Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 50

a gerry-weber oldalon : (Payment by VISA, Eurocard/Mastercard, and American Express accepted)


Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 49

Nem tudod véletlenül, a Magnetnél nincs virtuális számla?

Mondjuk holnap inkább besétálok az Andrássyra, csak gondoltam, kis előképzés nem árt egy olyantól, aki már csinált ilyet.:)

Köszi a segítséget.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 48

Szerintem nem chipes, vagy nagyon eldugták rajta.:)

Itthon működik netes vásárlásokra, és pin-t se kér fizetésnél.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 47

Amikor emelteted a napi limitet - gondolom telefonon keresztül - akkor kérdezd meg az ügyintézőt.

Bár azt, hogy az adott oldal elfogad e electron kártyát, ő se tudja majd megmondani.

Konverzió jellemzően banki közép, költsége a sima kártyás vásárlásé - elviekben.

Chip-es a kártya ?

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 46

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, Magnetnél van csillag számlám, és hozzá visa electron kártyám.

Egy német cégtől vennék sporteseményre bérleteket kb 850Euró értékben.

Gondolom, a napi limitemet előbb meg kell emelnem a mostani 50ezerről kb 250-300ezerre, de a kérdésem, hogy tudok-e fizetni az electronnal, és hogy megy a konverzió, kb milyen költségei vannak egy ilyen tranzakciónak.

Köszönöm.

John Zero Creative Commons License 2013.05.16 0 0 45

Jól emlékszel. Egészen addig, amíg a bankok rá nem jöttek, hogy túl sokat fejlődött a technika és túl nagy a kockázat. Ráadásul (emlékeim szerint) a chipmentes kártyáknál a törvény szerint az anyagi felelősség és kár a banké.

 

Előzmény: Quintuplet (44)
Quintuplet Creative Commons License 2013.05.16 0 0 44

Még az ősidőkben a sima mágnescsíkos kártyák is kértek (a beállított protokoll szerint) PIN-t vásárláskor. Én legalábbis így emlékszem.

Előzmény: Törölt nick (40)
John Zero Creative Commons License 2013.05.16 0 0 43

De ismétlem, itt az a probléma, hogy az eredeti "2 faktoros azonosítás" a gyakorlatban "1 faktoros" lett.

Elvileg két dolog birtokában lehet pénzt felvenni egy ATM-ből: 1.) eredeti, hiteles bankkártya, 2.) PIN kód

 

Ha a POS készülék buherált, akkor elég nagy az esély erre. PIN-t megjegyzi, mágnescsíkot lemásolja, üres kártyára kiírják a mágnescsíkot, és irány az automata. Ezt chip-es kártyával nem tudják megtenni, mert nem másolható a chip.

 

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.14 0 0 42

Amennyiben mindig es jol letakarod (ertsd: gyakorlatilag vakon gepeled be a PIN-t) erre eleg kicsi az esely szerintem.

Előzmény: John Zero (41)
John Zero Creative Commons License 2013.05.14 0 0 41

Ez inkább előny mint hátrány, bár megoszlanak a vélemények.

 

Ha úton-útszélen megadod a PIN kódot, akkor nagyon nagy a veszélye annak, hogy valahol lelesik. De ez még hagyján: a nem chip-es kártyát elég könnyű lemásolni (a POS terminált meg lehet úgy buherálni, hogy rögzítse a mágneses adatokat, és kész, lehet duplikálni a kártyát). A klónkártyával az ATM-et (sőt: a számládat) pedig simán ki lehet fosztani.

 

Chip esetén egy buherált a POS terminál nem tud olyan adatot lementeni, amivel lehetne duplázni, klónozni a kártyát.

Előzmény: Quintuplet (39)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.14 0 0 40

Hogy kerjen ha nincs chip? :)

Előzmény: Quintuplet (39)
Quintuplet Creative Commons License 2013.05.14 0 0 39

Az is nagyon durva, hogy a bankkártyával történő vásárláshoz nem kér PIN-t.

Előzmény: John Zero (38)
John Zero Creative Commons License 2013.05.13 0 0 38

Igen, valóban leköthető, és elég pozitív.

 

Kicsit zavaró, hogy csak egyfajta bankkártya van (nincs dombornyomott), és az is chip nélküli, de nem olyan vészes. Kell mellé egy másik bank, ahol pedig dombor kártya van.

 

És most jön a KAP 2013 is, 2-3 nap múlva!

