E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
ha megézed a kép jobbszélén a (talán höközpont) kémény(é)t, vagy mit, akkor egyértelmü, hogy Orosháza, ugyanis a siófoki hasonló kémény ahhoz képest, ahogy a fortepanos kép elöterében lévö épületszárnyhoz:
viszonyul, pont meröleges helyzetben van, ha az alaprajzot nézzük.
Egrkilátás a Budapesti Műszaki Egyetem (később Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) E épületéből a a BME Münnich Ferenc Kollégiuma (ma Kármán Tódor Kollégium) épületére, a háttérben a Lágymányosi lakótelep.
Műegyetem rakpart 3., Budapesti Műszaki Egyetem (később Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), az Oktatóreaktor építése, háttérben a BME D épülete.
Budapesti Műszaki Egyetem - Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem - BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM
Magyarország, Budapest XI., Egry József u. 1., T., H., és E. épület
jav
1963 >>> kb. 1966
"Megjegyzés A Jövő Mérnöke 1965. október 18-i számában megjelent „Az egyetem 20 éves távlati fejlesztési terve" c. cikkhez Örömmel olvastam az egyetem 20 éves távlati fejlesztési tervének nagy perspektíváit. Az is örömmel tölt el, hogy eddig is államunk erejéhez mérten sokat áldozott a Budapesti Műszaki Egyetem fejlesztésére. A fenti címben szereplő cikkben olvasom a következőket: „A 20 éves fejlesztési program egyes tételei már elkészültek — „E”-épület— vagy most készülnek — „ilyen az „E”-épülethezcsatlakozó lepényépítmény...” Tanszékünk óráinak jelentős hányada az itt említett „E”-épületbenvan. Az órák megtartásával azonban nagyon sok a problémánk, így többek között csak egy lift működik, és emiatt sokszor 15—20 perces késéssel tudjuk megkezdeni a VII—VIII. emeleten levő óráinkat. (Tudomásom szerint van még egy nagy lift, de ez nincs kész, illetve nem üzemképes.) Ha feljutunk a felső emeletekre, az óráinkat akkor sem biztos, hogy meg tudjuk tartani, mert az épületen dolgozó légfúró olyan zajt csap, hogy képtelenség oktatni. Problémát okoz az is, hogy van időszak, amikor az épületben nincs fűtés. .... Sokkal szerencsésebb lett volna azt mondani, hogy az „E”-épületegy meghatározott része műszakilag átadható volt, de teljes elkészülése még nem történt meg. ...Az a tény, hogy az épületet késznek nyilvánítják a tv-ben és az újságban, azt idézi elő az emberekben, hogy a mostoha körülményeket nehezebben értik meg, de azt semmiképpen sem értik meg, hogy miért nyilvánítjuk már most az el nem készült „E”épületetkésznek."
A Jövő Mérnöke, 1965 (12. évfolyam, 1-39. szám)1965-10-25 / 32. szám
Azaz az épület már 65-re állt, egyéb okok miatt rendezvények, pl E-klub, csak később indultak meg benne
Budapest, a Nyugati pályaudvar parkolója a pályaudvar Kormányvárója fölé, a födémcsere idejére fölé épített sátorral, észak elé nézve a Nyugati (akkor: Marx) tér felől (a felüljáróra vezető lépcső tetejéről?)