Keresés

Részletes keresés

tömegdemonstráció Creative Commons License 2011.11.04 0 0 214

Nagypapa, ez óriási ötlet!:O)))

Előzmény: nagyapapa (207)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 213

értem. erre már nem tudok válaszolni ma

OFF

a befolyás hiányába nem lehet mindenkinek beletörődni. van, aki a világot szeretné uralni, vagy éppen világokat teremteni, mert a meglévő már nem elég. uralni és legyőzni a halált, képletesen szólva hatalmasabb lenni, mint isten.

nyilván ez nagyon ritka, de ilyen elképzelés is létezik, ilyen emberek is vannak.

Jó éjt!

Előzmény: nemezis 2 (208)
asta Creative Commons License 2011.11.04 0 0 212

Valamennyire minden  kormány igyekszik a lehető legnagyobb hatalmat megszerezni. Erre vannak azok a bizonyos únásig ismételgetetett fékek és ellensúlyok. Ezek szolgálnák a  mindenkori kormányok túlhatalmának megakadályozását.

Minden eset, amit itt felsoroltál még éppen belefér a fent leírt kísérletbe. A népszavazás témában éppen annak a bizonyos ellensúlynak köszönhetően lehetett a kormány óhaja ellenében  mégis népszavazást tartani. Ezt remélem elismered.

A baj éppen az, hogy egy egyébként is nagy hatalommal bíró kormány kikapcsolta ezeket a fékeket. Ez megteremtheti akár egy diktatúra lehetőségét is. Nincs külső korlát. Ez soha nem jó felállás.

Persze jogszerű volt az AB jogkörének csorbítása, de a meghozott törvény attól még alkotmány ellenes maradt, legfeljebb már nincs szervezet, amely ezt kimondhatná. Ez mitől jobb? Az beterjesztés éés elfogadás idejében mindenképpen ellentétes volt az alkotmánnyal és a jogrenddel is. Ilyesmivel nem jó játszadozni, mert precedenst teremthet.

Épp elég joghoz értő ember és szervezet protestált,  de senki a füle botját sem mozgatta .. .. és lám te is véded a védhetetlent.

Ez  puszta kekeckedésnek tűnhet, pedig nagyon fontos lehet bizonyos szituációkban.

Ezt majd sokan akkor fogják megérteni, ha a saját bőrükön fogják megtapasztalni a hátrányait.

Előzmény: Törölt nick (191)
tömegdemonstráció Creative Commons License 2011.11.04 0 0 211

Meg válaszolni se, pedig olyan lelkesen kérdeztelek.

Ha nincs válasz, akkor marad az, amit most írtál. Szegényke!

Előzmény: asta (205)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 210

Az ötlet remek, de hogy lehetne megvalósítani, ha még az elemi szintű figyelem is hiányzik?

Előzmény: nagyapapa (207)
tömegdemonstráció Creative Commons License 2011.11.04 0 0 209

"A németeknek elegük lett abból, hogy a törökök Ramadamkor a lakótelepi lakás erkélyén sütik az ökröt éjjel, de melózni, a koszos munkát elvégezni jók voltak a törökök."

Meg is bánták, hogy beengedték a törököket, akik egyáltalán nem voltak képesek beilleszkedni. Ma már talán a koszos munkát is elvégeznék, csakhogy a törököket valahol kívül lássák, de késő, mert már generációk nőttek fel, akik Németországot szülőhazájuknak tekintik. Ja, hogy az ökröt ők is az erkélyen sütik, a szemetet meg kidboják az ablakon. Hát Istenem, nem kell arra menni.

Előzmény: Törölt nick (201)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 208

Itt nem a te véleményed negligálása történt.

Mint írtam, elfogadom, hogy te elképzelsz egy ideális társadalmat, csak jeleztem, hogy a dolog eddig a történelmi tapasztalatok alapján nem vált be.

Mert az ember, aki a társadalmat alkotja, korántsem ideális.

Lehet törekedni a jóra, de itt eljutunk ahhoz a ponthoz,- amiről már reggel is volt szó,- hogy van-e, lehet-e olyan közös értékrend, amiben a jónak és a rossznak a megítélése azonos?

Nagyon egyszerű lenne,  hiszen, ha mindenki azt gondolná jónak és arossznak minta többiek, akkor nyilvánvaló nem lennének konfliktusok

A befolyással kapcsolatban pedig természetes, hogy nem lehet mindenkinek azonos befolyása a folyamatokra. Meglehetősen macerás lenne  durván 10 millió véleményt egyeztetni.