 

Előzmény: Quintuplet (37)
Quintuplet Creative Commons License 2013.05.11 0 0 37

Most, hogy ilyen szépen lementek a kamatok, indítható lekötés a netbankon keresztül is, többféle, úgymond akciós is. Az ilyen lekötések már neten is feltörhetők, és újraköthetők.

Előzmény: John Zero (36)
John Zero Creative Commons License 2013.03.04 0 0 36

Megkaptam a választ: az online felületen lekötni és feltörni csak egyfajta, szimpla betétet lehet.

 

Minden másra ott a személyes találkozás lehetősége, a bankfiókban... eh :-(

 

Előzmény: John Zero (35)
John Zero Creative Commons License 2013.02.28 0 0 35

Betét lekötésnél netbankon nem lehet szféra, stb. betéteket választani? (Vagy csak én vagyok a béna)

 

Dundikalika Creative Commons License 2013.02.11 0 0 34

Lehet hogy az idén itt a legolcsóbb a folyószámlavezetés, és az ezzel járó költségek? (bankkártya, ATM felvétel, utalások a netbankon)

dream-air Creative Commons License 2013.01.04 0 0 33

Köszi az infókat, megpróbálok még időben lépni.

Előzmény: Csincsi86 (32)
Csincsi86 Creative Commons License 2013.01.04 0 0 32

Igen, a MagNetnél a Csillag számlacsomagot igénylőkre sem hárítja át a bank az illetéket - tehát a lakossági ügyfeleknek nem kell illetéket fizetniük. A csillagnál viszont nem garantált, hogy 2013.12.31-ig marad az illetékmentesség. DE! azt látom a bank honlapján, hogy meghosszabbították az akciót, tehát ha mihamarabb nyitsz Illetéktelen számlát, akkor garantálják év végéig, hogy nem hárítják át az illetéket!! Bemásolom a linket, ahol az infót találtam:http://www.magnetbank.hu/illetektelen_szamlacsomag

Én online nyitottam a számlámat a magnetnél, ezért korábbi kérdésedre is reagálok. Az online űrlapot kitöltöttem, majd nagyon rövid időn belül, még aznap hívtak telefonon a fiókból. Időpontot egyeztettünk, és amikor időpontra bementem a fiókba, akkor már csak alá kellett írnom az előre elkészített papírokat. Gyorsan megvolt minden :)

Előzmény: dream-air (31)
dream-air Creative Commons License 2012.12.31 0 0 31

A "csillag" csomagnál ugyan úgy ingyenes az utalás (és minden más) mint az "illetéktelen"-nél csak annyi a különbség hogy itt nincs garantálva, hogy így marad 2013.12.31.-ig?

 

Tehát ha valaki nem kezdeményezi még a mai napon online az illetéktelen csomagot januárba is tud nyitni ugyan olyat, csak garancia nélkül?

 

Előre is köszi a választ!

dream-air Creative Commons License 2012.12.29 0 0 30

Valaki - aki ismeri - le tudná írni az online számlanyitás menetét?

 

Konkrétan az lenne a kérdésem, hogy miután online kezdeményezem milyen lépések jönnek? Be kell-e menni a fiókba, vagy úgy mint az Axa-nál az egész folyamat postával/futárral zajlik?

pgyafi Creative Commons License 2012.12.12 0 0 29

"Illektéktelen lakossági bankszámla csomag"  -   érdemes ránézni!

Illetékmentes utalások 2013-ban.

Laslow Creative Commons License 2012.07.24 0 0 28

Egy nagyon furcsa tegnapi eset: a feleségem lekötött némi pénzt a Magnet egyik fiókjában, és kedvezményezettként megjelölt engem. Szépen aláírta a papírokat, majd otthon én is átnéztem őket, és mit látok? Van egy második kedvezményezett is, egy mindkettőnk számára ismeretlen személy. Szerencsére azt írta a papír, hogy a kedvezményezett(ek) csak a lekötésről kiállított eredeti papír birtokában férhetnek a pénzhez, az meg nálunk volt, de akkor is: hogy kerülhetett fel egy vadidegen a kedvezményezettek listájára? Az ügyintéző önkényesen vagy véletlenül hozzáadott egy embert, vagy hibás a szoftver, mi meg csak utólag vettük észre?

 

Ma visszament a feleségem a bankba, töröltette az ismeretlen kedvezményezettet. Azt mondták neki, hogy a "gépben" csak én szerepelek kedvezményezettnek, az ismeretlen nem, csak a papírra kerültek rá valahogy az adatai. Amit természetesen tegnap az ügyintéző is aláírt és lebélyegzett.

 

Persze hibázott a feleségem is, hogy nem nézte meg alaposan, mit is ír alá, de meg sem fordul az ember fejében, hogy ekkora hiba előfordulhasson egy bankban.

