Keresés

Részletes keresés

skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.29 0 0 739

Korda Gyuri Bácsi zseniális dalának zseniális Spanyol változata:

skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.29 0 0 738

:D

Előzmény: józsiapu01monor (737)
józsiapu01monor Creative Commons License 2013.11.28 0 0 737

kompromisszum született.

Előzmény: skyhawk007 (736)
skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 736

Zavar? Nem, nincs itt semmi féle zavar.

De lássuk sorban:

 

"Mindezeknek köszönhetően mára egy - az egyházaskozári törzstenyészettől teljesen elkülönülő - abszolút önálló vonalat alakítottam ki. Melynek a Baranyai Zengő Tájfajta nevet adtam. " - Ez így igaz.

 

"Nem én vagyok a fajta, a tenyésztési jog és a fajta forgalmazási jogának tulajdonosa. Nincs jogom hivatalosan a Zengő tyúk kifejezést használni. Nem is fogom ezmegtenni az előbb meghatározott jogok tulajdonosa iránti tiszteletből és barátságból. Hivatalosan nincsenek Zengőim." - Ez ma is pontosan így igaz. Ezt a szelvényt abból az írásomból ollóztad ki, amelyik a Zengő Plymouthra vonatkozott. Bizony nincsenek hivatalosan Zengőim. Baranyai Zengő Tájfajtám van.

 

"Ugyan hosszú évek óta tartom őket, jóval régebben, mint a jelenlegi fajtatulajdonos." - Ez pontosan így van. De ettől még a Zengő Plymouth - Mecseki Zengő az Övé.

 

"Nem hívhatom őket Zengőnek, mert nem az enyém a tenyésztési jog. Sőt hivatalosan Zengőm sincs. " - Erre az előbb reagáltam már. (ismétled magad, nálam is előfordul párszor)

 

"Bivaly erős genotípus alakul nálam, egy alfaj." - Ez is igaz. Tessék megnézni az utódokat, önmagukért beszélnek. De bárki eljöhet hozzánk a tyúkfarmra és szeméyesen megtekintheti az állományt. Vagy most hétvégén Pécsett az MGKSZ pécsi egyesőletének a galmb, díszmadár és kishaszon állat kiállításon a kiállított baranyai Zengőket. Az alfaj kifejezést használtam volna? Na ez helytelen elismerem. Önálló vonal, ez állja meg a helyét.

 

"Teszek rá" - Igen teszek rá, de a rend kedvéért azt is ollózd  ide mi az, amire teszek! Mert a történet úgy kerek ám. 

 

Józsi, nincs itt semmi féle zavar.

 

Nos, támadsz megállás nélkül, mint a megveszekedett. Valójában nem értem pontosan mi is a problémád velem. Soha nem bántottalak, de még egy rossz szavam sem volt hozzád. Még csak nem is beszélgettünk a közelmúltig, mikor is a provokatív kérdéseid feltetted nekem. Már elézésed kérem, de semmi közöd sincs ahhoz, hogy mit csinálunk, vagy mit tenyésztünk. De tudod mit?! Felajánlok neked 15 db Baranyai Zengő naposcsibét tavasszal. Ajándékba adjuk és megtisztelsz vele, ha elfogadod. Csak annyi dolgod lesz, hogy el kell jönnöd értük. 

Józsi, nekem semmi bajom veled, tényleg semmi.

 

józsiapu01monor Creative Commons License 2013.11.27 0 0 735

Szia Tibi.

Igazad van zavar amit itt olvasok és valóban nem fogom tovább olvasni, de azért össze szedtem egy pár mondatot amit te írtál.

