Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Szerintem pillanatokon fog eldőlni a meccs.Tyson egyik leggaládabb palija volt a ring történetének,rettenetesen kihegyezett "gyilkosösztönnel"
Ha az első pár menetben megtudja "csípni" a fiatalt,akkor "ki is végzi" Ha nem,akkor meszeltek szegény öregsrácnak.;-( (egyik ipsére sem mernék pénzt tenni.)
Életkorban biztosan nem, IQ-ban talán, súlyban biztosan 65 feletti vagyok, de egy dolgot azért hozzáfűznék: a KSH elég sokféle fogyasztói árindexet közöl, van ahol az előző hónap, van ahol az előző év azonos hónapja a bázis. A hétköznapokban használt "éves infláció" a havi (előző év azonos időszakához viszonyított) fogyasztói árindexek átlaga, ami nem vág össze azzal amit a boltban tapasztalunk kenyér vagy a vonatkerék árával kapcsolatban. Így fordulhatott az elő, hogy 2022 decemberében 24.5%-al voltak magasabbak az árak mint 2021.12 hóban, a 2022-as hivatalos infláció mégis csak 14.5% volt.
Az infláció kicsit összetettebb és bonyolultabb mint ahogy írod, de én se vagyok közgazda. Azt tudom, hogy japánban sokáig defláció volt, de kénytelenek voltak mesterségesen inflációt előidézni mert a gazdaság fejlődéséhez is szükséges. Persze ez is tömény közgáz!
Azért ez úgy lenne korrekt, hogy a mérleg másik oldalát is meg kéne nézni! Én csak egy ici-pici céget vezettem, de mindig a követel-tartozik egyenlege volt az érdekes.
A követel oldalon is volt olyan, hogy határidőn belüli, 30 napon túli és a vége a behajthatatlan követelés!
Az USA államadóssága GDP 110-en valahány százaléka. Te viszont már több hozzászólásodban is konzekvens-en kevered a gdp-t (éves nemzeti össztermék) a teljes nemzeti vagyonukkal. A kettő nagyon nem ugyanaz.
Az infláció a mindenkori kormányzat segédeszköze. Ez csökkenti az állam adósságait. Azokat a hiteleket segít kifizetni, visszafizetni, amiket a rossz gazdálkodásának következtében kénytelen felvenni.
Valójában sose fizeti vissza a teljes összeget, amit felvesz, mert akkor a következő években is nőne az adósság. Nő is...
Még így is, hogy csak részlegesen adja vissza.
Az USA-nak, már pár éve magasabb a teljes adóssága, mint az a teljes vagyon, amit a kezdetektől fogva megteremtettek. Az elmúlt 2-300 év mérlege - negatív. Ha mindenüket amilyük csak van, volt valaha is - pénzé tudnák tenni - még akkor is adósok maradnának.
Törvényt kellene hozni, és be is tartatni, hogy egyetlen állam sem költhet többet, mint amit megkeres(nek a polgárai).
Akkor tisztulna a kép.
Azt értené a nép.
Ennyink van - ezt kell beosztani. Aki nem jól osztja be, netán ellopja, és nem jut mondjuk oktatásra - azt elzavarják a következő választások alkalmával.
Annyi a trükk, a csalás, hogy nem lehet látni, mi is a helyzet valójában.
65 feletti és fogyi emberek ne olvassák, mert ugysem fogják érteni.
Hogy is van ez a havi KSH fogysztói árindex. Azt mindenki tudja, hogy van egy fogyasztói kosár. Az ebbe kerülő áruk fogyasztói bruttó áraiből számolnak egy átlagot, amit elosztanak az előszó honapi árindex-el.
Számoljuk ki mit jelent, ha 2024. jan1-től 2024.10.31-ig az átlagos havi fogysztói árindex 3% volt átlagosan minden hónapban.
Az előző év decenberi átidex legyen 1, mint kindulási .
január végén az árak 1,03 az érdex 3% február végén az árak 1,03x1,03= 1,032 március végén 1,03x1,03x1,03=1,033
.
.
.
.december 1,0311x1,03=1,42
Tehát egy év alatt az 42%-al inflálódtak.
Most nézzük meg ezt 5 évre:
jan1-én 1 az aktuális árindex, dec 31-én 0,42 A következő év végére 1,42x1,42=2,01 vagy az árak 2,01-re szintre nőttek. ( 102% áremelés /2év)
Az 5. év végére
1,425=5,77 azaz a folyamatos havi 3%-os áremelés 5 év alatt 5,77x-es árakat eredményez.
Ennyiszeresére kellene nőnie a nettó béreteket, ha infláció követő lenne a nettó bérszínvonal.
Mellettem, az idős kollégának a fegyveréről lerepült valami - többen is láttuk, szóltunk is neki, de nem találtuk mi volt az. Talán egy Steyerrel lőtt.
Szerintem a falból. De mivel a kis helységben nincs fűtés, és nem cirkulál úgy a levegő, így ott hűvösebb van, és ott lecsapódhat a pára a még hidegebb műszereken.
Adott egy nagyobb 90n.méter hasznos területű helyiség, fűtött radiátoros teljesen pára és víz mentes , teljesen szigetelt állandó 16-18fok hőmérséklettel, és csukott ajtóval.
Épült a helyiségben egy 2x2-es mérőszoba 10-es válaszfalból, aminek 3 oldala van szabadon egy ajtóval, a 4. oldala a főfalhoz csatlakozik.
A mérőszobában nincs radiátor , csak ajtaja van ablak nélkül.
Több mint fél évig nyitott ajtóval száradtak a válaszfalak.
Ennek ellenére most csukott ajtójú a 2x2 -es szobában lévő műszereken rozsdakezdemény és a gránit lapon páralecsapódás jelent meg!
Műszerrel mértük a válaszfalban falakban nincs víz, ugyan annyi mint a nagy helyiségben ahol épült.
De a 90n.méteres helyiségben viszont nincs semmi nyoma a páralecsapódásnak, a mérőszobában viszont van.
EZ itt a kérdés amire nem találjuk a választ , honnan van pára a szobában ! ???
Nem pergett ki véletlenül valakinek valamije a puskájából a lelkes CD lik lövés közben? Takarítás közben találtam a földön, az 1-2. lőállás környékén....
Büdös a gyógyvíz! Ráadásul olyan fáradt olaj szaga van, és Cserkeszölőn már kaptam egyszer egy allergiás tünetet ettől a "gyógy" víztől! Szóval vagy termálvízzel melegített csapvízben áztatom az odvas testemet, vagy a zuhanyzóban ;-)