és amit még kifelejtettem: más iszik, dohányzik - nekem az autó a luxus. :-) Szerintem kevesebbe jön ki a fenntartása (üzemanyagon kívül), mintha elszívnék napi 1-2 doboz cigit...
Hónapok óta éppen csak lézengek ehelyt - értelmetlen trollokkal küzdeni - haggyuk, dolog... Egész eccerűen beállta kákhalál, mondok: én ebben a zországban egy métert se nem megyek, ha illen közizék basztattyák... - százmilliárdos hiányokat produkálva...
Bakker, eccerűen lementem alfába, és egy métert sem tovább...
PS: mellesleg nem otthon maratam, hanem bebóklásztam a zirodába... :-) És nem, nem igazolás céljából, mer' nem szoknak számonkérni - a topic a magyar rögvalóság...
A másik oldalon viszont ott a KÉNYELEM - amit elég nehezen lehet forintosítani. :-)
POntosabban valamennyire azért lehet: ha én eltömegközlekedem napi 2 órát pluszban, akkor az nekem kb. napi 8-10 ezer ft bevétel mínuszban. Persze ezt sem lehet így minden napra kalkulálni, hiszen nem minden napra van olyan plusz munkám, amivel ezt a két órát "eltöltöm".
Csakhogy önbecsapás, amit írsz. Ha nem használod az autót, akkor a legdrágább. Ha van, nyilván használja is az ember. Akkor pedig a valós költségeket legcélszerűbb a kilométerenként számolni.
Egyébként még költség a gumi, ablaktörlők, izzók, akksi.
Plusz van még egy "költség", amit nehéz pénzesíteni, és nem is a használó fizeti meg. Ez a környezetterhelés.
Ettől függetlenül a MÁV nagyon gáz. Be kellene zárni a vonalak felét, cserébe a másik fele viszont legyen jó!
Szerintem egyszerűbb lett volna rászánnod pár másodpercet a figyelmetlen pénztáros okítására, mint megsértődve ordibálni.
Ezt a topikot is megúszhattuk volna. És szvsz elírtad a címet. AnyáDba akart lenni, nem? Hogy milyen emberek vannak...és pont a címet cseszik el. Anyádba polidili! :-)
Kartácsok, nem köll itten magyarázat - ez egy illen ország, tokkal-vonóval... például a görögökhöz képest még egész lyól állunk... De nyilván én vagyok a hülye, és télleg annyit köllött vóna csak mondanom, hogy a visszajárót tarcsa meg...
De... kérem... a szóbanforgó hülyekurva nem munkanélküli, nem közmunkás, mindenféle mávos pénzkezelési szabályzatokból vizsgáznia kölltött... meg számolni, esetleg... illesmi...
Bármennyire is rühellem a Vekkerurat - illen esetek alkalmából nem irigylem... ebből a népségből köllene valami eredményt kicsikarnia... Háááát....
Bakker, kérlexépen, rendben, vissza akar anni, de szóttam: Nem köll, még 320-szal gyüvök! De akkó' se tud visszaanni... De nem köll, csillagom, még én adok... Nincs váltóm....