Keresés

Részletes keresés

babyke1 Creative Commons License 2014.07.22 0 0 234

Sziasztok, kiváltottuk a következő adag epi gyógyszert, de rosszul lett megírva a vény, és más gyógyit adtak, amit én nem tudok felhasználni.Akinek kell, odaadom, rajtam is segítene, mert nem tudok vele mit kezdeni.Tegretol 200 mg, 50 db-os.

Mindenkinek szép napot!

babyke1 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 233
:) Mi jol vagtunk.Most negyediken volt egy kisebb,ilyet meg nem is lattam tle de se azelott,se azota semmi.(lekopogom) De mar tul van a mehmuteten,meggyogyult a mandulagyulladasa,visszatert az etvagya,es rohamok dincsenek,ha esik,ha fuj.Olvasgatni szoktam feljarni,mindig tanulok valamit.Most,hogy jol van,sokat csavargunk,jarunk kelunk,orokke nyaggat.Tele van energiaval.Nagyon remelem,h igy is marad,megkoszontem a Dr. nonek,h visszanyertem a kutyamat!!Mindenkinek szep napot!!!
n.tomika Creative Commons License 2014.07.13 0 0 232

Nem baj ezért mi még itt vagyunk!!!!!!! Szerencsére nem csak akkor amikor baj van!!!!

Előzmény: goffi (231)
goffi Creative Commons License 2014.07.12 0 0 231

A többieknél biztosan minden rendben van, így már írni sincs idejük. 

Előzmény: n.tomika (230)
n.tomika Creative Commons License 2014.07.12 0 0 230

Kedves vagy! köszönöm!

Hát nagyon remélem hogy túl fogjuk élni, halálra fogom aggódni magam! Nektek is minden jót kívánok és azért hátha mostmár egyre jobban hat majd a gyógyszer és tovább fogja bírni!Kitartás!!!!!!!!!!!! Azért ha van valami írjatok!!!4MERT rajtunk kívül senki nem nagyon irogat! A többiekkel mi a helyzet?????VALAKI???

Előzmény: goffi (229)
goffi Creative Commons License 2014.07.11 0 0 229

Kb 2 naponta van front, most nagyon lehűlt az idő, egész nap esett, de jól vagyunk (lekopogom). Még csak 1 hét telt el az előző roham óta, ilyenkor nem szokott még a frontra sem rohamozni. De ha eltelik 2-2.5 hét akkor már nem bírja ki. Érdekes amúgy, hogy ilyenkor meg semmi roham... Eddig mindig ha eltelt a két hét pont volt front is, olyan még nem volt, hogy ne legyen pont akkor időváltozás. Pedig kíváncsi lennék, hogy abban az esetben mit produkálna. De ilyenkor front frontot követ, nem nagyon stagnál az idő huzamosabb ideig. Mondta is doktornő, hogy elég rosszkor kezdjük el a gyógyszerbeállítást, mert ilyenkor van a legtöbb front, időváltozás.

Hát mi sajnos elég komplikáltak vagyunk a Te kutyusodhoz képest; örülnék, ha eljutnánk oda, hogy mondjuk egy vagy két rohama van egymás után. Az már elég elviselhető lenne a kutyának és nekem is. Persze neked az is sok, mert nálatok szerencsére nincs rohamsorozat. Én egyenlőre beérném azzal is, nem vagyok telhetetlen :) 1-1.5 hét múlva kiderül, hogy haladunk e ilyen szépen tovább, mint eddig vagy sem. Majd megírom a fejleményeket.

Neked meg jó nyaralást kívánok! :) a kutyádnak meg üzenem, hogy jól viselkedjen, hagyja a rohamokat a francba ;)

Előzmény: n.tomika (228)
n.tomika Creative Commons License 2014.07.11 0 0 228

hát valahogy így lessz! napi fél-1 órát elcsalunk, mert kedden már 4kor kell beadni a gyógyszert! ma fél7kor kapta, holnap már 6kor fogja és így tovább! a doktornő nem nagyon javasolta de nincs mit tenni! ha szegény berohamozik tőlle remélem nem lesz baja, és énis túlélem valahogy! Bennem sajnos TI vagytok a remény, mert sajnos ti "sokat" (hozzánk képpest) rohamoztok, és akkor mi is kibírjuk valahogy!Ráadásúl a frontok is jönnek mennek! Ti jól vagytok??

