Na ez hülyén sikerült. A használatiból próbáltam kimásolni. Bocs!
Lényeg: Da és Fa obit MF-be kell állítani. Tehát KIT Obival nem működik, csak olyan obival amin van AF-MF kapcsoló, vagy csak M. fókuszos az objektív, mivel a gépen AF-be kell kapcsolni.
"Ha ez a beállítás [Be] és a [Autofókusz mód] beállítás af a vagy af s , kézi élességállítású objektív van felszerelve, akkor a képet fókuszbefogás funkcióval készíti el, és exponál automatikusan, mikor a téma a fókuszpontba kerül."
"A fotózás menete 1 Tegyen a fényképezõgépre egy megfelelõ objektívet 2 Állítsa az élességállítási mód kapcsolóját AF pozícióba. 3 Az [Autofókusz mód] beállítást állítsa AF.A vagy AF.S értékre. 4 Állítsa az élességet egy olyan pontra, amin a téma keresztül fog menni. 5 Nyomja le teljesen az exponáló gombot. A fényképezõgép automatikusan exponál, mikor a téma keresztülhalad a beállított fókuszponton."
Ha mondjuk M42-es obival akarod, csak akkor működik, ha az adapter fémtiszta(nem festett) és ráér az érinkezőkre.
A hagyományos töltő eltelt időt számol, utánna kikapcsol. Sosem lesz teljesen töltött akksid.
A legfrissebb szoft 1.03 érdemes frissíteni, ha régebbi van.
A kábel csak akkor kell, ha gépre akarod tenni a képeket közvetlenül a fényképezőből, vagy nyomtatóra küldeni. Sose használtam, hiszen az akksit nem tölti a kábelen.
Van még egy, ha távirányítani szeretnéd a gépet laptopról, mondjuk Time Laps.hoz.
Ezt a movidát nem ismerem, az meg hogy energiser - önmagában még nem ok a vidámságra. Az a lényeg hogy cellánként külön kezelje az akkukat és valóban érzékelje a teljes töltöttséget. A gyors töltést meg hosszútávon nem nagyon szereti az akku. csatlakozót szerintem sok helyen kapsz: az eredeti 4-5000Ft, utángyártott 2-3000 körül van. Kifejezetten Pentaxhoz valót keress, mert nem azonos az elterjedt USB típusokkal.
A frissítésnél figyelj arra hogy tuti jók legyenek az akkuk, mert ha közben kikapcsol a gép akkor gáz van!
Köszi. Mit értesz megfelelő töltő alatt? Van movida gyorstöltő, meg energiser töltő. A frissítést meg kipróbálom holnap, bár szeretném az élőképet kitenni a monitorra. Ahhoz mindenképpen kell kábel. Nem tudod, hogy olyat hol tudok vásárolni?
Bocs, most olvastam el figyelmesebben. Ha jól emlékszem a menü gombot nyomva tartva kell bekapcsolni a gépet és akkor kiírja hogy melyik verzió van rajta. A frissítés egyébként nem adatkábelen keresztül megy, hanem a memória kártyáról, tehát csak ezért nem kell feltétlenül kábelt venned.
Az biztos hogy jó lesz, de jó töltő is kell hozzá. Milyen töltőd van? Sajnos ezek a pentax gépek igénylik a szinte tökéletes és jól karbantartott akkukat, jól feltöltve.
Még valami: melyik firmware van a gépen? Ha az 1.00, akkor tedd fel a legutóbbit, mert az egyessel voltak akku visszajelzés anomáliák! A menüben meg állítsd át NiMH akkura a gépet! Van egy auto mód is, de én úgy vettem észre hogy az is hisztis.
nemrégiben vettem egy k-x-et. Most merült le az eredeti elem, és szomorúan konstatáltam, hogy az újratölthető elem méretű aksik 10-15 képet bírnak :-( Ti milyen akut használtok? Én most vettem neten 8 db 2000 mah sanyo enelopot, remélem az jó lesz. Illetve olvastam, hogy firissíteni kellene a szoftvert, bár fogalmam sincs, hogy milyen van rajta. De szerintem nem frissítették még. A másik kérdésem pedig, hogy hol lehet kapni adatkábelt és mi a pontos neve. Válaszaitok előre is köszönöm.
Upgrade-elés okán eladom hőn szeretett K-x vázamat másfél éves korának megfelelő kiváló állapotban, 9600 expóval, minden gyári tartozékával, nevemre szóló számlával. Tehát
PENTAX K-x váz: 60e Ft
Budapesten lakik, kipróbálható állapotban, leginkább gmailes címemre írjatok: "krizagy"
Ha jól tudom, akkor a szinkroncsatlakozóval rendelkező vázaknál galvanikusan le van választva a váz a szinkroncsatlakozóról és a vakupapucsról. Azok a vázak mindent megesznek. Nem 100%, de mintha olvastam volna az egyik gép tesztjében. Amiken nincs szinkroncsatlakozó azokon nincs leválasztás.
Egyébként ilyen leválasztást 2000-3000 Ft-ból lehet otthon barkácsolni, jó vezetékes kioldásra is, akár több vakut is el lehet sütni a segítségével egyszerre. Neten (pl a fotozz.hu-n) lehet találni leírást, rajzot, hogy hogyan kell megcsinálni.