Keresés

Részletes keresés

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.15 0 0 59

és amit még kifelejtettem: más iszik, dohányzik - nekem az autó a luxus. :-)  Szerintem kevesebbe jön ki a fenntartása (üzemanyagon kívül), mintha elszívnék napi 1-2 doboz cigit...

Előzmény: fehso2 (47)
Indián Creative Commons License 2011.07.15 0 0 58

Hónapok óta éppen csak lézengek ehelyt - értelmetlen trollokkal küzdeni - haggyuk, dolog... Egész eccerűen beállta kákhalál, mondok: én ebben a zországban egy métert se nem megyek, ha illen közizék basztattyák... - százmilliárdos hiányokat produkálva...

Bakker, eccerűen lementem alfába, és egy métert sem tovább...

PS: mellesleg nem otthon maratam, hanem bebóklásztam a zirodába... :-) És nem, nem igazolás céljából, mer' nem szoknak számonkérni - a topic a magyar rögvalóság...

Előzmény: Welcome on board (51)
fehso2 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 57

Ez igaz, de mondjuk én szeretek vezetni, így ingyen számítom magamnak. :)

Előzmény: Törölt nick (54)
zsuzsa Creative Commons License 2011.07.15 0 0 56

na persze... még kitalálják, hogy a MAv hungarikum és mindnekinek kötelező lesz  évente  X kilométert vonatozni..

Előzmény: toloba (53)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.15 0 0 55

A másik oldalon viszont ott a KÉNYELEM - amit elég nehezen lehet forintosítani. :-)

POntosabban valamennyire azért lehet: ha én eltömegközlekedem napi 2 órát pluszban, akkor az nekem kb. napi 8-10 ezer ft bevétel mínuszban. Persze ezt sem lehet így minden napra kalkulálni, hiszen nem minden napra van olyan plusz munkám, amivel ezt a két órát "eltöltöm".

Előzmény: fehso2 (47)
toloba Creative Commons License 2011.07.15 0 0 53

Írj Orbánnak, hogy csökkentse...rajta múlik és akkor nem lesz a MÁV ilyen kizsákmányoló kapitalista multi izé...

Előzmény: zsuzsa (50)
zsuzsa Creative Commons License 2011.07.15 0 0 52

úristen... na mindegy, ez kicsit off

Előzmény: Törölt nick (48)
Welcome on board Creative Commons License 2011.07.15 0 0 51

Miért nem rángattad ki a hülye kurváját a pult mögül ? , egyszerűbb lett volna minden, nem?

És komolyan ezért maradtál otthon?

Nem azért, hogy ezt a buta topicot megnyithasd? :-)

Előzmény: Indián (37)
zsuzsa Creative Commons License 2011.07.15 0 0 50

Azt irta vidéken lett volna dolga. Az belföldet jelent...

Egyrészt ritkán utazom, másrészt az összeg volt mellbevágó, hogy ilyen rohadt drága a vonatjegy a magyar fizetésekhez képest.

Előzmény: horex (45)
fehso2 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 47

Csakhogy önbecsapás, amit írsz. Ha nem használod az autót, akkor a legdrágább. Ha van, nyilván használja is az ember. Akkor pedig a valós költségeket legcélszerűbb a kilométerenként számolni.

Egyébként még költség a gumi, ablaktörlők, izzók, akksi.

Plusz van még egy "költség", amit nehéz pénzesíteni, és nem is a használó fizeti meg. Ez a környezetterhelés.

Ettől függetlenül a MÁV nagyon gáz. Be kellene zárni a vonalak felét, cserébe a másik fele viszont legyen jó!

Előzmény: Berlusz Móni (29)
toloba Creative Commons License 2011.07.15 0 0 46

Monnyon le!

Előzmény: Indián (37)
horex Creative Commons License 2011.07.15 0 0 45

Irta volna Indián, hogy csak országon belül akart utazni?

Előzmény: zsuzsa (30)
beorn Creative Commons License 2011.07.15 0 0 44

Attól függetlenül, hogy a 10ezer tényleg sok vagy kevés, minél kisebb az ország, annál drágább a vonat.

Montekárlóban például már a garázshoz is külön bérelni kell síneket a franciáktól, mert a mozdony vége kilóg az országból.

bakancsnorbi Creative Commons License 2011.07.15 0 0 42

nyertél! :-)

ezt meg én néztem el

Előzmény: Törölt nick (39)
horex Creative Commons License 2011.07.15 0 0 41

Nincs váltóm...."