Előzmény: goffi (227)
goffi Creative Commons License 2014.07.11 0 0 227

Gondolom nincs más lehetőség csak apud és a hajnali fél 4. Lehet úgy kellene, hogy elkezditek óránként átszoktatni. Mondjuk kapja 2 napig reggel 6kor és este 6-kor, majd a 3., és 4. napon 5kor, majd 4kor. Jobb ötletem nincs :) Nálunk is szokott problémát okozni a gyógyszer beadása, sajnos nem mindig tudjuk ugyanabban az időben beadni.

Előzmény: n.tomika (226)
n.tomika Creative Commons License 2014.07.10 0 0 226

Sziasztok!

Valakinek lenne tapasztalata a köv témában? Nem tudom hogyan oldjam meg!

2hétre elutazok, és így apukámra marad a kutyám!a problémám ott kezdődik, hogy eddig a kutyusom reggel 7 és este 7kor kapta meg a gyógyszert! most hogy elutazok apukám viszont reggel fél 4kor tudná beadni, és köv délután fél 4kor! ezzel nem is lenne probléma, de felhívtam a doktornőt és kérdeztem hogyan tudnám átállítani, viszont ő semmiféleképpen nem ajánlja, mert mondta ha most be van állva és szerencsére megfelelően működik a gyógyszer ha megpiszkáluk abból biztosan csak baj lesz!

Van valakinek ebben a témában tapasztalat? ha van kérem írjon!köszike

n.tomika Creative Commons License 2014.07.10 0 0 225

rSzia!

Remélem sikersorozatnak mondható az enyém is!

Örülök hogy jobban vagytok és még remélhetőleg még jobb lesztek, és sikersorozat lessz a tietek is! Igazából nekem az a nem megnyugtató, hogy igaz gyógyszer szedésre úgy 3hétre rohamozott de eddig nem voltam benne biztos, mára tuti mert apukám látta, csak nem akarta mondani mert sajnált( tudta h kikészít), szóval ugyanolyan nagy rohama volt esetleg rövidebb, mert mire be ment a kúpokért( a kutya az udvaron volt) addigra már jobban volt! Mondjuk mi még kicsi rohamot nem láttunk és ez nem azt jelenti hogy nem is lehetett de remélem nem volt!Sokat van egyedűl a kutya, vagy a lakásba ott utólag is észlelhető ha roham volt de sokat van az udvaron is egyedűl és ott már nehezbb! hát most nemsoká elutazok és apukámékra marad remélem nem lessz vele semmi baj!

Előzmény: goffi (224)
goffi Creative Commons License 2014.07.09 0 0 224

Nálunk minden kis apró lépés óriásnak tűnik :) Úgyhogy én ennek most nagyon örültem. Már az ez előtti rohamsorozata is nyugisabb volt, de ez most engem is meglepett, hogy lement a 4 roham és utána semmi. A kutya is rá már 1 órára tudott aludni, előtte meg volt, hogy 3-4 órával is csak nyugtalanul mocorgott. Annak is örültem, hogy 18 napig húztuk, eddig ez a második leghosszabb idő két rohamsorozat között. Remélem haladunk tovább ilyen szépen, én nagyon azon vagyok. És úgy látszik a kutyám is. Képzeld mondta doktornő, hogy van olyan betege, aki 10 naponta rohamozott és ilyenkor 70! rohama volt, nagyon dúrva. És sikerült beállítani neki annyira a gyógyszerét, hogy már 100 napja rohammentes. Szeretem ezeket a történeteket hallgatni :) A ti esetetek is ilyen, nagyon jó, hogy ilyen hamar elvitted specialistához és azóta tünetmentes.

Előzmény: n.tomika (223)
n.tomika Creative Commons License 2014.07.09 0 0 223

Szia!

Már pont írni akartam hogy nagy a csönd!

Sajnállak téged és kutyusod! Eddig szerencsére semmi! több mint 3 hónap alatt szerencsére csak 1 volt, ami azóta kiderűlt lehet azért mert 2óra késéssel adtuk be a gyógyszerét!De nem bánnám nem lenne több egy ideig még! Sok tünetmentes napot kívánok mindenkinek!

