Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.26 0 0 406
A nullpont energia egyáltalán nem hülyeség. Három nullpont energia modullal az egész Atlantisz város űrhajót el lehetett annyi energiával látni, hogy nem csak a térhajtómű működjön, hanem a pajzs is. Ha nekem nem hisztek, kérdezzétek meg Rodney McKayt!
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 405

Valahol sajnálom, hogy Egely nem lesz az LMP képviselője.

 

Ő már nem tenyészti a cigányokat.

 

Most sajnálom, hogy az objektív igazságokhoz való ragaszkodás felül kell írja azt, hogy Egely-n keresztül biztosan kompromittálni lehetne ezt a kártékony alakulatot, az LMP-t.

 

Ilyen az élet ....

ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 404

Bemutathatóan működő, örökmozgó szerkezet készítésére írunk ki pályázatot.

 

Ezt nem olvastam eredetiben, de nem hiszem el!

 

Tényleg megjelent ez a felhívás?

Előzmény: dvhr (398)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 403

Az általad írottakból úgy tűnik, neked valami általános Nagy Bajod van az alternatív tudományos kutatásokkal, pl. a gyógyászatban is (ezért ekézed ennyire a homeopátiát nyilván). Egely valószínűleg ennek egy szimbolikus figurája számodra, akit el kell ítélni.

 

Szinte már hiányzott, hogy nem említed a homeopátiát!

Előzmény: Callie (367)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 402

Szégyen Magyarországra nézve az az ostoba és alantas gyűlölethullám, ami felhorgadt csak azért, mert egy párt és egy ember élni mert a demokratikus rendszerben biztosított jogaival.
Egely nagyvonalú visszalépése mutatja, emberileg mennyivel magasabb színvonalon áll, mint az ellene fenekedők - függetlenül attól, hogy a találmányai jók-e vagy rosszak.

 

Szerintem példaértékű, hogy legalább egy bizonyított csaló nem kerülhet hatalom közelébe, legyen az bármilyen kicsi is.

 

Jó dolog a fizika. Egyértélműen megmutatja a csalókat.

 

Természetesen rengeteg egyéb területen van csaló és hazug ember, csak azokat nem lehet olyan könnyen lebuktatni, mert zavrosabb területen halásznak.

Előzmény: Callie (343)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 401

Amikor a tartalmába belementem, az ellenkezője derült ki - pl. az ide írogató hangoskodók azt hitték ugyan, hogy nagyon értenek hozzá, de egyszerűen tájékozatlanok voltak. Pl. azt állították, hogy a vákuumenergia létezése csak elméleti hipotézis, amit kísérletileg soha nem támasztott alá senki.

Közben pedig már 1955-ben Nobel-díjat kapott Lamb a shift miatt. Satöbbi.

 

Amit írtál az  mind elmélet volt. Semmilyen kísérleti igazolás nem volt semmihez.

Előzmény: Callie (366)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 400

Egely egy hülye. Fingja nincs arról amiről beszél. Éjjelente lemenne a feszültség 180V-ra? Mit szólnának ehhez a hűtőgépek, számítógépek, ipari fogyasztók??

 

Egyetértek.

Az áramszolgáltatóknak szigorú kötelzettségük tartani a feszültséget és a frekvenciát. Ezt folyamatosan mérik is, eltérés esetén a károkat fizetniük kell.

 

A feszültségcsökkentés romboló lehet. Nálam előfordult egyszer, hogy lecsökkent a feszültség kb. 150V-ra. Egy szivattyú motorom leégett, mert elindulni még nem tudott, de leégni már igen.

 

Egely-nek fogalma sincs az elektromos hálózatokról.

Előzmény: Törölt nick (351)
titkom Creative Commons License 2010.08.26 0 0 399
OFF, mert ehhez az LMP-nek semmi köze...

:-((( noná. hogy nem lesz nyertes... bátor kiírók... szemétség...
Előzmény: dvhr (398)
dvhr Creative Commons License 2010.08.26 0 0 398
FELHÍVÁS!

Bemutathatóan működő, örökmozgó szerkezet készítésére írunk ki pályázatot.

A pályázat összege 3 500 000 forint.

A pályázaton azok a környezetbarát, szabadenergiával működő szerkezetek vehetnek részt, amelyeket a bírálóbizottság előtt 2008. december 31-ig a feltaláló(k), készítő(k) működés közben bemutatnak. A pályázattal, azok műszaki tartalmával, lehetőségeivel kapcsolatban felvilágosítást a kiírók nyújtanak. A bírálóbizottság a pályázati összeget a berendezések között megoszthatja.

