Keresés

Részletes keresés

kekkém Creative Commons License 2011.11.09 0 0 945

Sziasztok!

 

Egyrész bizonyos szinten ki kell állnom Peti mellett, mert értem én, hogy épülnek az újabbnál újabb házak, de még ezt sem fejeztük be, ne akarjunk már egy fenékkel több lovon ülni, vagy ha mégis tesszük, tegyük ezt úgy, hogy abból másnak ne származzon kára!

Másrészt támogatom Szabi a felvetésed, jó ötletnek tartanék én is egy lakógyűlést, ahol választ kaphatunk bizonyos kérdésekre, pl. vízművek, időközben lejárt hitelszerződések, megszüntetett lakás-takarékpénztárak vagy akár maga a használatba vételi engedély!

 

István, várjuk építő jellegű hozzászólásod!

 

Köszönettel,

A.

Előzmény: SZAbi (944)
SZAbi Creative Commons License 2011.11.09 0 0 944

Beszéltem Istvánnal, nincs szó olyasmiről h megszűnnének. Készül a következő projekt az örs utcában(már fejezik be a lakásokat), ill. elindul az új a szuglóban.

 

Nem értem Pétert miért egy nyílvános fórumban kell pánikot kelteni...igen, késik a használatbavételi,

nem is keveset, ennek is van oka. Mivel ez itt nyílvános, én úgy gondolom h István ezt bárkinek el tudja mondani az irodában, de nem vagyok benne biztos h jó ha itt leír bármi ilyesmit.

Kellene inkább egy lakógyűlés, és akkor tisztázódhatnának ezek is.

 

Amint gép előtt lesz amúgy fog írni. Pánik helyett inkább szervezzünk gyűlést.

 

Úgyis van aktualitás: éves garanciális feladatok, garázsátvétel (ma is hőszigetelték pl. a csöveket)

ajtójavítás, kukabűz, és használatbavételi ami hirtelen eszembe jut.

 

Mikor legyen?

 

Előzmény: kriszta930 (943)
kriszta930 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 943

Pánik, vagy nem pánik, de valamelyik lakógyűlésen (talán tavaly év végén, vagy idén tavasszal) elhangzott Istvántól az, hogy áprilisra várható a használatbavételi engedély - szerintem a Peti által készített jegyzőkönyvek valamelyikében benne is van.

Ha ehhez hozzászámoljuk még az átlagos 30 napos hivatali ügyintézések átfutási idejét (még ha többször 30 napot számolunk)... hát, mást ne mondjak: közben ugrottunk két évszakot.

 

Azért tényleg időszerű (és mellesleg korrekt is!) lenne valami hivatalos állásfoglalás, mert már nem egyszer pedzegettük itt a fórumon ezt a témát, de a beruházó részéről semmi reakció nem történt még.

Előzmény: SZAbi (942)
SZAbi Creative Commons License 2011.11.09 0 0 942

Úgy tudom a házban van lakó, aki ügyvéd.

 

Honnan vannak ezek az infók?

Sztem ez pánikkeltés.

Előzmény: sypsyp (940)
sypsyp Creative Commons License 2011.11.09 0 0 941

Altrus --> Aktrus, vagy MS vagy Creative, nem ez a lényeg.

Előzmény: sypsyp (940)
sypsyp Creative Commons License 2011.11.09 0 0 940

Az Altrus pár hete már nem tudta a festőket kifizetni, a Vízműveknek is nagyobb összeggel tartoznak (csak azt nem tudom, akkor mire fizettük a közműfejlesztési hozzájárulást), márpedig addig úgysem lesz elindítva a (korábban áprilisra, aztán okt. 15-re ígért) használatba vételi folyamat, míg ki nem fizetik.

 

Szerintem csődben vannak, csak még hitegetnek minket, de remélem az Altrustól valaki hatásosan megcáfolja ezt!

 

Ha tudtok jó ügyvédet, én is beszállok.