Előzmény: goffi (222)
goffi Creative Commons License 2014.07.09 0 0 222

Nos, itt vagyok :) Kicsit sokára írok, de sajnos van miről. Múlthét csütörtökön megint rohamoztunk, 18 nap telt el az előző roham óta. Most elég lightos volt az egész, szerencsére. "Csak" 4 rohama volt neki, egymás után. Ebből 2 gm, 2 pedig fokális. Mondta doktornő, hogy nagyon jól haladunk, jobban, mint számított rá. Emeltük az adagját, elméletileg ez lesz a végső, nem szeretném, ha többet kapna. Így most 2x2 tegretolt és levetiracetamot kap. Amúgy a kutya nagyon jól van, mióta elkezdtük a kezelését. Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, nem izeg-mozog annyit. Ti jól vagytok?

Előzmény: n.tomika (220)
malnagazdi Creative Commons License 2014.07.01 0 0 221

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat. Málna most lesz 4 éves nyáron. Nem feltétlenül kötném a rohamozás kezdetét az altatáshoz, de akár az is kiválthatta. Vagy szeparációs szorongás? mert akkor rohamozott először, mikor egy fesztiválra mentem, és anyuék vigyáztak rá 1 hétig.

Végülis, már mindegy :(. De ahogy olvasom itt a fórumon, viszonylag szerencsések vagyunk, mert neki eddig havi 1 rohama volt, és a levetiracetám kúptól 5 perc után abba is maradt.

Persze nagyon rossz nézni, hogy szenved, és mikor erős a roham, mindig félek, hogy még több károsodáshoz, vagy akár halálhoz vezet.

Vettem én is milgammát, meg kap glicerint is; 1ml-t reggel és 1 ml-t este. A dokink ígérte, hogy átgondolja újra a gyógyszerezést, de azóta nem jelentkezett. Gondoltam, h emelem 1 egészre a levetiracetámot, így 2-t fog szedni naponta. De mindenképp megkérdezem előtte a dokit.

Ha nem muszáj, mást, pl tegretolt nem kezdenék adni, mert agyongyógyszerezni se akarom, és roham után kapja a medrolt is.

Köszi minden haszonos tanácsot és infót. Nagyon sajnálom a ti kutyusaitokat is. Kitartást, és rohammentes napokat!

 

n.tomika Creative Commons License 2014.06.30 0 0 220

Sziasztok!
Rég jártam már erre! vagyis inkább rég írtam, de azért idővel mindíg benézek és olvasgatok! Ennek valószínű az oka hogy hála istennek mostanában roham mentesek vagyunk!

Goffi akkor ti most megint rohamokra számíthattok? most jár le a 2hét, plussz jön a hidegfront... én belebolondulnék, ha sokat rohamozna szegény kutyusom! De igazából most fog elkezdeni hatni a gyógyszer!nem? most fog beépűlni a szervezetébe!?

Málnagazdi! mennyi idő a kutyusod? és a műtét után alakultak ki a rohamok? nekem igaz 11 éves a kutyám de az ő esetében( meg ahogy olvasgatom sokak esetében sem) biztosan nem epilepszia a kiváltó ok, hanem valami agyi károsodás! nekünk pont egy éve volt műtéte a kutyának, toklász ment a combjába és ott 10-20cm en keresztűl vándorolgatott benne egészen a heréjéig! el kellett altatni a kutyát, és én merem állítani, hogy altatás közben történt vele valami( lehet oxigen hiány közben idegek haltak el, sérült az agya).Igaz ez csak az én elképzelésem de lehet a ti esetetekben is ez lehet a kiváltó ok! vagy nemlehetséges?

nekünk napi 2x1 TEGRETOL CR 200MG ot és 2x1 MILGAMMA drezsét kell szednünk! A milgamma az csak ajánlás de mivel agyi idegekre ható hatása van és úgytűnik működik, ezért csak ajánlani tudom!Plussz vannak kúpok roham esetére de ezeket szerencsére még nem kellett használni!

Kívánok mindenkinek szép és rohammentes napot/napokat! 

 

goffi Creative Commons License 2014.06.29 0 0 219

Helo!

 

Mi a helyzet Ivánnal? Elkezdtétek a gyógyszerezését? Volt rohamotok mostanában?

Előzmény: Tótia (214)
goffi Creative Commons License 2014.06.29 0 0 218

Szia!

