Keresés

Részletes keresés

Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13413

S ebben hol van a példa?

 

Egyébként meg szerinted, amikor eksön van bárki is elhiszi, hogy csak úgy hazaengedték őket, semmi búcsú meg puszim meg legyetek jók? Kicsit túl sok összesküvést olvastál.

Előzmény: Farkas Csapó Gyurka (13412)
Farkas Csapó Gyurka Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13412

azért idéztem az 1991-es iraki példát, hogy demonstráljam: simán lehet orbitálisakat hazudni a háborúkban

 

egyszerűen közlik, hogy Johhny meg Joe meg Matt hazament. otthon meg "autóbalesetben" meghalt, átment rajta 3 kamion. a teste összeroncsolódott a felismerhetetelenségig

 

 

Előzmény: Cs_ (13407)
Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13410

A hadserfegek egy batzi nagy bürokratikus szervezetek, annak minden nyavájával együtt. A bürökrácia meg kitermel magából hajmeresztő dolgokat. No, de egy repülőt ember(ek) irányítanak, ha eltünik a repülő bevetés közben, akkor az emberekkel is történik valami.

Előzmény: Törölt nick (13409)
Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13407

Szerinted? :) Azért nyugaton elég nehéz elhallgatni a veszteségeket, hamar kiderül, pláne ennyi gép. Azért az elég feltünő, hogy Joe után Johnny se jutt vissza, meg néma Matt sincs a reggelinél...

Előzmény: Farkas Csapó Gyurka (13406)
Farkas Csapó Gyurka Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13406

érdekes... 1999-ben a NATO 4 gép és 2 helikopter elvesztését ismerte be.

Jugoszláv adatok szerint viszont a NATO 61 repülőgépet és 7 helikoptert vesztett

 

vajon mi az igazság? 

Előzmény: Törölt nick (13402)
Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13405

Mondom én nem vitatom, hogy sokszor többe kerül a leves, mint a hús, ez egy nagy rákfenéje a nyugati légierőknek, hogy a hiperszuper hi-tech vagyonokat érő fegyverekkel harcolnak ocskavas áron eladható célpontok ellen.

 

A betonos megerősítés az nem újdonság. Már a 2. vh-ban is volt pl Stug. Nem valami hatékony, vagy is pontosabban komulatív sugárra milyen hatással nem tudom, nem terjed el túlságosan, elég sok hátránya van és nem ad sok védelmet. A beton felületi keménysége meg sem közelíti a páncél minőségű acélét, pláne nem a kerámiáét, amit a szendvics páncélokban használnak, s emelett jó sok kéne, ami meg nem kicsi súlyú.  

Előzmény: Törölt nick (13403)
Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13404

A vita ott kezdődött, hogy csak Bengháziban volt ünneplés. Volt máshol is vagy nem? Ezt írta a hazai sajtó vagy sem?

Előzmény: Ezüst Sajó (13401)
Ezüst Sajó Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13401

"Figyelj én nem kívánok belemenni ebbe, hogy juj hányan voltak ott,"

 

Akkor viszont az előtte lévő hozászólásodban se hivatkozz rá olyan stílusban, mintha igazolt információ lenne!

 

Vagy hozd a felvételeket amint az ünneplő civilek kitódulnak az utcára meghallva Kadhafi halálhírét, gondolom biztos volt kamera is az üneplőknél, és azt sem tartom valószínűnek hogy azóta a netre nem rakták fel a filmeket!

 

Egyszerű ez! :-)

Előzmény: Cs_ (13382)
Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13400

Nézd egy hiperszuper, a kávét is megfőző rakéta aminek ha megmutatod, hogy odamenjen és az odamegy az azért nem olcsó 100.000-250.000 dollár darabja, egy hagyományos bomba meg pár száz dollár. Erre találták ki a JDAM rendszereket, hogy ocsó bombát, ami amúgy leesik mint egy tégla, kicsit felokosítják, így már lehet némileg irányítani meg oda dobni ahová akarjuk és pár ezerből megvan. 

