A segítségeteket szeretném kérni.Eddig XP-n használtam a Studio 11-et, nemrégen feltelepítettem a 7-est és ugyan azokat a programokat amik az XP-n fent voltak.
Ahogy utána olvastam a 7-esen kell egy patch a 11-eshez,amit beszereztem és feltelepítettem.A renszer semmit nem változot(AMD2600+,1,5GB RAM,ATI9550,Mercury tuner kártya).
A PS11 ezek után el is indul, a tuner kártyát is felismeri,de analóg kameráról semmit nem vesz fel. Ha elindítom az AMCapture-t és azzal próbálok felvenni akkor pedig kiírja:"Error80004005 Cannot start graph".Amivel semmit nem tudok kezdeni.
A menű paneleken "látszódjon a fejezet" egy kis négyzet a m1 menű alján úgy közép tájon és c1 a jele ha jól emlékszem.
Tőle jobbra lehet beállítani a visszatérés ehhez a menűhöz minden fejezet végén, meg a visszatérési pontot.A lényeg ha valami visszatérést akarsz beállítani akkor azon a menűn légy ahol a visszatéréseket be akarod állítani( ebben segít hogy a menűk száma és színe is más és más M1,M2,M3 ---kék, sárga v.zöld,sötét zöld)
A kétlapos menünél(menű a menüben)én úgy szoktam csinálni, hogy az első menű a főmenű. A második menű fejezeteit úgy állítom be hogy a szerkesztő ablakban az első menű legyen látható.
Az egérrel ráállok az m2-re, lenyomom a bal gombot és nyomva tartom. Ezután az egeret nyomva tartva felviszem az m2 gombot az m1 menű második gombjára( az m1 menű első gombja a folyamatos lejátszás).
Ehhez be kell kapcsolni a menü paneleken a látszódjon a fejezet négyzetet.
Ettől kezdve a fejezetek a m2 menű szerint kerülnek kiosztásra.
Nem tudom jó helyen járok e, de segítsetek ha tudtok. A Studio 14 ben olyan menük vannak amelyek két laposak. Az elsőn választható a film folyamatos, vagy jelenetenkénti lejátszása.Amíg csak az elsőt beállítom elejét-végét a zászlókkal, tökéletes.A második lapot beállítva a jelenetekhez ez is működik.No de semmi ok az örömre, mert a folyamatos filmlejátszáskor az első klipp végén talál egy jelzőt, hogy térjen vissza a második menühöz, és ezt meg is teszi. Mi lehet a huncutság, amitől mind a két funkció működik, ha valamelyiket kiválasztom? A súgóban nem találtam erre orvoslást, ezért kérem ,ha van valakinek gyakorlata ebben, vagy egy papírformátumú kezelési könyvből el tudná szkennelni a megoldást, nagyon megköszönném. F.J.
A feldolgozandó nyersanyag ugyanaz volt? Mert előfordulhat, hogy a kamera hangrögzítési beállításainál nem a 16bit-es, hanem a 24bit-es bitmélységen való rögzítés volt kiválasztva. Ha így van, akkor már nem tudsz alá több hangsávon hangot beilleszteni, hacsak utólag a hangot külön át nem konvertálod 16bit-essé. Nincs más tippem.
Megvettük a 14-es Ultimate Collection-t és telepítést valamint regisztrációt követően mind a 2 hangsávba képtelenek vagyunk hangot behúzni. A progitt itthon két gépre raktuk fel az első telepítés makulátlanul fut viszont a második esetében van ez a probléma. A szóbanforgó gép is új, oprendszer win7 (i5 3 giga ram és HD-s videokártya). Van valakinek ötlete mi lehet a hiba?
Az lenne a gondom , hogy van egy Samsung h105-ös full hd-s kamerám. Ha beállítom a felbontást rajta 1920x1080-ra és úgy csinálok felvételt , akkor a Pinnacle Studió 14 hd úgy érzi , mintha csak 12.5képkocka/mp lenne a felvétel. Valójába 25kk/mp , és ha a windovs intézőbe megnézem a média infot ott is 25-öt mutat. Viszont a hangot normálisan játsza le. Ebből az következik , hogy a film képe lassú és szaggatott lesz a hangja meg rendesen megy tovább. Ha konvertálni próbálom szépen megcsinálja , de a kép továbbra is lassú a hang meg normális. Ha a kamérával 720-as felvételt csinálok azt rendesen kezeli már , csak egyedűl az 1080-as nem tudja valamiért rendesen felismerni.
Mi lehet a megoldás?
A számítógép egy AMD x2 6400+ , 4GB ram , Win xp 32bit , Gainward 260GTX 896MB DDR3.
Több éve használok Pinnacle studio 10-et. 2 hónapja vettem egy új gépet és hozzá egy Pinnacle Studio 14 HD Ultimate Collection.
A problémám, hogy a DVDre irt film az asztali lejátszón néhény perc után megáll, kép kimerevedik. Gyorstekeréssel sem megy tovább, néha visszaugrik az elejére. TDK DVD-R lemezt használok. Elöször LG DVD íróra gyanakodtam, ezért a lemezformátumban elkészült file-t átvittem egy másik gépre és ott írtam ki, VIDEO TS illetve ISO formátumban az eredmény ugyanaz.
