Keresés

Részletes keresés

Callie Creative Commons License 2009.09.30 0 0 288

ha nem vetted volna eszre magadtol: Izrael - Iran konfliktusban olyan dolgokat vetsz iraniak szemere, amelyeket az izraeliek joval nagyobb mertekben kovettek el.

 

Idézzél már 1 dolgot csak, amit én itt az "Izrael - Irán konfliktusról" írtam.

 

Azt viszont írtam, hogy tök hülyeség és óvodás szintű érvelés, hogy egy destruktív/bűnös dolog ellen úgy érveltek, hogy "de mások meg sokkal inkább olyanokat tesznek".

És azt hiszitek, hogy ezzel jól megcáfoljátok és semlegesítitek.

Előzmény: Alejandro DeSilva (267)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 287
>> a világ államai e földre hívták a zsidó népet, hogy ott létrehozza nemzeti otthonát, valamint az 1947-es határozat.

Ez nagyon emelkedettre sikerült. A status quo olyan hogy létrejöhettek és fennmaradhatnak. Azért van olyan hadseregük amilyen, azért lehet egyáltalán atomfegyver náluk. A kívülről beléjük pumpált pénz, a katonai segélyek nélkül nem menne. Az őket életben tartó külső érdek nélkül hamar végük lenne.

Ugyanaz a helyzet mint Egyiptommal, vagy a hatalmuk fenntartása érdekében nyugati befolyást szolgáló olajsejkekkel. A Nyugat nem szívesen látna iszlám fundamentalistákat Ázsia nyugati peremén - kérdés hogy 10-20-30 év távlatában lesz-e olyan helyzetben, hogy a peremvidékeit megtartsa. Kíváncsi vagyok, Te adsz-e nekik újabb hatvan évet?
Előzmény: Állományjavító (284)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 286

"jó lenne ha ezt a primitív "fajozást" kurva gyorsan befejeznétek, meg azt az ökörséget is, hogy aki Izrael mellett kiáll csak zsidó lehet, a cigányok mellett, csak cigány, homoszexuálisok mellett az csak homokos,"

 

Haboztam, hogy válaszoljak-e erre a hozzászólásra, (normális esetben az ilyen stílusú köpködéseket inkább elkerülöm) de amit itt leírtál, az annyira jellemző, annyira eklatáns példája a képmutatásnak és szófacsarásnak, hogy nem akartam végül a levegőben hagyni.

 

"amelyik még védi a keresztény Európát a moszlim hordákkal szemben"

 

Szóval mikor fajoztam én , pl. úgy, olyan primitíven, ahogyan te tetted itt?


 

 

Előzmény: drzyx (243)
Állományjavító Creative Commons License 2009.09.30 0 0 284

Az arab népek nem az izraeli verzió szerint magyarázzák a cionizmus megjelenését, a zsidóság Izraelbe való betelepülését. Ehhez joguk van, ugyanannyira ahogyan végül is a románoknak is joguk van egy teljesen hamis történelem magyarázatra.

 

A kérdés nem az, hogy "joguk van-e, mert ahhoz is joguk van, hogy tollaskígyónak képzeljék magukat.

 

A kérdés az, hogy a különböző "magyarázatok" közül melyik magyarázat tartalmaz több tényt, melyik egyeztethető össze az események külső források által igazolható menetével, és még egy sor más mutató figyelembevételével melyik "magyarázat" konzisztensebb a valósággal.

 

Feltételezhető továbbá, hogy amelyik "magyarázat" (ha éppen valakinek nem tetszik a talán pontosabb  "narratíva" szó) egészen nyilvánvalóan és egy irányba mutatóan eltér az ismert történeti tényektől, az a magyarázat az, amelyiket másodlagos politiki szándékok hoztak létre, s amelyik így nagyobb gyanakvással fogadandó.

 

Egészen nagy tévedés, és igen könnyen bebiizonyathatóan az, hogy minden egyes "magyarázat" egyenértékű.

 

Követklezésképpen semmilyen alapja nem lehet - főképpen - egy kívülállónak arra, hogy a nyilvánvalóan, egyszerűen megmutathatóan tényellenesebb narratívát fogadja el vagy hitelesebbnek, vagy egyenértékűen hitelesnek a másikkal szemben, hacsak saját magának is nincsenek a dologgal másodlagos ideológiai-politikai céljai.

