"Móricz, az ecuadori ősrengetegben, az ottani indiánok segítségével felfedezett egy hatalmas barlangrendszert. A barlangok egyikében valóságos múzeumra bukkant. Aranylemezekre vésett, rovásos könyvtárat, szobrokat, kulturális emlékeket talált itt. Ezt a barlangot, Táltosok Barlangjának nevezte el. Szerinte az őslakók idehordták össze, mintegy óvóhelyre, a spanyol hódítók által veszélyeztetett kincseket. Móricz állítja, hogy az Andok hegység keresztül-kasul át van szőve barlangokkal és járatokkal. Ezeken közlekedhettek az őslakosok. Az argentin elnök és az ecuadori vezérkar meg akarta őt bízni egy kutató expedíció vezetésével, anyagi, technikai eszközöket ajánlva neki. Ez azonban csak terv maradt.
...
Móricz feltételezése az, hogy a magyar nyelvű törzsek nyugatról érkeztek, vízi úton Dél-Amerikába. Ezt bizonyítják különben a csendes-óceáni és kelet-ázsiai földrajzi nevek is. Vámos Tóth Bátor, Hawaii-n élő emigrált földrajzszakos tanár a Hawaii-szigeteken 50 magyaros földrajzi nevet írt össze. A szigetvilágban pedig olyan neveket talált, mint pl. a Balaton menti Aliga, Kiliti, Lelle stb. Térképekkel igazolta, hogy Indonéziában minden negyedik, az Indus völgyében pedig minden harmadik földrajzi név magyar."
"Casi 40 personajes, 3 países y 9 ciudades, más de 60 horas de material y contando. ¡Sigan pendientes de la Leyenda de Tayos que se acerca cada vez más a la recta final!"
"Hoy comienza una nueva etapa del rodaje de la película. Hoy vamos a la primera de varias entrevistas fuera del país con más personajes relacionados a la leyenda de Tayos."
Jaja:) Ott a piramisok vannak, azt tudod, ugye? Víz alatt 2ezer lábon, Pauline Zelitzky-re keress rá.(Lengyel születésű zsidó, aki orosz állampolgárságát adta fel a kanadaiért és most kicsit megszállottan akarja igazolni a kubai piramisok létét.)
Az a szerencsétlen és végtelen ostoba golenya ágnes meg összemossa a Japán partjainál fekvő dolomitokkal.
De te nem ezt írtad, hogy az ufós elmélet logikusabb valaminél, hanem azt hogy nincs semmi olyan logika ami alapján cáfolni lehetne azt illetve kizárná... Nos ez a megállapítás pedig lényegében bármilyen bizonyíthatatlan állításra érvényes és helytálló. Akármire. Pl azt mondom én vagyok az Isten, vagy legyen, ha már ez lett bedobva: én ufoanauta vagyok. Nincs olyan logika amivel tisztán tudod most cáfolni sem egyiket sem másikat...
Az a reakciód meg hogy "láttál-e már olyanokat", arra utal hogy szerinted bárki emberfia látott már ufoanautát (nem ufót!), nos erről sem tudunk semmit biztosan, mások meg a Szűzanyát látták, sőt van aki manókat lát (pl delirium tremens állapotban)...
Ezzel együtt abban igazad van hogy a hegyi bányász manók (főleg 1-2 milliméteresek) létezésének esélye jelentősen valószínűtlenebb mint a földönkívüli intelligens lényeké (bár az ide látogatóké már lényegesen alacsonyabb)
Én speciel hinni akarom, hogy ez az ecuadori barlangrendszer (benne az aranytáblákkal), legalább részben mesterséges, nagyon ősi (legalább 10 ezer éves), egy általunk ismeretlen modern technológiával készült és ezt az ecuadori barlangot valóban egy prehisztorikus szupercivilizáció (pl Atlantisz) tagjai alkották meg, akik ősei egy másik bolygóról érkeztek, több tízezer évvel (vagy még sokkal) ezelőtt a Földre... ;)
ufonauták ? :-) hmm. láttál már ilyeneket? mert manókról már hallottam. de kiváncsian várom, hogy számodra miért logikusabb, illetve valószínűbb ez a változat.
Móricz a nagyobb hírverés érdekében ezt, az adott korszakban éppen felkapott hazugságot húzta elő az ingujjából, de ettől még nem válik sem logikussá, sem valószínűvé.
Továbbá az a lehetőség sem zárható ki semmiféle logikával, hogy apró, 1-2 mm nagyságú manók több milliós, számunkra szinte láthatatlan civilizációja évezredek alatt ásta ki a barlangrendszert... és még sok minden más lehetőség sem zárható ki...
az általad linkelt interjúban erős visszalépést érzékelek az elnök úr részéről az expedícióval kapcsolatban, ezért meg sem kérdezem, hogy tudsz-e valamilyen fejleményről. mondtam, hogy nem lesz ebből semmi...
pedig teljesen életszerű a történet: a lefejezés elmaradása, illetve a Mirador túrázóinak biztosított engedély természetesen a közismert shuar-magyar rokonságnak köszönhető ;-)
"Tavalyi latogatasunk utan Juan Ramost le akartak fejezni a falu lakoi, mivel shuar hagyomanyok szerint, akinek a fejeert eljonnek az idegenek, az halalra van itelve. Vegul a kozosseg megkegyelmezett Nantip alapitojanak, azonban ismetelt erkezesunk nagy felbolydulast okozott, es csapatunkat iteloszek ele allitottak. A lefejezes ezuttal is elmaradt, keves penzzel meggyozhetok voltak, a vegen pedig arrol beszeltek, hogy kulon belepesi engedelyt adnak a jovoben Nantip lakoi a Mirador turazoinak. A vegen meg egy-ket fotot is engedtek loni..."https://www.facebook.com/MiradorAdventures?fref=nf