A sikeres pályázat feltételei:

1. Lehetőleg önjáró, visszacsatolt legyen a szerkezet, azaz indítás után folyamatosan működjön. Ha mechanikus gépről van szó, akkor legalább egyórás folyamatos működést szeretnénk látni, utána leállítható a szerkezet.
2. Ha nem önjáró, akkor könnyen és megbízhatóan mérhető legyen a többletenergia, s annak minimális értéke legalább 1 W legyen.
3. A gép legyen hordozható, vagy ha nem, akkor mindenképpen megtekinthető, megvizsgálható, reprodukálható. Ez utóbbi fontos kritérium, hiszen a társadalom számára ekkor hasznos.
4. A bemutatás előtt adja be a feltaláló a szabadalmi kérvényt, de egyáltalán nem szükséges, hogy megadott szabadalom legyen. Ez a feltaláló érdekeit védi, s a későbbi esetleges vitákat meg lehet előzni. (Végső esetben, ha nagyon szükséges, akkor ebben segíthetünk.)
5. Nincs határidő, bármikor lehet jelentkezni. Az első működő berendezés a fenti kritériumok teljesítése után megkapja a díjat, amit a feltaláló belátása szerint költhet el.
6. Régebbi, már megadott szabadalom sikeres megismétlésével is lehet pályázni (pl. Tesla-autó, Moray-berendezés).
7. Az elbírálás menete: A működő berendezést a felajánlók (egyben elbírálók) vizsgálják meg. Első előzetes beszélgetés után Egely György megnézi a készüléket működés közben. Ha az teljesíti a fenti feltételeket, akkor a többi felajánló is megtekinti. Bonyolult, drága mérést nem vállalunk, ezért előnyben részesítjük a visszacsatolt készüléket. De egyszerű, megbízható mérést vállalunk.

A pályázat kiírói és támogatói:


* Gál Ferenc (Budapest)
* Egely György (Egely Kft.)
* Oláh Attila (OK.Elektrix Kft.)
* Pusztay Sándor (Ufómagazin)

Sikeres pályamunkákat, bemutatásra alkalmas, működő berendezések elkészítését várjuk.
Előzmény: Callie (380)
Holdkooros Creative Commons License 2010.08.25 0 0 397
OFF-ra OFF-ot: „Akit,meg nem zavar,hogy a prominens vezető ...” Van, akit zavar, van akit nem...

Van akit az nem zavar, ha a kedves vezető egy fehérterrorista tömeggyilkosnak a sarja, van akit nem zavar az egészségre az ún. könnyűdrogoknál nagyságrendekkel ártalmasabb töményszesz- és nikotingyártás támogatása...
Előzmény: Törölt nick (381)
pint Creative Commons License 2010.08.25 0 0 396
abban nem a fizikai elméletekről van szó, hanem egely ezzel kapcsolatos kutatásáról. bonyolultan fogalmazok?

elmondom akkor inkább, hogy mivel foglalkozik egely. összeállít egy csomó kísérleti elrendezést. legyen az inga, víztartály ultrahanggenerátorokkal, áramkör vagy akármi. ezekután mér egy csomó paramétert, számolgat egy sort, majd megnézi, hogy van-e valami eltérés a számítotthoz vagy várthoz képest. ez lehet mondjuk nem várt mennyiségű hő vagy fény, vagy a számított energia időbeli változása. ha talál ilyet, azonnal elkezdi verni az asztalt, hogy íme, itt az anomália! teleírja vele a könyveit, előadásokkal haknizik az egész országban. valójában semmi más nem történt, minthogy ha eleget mérsz, előbb-utóbb belefutsz valami mérési vagy számítási hibába vagy véletlenek összejátszásába. ilyenkor jönne a rendes tudományban a mérés ismétlése, paraméterek változtatása, peer review, számítások ellenőrzése, stb. minderre persze nincs szükség, ha az igazi cél nem a tudományos előrelépés, hanem a médiafigyelem felkeltése, és aztán kasszírozás.

