány sportok utánpótlását támogassa az állam. A londoni olimpián pont ezek a sportágak nem szereztek érmet, ha jól emlékszem. (pontot lehet, hogy szereztek)

Itt ebben a topicban sokan megkérdőjelezik Janicsnak juttatott pénzek jogosságát. Én nem irigylem tőle.

Viszont értelmetlennek tartom a magyar foci állami támogatását, sőt, kidobott pénznek tartom. (Sokan nem tudják például, hogy Torghelle Sándor, a Videoton játékosa, havi 7,5 millió forintot keres. Mi ehhez képest Janics havi fizetése. Ja, hogy ő nem a látványsportot űzte?!)

 

Előzmény: Törölt nick (660)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 663

A sport is olyan,mint a tanulas. Az sincs ingyen,de jo befektetes. Persze nincs ra garancia,hogy sikeres sportolo lesz,ahogy arra sincs,hogy sikeres orvos,jogasz,mernok lesz,de legalabb egeszseges lesz,es nem egy elhizott hajpacni...remelhetoleg.

Előzmény: Törölt nick (660)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 662

Köszi, ez igazán épitő hozzászólás volt :-)

Előzmény: mérnemtudoksosebelépni (661)
mérnemtudoksosebelépni Creative Commons License 2012.11.02 0 0 661

"ha mellette a 6-14 éveseknek szinte ingyen lenne a sport, de az utoljára a büdöskomcsik alatt volt, amikor én sportoltam."

 

A volt házmesterünk is azt mondja, hogy azok voltak a szép idők. Neki például még felállt a farka.

Előzmény: Törölt nick (658)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 660

Nem, Bp külső kerületében laknak és ott volt valami foci-lehetőség. Abban a kerületben egy rohadt uszoda sincs...talán csak strand

 

Nézd, mindkét  gyerekem sportolt, ha a fiad 6 éves, akkor nekem 14 évvel több tapasztalatom van. becsületszavamra nem akarom magam óriási expertnek előadni, csak a tapasztalataimat irom le.

 

Először úgy gondoltam kisiskolásként úszniuk kéne , méghozzá sokat. Úszni tudni kell, jól és sokat, nagyszülők Duna mellett , nehogy belefulladjanak nekem a nyári szünetben. Na az már elég sok pénz, de egyesületben napi 2 edzést mégse akartam 6-7 évesen. Igy viszont mocsok drága ilyen -olyan úszósuliban. Kizárt, hogy ma átlag proli magyar család 4 gyerekkel megengedhesse magának. Aztán próbáltunk triatlont meg hasonlókat és mindenütt a pénzen bukott el. Ismerek olyan öttusaedzőt, aki megmondta, hogy ált iskolásként 90%-ban a szülőkön meg a család anyagi helyzetén múlik a gyerek sportolása, ő nem is verbuvál csóró környék iskolájában... Ez érvényes vívásra, téli sportokra stb Edzésrekell hordani, felszerelés kell télen-nyáron, versenyre menni vele.

 

Kajak abból a szempontból jó volt, hogy ott nem ciki a rongyos felszerelés, összevissza melegítő,  ócska papucs, a zokni úgyis kilyukad ,  minden használt volt, később meg válogatottként kapott jobb felszerelést.

 

Viszont anyagi, szervezési okokból még ezt sem tudja a szülők többsége vállalni. Gimnáziumban a gyerekeim osztályában ált harmincvalahányból 3 sportolt versenyszerűen, az osztálytársak fele még úszni is alig tudott ( vagy sehogy )

 

No ehhez képest tartom luxusnak az elit fociba töltött pénzt... ha mosta  látványsportokba több adó jut és azt gyerekekre költik, annak nagyon örülök

 

Előzmény: sefu (659)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 659

Az biztos valami valogatott lehetett.

Azert meg mindig a foci a legolcsobb sport. Amikor en fociztam meg labdank sem volt,csak muanyagbol.Most meg a fiameknak 20 labdaja van 6 evesen. Az ismerosodnek uzenem,hogy,ha igazabol focista akar lenni a gyerek,akkor kuzdjon es el fogja erni a celjait. Az elejen persze nehez,de ha tehetseges elobb-utobb felfigyelnek ra,de addig persze ki kell huznia:-((

Pont ez a jo a sportban,hogy kitoresi lehetosege van a szegenyeknek is. Nem hiaba amerikaban az NBA jatekosok mind szegeny feketek:-((

Előzmény: Törölt nick (658)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 658

Nem fiú :-)

 

Nem vitatom, hogy MÁSUTT tizezrek nézik, sőt a Tv közvetítés révén millók. MÁSUTT nem is kell állami támogatás, mert jó üzlet.