 

Én is Kiss Gabriella doktornőhöz vittem a kutyámat. Mi is levetiracetamot szedünk, napi 3-at, plusz napi 2 szem tegretol cr-t. Nálunk is elég összetett a helyzet, sérült neki  a homlok és a halántéklebenye is, erre kapja a levetiracetamot, illetve máshol is vannak neki gócok. Nekem azt mondta a doktornő, hogy ezeket a gyógyszereket nem testsúly alapján kapják a kutyák, hanem megvan, hogy egy-egy gyógyszerből mennyi mg-ot ehet maximum a kutya. Ha jól emlékszem, akkor a levetiracetamból 2000-2500mg-ot mondott. Mi a 250mg-os-ból szedünk napi 3 szemet, most emeltük fel. Lehet, hogy nálatok is emelni kellene az adagját. Én még glicerint is adok mellé minden nap 3-szor, plusz van még készenléti kúpunk meg más gyógyszer is. Az én kutyám 2 hetente rohamozik, hidegfrontra érzékeny. Most jár le a 2 hét, úgyhogy a napokban "várható" nálunk a roham. Nála ilyenkor rohamsorozat van, 6-7 rohamot is produkál egymás után. Már legutoljára annyi javulást figyeltünk meg, hogy nem minden rohama csap át gm-be. Nálunk úgy kezdődnek a rohamok, hogy elkezd a kutya hallucinálni, néz maga elé, furcsán veszi a levegőt, nem reagál semmire, majd megfeszül, tikkel az arca és ebből szokott eldőlni és jön a futás szerű mozgás. Most legutoljára (2 hete) 7 rohama volt, abból 4 ment át Gm-be, a többi hál istennek nem. Ezek a rohamok max 1-2 percesek, de inkább kevesebb szokott lenni, van amelyik csak 10-20mp.

Sajnos nem minden kutyát lehet rohammentessé tenni. Van olyan akinek már évek óta nincs gyógyszer mellett rohama, de van akinél vannak rohamok, csak mondjuk ritkábban vagy kevesebb. Nálunk sem lehet a kutyát rohammentessé tenni - mondta a doktornő-.

Előzmény: malnagazdi (215)
babyke1 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 217
Szia,az en kutyamnak elso agylebenyi rohamai voltak,sok tipus jelentkezett nala.De ha voltal konzultacion,akkor biztos veletek is vegigzongoraztak az osszes rohamtipust,es aszerint kapja a kutyid a gyogyszert.Az enyem Tegretolt,es Levetiracetamot szed,meg emeljuk a dozist,m nem erte meg el a vegso mennyiseget.Egyebkent akkor volt rohama,mikor ugye elvittem hozza,es azota semmi.Nem.tudom,hogy a gyigyszernek koszonheto e,vagy szimplan megszuntek neki.De orulok,mert voltak olyan napok,h tobb is volt egy nap.Masfel honap alatt volt nyolc rohama.Annyi minden baj jott meg szegenykemnek.idokozbe,hogy az epilepsziajat most felretettuk,ha kigyigyil mindenbol,akkor johet az igazi ok felderitese,h miert voltak a rohamok.Otletet,vagy kombot nem tudok Neked,nem is szabad onhatalmulag gyogyszert parositani,vagy kiserletezni,sokkal nagyobb baj lehet belole.Kupunk nekunk is van,sos segitsegre jol jon.Bar,ha neki hosszutavra megszunrek,akk arra se lesz szuksegunk,gondoltam is,ha vkinek nagyobb szuksege van ra,tovabb is adom.Mi glicerint is kaptunk,m volt olyan alkalom,h arra volt gyanu,h az agyban tulnyomas van.Nekunk aranylag friss a dolog,aprilisban kezdodott,akkora tapasztalatom nincs,es remelhetoleg nem is lesz szuksegem ra. :SMi sk orvosnal jartunk mar,es nala ereztem nagy avaltozast,javulast,szoval mindenkepp bizalomra okot ado orvosok az o csapata.Sannalom,h nem mulnak a kutyid rohamai,nem tudom mi lehet az oka,ahogy beszelgettunk anno,nagyon sok oka lehet,es az ido kideriteni,feltarni.Jobbulast kivanok!!!!Most ujra itt a szep ido!
malnagazdi Creative Commons License 2014.06.26 0 0 216

Szia,

 

bocsi a zavarásért.

