Keresés

Részletes keresés

lujzak Creative Commons License 2009.09.14 0 0 136

Kedves Sanona és Szeva!

Köszönjük a sok hasznos tanácsot. Mindjárt kikapcsolom a gépet, legközelebb másfél hét múlva jelentkezem. Remélem tele élménnyel.

Az élményeket természetesen megosztom veletek is.

Előzmény: szeva2008 (134)
Cila57 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 135
Köszönjük:) Én még nem voltam ilyen messze.A távolságom eddig Erdély és Stuttgart.Úgyhogy bennem van a zabszem....hihi
Előzmény: szeva2008 (134)
szeva2008 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 134
Ringjátok ki magatokat itthon :) a Níluson nem fogtok ringani, mert azok a hatalmas nagy hajók olyan szépen szelik a vizet, ha a szobádban vagy és nem nézel ki az ablakon, nehéz eldönteni, hogy áll a hajó vagy megy.
Kívánom, hogy sok szép élményben legyen részetek!
Előzmény: Cila57 (133)
Cila57 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 133

Sziasztok!

Lujzak utazótársa vagyok.Indulunk 2 óra múlva a reptérre.Na gondolhatjátok,hogy izgulunk már.Éjjel 1kor indul a repülő és reggel 5-re ott leszünk.

Köszöntök Mindenkit aki már volt és majd lesz:)egyiptomi utitárs.Írunk egymásnak Lujzakkal 1folytában ringunk már a nílusi hajóút miatt:)))

Kívánok szép estét Mindenkinek.

Előzmény: lujzak (127)
sanona Creative Commons License 2009.09.13 0 0 132

Olvastam a HRG topicban, hogy nyitnak.

2 éve (mióta ott voltunk) én is dédelgetem ezt a tervet, de megelőztek. A főszakácsom nem hajlandó elhagyni Mo-t, így hamvába holt az ötletem.

De örülök, hogy lehet majd magyar ízeket találni ott is, legyen nekik sikeres a dolog!

Bár így, hogy fél évre bezárják majd........... nem tudom. Egyptben max a jan-márc. eleje a holtszezon, de lehet még az sem.

Én tuti nem jönnék haza fél évre :)

Előzmény: Törölt nick (125)
sanona Creative Commons License 2009.09.13 0 0 131

Öööö...ha jól emlékszem 24-et.

Aha, ha kijutsz végre, utána + azt fogod mondani, hogy mikor mehetek már vissza végreeeeee! :))))

3x voltam, de látod mennék már megint, ha lenne kivel...

Előzmény: Törölt nick (124)
sanona Creative Commons License 2009.09.13 0 0 130

50 USD? Uhhhh, nem semmi,  ennyi pénzért vettem fél kg ezüstékszert :)

Ügyesek voltatok, a mi csoportunkkal ezt nem lehetett volna megcsinálni, az útitársak fele még visszaköszönni sem volt hajlandó, nem hogy összefogni, pffff.

Okt végén kint leszel?  Mázlista :D

Úgy tűnik nekem idén sem jön össze :(  Eddig senkinek nincs rá keret.

Sharmon ki sem kellett volna mozdulni tengeri lényeket kukkolni (persze ha bírnánk egy helyben kuppadni, de 1 nap pihi után menni kell vmerre), ilyen korallpad mögé épült a szállodánk:

http://s90.photobucket.com/albums/k248/sanonaskorpio/Egyiptom/?action=view&current=HPIM0867.jpg

Előzmény: singi (123)
sanona Creative Commons License 2009.09.13 0 0 129

De, csak nem mindig ülünk a gép előtt :)

Egyszerű a megoldás:

kézipoggyászba bikini, strandtürcsi, strandpapucs, vagy kaptok öltözős szobát átmenetileg, vagy a mosdóba át lehet öltözni (gondolom, mert minket eddig mindig készen várt a szoba)

Egyébként is érdemes a kézip-ba 1 váltás ruhát + a fent említetteket beszuszkolni, mert ha elkeveredne a bőrönd, akkor van mit átvenni, amíg megérkezik.