Sokkal fontosabb szerintem, hogy azt a területet találjuk meg, amiben mi magunk kompetensek lehetünk.

Előzmény: Törölt nick (203)
nagyapapa Creative Commons License 2011.11.04 0 0 207

Van egy kitűnő elmélet mely elvileg alkalmazható is lenne.

Lényege, hogy mindenki a másik igényeinek a kielégítésével törödjön.

Igy kivétel nélkül mindenki igényei teljesülnének.

De ehhez nem kell világállam.

Előzmény: Törölt nick (203)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 206

látod, égni nem csak a napon lehet:)

Előzmény: tömegdemonstráció (204)
asta Creative Commons License 2011.11.04 0 0 205

Miért kell százszor elmondanom, hogy én egy db vagyok... sőt bohócforradalmazni sem mentem? Bár mehettem is volna, de semmi közöd nem lenne hozzá. Kezdek tényleg belefáradni...

Mantrákra meg nincs időm, meg kedvem se....

Előzmény: tömegdemonstráció (169)
tömegdemonstráció Creative Commons License 2011.11.04 0 0 204

Nem a kormány kedvez a munkáltatóknak, hanem az élet, mert mint tudjuk, az élet írja a legjobb forgatókönyvet! Nemde? :O))

Nem jár az ember bíróságra, és nem kezd balhézni a munkáltatójával.

A munkáltatóval szerződik a munkavállaló. Ha cseréptörésre kerül a sor,  a munkavállaló előhúzza szépen, okosan megfogalmazott munkaszerződését, alázattal :O) kéri munkaadóját, hogy - a munkaszerződésben rögzítettek szerint - végkielégítse, majd a fal mellett elkullog, jól viselkedik, hogy a munkáltató ne rúgjon utána, ha másik munkahelyre megy. Ehhez persze jól megfogalmazott, a munkavállaló feltételeit is tartalmazó munkaszerződés, esetleg egy jó ügyvéd (nem a munkáltatóé :O)kell, nem szakszervezet.

Szépek az elképzelések arról, hogy a Munka Törvénykönyve kedvezzen a munkavállalóknak, de ha ezt írásba foglalják, akkor se lesz így. Valahogy nem életszerü az, hogy a munkavállaló diktál. Én ilyet még nem láttam, és azt hiszem, nem is fogok.

Egyébként köszönöm az általad felvázolt példát, tetszett, jót szórakoztam rajta.

Előzmény: Törölt nick (198)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 203

igen, pont ezért (is) bonyolult, mondjuk nagyrészt sajnos, de minden megy a maga útján, lényegében semmi ráhatásunk nincs, így pl. az én véleményem sem számít, ahogy sokmindenki másé sem.

(csak azoké számít, akik érdemben befolyást tudnak gyakorolni. és sokakat frusztrál, hogy ők nem tartoznak ebbe a kategóriába. így hát marad a forradalmi vízió---akkor ugyanis már lényegtelen, korábban mekkora volt a befolyás)

Előzmény: nemezis 2 (202)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 202
  • normális ember nem foglalkozik a kérdéssel,

:)) Ahogy vesszük.

Nem foglalkozik vel abban az értelemben, hogy : "na most nemzeti identitást alakítok ki"

Viszont a személyiség fejlődéséhez a személyes a csoport és a nemzeti identitás is hozzá tartozik.

Egyszerűen a szocializációs folyamat része.

Előzmény: Törölt nick (200)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 201

a nemzet tehát marad, a hozzá való viszonyulás viszont nem egyszerű, amit én nacionalizmus alatt értek, helyenként csak bosszantó, de általában kártékony.

Bocs, hogy beleszólok, de muszáj..

Amiről te álmodozol, ahhoz nem csak azonos gazdasági fejlettségű, hanem azonos kulktúrájú, azonos vallású, azonos szokású tagállamok vagy nemtzetek is kellenének.

A németeknek elegük lett abból, hogy a törökök Ramadamkor a lakótelepi lakás erkélyén sütik az ökröt éjjel, de melózni, a koszos munkát elvégezni jók voltak a törökök.  

Szerintem nem véletlenül alakult ki, hogy akülönböző nemzeteknek különböző szokásik, munkamódszerük, vallásuk, van és kevésbé lenne élhető a világ, ha kitalálnánk ezek egységesítését.

Másként pedig nem menne.

A görögöket pl. lustáknak tartjuk a németekhez képest, e senki nem küldött még 3 ezer jó német munkást Görögországba dolgozni.

Vajon ők bírnák a déli hőséget?

E nélkül peidg pálcát törni bármely nép felett inkább pofátlanság mint elfogadható.

Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 200

ez is nagyon bonyolult kérdés, én nem egészen így látom, csak hát senki sem írja le helyettem.

Az egészséges nemzeti öntudat fontos része személyiségünknek"

ez viszont egyszerűen nem igaz. normális ember nem foglalkozik a kérdéssel, néha örül neki, hogy az a kultúra jutott neki, amelyik, néha bosszankodik, de alapvetően egy nehezen vagy sehogy sem megváltoztatható jószágkosárral, mint az anyanyelv és a kulturális közeg, túl sok fogalkoznivaló nincs.

régen rossz az már, ha valakinek ez fontos...

Előzmény: nemezis 2 (199)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 199

:)) Én az őskeresztyének és a őskommunisták idealisztikus elképzeléseit is megértem.

A történelem azonban bebizonyította, hogy nem működőképes modell egyik sem.

Mint ahogy most a "multikultiról" is bebizonyosodik, hogy működésképtelen.

Nyilván kialakul helyette valami más, de a világállam kialakulását valószinűtlennek tartom.

Nemcsak most, hanem a jövőben is.

Az egészséges nemzeti öntudat fontos része személyiségünknek, és ha egészséges, akkor nem mások ellen irányul.

Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 198

Ha pedig mégis ilyen szakszervezeti vezetők állnának  mögöttem, mint akik most csinálják a feszültséget, én magam zavarnám el őket valahova, hűvösebb éghajlatra. Ezek nem szakszervezeti vezetők, hanem jól fizetett léhűtők.

Nincs vita közöttünk ebben!

Te magad zavarnád el és ez így helyénvaló.

Mondok egy példát. Ez is sántítani fog, de megvilágítja a lényeget.

Bírósági ügyed van, mindegy, hogy válóper vagy bűncseklekmény, nem ez a lényeg.

Kiválasztod az ügyvédet, aki elég butyuta, elég bamba, de 2 éve képvisel sokat fizettél már neki de ismeri az ügyet a legelejétől.

Én odamegyek a legközelebbi tárgyalásra és viszek egy másik ügyvédet.

Azt mondom, ez csak a pénzed szedi el, egyébként is dinka, én meg javadat akarom.

Egyébként ha kérdezed én az ellenérdekű fél jó barátja vagyok.

Elrángatom a régi ügyvédet és mehetsz a tárgyalásra az általam kiállítottal.

Örülnél neki?

A munkatörvényből egyértelműen kiderül, hogy a kormány a munkáltatónak kedvez.

Majd megmondja, hogy vita esetén engem ki NE képviseljen.

Miért nem rögtön a munkáltató ügyvédje képviseljen?

Akkor biztos, bukok minden követelést.

Ez a cél?

Mert ha igen meg kell mondani.

Előzmény: tömegdemonstráció (177)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 197

értem.

annyit mégis írok, hogy:

én szükséges rossznak látnám egy államok és nemzetek feletti entitás kialakulását (aka "világállam"). bármennyi problémát okozhatna is, nélküle még reménytelenebb a helyzet---bár egyelőre ez nem fog létrejönni. inkább sajnos, mint szerencsére.

örülnék annak, ha a nemzet nagyrészt eltűnne és egy nemzeten túli "nemzetköziség" alakulna ki (kb. a kommunista álom)---erre még a világállamnál is kevesebb az esély, nagyrészt illúzió

a nemzet tehát marad, a hozzá való viszonyulás viszont nem egyszerű, amit én nacionalizmus alatt értek, helyenként csak bosszantó, de általában kártékony.

Előzmény: nemezis 2 (182)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 196

Hidd el én igazat adok neked.

Bár az eredményességben kételkedem.

Abban, hogy a törvény megalkotása nem váltott volna ki még sokkal nagyobb patáliát. Persze az igaz, hogy patáliázzanak, mert demokratikus.

Ehh, erről mindig Lendvai Jut az eszembe, amikor valami kapcsán Orbánnak el kellett határolódnia.

Mikor a riporter felvetette, hogy hiszen elhatárolódott már, akkor azonnal rávágta: "de nem eléggé."

Előzmény: Törölt nick (195)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 195
  • Kormánynak mi köze ehhez?

Ennek semmi.

De azoknak akik kiemelt köztisztviselői fizetéssel jutalmazták a szakszervezeti vezetőket annál több.

...................

OK, de egyszerű a megoldás!

Törvény, mely szerint a szakszerevezeti vezetőknek nincs központi, helyi fizetés.

Csinálják ingyen, régen sem járt érte fizu.

