Még megvárom a februári EU curia döntést a lengyel devizahiteles ügyben, hogy szedhet e a bank kamatot egy semmis szerződés után, utána indulhat a per.
Ami téged illet, te köteles vagy az ERSTE-től visszaszerezni a kölcsönösszeg feletti részt (16 millió forint és kamatai) és kártérítés is jár neked a vagyoni és nem vagyoni károkért. Itt az ideje elkezdeni!
A luxusbank mindenképp nyer, mert az állam pénzét helyezi ki, ha jól csinálja, ugyanarra az ingatlanra 70 éven át szedi a kamatot - 70 éven át legalább 3x elköltöznek, 3x20 éves hitelt helyezhet ki. Mindezt mindenféle munka nélkül. Ha nem fizetnek az adósok, akkor elúszott az állam pénze, az állam újabb hitelt vesz fel - a bankoktól.
16 milliót fizettem vissza 2018-ig, a bank kért még 18,5 milliót, 14 millióban kiegyeztünk.
A vevő fizetett 36 millió forintot.
(Akkor már eur-ban írtam a számokat, mert eur-ban kaptam a fizetésem) "
Ha visszakapod a banktól a jogsértően kikövetelt pénzt, (16 milliót) akkor az jön ki, hogy a legnagyobbat te nyered, utánad jön az építési vállalkozó és legvégül a bank. Ha nem kapod vissza, akkor a bank és utána az építési vállalkozó, legvégül te.
Ezt jó lenne pontosan megtudni, hogy az ingatlan vásárlója valóban az ERSTE-től vett fel kölcsönt, vagy nem.
Elképzelhető olyan variáció is, hogy az ERSTE lobogtatta a biztosító előtt a papírt arról, hogy bedőlt a kölcsön, az adós eladta az ingatlant, és kár érte a bankot.
"É. Imre első vallomása még úgy hangzott, hogy nem is találkoztak a feltételezett gyilkosság napján M. Zoltánnal, ez többször módosult később."
Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára szokott hasonló módon hazudozni arról, hogy volt deviza a kölcsönök mögött. (Persze a valóságban nem volt.) Csak a tetvet nem zárják élete végéig fegyházba.
Egy ügyvéd intézte az adás/vételt, gondolom az új vevő a sátáni ERSTE banktól vette fel a hitelt, így lenne értelme. De nem kérdeztem. Örültem, hogy nem fogja a rendőrség vegzálni a családom.
"volt 10 évig ingyen fedél a fejed felett + nyertél
valos pénzügyi eredményed akkor lenne ha tartod az ingatlant,"
Most akkor 10 évig benne laktál, vagy üresen állt? Miért adtad el? Vehettél volna fel rá kedvező kamatú forintkölcsönt, abból kifizethetted volna a 14 milliót. Miért nem ezt csináltad? A bank kényszerített eladni?