Megkérdezhetem, milyen típusú rohamai vannak a kutyusnak, és mit ajánlott a doktornő?

Én Váradi Noémivel konzultálok, aki Kiss  Gabriellánál tanult, és az én kutyum levetiracetamot szed már másfél éve, de a rohamok nem akarnak javulni/ritkulni.

 

Előzmény: babyke1 (196)
malnagazdi Creative Commons License 2014.06.26 0 0 215

Abban a reményben regisztrálok, hogy a sorstársak hasznos tanácsai, tapasztalatai javíthatnak Málna kutyám állapotán. Málna ivartalanítás után, 2011 nyarán kezdett el rohamokat produkálni. Először csak 3 havonta, majd egyre gyakrabban. 2013 január óta szed rendszeresen gyógyszert: 2x 3/4 levetiracetam (250mg). A rohamok így is havi gyakoriságúak, és 5 percnél sosem rövidebbek.

Most viszont volt egy nagy rohama vasárnap hajnalban, és ma megint, bár ez a doki szerint fokális volt. Ilyenkor kap levetiracetám kúpot, amiből egy már nem segít, a 2. után múlik csak a roham.

Olvastam párotok hozzászólásait, és van, akinél sajna rosszabb a helyzet, de elméletben ezekkel a gyógyszerekkel az lenne a cél, hogy rohammentességet lehessen elérni.

Most tárgyalok a dokival, hogy bevezessünk mást is, pl tegretolt esetleg. Valakinek valami bevált kombó ötlet?

És egyéb jótanács? előre is köszi.

Tótia Creative Commons License 2014.06.21 0 0 214

Sziasztok! Nos megjött Iván vérvétel eredménye! Minden értéke rendben van, az egyik tért el, de az is csak azért mert kell egy kúra fereghajto neki! Ezután kitöltöttünk egy epilepszia kérdőívet, most pedig várom a választ a doktornőtől, hogy mit tudott beszélni a pesti orvosokkal. Azóta egyszer volt rohamunk, június 7-én. Remélem mihamarabb kezdhetünk valamit a helyzettel! Ti hogy vagytok? 

babyke1 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 213
En is ugy tudom,hogy a csoki az mergezo szamukra.A kakaoban van ez az anyag,de Te tudod.De egyebkent mi celbol javasolta?Roham utan "mire jo"? Nalunk minden rendben..lekopogom.. Pentrken mutik ki a kis mehet,cisztas,meg gyulladt.Olyan fraszba vagyok,h nem tudom elmondani.Szep Napokat Mindenkinek!
goffi Creative Commons License 2014.06.16 0 0 212

Doktornő javaslatára kapja a csokit a rohamok után. Nem ipari mennyiségben, csak pár kockát kell neki adnom. Nem szokott tőle baja lenni, szegénykémnek bárcsak ez lenne a legnagyobb baja :)

Előzmény: tücsi11 (211)
tücsi11 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 211

A csoki legyen az bármilyen koffeint tartalmaz,másrészt mindegyik fajtában van egy hatóanyag amit theabromidnak hivnak,ez az anyag embereknél az idegrendszert stimulálja,állatokra azomban mérgezöen hat hányás,hasmenés,abnormális szivverés,izomrángás,görcsöket rohamokat okoz,minél kisebb a kutyus annál veszélyesebb,semilyen mennyiségben ne adj neki,ez csak egy jo tanács.

Előzmény: goffi (210)
goffi Creative Commons License 2014.06.16 0 0 210

Szia!

 