Előzmény: Flashmob1234 (939)
Flashmob1234 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 939

Nagyon szívesen elküldöm ÚJRA és ÚJRA! Értelmét nem látom sajnos! Augusztus óta könyörgök olyan dolgokért amik nem is a javítás kategóriába tartoznak, hanem a lakáshoz járnak. Pl: konektor a hűtő mögött!!

 

Lassan tényleg meg kell keresni egy ügyvédet, mert úgy látszik szép szóval semmit nem lehet elérni!!

 

 

Előzmény: Aktrus (938)
Aktrus Creative Commons License 2011.11.07 0 0 938

GARANCIÁLIS JAVÍTÁSOK!

 

Tisztelt Tulajdonosok!

 

Kérnék szépen mindenkit, hogy a kincses.zsuzsanna@aktrus.hu e-mail címre küldjék/küldjétek meg részemre a lakásokban lévő hibákat, problémákat!

 

Köszönettel:

Kincses Zsuzsanna

Aktrus Creative Commons License 2011.11.07 0 0 937

Kedves Tulajdonosok!

 

Ma beszéltem a Hercz Gáborral, és abban maradtunk ,hogy amikor Ő visszajelzést kap hogy mikorra váhatja a rendelést, abban a pillanatban szól nekünk és mi mindenkivel felvesszük a kapcsolatot időpont egyeztetés miatt. 

 

Addig is köszönjük a türelmet!

 

Üdvözlettel:

Aktrus

kekkém Creative Commons License 2011.11.03 0 0 936

Sziasztok!

 

Az ajtó szigeteléssel kapcsolatban annyi hír van, hogy nincs hír.

HG-t 2 hete naponta hívogatom, de a telefont nem hajlandó felvenni, vissza pedig nem hív. A legutolsó információm az, hogy megrendelte az olaszoktól a küszöböt, de ennyi idő alatt gyalog is ideértek volna, így remélem, nem kell már sokat várni! :)

Amint megtudok valamit, rögtön megírom Nektek!

 

Üdv,

A.

Előzmény: kriszta930 (935)
kriszta930 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 935

Sziasztok!

 

Ez engem is érdekelne.

A kifüggesztett lapon nem volt ott a kezdeményező lakótársunk neve, így nehéz érdeklődni, hogy mi a helyzet.

 

Egyébként pusszantás a UPC-nek: bagatell 46 db lakásra tud kedvezményt adni! Szerintem picit irreális ez a szám, mert ha mindenki egyszerre költözött volna, akkor van rá esély, hogy ennyi érdeklődő összejöjjön, de aki már tavaly beköltözött, nyilván nem várt mostanáig, hanem privát intézkedett. Mellesleg tizen-huszon szerződés egy pillantás alatt így is meglehetősen jó üzlet lehet az üzletkötőnek...

Előzmény: sypsyp (931)
Simfru Creative Commons License 2011.11.03 0 0 934

Arról van már valami hír, hogy mikor csinálják a bejárati ajtókat??

sypsyp Creative Commons License 2011.11.02 0 0 933

A kaputelefont sikerült megszerelni ma valakinél?

Aktrus Creative Commons License 2011.11.02 0 0 932

Kedves Tulajdonosok!

 

Sajnos volt olyan kedves valaki és idő előtt leszedte a kaputelefonos táblázatot....

Amennyiben esetleg valakinél ez megvan kérjük tegye vissza a táblára, mivel másképpen nem tudjuk kinél van szűkség a kaputelefon javítsására.

Természetesen ki teszünk egy új táblázatot, reméljük ezt nem szedi le senki.

 

 

Köszönettel:

 

Aktrus

sypsyp Creative Commons License 2011.11.02 0 0 931

Nem tudjátok, a faliújságra kirakott UPC-s kezdeményezéssel lett valami? Nem válaszolt senki a kérdésre, amit ráírtam, hogy mi van a már UPC-szerződéssel rendelkezőkkel...

kriszta930 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 930

Sziasztok!

 

Nekem tetszik a földszinti folyósó a virágokkal. Sokkal barátságosabb így. :-)

 

K.