Előzmény: Törölt nick (13394)
Farkas Csapó Gyurka Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13399

Szerbiában nagyon rossz volt a tényleg sikeres bevetések aránya,

 

1991-ben mindig bemondta a rádió, hogy az amcsi Patriotok leszedték az iraki Scudokat

 

később kiderült, ezek álhirek voltak, valójában a Patriotok talán 1 Scudot szedtek le

Előzmény: Törölt nick (13394)
mcad Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13393

Ezt nem értem.  Kadhafi addig kevergette a kártyákat, amíg már ő sem tudta, hogy hová dugta el az ászokat?

Előzmény: Törölt nick (13388)
Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13392

Ne már. A youtube teli van videókkal, hogy mit pusztítottak el, mind levegőből, mindd földről készült videókkal.

 

egy kicsit kétlem a 4 millió dollárt, de mondjuk azt nem, hogy a nyugatiaknál többe kerül a hús, mint a leves és több évtizedes, használt tankokat, drágább fegyverekkel semmisítik meg, mint amit a célpontok érnek. :) de van amikor megy az olcsóbban, csak a körülményektől függ.

 

Mondjuk ez 1991

 

Ez meg Líbia az első napokban:

 

http://www.youtube.com/watch?v=OR_WEize7EM&NR=1

Előzmény: Törölt nick (13386)
mcad Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13387

Törököt fogtál, nem enged. Az NTC kéri a Nato támogatás meghosszabítását az év végéig. Kitől kell még a lakosságot védeni? Kadhafinak vége. A forradalom győzött.

Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13383

Már megint szellemhadsereg? :) Nézd amikor azt olvasod, hogy Líbiának milyen sok milliócsillió tankja meg egyebe volt azt úgy képzeld el, hogy annak fele rohad valahol a sivatagban, kannibalizáció áldozata, egyharmada többé-kevésbé, (inkább kevésbé, mert az kevesebbe kerül) van valahol szétszórva lezsírozva, a maradék van napi használatra alkalmas állapotba tartva. S ez az egésznek egy jelentős része a lázadók ellenőrizte területen volt már kezdéskor is. Azért elég sokmindent lebombáztak, vannak fényképek is csak keresni kell őket, mondjuk a lázadás barát médiában. Platon hivatkozott sokszor a NATO nyílvános adataira, ott ott van napi szinten, hogy mit véltek lebombázni, ha a harmada igaz még az sok.

 

A líbiai hadsereg megszünt létezni, nem bujkál valahol a sivatag mélyén, elvágva minden utánpótlástól, szomjan dögölődve. Az meg hogy mi lesz. hogy csak szócsaták lesznek néhány áldozattal vagy totális többszereplős polgárháború, majd meglássuk. Idővel minden elválik, de annak, hogy egyszercsak páncélos hadosztályok jönnek elő délről, na annak viszont 0-a az esélye. 

Előzmény: Törölt nick (13325)
Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13382

Figyelj én nem kívánok belemenni ebbe, hogy juj hányan voltak ott, meg micsoda leleplezés meg egyéb propaganda dolgok mindkét oldalról. Akkoriban azt írták az újságok, hogy voltak. pont és kész. Az ország meg nyílvánvalóan megosztott, oszt ebbe mindenki azt gondol bele, amit látni szeretne.

Előzmény: Ezüst Sajó (13333)
Cs_ Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13381

Rossz pénz nem vész el :)  Platon előbb-utóbb visszatér, hol eltűnik, hol felbukan évek óta.

Előzmény: Contempt (13343)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2011.10.26 -3 0 13380

"nyolcvanas évek elején Kádár hatalmát egy pár magyar városban szerveződő kisebb lázadó csoport akarta volna megdönteni, és mivel ehhez gyengék mint a bolhafing ezért más országok légierejét kérik"

Az a baj ezzel, akkoriban már itt tartózkodott egy másik ország légiereje. Meg a hadserege, a titokzatos szolgái, stb. Szóval a bolhafingnál jóval erősebb lázadás (1956?), sem ért volna semmit önmagában, csak ha külföldről kap segítséget. Persze Líbiában más a helyzet, de a külföldi segítség kérése nem ördögtől való gondolat.