Mi szokásunkhoz híven rohamoztunk. 2 hét telt el, jött a hidegfront. Nagyon beálltunk erre a két hétre. Mondjuk ebben az a "jó", hogy kitudom számítani, hogy kb melyik nap fog rohamozni. Most is szombat-vasárnapra saccoltam és vasárnap hajnali fél 4kor kezdődött. Ez most nem volt olyan dúrva, mint az előző, a feje sem fájt neki annyira, a gyógyszer is hatott. Igaz most is sok rohama volt egymás után, kb 7, nem igazán tudtam számolni, mert voltak fokálisak is, az kb 3 volt. Az már jó jel, a doktornő szerint, ha nem megy át Gm-be, mert akkor nem lobban be neki az agylebenye. Ami viszont "újdonság" volt, hogy este is volt neki még 2. Ilyet viszont még sosem csinált, hogy rá 12-14 órára is legyenek újabb rohamai. Majd ma délután hívom a doktornőt, leadom neki a jelentést :) 1 hónapja szedi az új gyógyszereit, a levetiracetamból kb 5 napja kapja a napi 2x1-et, úgyhogy az még nem hiszem, hogy nagyon dolgozna. 2-3 hónapot mondtak a gyógyszerbeállításra. Szerintem emelni fog az adagján, majd ma meg is kérdezem tőle, hogy szerinte elég lesz e a mostani adagja. Már elég jól kitapasztaltam az egész rohamsorozatát. Ha elkezd rendesen inni, akkor már kezd jobban lenni, ha a csokit is elfogadja, akkor már nem sok roham várható és azok közt is 30-40 perc telik el. Most szegénykém elég nyugtalan, sokat járkál ide-oda, kell neki 1-2 nap mire teljesen vissza higgad. Amúgy érdekes, mert ő nem akkor rohamozik amikor a hidegfront elkezdődik, hanem a közepe vége fele. 

Ti jól vagytok? Többiek? Nálatok mi a helyzet? Régen írtatok már. Remélem azért, mert minden rendben van!? :)

Előzmény: n.tomika (209)
n.tomika Creative Commons License 2014.06.13 0 0 209

Szia!

Sziasztok!

Újabb frontos napok!!!

Hogy vagytok?

Előzmény: goffi (208)
goffi Creative Commons License 2014.06.09 0 0 208

Szia!

 

 

Jó olvasni pozitívumokat is, már rég volt rohamotok, szerencsére:) 

Ne is emlegesd, a lehülést, már előre parázok tőle. Nálunk szombat, vasárnapra mond nagyobbat, akkor 23-24 fokot mutat. Nálunk meg pont akkor telik le a 2 hét az előző roham óta, úgyhogy garantált, hogy megint lesz neki A legrosszabb az, hogy mi szombaton pont elutazunk. Igaz egy napra, de ha éppen akkor rohamozik, akkor elég annyi idő is. Fel is hívom a doktornőt, hogy adjak e  neki vmit vagy emeljek e aznapra a gyógyszerén. De még az is előfordulhat, hogy inkább itthon maradok.

Én is adok kiegészítőt a gyógyszerek mellé, Luposant. Ebben is van csomó B vitamin, meg másfajta vitaminok is, ami a doktornő szerint jó az epilepsziára. Ráadásul még a kullancsokat és bolhákat is távol tartja. Kíváncsi leszek rá, kb 2 hete kapja még csak. Még ezen a héten fél-fél szemet kap a levetiracetamból, 13-ától kaphat napi kettőt. Ez lesz egyenlőre a napi adagja, de ezen még lehet emelni, ha szükséges. A tegretolból már napi 2-t kap. 

A meleggel szerencsére nincs bajunk, az nem vált ki nála rohamokat, pedig nagyon meleg van már napok óta. Inkább csak alszik, pihen egész nap, estére kezd el mozgolódni. Az utolsó roham nagyon megviselte, még másnap sem volt az igazi a kutya, eléggé nyugtalan volt, sokat mozgolódott. Az a legrosszabb, hogy annyira fáj neki ilyenkor a feje, az algopiryn semmit sem ér. Írt fel a doktornő egy erős gyógyszert, az hatásos volt, szerencsére. Csak azt pont nem váltottam ki, így a roham alatt szóltam tesómnak, hogy ugorjon már el a patikába, én nem merem itt hagyni a kutyát.

Én nem halottam a kurkumáról semmi ilyesmit, de az nem jelenti azt, hogy nincs ilyen hatása. Én -már irtam lentebb is- a zöldkagylóról hallottam nagyon jókat.