 

Én azt furcsállom, hogy amig az Európában meg a világon a nagyon sokadik magyar focista ifinek van külön mezteregetője, addig  csóróbb magyar kisgyereknek esélye sincs sportolni. Van egy ismerős  ötgyerekes család, anyuka mondta képtelen volt előteremteni a pénzt, hogy a kisebbik fiai mindhárman eljárjanak focizni. Kapus vagy mi volt az egyik gyerek és állandóan új kesztyüt kellett venni stb ami többezer ft, új holmikat mert kinőtték, elhazsnálták  stb Ennek fényében tartom luxusnak, hogy van egy elit, amibe nyomják a pénzt, bár a focistáknál nemzetközi eredményeket nemigazán mondanám elitnek, csak itt nálunk országhatáron belül, a többi sportághoz képest.

 

Semmi bajom nem lenne vele, ha mellette a 6-14 éveseknek szinte ingyen lenne a sport, de az utoljára a büdöskomcsik alatt volt, amikor én sportoltam.

Előzmény: sefu (657)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 657

Ez szep es gratulalok,de sajnos a kajak az egyik olyan sport,aminek minimalis a reklamerteke. Nem csak nalunk,az egesz vilagon. A foci meg az egesz vilagon a legnepszerubb sport. Nemetorszagban egy negyedik vonalbeli meccsen volt 15.000 ember. A VB-t nezik 2 mrd-an.Meg a magyar NBI-ben is a kutyauto focistat jobban ismerik,mint a Te gyerekedet,aki vilagbajnok. (hacsak nem nyert olimpiat).Sajnos szerintem ez kulfoldon is igy van. Volt olyan noi valogatott meccs Nemetorszagban,ahol 50.000 ember volt kint. Hihetetlen,igaz? Nekem is,de ez nem magyar talalmany. Ez egy ilyen sport. Nem hiaba. De mondom megegyszer.A fiadnak is megvolt az eselye,hogy focista legyen.Nem lett. Ez van:-( Az ilyenekert kell az olimpiai eremert ennyit fizetni,mert mashonnan ok biztos nem kapnak ennyi penzt:-(

Előzmény: Törölt nick (656)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 656

A gyerekem kajakozott még gimnazistaként, elég jól ment neki ( világbajnok stb )  Volt edzőtáborban pl Dunavarsányban focistákkal, azt mondta hihetetlen  s..ggnyalást láttak a náluk, külön ember volt arra, hogy kiteregesse az izzadt  mezeket, nehogymár az aranylábú gyerekek fáradozzanak. Körbeugrálta őket egy egész team, gyúrók  stb Ezek velük egyidős srácok voltak. Úgy tünt sokszorosát kapják támogatásban mint ők . Nem panaszként írom, mert igy is boldogultunk, sok pénzt öltünk bele, de mégiscsak a világ legjobbja lehetett a gyerek, hozott  egy kosárnyi érmet, az iskolában is felnéztek rá, a kiskölkök is az egyesületben.

Előzmény: sefu (655)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 655

Itt,Budapesten.

 

Az NB1-ben nincs allami penz. A TAO-s penzeket felszerelesre, utanpotlasedzokre,eszkozokre, lehet kolteni.Focista berre nem.

Az Allianz arena araba is tett az onkormanyzat,a roman klubokat is tamogatja a helyi onkormanyzat. Elhiszem,hogy Amerikaban ez nem igy van,de az engem nem erdekel. Ott meg van halalbuntetes. Az inkabb.

Előzmény: Törölt nick (653)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 654

Így van,én sokallom a 25 ezer hivatásos spotolót ,az edzőiket,a köréjük épített kiszolgáló személyzetet,a sporteszközeikt,az adminisztrációjura fenntratott bürokata hegyeket ....

 

Olyant érzek,mint az állami gondozott gyereknél ..

Egy gyerekre jut 5 állami alkalmazot,akik azzal a szerencsétlen gyerekkel takaróznak ..

Előzmény: Törölt nick (653)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 653

Könyörgöm, egy focistát ne az állam tartson el !!! A foci üzleti vállalkozás, méghozzá nagyon jó biznisz. Hajrá. Ha jól fociznak, sok a néző meg a szponzor, gratulálok nekik.

 

Node állampénzen bénáznak ???

 

Szerintem csak a gyerekek, fiatalok sportolását kéne támogatni, népegészségügyi okokból. Legyenek létesitmények, felszerelés, jól megfizetett edzők, táborok jelképes havi díjért. A kölköknek jobb lesz az állóképessége, addig se a TV-t bámulják vagy cigiznek a haverokkal. Ha csak annyi haszna lesz a gyerek sportjának, hogy nem lesz disznó kövér vagy nem fullad bele vizbe, mert jól tud úszni, már megérte.

 

Jó lenne egyetemi sport, a kiemelkedően teljesitő ifiknek ösztöndij, ahogy az amcsiknál. Tanul, sportol.

 

A felnőtteknél meg tényleg elég lenne egy kisebb elit, példaképnek meg országimázsnak.

Előzmény: sefu (649)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 652

Hol van az az itt ?

Előzmény: sefu (651)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 651

De,itt elek.

Előzmény: Törölt nick (650)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 650

,,panasznak helye nincs. En nem irigylem toluk."