Nem ám megszüntetni az érdekegyeztető fórumot.

Mert utóbbi antidemokratikus.

Előzmény: nemezis 2 (170)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 194

:))Jesszus, és a szerzőre írtam...

Előzmény: kibergábor (192)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 193

Igen. A megváltoztatására. De az érvényben levő alkotmányt sértették meg.... majd azután változtatták meg az ellenőrző szervezet jogosítványait.

Konkrétan mire gondolsz?

De azt tudod, hogy ez többször megesik, mint ahogy a hatalmon lévők akarják?

A Bokros csomag kb negyed részét hatályon kívül helyezte az AB mert alkotmányellnes volt.

Az AB hatáskörének szűkítése sem jogellenes, csak antidemokratikus.

Előzmény: asta (152)
kibergábor Creative Commons License 2011.11.04 0 0 192

AZ új információk elvesznek, de a régiek élénken élnek.

Akkor Te egykor i u lehetsz velem!

Előzmény: nemezis 2 (190)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.04 0 0 191

Ezzel vitatkoznék!

Ha a kormány felesküdött az alkotmányra és az alkotmány szellemével nem egyező törvényt hoz, akkor törvénytelenséget követ el. Ez történt.

Az, hogy ezekután megszünteti az ellenörző szervezet jogalapját a megsemmisítésre, az további törvénysértés.

Abban igazad van, hogy a kormányok, au Ogy.  visszaélnek a törvényalkotási jogukkal, a közhatalmi funkciók gyakorlásával, de ugye ez volt eddig is, és ez van most is.  

Mondok példákat!

Gyurcsány adócsökkentésről szóló törvényeket szavztatott meg az Ogy-sel, majd mikor hatalomra került visszavonatta.

Gy. a népszvazás ellehetetlenítése érdekében mindenféle beadványokat kreáltatott, végül egész az AB-ig kellett menni, hogy lehessen népszavazás.

Ez mind törvényes és támadhatatlan volt. 

Anno Horn Gyula és kormánya is felesküdött az alkotmányra mégis első dolga volt, hogy az alkotmány megerősítésére vonatkozó népszavazást kihúzza az alkotmányból, tán még 1994-ben.

Ez is törvényes volt, mert a koalának meg volt a 2/3-a.

A Fidesz nem hoz olyan törvényt ami a jelenlegi alkotmánnyal ellentétes, mert azok a törvények csak január 1-én lépnek hatályba, az alkotmány pedig 2011 dec. 31-én veszti hatályát.

Amit hozott az visszamenőleges hatály miatt volt törvénytelen és az AB hatályon kívül helyezte.

Igen, szerintem is visszaélt a jogalkotási felhatalmazásával amikor erre átalakította az AB-t,  de még ez is jogszerű volt, hiszen 2/3-dal BÁRMIT megtehet.

Amúgy ne gondolja senki, hogy ha a fidesz valóban törvénysértő törvényeket hozna a joghoz értő emberek, a jogvédő szervezetek nem mozdulnának rá.

Pl. a rádióbn hallottam a 98%-os adóval kapcsolatban, hogy egy jogvédő elmondta lépésről-lépésre, hogy mit kell csinálni, hogy támadható legyen nemzetközi szervezeteknél.  Onnantól kezdve, hogy mit lkell írni az adóívre, melyik nyomtatványt kell használni,  mit, hogy kell kitölteni MINDENT.

Előzmény: asta (144)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 190

Ha figyelembe veszem az életkorát és a demencia mértékét, akkor nem csodálom, hogy a múltbéli forradalmi hevület lendíti tovább.

(AZ új információk elvesznek, de a régiek élénken élnek.)

Előzmény: kibergábor (189)
kibergábor Creative Commons License 2011.11.04 0 0 189

"Kemény csapat, nagyon kemény csapat"..

Az!

Szegény Bersényi! Jól elintéztük! Megnézheti magát, mikor kap megrendelést legközelebb, a Népszabónál!

Megkapta, hogy "rajzoljon körbe téged a Doszpot Péter"

Előzmény: nemezis 2 (183)
tömegdemonstráció Creative Commons License 2011.11.04 0 0 188

Arra tart!

Előzmény: nemezis 2 (187)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 187

A másik mondatot is idézhetném: "menj a p...ba Feri"

De ez már kevésbé aktuális

Előzmény: tömegdemonstráció (186)
tömegdemonstráció Creative Commons License 2011.11.04 0 0 186

Ne dicsérd őket!

Előzmény: nemezis 2 (183)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 185

Mi más? :))

Előzmény: Törölt nick (184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!