Mindezeknek köszönhetően mára egy - az egyházaskozári törzstenyészettől teljesen elkülönülő - abszolút önálló vonalat alakítottam ki. Melynek a Baranyai Zengő Tájfajta nevet adtam. Nem én vagyok a fajta, a tenyésztési jog és a fajta forgalmazási jogának tulajdonosa. Nincs jogom hivatalosan a Zengő tyúk kifejezést használni. Nem is fogom ezt megtenni az előbb meghatározott jogok tulajdonosa iránti tiszteletből és barátságból. Hivatalosan nincsenek Zengőim. Ugyan hosszú évek óta tartom őket, jóval régebben, mint a jelenlegi fajtatulajdonos.. 2013.05.16 21:02:44 © Nem hívhatom őket Zengőnek, mert nem az enyém a tenyésztési jog. Sőt hivatalosan Zengőm sincs. Teszek rá. Bivaly erős genotípus alakul nálam, egy alfaj. Hol a tisztelet, hol a barátság? Teszel rá. Sajnálom.

Előzmény: skyhawk007 (733)
skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 734

Üdvözlöm!

A nevem Hegedüs Tibor.

 

Az elmúlt évek során a szelekciós lépéseknél az egyik legfontosabb szempont a parlagi jelleg,- tulajdonságok erősítése volt. Mai napig zajlik ezen értékmérő tuladonságok - élelem keresés, ellenálló képesség, eleség hasznosítás stb. - erősítése. Baranyai Zengőről egyértelműen elmondható, hogy igazi parlagi jellegű fajta. Vannak már több felé az országban teljesen extenzív tartásban állomány, ha gondolja szívesen adok elérhetőséget és érdeklődhet náluk, ne tőlem hallja az eredményeket. 

Kopasz nyakú tyúkokon és azok utódjain 6. éve Zengő kakasok vannak. Tavaly tettem először rájuk kopasz nyakú kakast és jövőre teszek rájuk másodszor. Még jó néhány évre van szükségem, mire olyanok lesznek, amilyennek szeretném. A Baranyai zengő vonal hobbi változataként tenyésztem őket. Hogy mekkorára nőnek azt megnézheti saját szemével is, ha megtekinti következő link tartalmát. A képek Tatán készültek, extenzív tartásban lévő 6 hónapos állományról. http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=127596698&t=9213434 

 

Kopasznyakú sárga színváltozatának tyúkja kifejlett állapotban átlagosan 3-3,3 kg súlyú lesz. Kakas súlya 4-5 kg.

 

Ha veszi a fáradságot és elvonatozik Pécsre, akkor autóval elviszem Önt a tyúkfarmra, majd utána visszaviszem a pályaudvarra. Ahogy ezt már másnak is megtettem. Ez a legkevesebb részemről azt gondolom. Küldtem emailt.

Előzmény: monyec76 (732)
skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 733

Engedelmeddel magamból indulok ki.

Amikor nekem nem tetszik valami, írás, autó, projekt, nő, momentán tyúktenyésztés, hát akkor nemes egyszerűséggel nem foglalkozom tovább vele. Hagyom az adott dolog élje a saját életét ahogy tudja. Javaslom ezt neked is.

A te problémád nem az én problémám. Ráadásul a hasonlatod sem állja a helyét. 

Józsi, nyilván senki sem kényszerít arra, hogy olvasd ezt a fórumot, vagy bármit, ami ami kapcsolódik hozzá. Ha zavar amit olvasol, hát ne olvasd tovább :)

Hidd el, ez ilyen végtelenül egyszerű. 

Megjegyzem Puli kutyánk van. De az marad is Puli, úgy van jól, ahogy van.

Előzmény: józsiapu01monor (731)
monyec76 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 732

Üdv, Skyhowk! Érdeklődnék, hogy teljesen extenzív tartásmódhoz mennyire alkalmazkodott  az álománya, elsősorban a kopasznyakúakra gondolok?

Azokban mekkora százalékban van Zengő, mekkorára nőnek? Tavasszal vennék csak sárga kiscsibéket, el is vonatoznék értük Pécsre... 