 

Ez itt az első pont. Így aztán egyszerűen nem lehet a jóindulatú semlegesség álarácában lesöpörni a vitathatatlan történeti tényeket, nevezetesen azt, hogy

 

- soha a történelem során (most az 1949 előtti időszakot értve itt) nem létezett palesztin állam

- ennléfogva Izraelt nem ennek az államnak a területéből hasították ki

- Izrael államának alapja a bizonyítottan meglévő, arab és kersztény tömeggyilkosságok sorozata ellenére is  folyamatos történelmi jelenlétet és a zsidó népet a történelem során  folyamatosan és megszakítatlanul Izraelhez fűző viszony elismeréseképpen a Népszövetség mandátumi rendelése, amellyel a világ államai e földre hívták a zsidó népet, hogy ott létrehozza nemzeti otthonát, valamint az 1947-es határozat. (Tehát nem az "ősi történelmi jogok", hanem a nemzetközi jog letételményeseinek megismételt (bár másodjára az előzőt jelentősen korlátozó) döntése.

 

Ez a két egymásra épülő határozat tehát megingathatatlan jogi alapja Izrael létezésének, amely így semmiféle nemzetközi jogi alapon kétségbe nem vonható, és ennek semi köze ahhoz, hogy bizonyos kurrens arab narratívák a történelem legalapvetőbb tényeit tagadják.

 

- kétségbe nem vonható tény ezen felül, hogy a zsidó állam megalakulása után jogtipró agresszióval öt arab állam megtámadta őket, s hogy mind az 1967-es, mind az 1973-as háború kirobbantója az arab fél volt

 

- kétségbevonhatatlan tény, hogy a (második)  palesztinai arab állam megalakulását 1948 és 1967 között, húsz évig tehát, az arab fél akadályozta meg

 

- kétségbevontahatlan tény, hogy az arab és egyéb iszlám államok több zsidót üldöztek el földjükről, kifosztva őket, mégpedig nem egy  polgárháborúban, majd az arab államok által kezdeményezett jogtipró támadás következményeképpen, haem békében, fegyveretelen, semmiféle hódító vagy háborús szándékkal nem vádolható tömegeket.-

 

És így tovább.

Előzmény: Törölt nick (276)
Sic transit gloria mundi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 281

 

Tudom, illene itt is elvárni, hogy ne lőjenek, haljanak meg úgy, ahogy az elvárható lenne egy zsidótól.

 

 

Figyelj!

Gázai háború -- 1400 áldozat (ebből legalább a fele civil) -- a Hamász ugyanúgy megvan. Sőt még talán a befolyásuk is nőtt.

Mivel lett jobb a helyzet, mesélj? Azzal, hogy meghalt több, mint 700 civil?

Előzmény: Törölt nick (274)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 279
>> Izrael az az utolsó végvár, amelyik még védi a keresztény Európát a moszlim hordákkal szemben

Nem ilyen éles. A török hadsereg és világi közigazgatás, a nyugattal szemben nem ellenséges egyiptomi rezsim, az olajkirályságok USA hűbéres uralkodó rétege, és Izrael együtt alkotják a féket. Alapja persze a Nyugat által beléjük pumpált dollármilliárdok és katonai segély, hiszen ennek köszönhetően olyanok amilyenek, vagy egyáltalán ennek köszönhető akár Izrael puszta léte.
Előzmény: drzyx (243)
NattyDread Creative Commons License 2009.09.30 0 0 278
"Izrael az az utolsó végvár, amelyik még védi a keresztény Európát a moszlim hordákkal szemben

megsúgom: nem fog sokáig tartani az örömötök, ha kiirtják a zsidókat, mert hamarosan mi is sorrakerülünk"

Maximálisan igazad van!
A konyharuhás fejűek nekik is csak addig ekkora szentek, amíg nem jönnek ide tömegével, de azután sírnának, hogy Cahal, Irgun, Moszad, akárki, védj meg minket ezektől!!!!
Előzmény: drzyx (243)
SamuraiJack Creative Commons License 2009.09.30 0 0 277

A védő atombomba valami olyasmilehet, mint annak apolitikusmak a körbenyaldosása, aki  nem is olyan rég a saját népére lövetett, és nem gumilövedékkel és nem szementalálósan.

