Demokratikus KoalícióA rendszerváltás legkomolyabb vívmányai közé tartozott az önálló és független bíróságok megteremtése. Orbánék felszámolták ezt, a bírákat vezető társaság élére egy családi barátot ültettek.
Demokratikus KoalícióMagyarországon kapitalizmus van és annak is kell lennie. A DK alapvetése az első, amely ezt kimondja. Igaz, a kapitalizmus is tudott szörnyű rendszereket teremteni, ennek ellenére ez az egyetlen, amely képes volt olyan rendszert termeteni, ahol az emberek szabadon élhetnek, szabadon rendelkezhetnek magukkal
Debreczeni József: Be kell vallanom, emberemlékezet óta nem beszéltem ennyi ember előtt ... innen fentről ránézésre 401.000 embert látok ... Jómagam nem tudok olyan beszédet mondani, mint az előttem szólók, ezért csak hangosan gondolkodom.
A Demokratikus Koalíció Elnöksége 2012. január 12-én született 4/2012. (I.12.) számú határozatával az Alapszabály 18. §- alapján összehívja a párt I. Kongresszusát 2012. január 28-ára.
Mondjuk egy nikk bármit állíthat. Ha ugyanis szakember volnál ilyen állítást csak azután kockáztatnál meg, ha kezelted volna Gyurcsányt. Akkor viszont kötne a titoktartás.
Csak az nem válta, aki nem élt itthon 1998-2002 között. Mert a sötét kísértetek már akkor megjelentek a láthatáron. Igaz akkor még nem egy köpcös kopasz elvtárs, hanem a kompromisszumok robotosa volt műsoron, de hát fejlődnek a fijjug. Visszafelé.
Ezek a maradi, ósdi, mindig visszalépő Fidesznácik, nem olyanok, mint a haladó, korszerű, friss gondolkodású baloldaliak, a haladó ezer szakértői programot meghirdető Ferkó, vagy ifjú, mindig megújulni képes bikicsunájos Attila, és korszerű haladó baloldali, szakértő csapata.