Köszönöm válaszát!

józsiapu01monor Creative Commons License 2013.11.26 0 0 731

Talán még egy adalék a problémámhoz. Ha egyszer hozzájutok egy fajtatiszta Pulihoz és elkezdem párosítani mindenféle másfajtájú kutyával, akkor lehet, hogy a végeredmény egy  tetszetős jó küllemű a Pulira erőssen hasonlító kutyát kapok, de nem tartom etikusnak. hogy ezt a kutyulékot mondjuk Monori Puli néven hírdessem, és itt a Puli név a bibi.

skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 730

Olvasd el az emailem és sok minden világossá válik számodra.

Jól látod, új fajta vonal van születőben.

Előzmény: józsiapu01monor (728)
skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 729

Szervusz Józsi!

 

Köszönöm, hogy olvasod a órumot, megtisztelsz vele. Küldtem neked emailt.

Megkérlek légyszíves amit írok figyelmesebben olvasd el, ne csak szelvényeket ollóz ki, hanem a teljes szövegkörnyezetet. Mert különben félreértésekre adhat okot. Amit Te idézetként kiemeltél az a kopasz nyakúakra vonatkozik, ám csupán azt a részét másoltad ide, ami alátámasztja a gondolat meneted.

 

Én is kérdezek tőled valamit.

Úgy gondolod csak az a tyúkfajta nevezhető fajtának, ami elismert, elfogadott?

 

Baranyai Zengő Magyarországon nem elismert fajta még. Az az út, amit az általad említett szakember bejárt nem olyan rögös és hosszadalmas, mint ahogy azt érzékeltetted. Az elsődleges célunk nem az, hogy ott fent gyorsan-gyorsan mielőbb elismerjék. Az még ráér. 

 

ZENGŐ egy földrajzi név, egy magyarországi hegység neve. Amely Baranya megyében van. ZENGŐ név Magyarországé, így mindenkié is. Az általunk tenyésztett vonal neve Baranyai Zengő és az is marad. Mert Baranya megyében a Zengő tövében kelt életre.

Teljesen tisztán, érthetően leírtam, hogy az egyházaskozári törzstenyészettől teljesen elkülönülő önálló vonal. Aki figyelmesen olvassa az írásaim, az nem jön zavarba. 

 

Bízom benne sikerült elfogadható választ adnom neked. Bármi további kérdésed van, tedd fel nyugodtan. Szívesen válaszolok. 

józsiapu01monor Creative Commons License 2013.11.26 0 0 728

Nem tudom! Azt tudom, amit itt olvastam a fórumon. Krizsok elég részletesen leírta.  Ezért is kérdeztem, hogy egy új fajta van kialakulóban? Szerintem a Mecseki Zengó és a Baranyai Zengő erőssen hasonló név. 

Előzmény: N.Jani (727)
N.Jani Creative Commons License 2013.11.26 0 0 727

Ön szerint hogy, és hogyan lehet elfogadtatni egy fajtát?

Előzmény: józsiapu01monor (726)
józsiapu01monor Creative Commons License 2013.11.26 0 0 726

Szia Skyhawk007. Szeretnék egy kis információt kérni töled. A topic nyítása óta olvasom a” Zengőt” és nem értem, hogy értünk el a Baranyai zengő névhez. Ez a név ez a fajta magyarországon elismert bejegyzet? Olvastam Krizsok hozzászólásait ahol leírja, hogy menyi mindent kellet elintéznie, hogy a Zengő fajtát elismerjék. Te azt írtad, hogy „A Baranyai Zengő Tájfajta hobbi vonalaként fogom őket tenyészteni.”  Kérdésem az lenne, hogy te is bejártad a Krizsok által leírtakat és Magyarországon az általad tenyésztet Baranyai Zengő elfogadott?  Ha véletlenül nem akkor szerintem nem szerencsés a ZENGŐ név használata . Még megzavarnál néhány embert a hasonló elnevezéssel. Várom válaszod. Szia.

N.Jani Creative Commons License 2013.11.25 0 0 725

Igazad van! Tényleg nem mindegy!

Előzmény: józsiapu01monor (724)
józsiapu01monor Creative Commons License 2013.11.25 0 0 724

Szia. A kék kakas a képen nem igazán mutatja a nagyságát a tyúkhoz képest.