Neked persze nincs,de ha kijebb mentél volna a csarnokbol a befutó vágányok közt ott a rengeteg váltó, te meg basztatod szegény mávost

A váltókezelőhöz kell ilyenkor menni, az tud váltani,aztán vissz a pénztároshoz

Mos meg gyösz ide , a saját ingedet próbálod másra feladni

Előzmény: Indián (24)
Indián Creative Commons License 2011.07.15 0 0 37

Okítottam... ennek dacára akart visszaadni... és télleg elírtam az a kibaszott topikcímet, vaze, mer' a pipátó' nem látok...

Előzmény: bakancsnorbi (32)
bakancsnorbi Creative Commons License 2011.07.15 0 0 36

két retúrjegy!

-elnézted te is... anyá.ba(!) :-)

toloba Creative Commons License 2011.07.15 0 0 35

próbáltam, nem megy...a piros az ütő...

Előzmény: Indián (14)
Indián Creative Commons License 2011.07.15 0 0 34

420 kilométer oda-vissza... Csillagom, a zösszeg különösebben nem érdekőtt, a cég kifizeti - ettől függetlenül vicces...

Nade a za ringyó, pénztáros...

bakancsnorbi Creative Commons License 2011.07.15 0 0 32

Szerintem egyszerűbb lett volna rászánnod pár másodpercet a figyelmetlen pénztáros okítására, mint megsértődve ordibálni.

Ezt a topikot is megúszhattuk volna. És szvsz elírtad a címet. AnyáDba akart lenni, nem? Hogy milyen emberek vannak...és pont a címet cseszik el. Anyádba polidili! :-)

Indián Creative Commons License 2011.07.15 0 0 31

Kartácsok, nem köll itten magyarázat - ez egy illen ország, tokkal-vonóval... például a görögökhöz képest még egész lyól állunk... De nyilván én vagyok a hülye, és télleg annyit köllött vóna csak mondanom, hogy a visszajárót tarcsa meg...

De... kérem... a szóbanforgó hülyekurva nem munkanélküli, nem közmunkás, mindenféle mávos pénzkezelési szabályzatokból vizsgáznia kölltött... meg számolni, esetleg... illesmi...

Bármennyire is rühellem a Vekkerurat - illen esetek alkalmából nem irigylem... ebből a népségből köllene valami eredményt kicsikarnia... Háááát....

zsuzsa Creative Commons License 2011.07.15 0 0 30

Jesszusom 10 ezer forint egy retúrjegy országon belül akárhova ?  Egy ilyen kis országban ?

Előzmény: Indián (-)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.15 0 0 29

Azért nem kalkulálnak vele, mert ha már úgyis megvan az autó, akkor kb. a garázsban állással is ugyanezek a költségek megvannak.

Előzmény: Unerwünschter Gast (28)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2011.07.15 0 0 28

Épp most beszélgettünk erről a kollégákkal. Tulajdonképpen a zemberek nem számolnak az autó minden költségével, csak a benzinnel.

Ha az autó nem lenne presztizskérdés, akkor sok esetben a taxi olcsóbb lenne.

Hirtelen ezek a költségelemek jutnak az eszembe:

- autó amortizáció

- vizsgaköltségek

- szervízköltség

- súlyadó

- kötelező biztosítás

- CASCO

- autómosás

- parkolás, tárolás (garázs)

- üzemanyag

Előzmény: Törölt nick (22)
beorn Creative Commons License 2011.07.15 0 0 27

a (2)nek semmit értelme, akkor már inkább (R)

Előzmény: Törölt nick (26)
beorn Creative Commons License 2011.07.15 0 0 25

Te nem vagy egy gavallér tipus, csak annyit kellett volna mondanod, hogy drága naccsád, a visszajárót megtarthassa, osztcsókolom.

Indián Creative Commons License 2011.07.15 0 0 24

Bakker, kérlexépen, rendben, vissza akar anni, de szóttam: Nem köll, még 320-szal gyüvök! De akkó' se tud visszaanni... De nem köll, csillagom, még én adok... Nincs váltóm....

Felattam...

Előzmény: Unerwünschter Gast (20)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.15 0 0 23

Ez a pénztáros talán arra is adna, sőt vissza is adna belőle...

Előzmény: Indián (14)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.15 0 0 22

Amúgy igazad van, ilyen drága jeggyel a faxom se üláll vonatra, ótóval se kerül többe, és gyorsabb, kényelmesebb.

Előzmény: Indián (9)
I.C.A. Creative Commons License 2011.07.15 0 0 21

Csak most jött a Mávhoz, előtte a Spárban volt pénztáros.....

Előzmény: a1xe (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!