Előzmény: Ezüst Sajó (13379)
Ezüst Sajó Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13379

Platon nem tudom hol veszett el, de hogy nem bennem az biztos. :-)

 

Egyszerűen csak utálom, ha szemérmetlen hazugságokra épített propagandát akarnak "szeretett vezetőink" a képünkbe tolni. (Mindegy hogy külföldi, vagy belföldi bullshitgenrátorról van szó.) Nem arról beszélek, hogy egyébként ne alkalmaznák nagyon sokszor a diplomáciában, a politikában is a "kegyes" hazugságokat, ferdítéseket, de van egy (mondjuk szíjjártói) szint ami már a gondolkodásra képes ellenfél, tárgyalópartner, hallgatóság, stb... teljes semmibevételét, hülyének nézését jelenti.

 

(Pl. NATO "no fly zone" és a civilek védelmében engedélyezett korlátozott légicsapások. Ehelyett a NATO légierő a lázadók támadó légierejeként funcionál.)

 

Ha itt egy széles társadalmi alapokon nyugvó felkelés zajlott, amivel végül a felkelők megdöntötték az emberek nagy része által gyűlölt, az országot nyomorba taszító zsarnok hatalmát, akkor hol van a halálhíre után spontán az utcára vonuló, ünneplő tömeg? Egy milliós városban az utcán hepajozó néhány száz vagy egy-két ezer fős csoportosulást ebből a szempontból nyugodtan nevezhetünk nullának, főleg ha a fele amúgy is a levegőbe lövöldöző lázadókból áll.

 

Ha itt egy széles társadalmi alapokon nyugvó felkelés zajlott, amivel végül a felkelők megdöntötték az emberek nagy része által gyűlölt, az országot nyomorba taszító zsarnok hatalmát, akkor a lázadók miért kuncsorognak azért, hogy a NATO légierő legalább az év végéig a rendelkezésükre álljon?

 

Szeretek kérdéseket feltenni, és nem pedig gondolkodás nélkül nyelni az elém lökött propagandát. Vajon még mindig nem gyanús ez az egész, a különböző líbiás topikokba írogató, "hajrá újpest, zöld majmok" szinten lévő hozzászólók számára? (Nem önmagában az ilyen hozzászólásokkal van baj, mert én is írtam ide is hasonlókat, de szomorú mikor valaki megragad ezen, meg a "savanyú a szőlllő" színvonalon, mindenféle komolyan vehető, épkézláb érvelés nélkül.)

 

 

 

 

Kadhafit félretéve, úgy általánosságban, vajon kinek mi a véleménye azokról az emberekről, akik idegen hadseregeket hívnak be a saját országukba harcolni, bombázni?

Lényeges! Mindezt úgy, hogy nem egy háborútól, polgárháborútól, idegen megszállók, vagy tömeggyilkos diktátor által már a béka feneke alá lepusztított országról van szó. Hanem egy - főleg afrikai viszonylatban - konszolidált és magas életszínvonalúról.

Aki még mindig nem érti, annak egy példa, vajon hányan helyeselnék (helyeselték volna) magyarként, ha mondjuk a nyolcvanas évek elején Kádár hatalmát egy pár magyar városban szerveződő kisebb lázadó csoport akarta volna megdönteni, és mivel ehhez gyengék mint a bolhafing ezért más országok légierejét kérik hogy bombázza az ország településeit és a leverésükre érkező reguláris erőket? Eredmény egy jól szétbombázott ország, a lakóhelyükről elűzött százezrek, sebesültek, halottak tízezres nagyságrendben. Biztos hogy ez lett volna a magyar nép érdeke, és ebből szempontból vajon fontos-e, hogy Kádár mit tett huszonx éve?

Mintha egy roncsolt lábujj miatt az orvos combtőből levágja a lábad. Mind a kettőt. Majd szépen elmagyarázza az érdeklődőknek, hogy ez tulajdonképpen a te érdekedben történt. Aztán nagy buzgalommal ajánlja a két havert, a művégtag és a kerekesszék készítőt, majd kifizetteti veled a szükségtelen és nagy kárt okozó műtét költségeit is. Ahelyett hogy perkálná a kártérítést.

 

 

Amennyiben viszont arról van szó, hogy az erősebb kutya él nemi életet, akkor meg ne tegyünk már úgy hogy vevők vagyunk a népnyomorító, tömeggyilkos és Líbiát tönkretevő diktátorról, meg a népfelkelésről szóló dajkamesékre! (Persze ugyanúgy arra sem kell vevőnek lenni, hogy Kadhafi volt maga a földreszállt angyal.)