 

Dehülyeezavilág.

:-o

Előzmény: denes (275)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 276

"hogy az izraeli csúnya megszálló csapatok és a szegény elnyomott arab nép, nem biztos, hogy úgy van."

 

Biztos, hogy az én hozzászólásomra válaszoltál?

Tudnál tőlem akárhol, akármikor leírt olyan mondatot idézni, hogy csúnya izraeli csapatok, meg szegény elnyomott arab nép?

 

Egészen másról írtam, és már az elején tartottam tőle, hogy félre fogsz érteni.

Arról próbálok beszélni, hogy konokul hiszek abban, hogy mindenütt emberek élnek, hogy nincsenek jobb népek, és veszélyesebb népek, hogy emberek vannak, akiket ha sokáig sarokba szorítanak, akkor lehet, hogy szörnyű túlélési taktikákat kezdenek alkalmazni.

Válaszul te gúnyosan majdnem elbőgted magad - jelezve, hogy az arabok nem történelmi sarokba szorítottság okán reagálnak civilizálatlanul, hanem- gondolom-mert genetikusan ilyenek: veszélyesek, és ha az ő kezükbe atomfegyver kerül, akkor tuti, hogy mindenkit ki fognak nyírni.

 

Nem értem, minek kell rögeszmésen újra meg újra az Izraelben élők sérelmeit évszámokkal megtűzdelve ismételgetni. Nem értem, mert ez már évtizedek óta csak egy parttalan vitához vezet. Az arab népek nem az izraeli verzió szerint magyarázzák a cionizmus megjelenését, a zsidóság Izraelbe való betelepülését. Ehhez joguk van, ugyanannyira ahogyan végül is a románoknak is joguk van egy teljesen hamis történelem magyarázatra.

Mert nem hiszem, hogy az viszi előre a világot, ha a múlton merengev ismételgetjük a sérelmeinket.

 

Nem értem, mert úgy gondolom, hogy aki itt él, itt tanult, itt lett családja, ezt a nyelvet beszéli, az elsősorban magyar.

Az aggódjon azért, hogy nekünk magyar (zsidóknak) legyen jobb, hogy itt mutassuk meg, hogy büszke lehet ránk ez az ország, hogy példát mutatunk.

 

Az izraeli történéseket nem tisztünk innen megitélni, hiszen nem ismerjük a valódi mindennapokat, a mindkét oldali napi gonoszságokat.

 

"A kiválasztott nép hülyeséget csak a ti oldalatokról szoktam hallani"

 

Nem tudom, melyik az a "ti" oldalatok.

De olvasd csak végig akár ezt a topikot (pl. 170. hsz), van ott azért kiválasztott nép retorika!

Az a tény, szerinted, hogy egy távoli ország minden tette- beleértve köztörvényes Olmert-eket, gázai genocidiumot- az egy magyar ember számára kritikátlanul elfogadható, de egyetlen mentséget nem képes találni pl. a palesztinek kínjaira- nem jelent ez valamiféle felsőbbrendűségi komplexust?

Előzmény: Törölt nick (229)
Sic transit gloria mundi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 273

Alaptalan vádaskodás az állatokkal szemben: egyetlen állat se tenne olyat a kicsinyeivel, amiket a palesztínok rendszeresen, hogy maguk előtt tolják őket a tankok ellen.

 

 

Hm...

És az áldott jó izraeli hadsereg ezt látván leszedi a gyereket is, és az apját is.

 

Akkor lenne jogos ez a panaszod, hogyha az IAF megpróbálná elkerülni a civil áldozatokat, de amikor 1400 halálos áldozatból 500 gyerek vagy nő és még további 2-300 civil, akkor azért illene egy picit magatokba nézni.

 

 

 

És olyat, amit a mártír Hamasz-vezető: az izraeliek direkt előre értesítették, melyik épületet fogják bombázni egy óra múlva, és a pasas felparancsolta a négy feleségét és tíz gyerekét annak a tetejére, a bombák célpontjáinak.

 

 

Az izraeli hadsereg pedig ezt tudván-tudta, de ettől függetlenül küldte is a bombákat.