Kiírási paraméterek:
Lemez tipus DVD
Hangtömörítés MPA (MPEG1 Layer2)
Kbit/mp 8500
Minőség Automatikus
Progressziv kódolás Igen
Mindig kódolja újra Igen
Írási sebesség a legalacsonyabb
Op rendszer Windows 7 Professional
Az ünnepek alatt három filmet készítettem. A 29 perces müködik, a 23 és a 38 perces film kb a 4. és a 10. percnél leáll. Már 20 lemezt elhasználtam, sikertelenül. Ha valakinek van ötlete segítsen. Előre is köszönöm
Studio 14 Ultimate Collection programnál az importálásnál a hang beállítás nem működik. A forrás hang OK, de a letöltésnél már látszódik, hogy a képernyő melletti hang kijelző csúszkája folyamatosan a "plafont veri". A betöltööt hang teljesen "kifehéríti" a hangsávot, a hang zúgó, zizegős. A hardver oldal OK. Tud valaki segíteni? Nem tudom hogy függ össze, de az importálás indításakor néha jelentkezik a "kékhalál" de aztán újraindul a gép.
HD felvetelt, hogyan kell felvinni a szamitogepre, firewire-on keresztul ugy mint a dv-t, vagy kell e valamilyen hdmi kabel.
Es milyen programon keresztul, probaltam a hdvsplit-et es a pinnacle 14-el felvinni de volt hogy a hangnal ugrott egyet es volt hogy mikor fotozot a fotos kozkas lett a felvetel.
Kerlek segitsetek hogyan es mivel lehet jol felvinni a hd-t.
Ki tud segíteni, abban, full HD formátumú kamerával készített (panasonic hdc-sd 9) filmet szeretnék bluray formátumban létrehozni ennek a programnak a segítségével, de mikor el szeretném készíteni a lemezt, a legjobb minőségre állítva
is csak 63 % minőséget ír ki a program, pedig még van a lemezen legalább 60 szabad perc.
Most kezdem "tanulmányozni" a 14-est, s a végéről lenne egy kérdésem: automatikus jelenetválasztásnál beállítom, hogy pl 180 mp, de mondjuk egy egyben bedigizett film van bent, arra nem teszi oda 3 percenként a jelölőket. Lehet ezt valamiképp megoldani úgy mint encore dvd-ben, hogy még menü sem kell hozzá csak a film és bele teszi a tetszés szerinti chapter pontokat, hogy az asztali lejátszóval is könnyedén lehessen lépkedni a filmben?
Igaz, én is végignéztem a konkurenciát és kétségtelenül vannak előnyei a P szoftvernek. Én a 14-est használom nyár óta, de ez a beolvasási probléma egyik előző verziónál sem jött elő. A stabilitási ügyek a korábbiaknál voltak jellemzőek, de az is lehet, hogy az összefüggésben volt a korábbi, ennél gyengébbb gépemmel. Tapasztalatom szerint a P 14-re váltásnál lényeges, hogy teljesen le kell takarítani az előző verzióknak még a nyomait is.
A kritikával teljesen igazad van, a baj csak az, hogy mire lehet váltani. Az elmúlt hónapokban végigpróbáltam az elérhető próbaverziókat az amatőr kategóriában és azt kellett megállapítanom, hogy a Pinnacle nyújtja a legtöbb szerkesztési lehetőséget - természetesen az én igényeim alapján megítélve. Viszont úgy tűnik a különböző forumok hozzászólásaiból (is), hogy nem elég megbízhatóan dolgozik. Jelenleg a 9.4-es verziót használom és azért kutakodtam, hogy merre lépjek tovább. Mint látható az előzőkből, nem lettem okosabb :(
Ha valakinek van valami javaslata, szívesen fogadom.
Köszönöm. Természetesen így rendben van. Csak ez nem jutott eszembe, pedig sok minden egyebet kipróbáltam, többek között sborisz javaslatát, az angol nyelvű fórumokat. Végigcsináltam mindent, amit ott javasoltak egymásnak, egy, csak ezzel a problémával foglalkozó fórumon, de sikertelenül. Azon csodálkozom, hogy a cég nem reagál sehol sem, pedig az lesz a vége, amit más fórumokon is javasolnak: más cégek programjait fogom használni (megvenni!!!), s ezt pedig ócsárolom mindenhol, pedig vagy hat éve sikeresen használtam az előző verziókat.
Próbáld meg bemásolni másik programmal .avi vagy mpg formában a gépre, és ha ezt nyitod meg a Studióban akkor ugyanúgy felbontja jelenetekre, mint a direkt beolvasáskor.
tudna valaki segiteni? letöltöttem a pinnacle video 14, kiirtam dvd-re, mot probálnám a gépemre telepiteni, de kér egy 25 jegyü kodot,nem tudja valaki a kodot? vagy mi leghet ez?
Az importálásnál minden működik, kivéve a DV-ről beolvasás. "Nem sikerült a videó beolvasása az eszközről", írja, de vezérelni a Panasonic NV GS35-öt lehet (indítja, gyors előre hátra megy, megáll). Más programokkal tudok beolvasni, (de azok persze nem osztják fel pl. a felvétel ideje szerint az anyagot).
Persze Idővonal nézeten keresd! Ezt a hangminta kijelző (zöld-sárga-piros) mellett találod ( 5 kis kocka, két téglalap-4 db kis vizszintes vonal-----ezek közül a két kis téglalapra kattintva kapod az Idővonal nézetet)
A programot ha megnyitod akkor a jobb szélén vannak lokk billentyűk: pl.Fő video sáv zárolása, alatta fő hangsáv zárolása, alatta fő hangsáv elrejtése stb.stb---egy kis lakat illetve egy kis hangszóró jelet keress a videosáv illetve a hangsáv végén-----
A programok telepítése és törlése a vezérlőpultból megmutatja van-e kodek pakk.
Még véletlenűl se tegyél fel semmiféle kodeket vagy kodekpakkot, mert akkor halott a pinnacle nem szeret semilyen kodeket vagy k.pakkot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!