 

Iszonyú kuszaság lehet a bank szoftvereinél, ha csak úgy rányomtathatja egy légből kapott ügyfél adatait a lekötésről szóló bizonylatra, de közben ezt nem menti le adatbázisba. Ezt erősíti az is, hogy amikor a múlt héten én jártam a bankban a nyitás után nem sokkal, az ügyintéző 2 perc után azt találta mondani a kollégájának, hogy "Na, most lett elegem a netbankból!". Szóval valami pocsék szoftvert használnak, ami már a munkaidő kezdetén kiakasztja az alkalmazottakat.

 

Egyébként az alkalmazottakkal sem vagyok elégedett. A havi számlavezetési díj bevezetése után meg akartam szüntetni a devizaszámlámat. Bementem, felvettem róla a pénzt, de már ki volt terhelve másnapra az 1 Euros számlavezetési díj, így az ügyintéző nem tudta megszüntetni a számlámat. Sőt, rávett, hogy fizessek be 1000Ft-ot az Euro-számlára, amiből majd másnap levonják az 1 Eurot, és menjek vissza akár már másnap, és a megszüntetéskor visszakapom a befizetett 1000Ft mínusz 1 Euro pénzt (kb. 700Ft), megterhelve a készpénzfelvétel költségével, ami 2 Euro és még valamennyi százalék, azaz gyakorlatilag olyan 6-700Ft-ba kerül számomra a devizaszámla megszüntetése. Marhára nem értettem, hogy miért kell ezt így intézni, de az ügyintéző elmondta, hogy ha nem fizetek be legalább ennyit, akkor higgyem el, legalább fél tucatszor vissza kell majd mennem, mert az árfolyamingadozás miatt sosem tudom úgy befizetni a pénzt, hogy épp 0 Euro maradjon a számlán a 2 Euro és x százalék felvételi díj megfizetése után. Nem értettem, de látszott az ügyintézőn, hogy ő ezt tényleg így gondolja, és hogy jót akar nekem. Beszélt a társosztállyal is, hogy mi történik, ha nem fizetem be az 1 Euro számlavezetési díjat: fél év után megszüntetik a számlát, azonban addigra 6 Euro lesz a tartozásom, amit akkor kiterhelnek a forint folyószámlámra. Szóval befizettem az 1000Ft-ot, majd keserű szájízzel távoztam.

Ehhez képest amikor visszamenve másik ügyintézőhöz kerültem, simán megszüntette a devizaszámlámat, és 740Ft-ot kifizetett, ami az 1000Ft mínusz 1 Euro. Nem számolt fel készpénzfelvételi díjat. Szóval érdekes, hogy nincsenek tisztában a devizaszámla megszüntetés részleteivel, főleg, mert mindkét ügyintéző évek óta abban a bankfiókban dolgozik.

 

Laslow Creative Commons License 2012.07.02 0 0 27

Vajon eddig is volt havi 1 EUR számlavezetési díj a devizaszámlákra, vagy ezt csak mostanában vezették be?

queenspark Creative Commons License 2012.02.18 0 0 26

Valakinek bent van a pénze a friss bankbetétekben? Vélemények az akcióról?

Kanalas Dzsoki Creative Commons License 2012.02.02 0 0 25

Ez szvsz üzletpolitika, nem fejlesztési kérdés. Így több betét forog át alacsonyabb kamatozásba...

Előzmény: Laslow (22)
reboga Creative Commons License 2012.01.31 0 0 24

Sziasztok,

 

Mi a vélemenyetek a MagNet alábbi akciójáról?

http://www.magnetbank.hu/pdf/Hirdetmenyek/MagNet_Hird_Betet_Akcio.pdf

WebMester Creative Commons License 2012.01.29 0 0 23

Becsületkasszás a számlavezetés? Fizetett már nekik valaki nullánál többet?

Laslow Creative Commons License 2012.01.26 0 0 22

Az új netbank felület ezerszer jobb és gyorsabb a réginél, FF alatt tökéletesnek láttam, bár Chrome alatt a lekötött betétek listája (a lenyíló blokk a konkrét lekötésekről) hibásan (elcsúszva) jelenik meg. Teljesen kulturáltan néz tehát ki, használható, már csak azt kellene bevezetniük, hogy netbankon keresztül is lehessen lekötéseket menedzselni, ne csak megtekinteni.

WebMester Creative Commons License 2012.01.07 0 0 21

Magyar Közösségi Bank, akkor lehetne MKB is :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!