 

Ugye nem itt élsz,nem te fizeted  prímást ?

Előzmény: sefu (649)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 649

A focistak kb Puskasek ota jol keresnek,tehat nem tegnap ota,igy mindenkinek volt lehetosege focistanak lenni,ahogy az is koztudott,hogy egy portas meg nem keres milliokat. Mindenki dontse el mi akar lenni,de panasznak helye nincs. En nem irigylem toluk.

Előzmény: Törölt nick (647)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 648

a tököm tudja,mt írtm,beittam rendesen ,ne kérdezz ma már tőlem bonyolut dolgokat ...

Előzmény: sefu (646)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 647

Jól kerső focistát itt se az állam tartson el ,nem tudom,hol van a világbn,hogy a ,,világsztár "

állami alkalmazott ....

Előzmény: Törölt nick (642)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 646

Nem tudlak kovetni.

Miert remegnek? Ez a havi 200,az hogyan jon ide? A 15-20 milliora gondoltal,ami a cikkben van? Az havi 1-1,6m ft,nem 200!

Előzmény: Törölt nick (645)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 645

Akkor meg ne remegj a botlábú focisták havi 200 ezréért ...

A 25 ezer hivatásos sportoló amúgy mennyi eredményt  muat fel?

Előzmény: sefu (640)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 644

Az MLSZ allitja,hogy 200.000 koruli,a FIFA azt irja,hogy 127.000 az igazolt labdarugo. Ebben a 6 evestol,a 90 eves veteranokig,nok..mindenki benne van,aki igazolassal rendelkezik.

Előzmény: sefu (643)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 643

Kozel 200.000 igazolt labdarugo van,amibol papiron az NBI a profi,azaz 16 csapat x 25 jatekossal,ami ugyebar 400 lenne. Ellenben az elso 4-5 csapatot kiveve,ahol a jatekosok fele kereshet 1m-t havonta,a tobbi csapatnal,max 4-5 jatekosnak van ekkora jovedelme.

A mai magyar NBI-ben max 100 jatekos keres havi egy milliot. Az NB II-bol egyet sem tudnek mondani. Ezekhez hozzajon a par kezilabdas, hokis, vizilabdas, teniszezo...A 25.000-nek a 2%-a az 500 lenne. Aaaaa.Marhasag. Ha hozzavennenk a kulfoldon focizo sztarokat,azt a max 20-at,akkor sem jonne ki,de azok meg nem itthon jatszanak.
Szoval,ha engem kerdezett volna az ujsagiro nem a professzort,akkor is hitelesebb cikket irhatott volna,mint ez a cikk.

Előzmény: Törölt nick (639)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 642

Látod azt irják, hogy többségében focista, nem tudom ez számszerüen hány fő

 

röhej, hogy FOCISTÁK is , akik ha jól fociznak, vagyonokat keresnek szerte a világon, hiszen a foci nagy biznisz , no őket nálunk ez a hülye állam tartja el :-)

Előzmény: Törölt nick (639)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 641

Én azt tudom, hogy a gyerekeim utánpótlás-edzői, akik kb 500 általános iskolás  gyerek edzését vezetik, mindenféle egyéb melót, fűnyírás stb maguk csinálnak az egyesületben, ha családjuk van, akkor általában külföldre mennek, mert családot abból a fizetésből nem lehet eltartani, kb általános iskolai tanár fizetésért dolgoznak, hiszen ugyanaz a közalkalmazotti bértábla vonatkozik rájuk.

Előzmény: Törölt nick (637)
sefu Creative Commons License 2012.11.02 0 0 640

Itt:-)
Mondtam en,hogy sportolo vagyok?

Előzmény: Törölt nick (637)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 639

A 25 ezer hivatásos sportolóból mennyi lehet a focista ?

Előzmény: Törölt nick (638)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 638

Igy kezdődik a cikk, tessék elolvasni  :

 

A szakértői becslések szerint a 25 ezer hivatásos magyar sportoló egy-két százaléka keres évi 80-100 millió forintot, köztük legtöbb labdarúgó, akik eddig jövedelmük nagyobb részét az állam elől eltitkolva tették zsebre

 

Szóval fussunk neki újra :

 

A 25 ezer nagy része labdarúgó, akik ráadásul még a béka feneke alatti szinvonalon játszanak, gyerekkorom óta nem jutottak ki világversenyre és egyébként is a focisták sehol se az állam csecsén lógnak,  csak nálunk van ilyen idióta helyzet.

 

Nem hiszem, hogy kb az átlag olimpiai csapat 2-3-szorosánál több egyéb sportoló kapna állami támogatást max 1000 + ilyenolyan ösztöndijak az ifiknek, na az mondjuk 2000

 

annyit még elbírna a büdzsé , nem ?

 

 

Előzmény: Törölt nick (632)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 637

Melyik országban ?

És te milyen tejesítmény mellet élsz meg a sportból ?

Előzmény: sefu (636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!