Kérdésem ez a zengő kakas  a krisztián féle Egyházaskozári. vagy skyhawk007-es féle?

Mert nem mindegy.

Előzmény: Hesperos (712)
józsiapu01monor Creative Commons License 2013.11.25 0 0 723

Sziasztok. Még mindig várok egy rendes képet a zengőről, amin látható a különbség egy

közönséges csirkéhez képest. Különösen a hat-hét kilós kakasok érdekelnének, meg az öt

hat kilós tyúkok. Nekem a két éves Brahmák nemtudták ezt a súlyt elérni. Köszi.

skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 722

jojcye44 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 721

oké.

Előzmény: skyhawk007 (717)
holmogorov Creative Commons License 2013.11.21 0 0 720

Sziasztok!

 

Szia!

 

Ha minden jól megy, hétvégén mutatom a képet a még megmaradt kakasokról.

Van még egy fekete kopasz, van két kendermagos kopasz, van két sárga, ebből az egyik sötétebb, van egy sárga búbos, na meg van a rózsástarajú kendermagos. Ezek sem kicsik. Na ezekből lesz hagyva majd, de még hezitálok. Az öregebb tyúkoknál is lesz kakascsere, persze van két olyan kakas (kopasznyakú mindkettő és tavalyi), akiket nem szívesen cserélem le, de még van rajtuk kívül másikok is, majd azokból.

A szomszéd néninek adtam egy sárgás kendermagosat, na az sem kicsi.

 

Ja és ma megvolt az első (lehet már nem is az első, de ezt találtuk náluk eddig) tojás is.

 

 

Előzmény: skyhawk007 (710)
kiszmi1 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 719

Reménykedjünk.

Ha lesz aki megy Monorra állatbörzés napra, tavasszal, megpróbálok csatlakozni hozzájuk.

Valahogy majd csak megoldjuk.

Előzmény: alex1991 (718)
alex1991 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 718

Ha lesz valami akkor persze nagyon szivesen szólok és Polgárig el is tudom neked vinni! feltéve ha én is eltudok menni érte:DDD amit nagyon remélek!!

Előzmény: kiszmi1 (713)
skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 717

Környéketekről többen is visznek tőlünk tavasszal tojást, ill. napos csibét. Márciusban beszéljünk ismét, esélyes hogy a Te dolgod is meg tudjuk együtt oldani.

Előzmény: jojcye44 (716)
jojcye44 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 716

Újszentiván ( Szeged) 

Előzmény: skyhawk007 (715)
skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 715

Merre felé élsz?

Előzmény: jojcye44 (714)
jojcye44 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 714

Az a baj hogy messze vagy,utazni nem tudok így ez a lehetséges megoldás.

Előzmény: skyhawk007 (696)
kiszmi1 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 713

Jól hangzik.

Én Polgárhoz elég közel, Nyíregyháza.

Ha lesz bubos és csupasznyakú változatú elkülönített akár tojás akár csibe, én is beszálnék.

megtennéd hogy szolsz ha van valami lehetőség?

Elérhetőségem: ohaj-tars@hotmail.com

Előzmény: alex1991 (707)
Hesperos Creative Commons License 2013.11.20 0 0 712

Jah igen, a kék kakas a képen Zengő, a többi tyúkok meg minden féle.

Előzmény: Hesperos (711)
Hesperos Creative Commons License 2013.11.20 0 0 711

Szia!

Nálam egy Zengő kakas van, arról most hirtelen ezt a három képet találtam, ahol nem Zengők mellett van. Nem a legjobb, mert elég messziről készült, hétvégén megpróbálok jobbat csinálni.

 

Előzmény: józsiapu01monor (708)
skyhawk007 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 710

Szia Tibi!

 

Azért ezek igen kellemes súlyok alig 5 hónapos korban. Kifejlett korukra igen csak ostromolták volna a 6 kilót. Gratulálok, ügyes vagy, szépen tartod őket.

Elárulod melyik, milyen kakast (okat) hagysz meg magnak?

Előzmény: holmogorov (709)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!