Nyugi, nem szokott előfordulni :)  Csak én ilyen elővigyázatos vagyok! 25 éve NDK-ba utaztunk csereüdülés keretében és az egyik fiúnak eltűnt a bőrőndje, a tanárok adtak neki pénzt, hogy egy melegítőt+papucsot, stb. vegyen. Kb. 2 hónap múlva hazaért a bőrönd :(

Ez volt az első repcsis utam, akkor megfogadtam bármikor repülök, a kézipoggyász mindig tömve lesz!

Jah, akksik+töltők is a kézibe!

Előzmény: lujzak (128)
lujzak Creative Commons License 2009.09.13 0 0 128

Kedves Utazók!

Nem tudtok válaszolni?
Előzmény: lujzak (127)
lujzak Creative Commons License 2009.09.13 0 0 127

Kedves Utazók!

Már csak a ma estét töltöm itthon, holnap este irány Egyiptom - nilusi hajóút!!
Nagyon be vagyok sózva.
Sok kérdésemre válaszoltatok, amit ezúton köszönök mindenkinek.
Még néhány dolgot ki kell vasalnom - nem tudom minek, talán, hogy elfoglaljam magam - utána zárom a bőröndöt!!

Mivel vidékről kell felutazni, ezért irtó korán indulunk, mert a sofőrünk másnap délelőttös.
A gépünk kedden 1 órakor indul, igy már hétfőn éjjel 11-re fenn kell lennünk. Valamikor a reggeli órákban már a szállodában leszünk.

Egyébként jön valaki közületek ezzel a géppel és erre az útra?

Ezzel kapcsolatban még egy kérdés. A tájékoztatóban az szerepel, hogy a szállodát csak 14 órától lehet elfoglalni. Mit lehet addig álmosan csinálni? Tudom, hogy a bőröndöket a portán lehet hagyni, de minden cucca abban van az embernek, és egy szállodaportán nem igazán illik kipakolni, esetleg átöltözni.

Még egyszer köszönök Nektek mindent.
Ha visszajöttünk, jönnek a képek és a beszámoló.

Mindenki másnak, aki hamarosan útrakel, jó nyaralást, kellemes kikapcsolódást, feltöltődést kivánok.
szeva2008 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 126
Köszönöm szépen, hogy elolvastad a beszámolóm.

Azt mondom mindenkinek (aki kicsit is fiatalabb nálam), ha eddig nem tette meg, akkor most gyorsan kezdjen nyelvtanulásba. Engem borzasztóan nyomaszt a nyelvismeret hiánya, de már esélyem sincs arra, hogy bármelyik nyelvet elsajátítsam. Imádok utazni, elég sokfelé jártam is már, de nyelvtudás nélkül egy körutat összehozni szinte lehetetlen, így általában irodára kényszerülök. Aztán általában elégedetlenül jövök haza, mert nagy rohanás az egész, drága pénzért alig ad valamit, és itt nem az ellátásra gondolok, mert az nekem szinte közömbös, hanem a programokra. Városlátogatásokat szoktam önállóan fapadossal összehozni, akkor itthon annyira felkészülök, hogy ott szinte szóba sem kell állnom senkivel. De akkor az adott várost meg is ismerem, nem csak beleszagolok a levegőbe.
Nyaraló programokat is irodánál fizetem be (apartmant), aztán ott azért tömeg közlekedünk önállóan, meg pl. a görög szigeteket bérelt kisautóval szoktuk körbenézni, ott valahogy biztonságban érzem magam.

De hogy ne legyek nagyon off! Foglalkoztat most, hogy okt.ben el kellene menni Hurghadára. Jó áron láttam a Palm Beach Hotelt. Onnan meg lehetne kirándulgatni taxival.