Előzmény: pumpkin1 (929)
pumpkin1 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 929

Szia!

 

A földszinti folyosó már tele leanderekkel, lassan az enyém is oda kerül, szerintem senkit nem zavar, amíg normálisan el lehet férni mellette.

Előzmény: Flashmob1234 (928)
Flashmob1234 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 928

Kedves Lakók.

 

Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy van -e olyan lakó akit zavar vagy zavarni fog a folyosón, saját ajtóm elé kihelyezett leander? Ezesetben mondjuk lehet átraknám a lépcsőház valamelyik fordulójába vagy leviszem a garázsba. Várom az építő kritikát :)..Köszi!

kriszta930 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 927

Mondják, hogy ilyen esetekben mindig keresd a nőt, vagy a pénzt. Szerintem (ez csak az én személyes véleményem!) itt inkább az utóbbiról van szó. Amiről nyilván nem leszünk felvilágosítva...

 

Ahhoz képest, hogy azt az ígéretet kaptuk, hogy valószínűleg tavaszra meglesz a használatbavételi, talán ideje lenne - és mellesleg úgy lenne korrekt -, ha egy hivatalos tájékoztatást kapunk, hogy miért is nincs még meg az engedély. [Bár az is igaz, hogy csak mi feltételeztük a 2011-es tavaszt, de lehet, hogy a 2012-esről volt szó... ;-)]

Előzmény: Ribbentropp (926)
Ribbentropp Creative Commons License 2011.10.25 0 0 926

a tulajdonosnak jelenleg egyáltalán nem érdeke... csak meg kell figyelni, hogy amint a HASZNÁLATBAVÉTEL-ről lesz szó, akkor rögtön nagy a csend vagy másra terelik a témát. nincs semmilyen konkrét dátum és mivel az eljárás el sincs indítva, így mi hiába várunk bármire is.

a ház állapotát nézve már nyár közepe óta átadható lenne, de a háttérben folyó dolgokról nem vagyunk tájékoztatva. mert hogy van gátló tényező (vagy inkább több is), de valahogy ezt senkit nem érdekel... már e-mailben ez ki lett fejtve, de ez megint csak süket fülekre talált.

szóval első körben lakógyűlés, ahol beszélhetnénk a közös költségről, az éves elszámolásról és persze határidőkről, dátumokról, kinek hogy tetszik...

ugyanis nekünk is vannak jogaink és nemcsak kötelezettségeink... de én sajnos úgy látom, hogy mindenki azt várja, hogy majd holnap kopogtat az önkormányzat, hogy minden rendben vagy a Földhivatal, hogy örülhetsz, te vagy végre a tulajdonos és nemcsak a birtokos.

Előzmény: Face2.0 (924)
kriszta930 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 925

Sziasztok!

 

Én ebben a fűtési szezonban sem vagyok megelégedve a fűtéssel. :-(

Én azt várnám el egy társasházi (nem távfűtéses!) fűtésrendszertől, hogy biztosítson egy bizonyos meleg-érzetet és ha én ettől trópusibb meleget akarok a saját lakásomban, akkor csak feltekerem a radiátort és kész. Vagy ha jegesmedvéket akarok látni, akkor letekerem. De szeretném ezt én szabályozni (nyilván, ha meleget akarok, akkor pörög a mérő és többet fizetek).

Nálam jelenleg akkor van meleg, ha a kazán fűt (ebben az időszakban kedvemre állíthatom a lakásban a radiátort). Ha nem fűt a kazán, akkor hiába tekerem fel 6-osra a radiátort, nem forró, nem is meleg, inkább azt lehet rá mondani, hogy éppen nem hideg (ez a változás tavaszhoz képest, mert akkor teljesen hideg volt a radiátor).

Pl. tegnap este 10 körül nagyon kellemes meleg volt, de éjfélre lehűlt minden, pedig végig 6-oson voltak a radiátorok.