Vajon Európának jó-e az ha a közvetlen közelében egy ekkora destabilizált ország van, ahol ezerféle fegyveres banda rohangászik le-fel? Mert az hogy le lehet nyúlni néhány tízmilliárd dollár casht meg esetleg néhány tízmilliárdnyi olajat, ez elég nagy eséllyel lófax lesz a kalandorháborúval Európának okozott hosszútávú károkhoz képest. (Önmagában elég az ha rendesen elszabadul a bevándorlás, ami már most is komoly gondokat okoz.)

 

(Ha megint egy aktuális belföldi példát akarnék hozni, akkor azt mondanám hogy ez ugyanolyan rövidtávú gondolkodásmód, mint az amibe szépen beilleszthető a manyup pénzek lenyúlása. A pénz nagy része elmegy (vagy inkább már elment) azoknak a károknak a helyrehozására, amely károkat az a gazdaságpolitika okozott, aminek egyik alapja pont ezen pénzek elköltése volt. Most már se megtakarítás nincs, a gazdaság is lassul, brutális megszorítások jönnek, az államadósság nem csökkent, mert a sok dillettáns ötletelés egekbe lökte az euró árfolyamot a forinthoz képest.)

 

Lehet hogy kicsit hosszú lett, sorry!

Előzmény: Contempt (13339)
Contempt Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13377

Közben ugyanez a cikk írja, hogy a delfin (Saif) állítólag Nigerbe ért és kész megadni magát a hágai bíróságnak.

Majd meglátjuk.

Contempt Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13376

Jav. nem Jibril, hanem Jalil

Előzmény: Contempt (13375)
Contempt Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13375

"mert a nato pár nap múlva elhagyja a volt Líbia terültetét."

 

Azért ebbe ne légy biztos.

Friss hír, hogy az NTC már kérte a NATO-tól, hogy még legalább egy hónapig maradjon, most pedig Jibril legalább az év végéig szeretné.

http://www.repubblica.it/esteri/2011/10/26/news/libia-23888035/?ref=HREC1-2

Előzmény: Törölt nick (13360)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2011.10.26 -4 0 13370

Nen meglepő, az volt  a fő cél (ill. még mindig az), hogy az oroszokat kiszorítsák Líbiából.

Előzmény: Törölt nick (13368)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13367

te "majuskha", de nyomod

Előzmény: Törölt nick (13366)
Pilgrim Father Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13364

Ki tudja? Lehetséges, mint ahogy azt a példa is mutatja... 

Előzmény: Törölt nick (13362)
Pilgrim Father Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13363

Értsd: halálos áldozatokkal járó tüntetéssorozat.

Előzmény: Contempt (13355)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13361

Fucked with a knife (Cannibal Corpse) lehetett volna az aláfestés hozzá...barbár népség.

Előzmény: mcad (13358)
mcad Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13358

Horror:

The controversy over the gruesome manner of Gaddafi’s end was heightened yesterday when footage emerged that appeared to show the tyrant being sodomised with a knife by his captors moments before his death.
The images, which could not be independently verified, were published by the U.S. Global Post. Some residents in Libya have expressed disgust at the way Gaddafi was apparently butchered before being fatally shot.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2053110/Gaddafi-burial-Dictator-son-Mutassims-dead-bodies-unmarked-grave.html#ixzz1bsrkz9QC

Előzmény: Contempt (13345)
tejet iszok és pipázok Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13357

A hadsereg nyilván "illegalitásba vonult" mivel ők az elsőszámú célpontjai az új hatalomnak.

 

A nato kivonulása után kezdik az útszéli bombákat, meg a partizánakciókat.

 

Előzmény: Törölt nick (13350)
Contempt Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13356

"Annyi erőből a tied is lehet gyerekes képzelgés."

 

Hol a hadsereg létezésének legkisebb jele?

Már márciusban szétszéledtek.

Az ezredesnek is csak zsoldosai meg néhány elitcsapata maradt.

Előzmény: Törölt nick (13352)
Contempt Creative Commons License 2011.10.26 0 0 13355

"Érdekes módon Tunéziában, ahol nyomor és éhezés volt/van, hasonló kezdés után tudtak demokratikus választást tartani"

 

Hasonó kezdés? :DDD

Előzmény: Pilgrim Father (13354)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!