Az biztos, hogyha más nem, az izraeli kommunikáció ott van a topon. Elszigetelik a palesztinokat, kilövik a segélyszállítmányokat fuvarozókat, több száz védtelen gyermeket lemészárolnak, az ENSZ Goldstein-jelentése háborús bűnökkel vádolja a parancsnokokat, de a Hamász a hibás mindenért. Meg Irán. Meg a Hezbollah. Meg még a fegyvertelen palesztinok. Barak, Olmert és Livni semmiért.

Objektív álláspont. Köszönjük!

Előzmény: Callie (226)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 271
Na ez a másik,amelyet sikeresen elhallgatnak azóta is.
Előzmény: Törölt nick (270)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 270
1975. szeptember 30. – Bejrút partjai előtt lezuhant a Malév 240-es járata (egy Tupoljev Tu–154) (HA-LCI) a fedélzetén 50 utassal és 10 fős személyzettel. Egyes információk szerint a gépet lelőtték; roncsai a mai napig is a tengerben nyugszanak.
Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 269
Valahogy nem emléxem,hogy a világsajtó nagydobra verte volna az ügyet,vagy különösebben foglalkoztak volna vele.

A VINCENNES cirkáló - amely az iráni utasgépet lelőtte....."A cél mindössze 16 km-re lehetett a hajótól, amikor 10.55-­kor egymás után 2 Standard légvédelmi rakéta hagyta el az indítót, alig 15 s múlva a hőkereső fejű rakéták robbantak, s a gép a levegőben széttörve zuhant a vízbe, 9 km-re a cirkálótól. Később értesültek a rádióforgalom lehallgatásával arról, hogy ez az Iran Air Flight 655 számú járata volt, 274 utassal és 16 főnyi személyzettel a fedélzetén........"

Valószínűleg a KAL 007-es járata biztos nagyobb traumát okozott számodra mint ez.
Előzmény: Callie (214)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.09.30 0 0 268

Ebben a topikban hol lattal fajozast?

Ja bocs, egyet lattam en is - ahol a palesztinokat alabbvaloknak mondtak az allatoknal.

Előzmény: drzyx (243)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.09.30 0 0 267

ha nem vetted volna eszre magadtol: Izrael - Iran konfliktusban olyan dolgokat vetsz iraniak szemere, amelyeket az izraeliek joval nagyobb mertekben kovettek el.

Semmi gond, legalabb tudjuk, hogy melyik oldalra helyezted magad, igaz, ilyen elfogultsag mellett erdemi parbeszedre keves esely maradt.

Előzmény: Callie (228)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 266
Én nem tartom szerencsésnek, ha mindent racionális, gazdasági okokra kisérelünk meg visszavezetni. Számos egyéb motivációja is létezhet egyének és csoportok cselekedeteinek.
Előzmény: animaq (265)
animaq Creative Commons License 2009.09.30 0 0 265
Nem itt arra a globál bankszövetségre (nevezzük így) gondolok akik eladósították a világot és a GDP x%át az idők idétlen végzetéig kamatként adóba fizetik.

Az USA eleve hitelbe kapja a saját pénzét, kamatra. Oops!
Előzmény: Törölt nick (264)
animaq Creative Commons License 2009.09.30 0 0 263
bocs Irán a figyelemelterelés
Előzmény: animaq (262)
animaq Creative Commons License 2009.09.30 0 0 262

A financiális erőviszonyok és a valós fizikai erőviszonyok között felborult az egyensúly.

Hitel-igát akasztottak a világ nyakába. Bolhák szívják az elefántok vérét.

Igen valszeg háború lesz.

Irak figyelemelterelés, vagy inkább provokáció egy terrorháborúhoz.
Előzmény: denes (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 260
(Ja és persze kevered a gizikét a gőzekével. Ugyanis kérdéseim döntő hányada a velem kapcsolatos intézkedéseikre vonatkozott. Ellenőrizheted, ha már ennyire foglakoztatlak.)
Előzmény: Törölt nick (252)
Callie Creative Commons License 2009.09.30 0 0 259

?

Mikor lettem volna én "iráni demokrata" ?

 

Általában véve sajnálom, hogy a régi, gazdag és nyitott kultúrájú perzsa nép oda jutott, hogy efféle rezsim alatt tengődik.