Ja, és a külső hőmérséklet (mert eddig mindig ez volt a hivatkozási alap: a kazán a kinti hőmérsékeletet érzékeli) este 3/4 10 felé 9 fok volt - ami szerintem indokolttá teszi, hogy a kazán fűtsön.

Csak nálam van ez így, vagy Nálatok is? Mert ha nem egyedi probléma, megint szólni kell Istvánéknak.

 

Köszi:
K.

Face2.0 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 924

pedig a tulajdonosok érdeke is, h minél előbb meglegyen a használatbavételi engedély...mégis mikor lesz lehetőség bejelentkezni a saját lakcímünkre?...arról nem is beszélve, hogy tulajdonjogilag mit jelent ennek hiánya és milyen következményei lehetnek...

Előzmény: Ribbentropp (920)
kriszta930 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 923

A kényszerítő eszköz(ök)re én is kíváncsi lennék... Mesélj, mire gondoltál?

Előzmény: Ribbentropp (920)
kriszta930 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 922

"Vicceske". Én ugyanis az állandó lakcímemre küldött kérdőívet sk töltöttem ki, amit kb. 2 hete el is vittek.

Hát, ezek szerint nem annyira lesz reális az eredmény...

Előzmény: sypsyp (917)
sypsyp Creative Commons License 2011.10.24 0 0 921

A mondatod második részével egyetértek, de milyen kényszerítő eszközeink lennének szerinted? Például éhségsztrájkolhatnánk, vagy István kocsijához láncolnánk magunkat? :(

Előzmény: Ribbentropp (920)
Ribbentropp Creative Commons License 2011.10.24 0 0 920

hát én úgy jövő nyárra saccolnám...

pedig lennének a közösségnek kényszerítő eszközei, de itt egyelőre csak egyéni érdekek érvényesülnek, azzal meg sokra nem megy a ház...

Előzmény: Face2.0 (913)
cimbóka Creative Commons License 2011.10.21 0 0 919

Köszönöm.:)

 

Előzmény: pumpkin1 (918)
pumpkin1 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 918

Szia! A kiadással kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, de én csak bíztatni tudlak a lakásvásárlásra. Mint mindenki, én is szoktam panaszkodni a fórumon, ha valami nem úgy megy, mint ahogy kellene, de összességében nem bántam meg, hogy itt vettem lakást. Gondolom szépen lassan majd beindulnak a dolgok. A lakóközösségről sem tudok rosszat mondani, persze vannak olyanok, akik kevésbé vannak tekintettel arra, hogy nem egyedül, hanem 92 másik családdal együtt laknak, de szerintem minden házban akad ilyen.

 

És ezúton kérném azt, aki a Thököly felőli oldalon Camel cigit szív, hogy kicsit jobban figyeljen oda a csikkekre, mert unom összeszedegetni a kertemben. Köszi.

Előzmény: cimbóka (916)
sypsyp Creative Commons License 2011.10.21 0 0 917

Az szerintetek mennyire normális, hogy a népszámlálás lakáskérdőívét állítólagosan kitöltötték az Istvánék információja alapján? :O

Ez így tök szabályos?

cimbóka Creative Commons License 2011.10.21 0 0 916

Sziasztok!

 

Nem olvastam végig a fórumot, csak beleolvastam, és elég sok kritikát írtatok, elsősorban a fűtéssel kapcsolatban.

A házban van még néhány eladó lakás, és lehet, hogy érdekelne minket is.

A panaszoktól eltekintve azt szeretném kérdezni tőletek, hogy végülis megbántátok-e , hogy itt vettetek lakást? Illetve, hogy a környékről, közlekedésről és a lakóközösségről mi a tapasztalatotok?

Mivel 1-2 évig ki szeretnénk adni, ezért érdekelne, hogy ezzel kapcsolatban tudnátok-e véleményt mondani. Keresettek-e a lakások, é kb mennyiért lehetne kiadni egy 2 szobás lakást?

Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni.

Vagy azt mondjátok, hogy bármit, csak ezt ne??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!