hogy téged hogy tudott ezzel az átlátszó módszerrel átverni, azt fel nem foghatom.
Előzmény: Callie (395)
Callie Creative Commons License 2010.08.25 0 0 395
A 392-ben általad írottakra reagáltam precízen.
Előzmény: pint (394)
pint Creative Commons License 2010.08.25 0 0 394
és ez hogy jön ide? itt most nem a különböző elméletekről van szó, hanem hogy mit csinál egely. én legalábbis arról beszélek, te nem?
Előzmény: Callie (393)
Callie Creative Commons License 2010.08.25 0 0 393
off
Kevesebb ítélkezés és több értő tájékozódás konstruktívabb hozzászólásokat eredményezne.
Nincs "Egely-vákuumenergia", meg "Callie-vákuumenergia", vagy "Tomonaga-vákuumenergia", és azt a mondatot, amit ezzel kapcsolatban nekem tulajdonítasz, nem tudom, honnan vetted; én biztos nem mondtam.
Én csak, amikor szóba került, tájékoztattam a hozzászólókat a modern fizikának már vagy 50 éve közismert részéről, és arról, hogy a vákuumfluktuációk és az általuk képviselt erőhatás és energia kísérleti kimutatása is már régen megtörtént (két legismertebb jelensége a Casimir-effektus és a Lamb-shift). Ez nem méricskélni való vélemény vagy vitatéma, hanem egyszerű tájékoztatás; de ha valaki nem akar informálódni,, akkor alultájékozott marad.
Előzmény: pint (392)
pint Creative Commons License 2010.08.25 0 0 392
tök lényegtelen, hogy egelynek milyen csoportja van, esetleg támogatja-e a magyar nyúltenyésztést. az számít, hogy amiből él, azt csalásnak hívjuk.

egyébként megnézném én azt a kutatócsoportot is, meg hogy mivel foglalkoznak. gyaníthatóan ugyanolyan bullshit, mint a kettős ingája volt. amúgy ezt az egész vákumenergia-casimir effektus dolog már vagy 25 éve fut eredmény nélkül. és egely már 25 éve is azt mondta, hogy ez kész van, vannak mérések, amik mutatnak "bizonyos anomáliákat". tehát szó sincs arról, hogy szerinte ez egy érdekes terület, amit meg kell vizsgálni. szokás szerint itt "demonstrálható" tények vannak, csak épp nem tudja demonstrálni valamilyen oknál fogva. és persze soha nem lesz semmi eredmény, mert el van nyomva a fizikus maffia által.

tehát csak hogy lássunk pár lépcsőfokot:

demonstrálható anomáliák vannak, és az elmélet megvan 50 éve (egely vákumenergia)

elfogadott elméletből következik de nincs igazoláva (gravitációs hullámok)

ígéretes de nem általánosan elfogadott elméletből következik, nincs igazolva (higgs bozon)

nem cáfolt de nem is igazolt elméletből következik, nincs igazolva (callie vákumenergia)

csak ennyi különbség van aközött, amit te mondasz, és aközött, amit egely. ég és föld.
Előzmény: Callie (380)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 390
Akkor most ez a topic, eredeti célját vesztvén átmegy kizárólag szakmaiba?
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 389
Most akkor a moderatúra vagy meghasonlik, vagy komolyabb emberekre bízza a feladatot.
Előzmény: Törölt nick (386)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 388
Előzmény: Törölt nick (387)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 387
Ez igaz? Nem tudtam. Ezek szerint ott is kellett volna v.milyen konkrétumot mondania?
Előzmény: Törölt nick (386)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 385

Ne add fel, egy valamire való politikus kell, hogy válaszoljon az esetlegesen leendő híveinek, így valószínű, majd kapsz v.milyen maszatoló választ.

Konkrétumokra, ellenőrizhető, megismételhető adatokra viszont ne számíts!

Csak annyit várj tőle, mint egy politikustól, és akkor nem fogsz csalódni.

Előzmény: titkom (382)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 384

Kénytelenek vagyunk itt firtatni Egely fizikai, és egyúttal politikusi képességeit, hiszen a moderátorok is így szeretnék, a párhuzamosan indított fizikai szaktopicot politiainak minősítették, és egyúttal törölték.

Előzmény: Törölt nick (381)
titkom Creative Commons License 2010.08.25 0 0 383
...nem annyira jó... lásd előző hsz...
Előzmény: Törölt nick (381)
titkom Creative Commons License 2010.08.25 0 0 382
Még nem kaptam választ.

Hogy válaszol-e? Passz. Én kérdeztem, szerintem nem durván.
Ha a helyében lennék, a tisztesség értéke számomra megkövetelné, hogy reagáljak.

Amúgy a CO2-es felvetése kifejezetten érdekel: ezért nyitottam témát a Rejtélyes csoportban, de kitörölték, sőt ki is tiltottak, mert a modera szerint átvittem a pártpolitikát, holott kifejezetten azt kértem itt is, ott is, hogy az Egely ténykedéséhez kapcsolódó vita ott folytatódjon. Nem lepődtem meg rajta, de nem igaz, amit a modera erről írt nekem.
Előzmény: Törölt nick (336)
Callie Creative Commons License 2010.08.25 0 0 380

off

Előzetesen annyit:

Egelynek egy kutatócsoportja van, sok éve. A csoport tevékenységének centrumában az van, hogy létrehozzanak olyan gyakorlati eljárást, amivel a vákuumenergia felhasználhatóvá válna.