Másrészt a világ folyamataira nézve az egyik legveszélyesebb tényező az iráni rendszer törekvése.

Harmadszor a saját szempontjukból nézve logikus és érthető, hogy atomfegyverek előállítására törekszenek és közben átverik a "tárgyalásokon" a nyugati/keleti hatalmakat + a töketlen NAÜt. Sikerülni is fog nekik.

 

 

Előzmény: drzyx (255)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 258
(16041 hsz-ból tíz év folyamán. Ha szerinted ez "szokásnak" minősül...)
Előzmény: Törölt nick (252)
drzyx Creative Commons License 2009.09.30 0 0 255
veled meg mi történt iráni demokrata? elkaptak a zsidók és átmosták az agyad?:)
Előzmény: Callie (249)
drzyx Creative Commons License 2009.09.30 0 0 253
ismerünk már, csak kódoltál!:)
Előzmény: Törölt nick (251)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 252
Hazudsz. 179 bejegyzésed van a Kérdések a moderákhoz topikban.
Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 250
Irán nem arab, "csak" muszlim.
Előzmény: Törölt nick (212)
Callie Creative Commons License 2009.09.30 0 0 249

Kapaszkodj meg:

 

az ókori Karthagoban volt egy nagy Baal-szobor, fémből. Amikor a város bajba került, például ellenséges sereg ostromolta, belül tüzet gyújtottak, a száján keresztül pedig gyerekeket dobáltak bele áldozatként. Nem egyet, ötvenet, százat.

 

az aztékoknál minden évben a nap ünnepélyén egy 12 éves lány szívét vágták ki elevenen a csúcsponton, obszidián késsel.

 

satöbbi.

 

ha ezekre a népekre azt mondják, hogy "állatiasan viselkednek", az teljesen téves és dehonesztáló az állatokra, akik soha nem tennének hasonlókat sem. Én ezt megírtam eddig is és ezután is.

Most a palesztínokkal kapcsolatban írt X nick hasonlót. Arról, hogy a gyerekeiket küldik sokszor maguk előtt a harckocsik ellen.

 

Te meg jössz azzal, hogy "náci, fajgyűlölő szöveg", elvakult pun, azték és palesztínellenesség satöbbi.

 

Ennyit segítettem a a dolog megértésében - most már ugorgyunk.

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (241)
drzyx Creative Commons License 2009.09.30 0 0 246
nincs az az ocsmányság a palesztinok részéről, amit ti védelmetekbe ne vennétek, legyen az terhes anyák, gyerekek legyilkolása, szándékosat, közvetlenül, legyen az zsidó gyerekek lemészárlása vagy saját gyerekeikből élő bomba készítése, csak azért, hogy a zsidógyűlöleteteket kiélhessétek, mert egyébként szartok ti a palesztin gyerekekre is, egy szavatok nem volt soha, ha éppen egymást gyilkolták az arabok
Előzmény: Törölt nick (241)
drzyx Creative Commons License 2009.09.30 0 0 243
jó lenne ha ezt a primitív "fajozást" kurva gyorsan befejeznétek, meg azt az ökörséget is, hogy aki Izrael mellett kiáll csak zsidó lehet, a cigányok mellett, csak cigány, homoszexuálisok mellett az csak homokos, mert netán azt találjuk hinni, hogy önmagatokból indultok ki és aki "fajozik" csk antiszemita köcsög lehet
vagyunk jópáran a világon, akik Izrael mellet elvi, vagy éppen neoprotenstáns alapon állunk ki, mert azzal a csöpp eszetekkel képtelenek vagytok felfogni, hogy Izrael az az utolsó végvár, amelyik még védi a keresztény Európát a moszlim hordákkal szemben

megsúgom: nem fog sokáig tartani az örömötök, ha kiirtják a zsidókat, mert hamarosan mi is sorrakerülünk
Előzmény: Törölt nick (223)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 241

Nyugodtan "jelents föl",  sokszor írtam már hasonlót

 

Nem teszem, mert nem szokásom. Amúgy pedig, mint írtam, jól tudom, hogy itt a palesztinokkal szemben bármilyen ocsmány náci fajgyűlölő szöveg megengedett. :((

Előzmény: Callie (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!