Képeidet megnéztem, szuperek!!
Előzmény: sanona (120)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 125
Júliusi kirándulásunk alatt tallálkoztunk a Hurghadán nyíló étterem tulajdonosaival....akkor azt mondták,valószínűleg szeptemberben nyílik...ha minden ok,fél évet ott töltenek,fél évet itthon!Jó mi??:)
Előzmény: sanona (120)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 124
900 Ft ért van egyszer használatos gép?Azzal hány képet lehet készíteni?
Kifogom próbálni a sznorkelezést....csak jussak már el végreeeee!!!:)
Előzmény: sanona (121)
singi Creative Commons License 2009.09.08 0 0 123

Szia!

Én voltam Giftun sziget + sznorkelezés kiránduláson, egy helyi arab társasággal, de csak a hajón, és a szigeten filmeztek, víz alatt nem. 50 dolcsiért árulták a filmet. A két megállóból az egyik az nem volt különösebben érdekes, seszínű korallok, néhány halacska.  Giftunnál szinte a partig érnek a színes korallok,  mégszínesebb halacskákkal, és ki sem jöttem a vízből. Visszafele a második megállónál olyan korallfalnál áltunk meg, hogy csak ámultam-bámultam és csak leselkedtem, mert még filmen sem láttam ilyen gyönyörűséget. Vagy 15 m mély korallfal volt, millió színben pompázva, mellette olyan színes kisebb-nagyobb halak, halrajok, hogy nem tudnék olyan színt mindani, amilyen színű hal ott ne lett volna. Idén is Giftun részemről mindenképpen lesz, de majd csak október végén :)))

A filmet meg úgy csináltuk, hogy megvettünk (8-an voltunk magyarok) 1-et (a pénzt összedobva), aztán itthon lemásolta az egyik csaj és szétküldte. Egész jó a film, főleg hogy mi (is) szereplünk benne:))))

Előzmény: sanona (121)
sanona Creative Commons License 2009.09.07 0 0 122

Igaz 1 hétig nem írtam ide, de közben töltöttem Nektek megint fotókat.

Érdekes, kb. 5-en beszélgetünk itt, de Esnát 13-an, a hajónkról készült képeimet 19-en nézték meg. Ennek örömére itt a köv. hely, amit szerintem nem szabad kihagyni annak aki hajóútra megy!

Fotók Abu Simbel-ről itt:

http://s90.photobucket.com/albums/k248/sanonaskorpio/Egypt%202007/Abu%20Simbel/?start=0

Ez a mappa végre már az 1. oldalon kezdődik, nem visszafelé töltötte fel.

Jó bámészkodást Mindenkinek! :D

sanona Creative Commons License 2009.09.07 0 0 121

Ha a felszíni búvárkodás =  sznorkelezéssel, akkor IGEN nagy élmény, ne hagyd ki.

Mondom ezt én, aki nem tud még a pipán keresztül sem lélegezni :)

De megoldottuk, vettünk úszószemüveget és azzal kukkoltuk az élővilágot, ami így is csodálatos volt! Mindez Sharm el-Sheikhre vonatkozik, csodaszép korallpad mögé épült a szállodánk, ott helyben láttunk száz csodát! HRG tengeri élővilágban nem ilyen gazdag, bár 1-2 szállodánál itt is akad látnivaló. Ill . be lehet fizetni hajótúrára.

Készítenek, de állítólag drága és a minősége is rossz. Inkább kérj meg egy szipmatikus útitársat akinek van víz alatti fotómasinája, hogy csináljon Rólad pár képet, vagy vegyetek egyszer használatos gépet, nemrég 900 Ft-ért láttam a M.ll.r illatszerboltban. Az sem csinál rosszabbat, mint amit sok pénzért kínálnak a szervezők.

Előzmény: Törölt nick (117)
sanona Creative Commons License 2009.09.07 0 0 120

Klassz volt a beszámolód!!! :)

Az idegen nyelvekkel úgy állok, mint Te, amikor iskolába jártam oroszt tanultunk, utána 1-1 év angol és német, de nekem tanfolyamon nem megy. 2 hétig voltam annó NDK-ban 2. héten lazán kértem németül a kenyeret, felvágottat, innivalót a boltban. Sajna akkoriban még nem volt divat a külföldi cserediák program és társai.

