Én is most nézem, hogy tegnap levontak 620 Ft-ot de mire fel? Nem kértem semmilyen sms értesítést az isms-en kívül. De amúgy meg nem is látok olyat, hogy sms-t küldtek volna, akkor most mi van?
Nálam megint terheltek SMS-es díjat, holott iSMS van beállítva és nem is kértem. Az egyszeri alkalomra még azt mondom rendszerhiba, de ez már előfordult.
A Gránit és K&H Bank már közölte, hogy ősztől bevezeti a kormány által augusztustól felemelt pénzügyi tranzakciós illetéket – értesült a BiztosDöntés.hu. A változás azonban most még csak a vállalkozásokat érinti.
A kérdés: ha fizetési kérelmet kérek be a beszállítóktól, annak mi a jogállása az illeték szempontjából?
Három éve a CSOK-kal kapcsolatban már tapasztaltam "érdekes" működést.
Ami változást érzékeltem - de lehet, hogy én vagyok a láma - hogy az értéknapos utalást egy ideje nem mindig tudom visszavonni. Jön a kód, de utána hibára fut.
Van pár dolog, ami zavar a működésben, pl. nincs értéknapos átvezetés opció a mobilos felületen a fszla és a megtakarítási számla között, a nyolcjegyű kóddal való jóváhagyás a webes felületen lassú, nehézkesebb, mint más banknál, de ezeket így fogadom el. Azon javítottak már egy ideje, hogy értéknapos utalást nem lehetettet adni, ha a folyószámlán kisebb volt az egyenleg az adott pillanatban.
2017-ben egy akkor induló cégnek nyitottam számlát, nagyon meg voltam vele elégedve. Eladtam a céget, ment vele a bankszámla is.
2019-ben megint egy akkor induló cégnek akartam bankszámlát nyitni. Akkor is még be kellett menni személyesen a fiókba. Szépen kivártam a sorom, elkezdte sorolni az ügyintéző mennyire szigorúak ők a céges bankszámlákkal szemben. És ha nincs 3 hónapig forgalom akkor automatikusan bezárják a számlát. Sehol nem volt ilyen a kondíciókban, de úgy döntöttem. Főleg mivel holding cégként funkciónál (azóta is) ezért van hogy fél évig vagy tovább sincs forgalom a számlán. Ezt már részükről arroganciának véltem, ezért inkább máshol nyitottam számlát. Azóta az a cég inkább Wise-t használ arra a kevés tranzakcióra ami van.
Idén egy ismerős akart induló cégnek számlát nyitni (sose volt cége még, privát számlája nincs a gránitnál), feltöltötte a megfelelő anyagokat, majd azt mondták, hogy köszi, de nem akarunk neked számlát nyitni. Végül ment az OTP-hez....
Persze miért ne kérdeztem volna komolyan. Kicsit csodálkoztam, hogy nem találok csak olyan opciót h. rendeljek kártyát, de akkor maradok én is a revolutnál. Kár h nekik meg nincs platnium kártyájuk az alap csomaghoz, akkor eleve se kellett volna a gránit.
Hasonló okokból nem érdekel(t) a devizaszámla a Gránit Banknál. Az árfolyamot nem néztem, de egy "másik" bank Eurónál csak fillérekkel vált kedvezőbben, azt is csak hétköznap napközben. Családi nyaralás nagyságrendnél ez max 1-2 fagyi. Plusz ugyan egy kártya van, de manuálisan kell átállítani az alkalmazásban. Ami utazáskor annyira talán nem érdekes, mert ritkán kell egy nap többször váltani, de pl. online fizetéseknél, szállásfoglalásoknál kényelmetlenebb lehet.