Ez pedig tudományosan jól alátámasztható, racionális kutatási terület a modern fizika szerint. Nem nonszensz, nincs kizáró ok, ami eleve lehetelenné tenné ( a másodfajú örökmozgóra való hivatkozás sem az.)

Hogy ezt jól, sikeresen vagy rosszul közelítik-e meg, annak megítélésére én nem vállalkozom, és szerintem megalapozottan más sem, aki nem ásta bele magát konkrétan a könyveikbe, tevékenységükbe.

A többi dolog, amiket velük kapcsolatban emlegetnek (kerék, inga satöbbi), csak kiegészítő tevékenységek, részben "játszadozások, érdekességek"; amennyire én tudom. Igy, ha mondjuk a kerékkel kapcsolatban hülyeségeket írnának egy prospektusban, az nem érinti a fő területet.

 

Részletesebb válaszokat ma már nem tudok írni, mert el kell mennem.

Előzmény: pint (377)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 379

Ja, és nézzük meg fordítva is.

Tételezzük fel, hogy --mondjuk Orbán, vagy Gyurcsány-- egyszercsak az állítja, hogy megoldották a szobahőmérsékletű thermonukleáris fúziót.

Nemigen hinnél nekik te sem, hiszen hazudoztak már annyit, hogy hitelüket vesztették.

 

Valahogy így vagyok Egely leendő politikai kijelentéseivel is.

Előzmény: Törölt nick (378)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 378

Én az Egely-féle kerék vizsgálatát annak idején elvégeztem, persze csak a magam szerény körülményei között.

 

- Közelítve a kezemet, elkezdett forogni.

- Másik kezem közelítésére ellenkező irányba forgott.

- Árnyékolva (már nem emlékszem milyen, de mindenképpen átlátszó anyagokkal fedve) egyik kezemmel sem tudtam megforgatni.

- Betéve egy aránylag illeszkedő, tehát nem túl nagy befőttesüvegbe, közelről, a kezemmel ugyan nem, de egy 20 cm-re lévő 40 W-os izzóval igen szapora forgásra tudtam bírni.

 

Sajnos lehet, hogy szakszerűtlenül jártam el a kísérlet során, mert a vitalitás-energia pontos definíciója híján nem biztos, hogy a megfelelő árnyékoló anyagokat használtam.

Ez kb. 20 éve volt, talán akkor még lehetett némi vitalitás energiám.

Azt kell gondolnom, amennyiben a vitalitás energiát ennyire könnyű leárnyékolni, akkor rendkívűl bajban lehet ez a szegény vitalitás energia, u.i. holmi himi-humi anyagok képesek túljárni az eszén, vagy csak egyszerűen zavarba jön tőlük?

Előzmény: Callie (374)
pint Creative Commons License 2010.08.25 0 0 377
arra ösztönöznélek, hogy ködösítés helyett ("elvileg nem kizárt, hogy legyen ilyen"), komolyabban válaszolj.

ismered egely tevékenységét? ismered a "találmányait"? ismered az egely kereket? ismered az azzal kapcsolatos méréseket? hallottál már a híres kettős inga kísérletéről? ismered annak kritikáját, és egely reakcióját? hallottad valaha beszélni? olvastál tőle valamit? megértetted, hogy mire akarja hasznáni a széndioxidbontó készüléket? érted, hogy miért ellenkezik ez a jelenlegi ismereteinkkel? megértetted, hogy milyen következményei lennének a tudományos modelljeinkre nézvést, ha ilyet tudna csinálni? vagy csak általánosságban beszélsz?
Előzmény: Callie (376)
Callie Creative Commons License 2010.08.25 0 0 376
Ne fárassz, ha lehet. Ebben a topikban már többször türelmesen kifejtettem az ilyen  kérdésekről a mondandómat. Ha valóban érdekel, a keresés funkcióval könnyen megtalálhatod.
Előzmény: pint (375)
pint Creative Commons License 2010.08.25 0 0 375
mivelhogy egely egy csaló és/vagy bolond. akkor miért baj az, ha leírjuk? van valami ellenérved? szerinted nem csaló? mire alapozod ezt?
Előzmény: Callie (374)
Callie Creative Commons License 2010.08.25 0 0 374

Amit én vitatok, az éppen nem az, hogy "Egely mire alkalmas és mire nem", hanem az ilyesféle elhamarkodott és kategorikus ítélkezés helytelensége.

 

De  hát ezt már leírtam tízféleképpen. Aztám mindig jön valaki, és beírja újra, hogy "csalóalkalmatlankókler", megismételve az ítélkezési aktust.

Előzmény: pint (373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!