Mondjátok el, beszéljétek meg milyen szabályok és keretek között szeretnétek használni a fórum titeket érintő részét, hogy ezek alapján készülhessen el az új szabályzat.
A csoportok kialakítását ellenzem, de úgy tűnik, hogy tény...
Mondjuk: 1. adok-veszek, 2. kompakt, 3. kiegészítők (ide jöhessenek a szoftveres témák), 4. dslr-milc (ide jöhessenek a márka topikok, a fényképészeti ágak, az objektíves topikok - mert a fotózásban is összekapcsolódnak!).
A nem használt topikok természetszerűleg kerülnek a sor végére.
Inkább találjatok ki pár szempontot és töröljétek például a 3 éve alvó és 100-nál (50-nél) kevesebb hozzászólást tartalmazó topikokat. Senki nem fogja keresni őket...
Szivesen, de jómagam konstruktivabb javaslatnak tartom azt, hogy felejtsük el ezt a mai napot és reggelre legyen olyan mint tegnap volt. Jómagam minimum 3 általam nem használt márka topikjaiban lépek fel rendszeresen, púp a hátamra ezentúl körbejárni az alcsoportokat, hogy történt-e valahol valami. Ezzel az egésszel egy dolgot fogtok elérni, beszűkűltebb felhasználókat akiknek kikerül látóköréből a többi, pedig mindenkit érdekel, hogy másik csapatnál történ-t e valami érdekes, ezér volt jó az eddigi rendszer. Ott volt egyben minden, láttuk ha máshol beindul a pörgés, ha nyilik egy uj topik.
Nekem bölcsész fejjel a "szabályzat" (ami 3szor fordul elő a topik címében és leírásában) és a "struktúra" két, egymástól igen eltérő dolgot takar. Persze a "keret" szóba sok minden belefér vagy belemagyarázható. Mindez tök lényegtelen, hiszen az átalakítás láthatóan tény.
Ha kötelező bonyolitani, akkor is elég lenne mondjuk adokveszek, cserélhető obis, nemcserélhető obis alcsoport és kész. Cserélhető obis rendszereknél értelmetlen a márkák szerinti szétszabdalás, kapásból ott a minolta-sony két név de azonos rendszer, két csoportba szétszedve de minek mikor minolta már nincs is? De ott a fuji is, a fuji dslr-ek nikon obikat használnak, akkor minek szétszedni őket? Aztán ott vannak a tükörnélküli rendszerek, ezeken odavissza használ mindenki minden objektivet egész a kökorig, semmivel nem könnyiti meg a felhasználók dolgát ha a saját márkája el van szeparálva a többitől.
-Jobb volt a régi! Egy így nagyon szét van szórva, semmi ráció nincs benne.
- az üzletszerűen kupeckedő, számát adó-áfát csaló neppereket miért kell továbbra is megtűrni? Máshol fizetnek az üzleti hírdetésért, itt pedig csak a topikokat rombolják!
Én azt javasolnám, hogy maradjon ömlesztve. Miért kell szétszedni az analógot meg a digitálist mikor az analóg kiegészitők egy része ugyanugy a digitgépeken is müködik, a filmes elmélet használható a digitális rendszereknél is. Bonyolultabbak az összefőggések a rendszrek között minthogy egyszavas alcsoportokba szét lehetne dobálni.
Uriemberek között az a szokás, hogy ha változtatni akarnak egy (jól, rosszul, de) működő rendszeren, akkor kikérik az érintettek véleményét, majd ezután döntenek, hogy a.) legyen-e változtatás, b.) ha az a döntés születik, hogy legyen, akkor milyen legyen a változtatás.
Itt most az történt, hogy (valakik, valahol) eldöntötték a változtatás tényét és a változtatás irányát, megspórolva mindazt a sok nehézséget, ami az előbbi mondatomban írt vélemény-ütköztetés jelent.
Aki pedig utólag nehezményezi a változtatást, az megkapja, hogy: Ennél kicsit több kreativitást vártam.
Nem folytatom a vitát, mert a demokrácia jegyében rövidesen az ellenvéleményemet egy kiadós bannal fogják jutalmazni (valakik, valahol) :-((
Egy éved volt eddig nagyjából ebben a topikban megszólalnod, elmondanod, hogy mire gondolnál. Ehhez képest most azt mondod, hogy el van döntve minden. Születtek döntések, de a te ötleteidet nélkülöznie kellett a döntések meghozóinak. Ki tehet róla, te , vagy ők?
Mondjátok el, beszéljétek meg milyen szabályok és keretek között szeretnétek használni a fórum titeket érintő részét
Ehhez képest minden el van döntve, a szép új világ elkészült, nekünk nincs más dolgunk mint örülni neki. És ha valaki nem örül elég hangosan, azt megdorgálják :-))
Ezt véletlenül se vedd kötözködésnek Jani: ha egy boltban informálódni akarsz valamiről kivel beszélgetsz? Hát az eladóval, hiszen optimális esetben neki lehet a legjobb infoja az általa árult termékről. Természetesen ez magánembereknél nem feltétlenül igaz (sőt sokszor nem). Ilyenkor nem az a legjobb a vásárlójelöltnek, ha olyan embertől kérdezősködhet aki ismeri is amit árul (pl. egy kereskedő alias "nepper")? Hidd el rengeteg bosszúságtól megkímélheti magát az ember.
Elméleti kérdés, de ki bontaná le te? :D Az, hogy én vagy (bárki más) hogyan alakítom az áraimat csakis rám tartozik (max. nem megy el a portéka). Én sem szóltam be neked egyszer sem amikor árultál valamit. Ez még nem ok arra, hogy bárki cseszegessen pláne, hogy semmiféle vásárlási szándéka sincsen. Ezt nevezik kibicnek, akinek semmi sem drága. Nem a normális beszélgetés zavar (pedig annak sincs helye az adok-veszek topikban, néha röhögök is a böszmeségeken), hanem amikor önjelölt nemistudomhogyfogalmazzamok (amilyen te is voltál tegnap előtt) cseszegetik ok nélkül a másikat. Most nem csak magamra gondolok megtörtént ez itt már sok emberrel. Ha egy kicsit magadba néznél tudnád (sőt szerintem tudod is), hogy ebben nekem van igazam.
Kérlek, tegyél javaslatot egy szerinted is jól struktúrált FV fórumcsoportra. A jelenlegi nem végleges, bármikor átalakíthatjuk olyanra, amilyennek a többség szeretné látni.