A Revolutnál lehet beállítani célárfolyamot is, hogy akkor váltson, így nem kell figyelni és jó néhány egyéb valuta van. Az ami nálam a Revolut ellen szól - de ez nem a váltást érinti - hogy nagyobb összeget nem parkoltatok ott. Ehhez meg kell devizaszámla pl. euroban, fontban, dollárban olyan helyen, aminek van fiókja (és érvényes a betétbiztosítás is)
Nem tudom komolyan kérdezed, de ha igen, akkor kártya nem kötelező, de ha pl Rrevolut-ra szeretnéd feltölteni akkor nagyon ajánlott, mert az eurós utalás szokás szerint horribilis áron megy itthon. Első év ingyenes amúgy a kártyánál, sőt ha most rendeled, akkor 2. év is ingyenes, de a harmadik már nem :D
Amúgy én se értem, hogy elvileg tudnának csak digitálisan kiállítani bankkártyát, de valamiért ragaszkodnak a fizikai kártyához, azt meg végképpen nem értem, hogy miért nem tudják megoldani, ami már másik magyar banknak is sikerült, hogy 1 kártyával tudjak fizetni eurót és forintot is. Hiába jobb lenne 1-2 forinttal az átváltás, mint a revolut, de ezek alapján körülményes a gránitnál, pláne ha nem kell majd a bankkártya, akkor azt megszüntetni stb stb, így nekem jobban megéri a nyugi a Revolut-nál.
Ha nyitok devíza számlát is gránitnál, muszáj hozzá új fizetős kártya? Nem lehet valahogy csak virtuálisat v egyszer használatosat kérni ingyen? Vagy mint revolutnál, hogy ugyanaz a kártya mindenre?
Mert ha fizetek a kártyáért akkor már annyira nem éri meg, hogy kicsit (most éppen) jobb árfolyamon vált...Azt látom, hogy első év ingyenes, de utána nem.
1-2 óra? Érdekes, nálam kb azonnal pittyen, hogy elküldve meg jön a fizetési kérelem státusz változás. Nem telepítettem újra az appot. Az alkalmazás is zökkenő mentesen be szokott tölteni. Elég gyakran használom az appot (android)
Sokat utaltam már és azonnali fizetési kérelmet is küldtem már, semmi gond nem volt az appal. Lehet tényleg nálad megy valami félre. pl túl friss még a számla. Már jó ideje meg van és másoknál is látom gyakorlatban, de nincsenek ilyen panaszok. Ott valami más gond is lesz ami nem általános.
Az utóbbi időben a legtöbbet homokórázó alkalmazás a Gránit Bank. Van, hogy Wifi-ről átálva mobilnetre segít. De nem midndig. Az nálam is előfordult, hogy 1-2 óráig nem sikerült az átutalás, de hosszabb időszakra nem emlékszem.
Ismerősnél volt hasonló. Ott régi telefonról lett újra rárakva. Ott is valamilyen hibát írt ki. De bezártuk az alkalmazást, később újra megnyitottuk, akkor már elfogadta, belépett gond nélkül. (De lehet Revolutnál is volt ilyen).
Ha meg akkor nyitottad, lehet még nem zajlottak le háttérfolyamatok? 3 nap elteltével már biztos nem aktuális.
Az ebank applikáción nem jutok tovább, mivel nem fogadja el az mpin kódomat.
Többször újrakezdtem(új mpin igénylése) az ideiglenes kódom beírtam, újat állítottam be aztán feljön egy ablak " új mpin kód megadása" új mpin-t is beállíthatsz" megadom az új kódom de nem fogadja el
"Valami hiba történt,nem sikerült betölteni az adatokat" ezt már vagy 10x csinálom így újra és nem jó, újratöltöttem az appot is de nem használt!
+ha ezen a felugró ablakbon új mpint adok meg,azt elfogadja és újként menti el, viszont közben mégis hibát ír ki az app.
Európán belüli járat? Akkor van esélyed kártérítésre a légitáraság által, egyébként meg a légitársaságnál próbálkozhatsz panasszal. Airfrance/KLM-nek pl van rendes "claim" oldala, azzal már van tapasztalat, nagyon gyors, és flott a kártérítés.