Előzmény: n.tomika (207)
n.tomika Creative Commons License 2014.06.09 0 0 207

Helló mindenki!Rég jártam már erre! Egyszer írtam egy jó hosszú szöveget, és elszállt,ideges lettem és kikapcsoltam a gépet. azóta pedig nem volt időm felnézni! Szerencsére nem volt rohamunk,mert akkor már biztosan írtam volna hamarabb is! Sajnálom a kutyusaitokat. Én a tegretol mellé milgamma gyógyszert adok a kutyámnak és nem tudom hogy hat e, de mióta szedjük szerncsére semmi......(KOPKOP) mindenkinek csak ajánlani tudom simány gyógyszertárban árulják MILLGAMA DRAZSÉ néven! én napi 2x1 et adok abból is! Idegbajokra van b vitaminokat tartalmaz.meg sok mindent! Próbáljátok ki, persze előtte kikérhetitek a dokitok tanácsát! Én úgy tudom MRI Kaposváron van és jó drága. De az a helyzet, hogy hiába mutatják ki hogy az agyában elváltozás van, gyógyítani úgy se tudják! Ja és ehez a vizsgálathoz altatás szükséges. Én ha nem muszály nem szívesen altatgattatom el a kutyám, mert a mi esetünkben előfordúlhat hogy az minden problémának a kiváltója. ugyanis 1éve toklász ment a kutyám belső combjába és az szépen elvándorlt benne, végig a herezacskójához! Elvittem hogy kivegyék, ki kellett műteni amihez el kellett altatni. jól sikerült a műtét igaz 7napig utánna vérzett meg gennyezett de minden ok volt. aztán decemberben, márciusban rohamok és a doktornő egyből kérdezte nem volt e eszméletlen a kutya, mert 10 éves koráig ha nem jön elő akkor nem epilepszia hanem valami agyi baj, és én arra gondolok, hogy akkor altatáskor lehetett kevés oxigénmentes időszak és agyikárosodása lehetett és az a rohamok kiindulópontja.   BÁR ez csak az én elméletem, de szerintem nem kizárható, épp ezért öreg kutyát nem is szívesen altatnak.  

A  gyógyszernek pedig be kell épülnie a szervezetébe ami azért 3-4hét, nekünk is mondta a doki h addíg nem lessz változás, lehetnek rohamok, de szerencsére nincs, épp ezért ajánlom mindenkinek a millgammát!!!!  Csütörtöktől újabb lehülés várható!!!!!!!!Goffi már előre sajnállak, mert én már rég éltem átt rohamot, és nem is szeretnék a közeljövőben, mert tudom hogy rossz érzés!!!

A ti kutyáitok hogyan viseli ezt a nagy meleget? szegények....nagykabátban jó hogy kibírják!!!!

Valaki hallott már a kurkuma jótékony hatásáról kutyáknál? Ismerősöm adja a kutyájának öregkori hátsó izuleti fájdalmakra és elvileg azt mondja hat neki!valaki hallott már róla vagy tapasztalta már?

babyke1 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 206
Sziasztok,irtam tegnap,de elszallt az egesz.Valami hulye reklam miatt.De beszeltunk a Doktornovel orvosrol,de O magandokit ajanlott,es szeretnem.meguszni olcsobban,de annyira keves helyen csinalhatnak,h szinte semmit nem talaltam a neten.A kerhetente rohamok nalunk is bealltak,bar miota gyogyszert szed nem volt,mondjuk meg nem.is telt el ket het..
Totia en sem.ajanlom a sevenalt,csak rosszat olvastam ,es hallottam rola.Mi is Tegretolt szedunk,meg mostmar kesobb becsatlakozott a Leviratecetam.Asszem igy kell leirni.Megint esot,meg furcsa idot,viharokat mondanak,vigyazzatok a Dragaitokra! Szep Napot Mindenkinek!
goffi Creative Commons License 2014.06.04 0 0 205

Nekünk pedig 31-én volt rohama. Erre a hülye időre. Így, hogy ráálltunk a 2-2.5 hetes időközökre, eléggé kitudom számítani, hogy kb mikor várható roham. Meg az idő is segít, ha front van, akkor tuti rohamozik.

Majd írd meg, hogy mi lett a vérvétel eredménye, ha lesz időd. Ha nincs semmi elváltozás, akkor célszerű elkezdeni a gyógyszeres kezelését Ivánnak. Én annyit tanácsolok, hogy a sevenalt semmiképpen se engedd meg feliratni. Ha tegretolt javasol a doki, akkor a Cr-t válasszátok, az jobb. Mi először a simát szedtük, de át kellett állnunk a Cr-re. Jobbulást a kutyusodnak :)

Előzmény: Tótia (203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!