De idén elhatároztam, hogy muszáj az angolt elkezdeni.

Eddig mindig volt angolul tudó útitársam, de amit akarok azt kézzel lábbal pár szóval, írva, rajzolva elmagyarázom :)

Szervezett út előnye, hogy nem nekünk kell kínlódni a transzferrel stb., viszont kevesebbet látunk egy-egy városból, műemlékből + jóval drágább is.

Sajna eddig 3-an voltunk, ebből én vagyok a tuti, a másik 2 emberkének nincs még rá keret. Így el sem kezdtük a szevezést.

Lehet, hogy végül megyek egyedül irodával 40e felárral, de már nagyon vágyom a fáraók földjére!!

A férjeddel totálisan egyet értek! Én is utálok fázni :( 

25 C alatt lelassullok mint a hüllők. Ma is fáztam.

Érdekes Mária jönne ide, én meg mennék kézzel lábbal oda!! Mindig arra vágyik az ember ami épp nem elérhető.

Ha nyugdíjas lennék, lehet kiköltöznék. Sokakról hallottam, igaz nem magyarok, de kint vígan megélnek a nyugdíjból, még akkor is ha szállodában laknak.

Egész évben fürödhető tenger, napsütés, pálmafák, nincs fűtésdíj, olcsó a kaja. Kánaán :) igaz egy idő után vágynék pl a csülkös bablevesre, de a HRg topicba írták, hogy mostanában nyílik 1 magyar étterem, lehet még a hazai ízeket sem kéne hiányolni :)

Előzmény: szeva2008 (112)
sanona Creative Commons License 2009.09.07 0 0 119

Nos, Tunézia nem Egyiptom! Ezért írtam, hogy : esőre ott? Kairóban is nagyon ritka,  délebbre pláne. Tunéziában mi is kaptunk októberben  a 9 teljes napi nyaralásból 2 de. esőt, de minket nem zavart, du. ugyanolyan meleg volt, és felszáradt minden.

De nem akarlak győzködni, menj nyugodtan szept-ben, csak vigyél jó erős naptejet + kalapot! + naponta 3 üveg vizet, pláne az Asszuán-Luxor útvonalra! Ismerősöm szilveszterkor volt a Királyok völgyében egy szál rövidnadrágban + trikóban és azt mondta hogy szakadt a t...ről /férfiember :) / a víz!!! Mi márc-ban voltunk ugyanitt, szintén majdnem megsültünk.

Előzmény: lujzak (109)
cadnilem Creative Commons License 2009.09.06 0 0 118

Sziasztok!

Ha valaki tud infot adni delfinekkel való úszásról, azt megköszönöm. Sharmban szeretnék ha van rá lehetőség. Mennyibe kerül kb.?

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.06 0 0 117
Sziasztok!
Búvárkodott-e valamelyikőtök??? A felszíni búvárkodás is nagy élmény?Nem vágyom annyira a mélybe!
Készítenek a szervezők víz alatti fotót vagy videót?Mennyibe kerül(t)?
szeva2008 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 116
Kívánom Neked, hogy előbb sikerüljön!

Mária az úton végig kérte, hogy imádkozzunk a tervei megvalósulásáért, de a terveiről nem beszélt, az viszont kiderült, hogy már az idén többször volt itthon ügyet intézni. Búcsúzáskor a fülébe súgtam "szeretnél hazatelepülni?" Nagyon diszkréten bólintott.
Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 115
...hogy- hogy haza próbál??Végleg?Vagy csak egy rövid időre?Hazahúzza a szíve!?
Előzmény: szeva2008 (113)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 114
Igen,hajóútra vágyom,mert látnom kell a történelmi helyeket,eljesen elvarázsol!Meg persze nem utolsó szempont,hogy többet tudunk pihenni két látnivaló megtekintése között.2év múlva remélem már kijutunk......!:)
Előzmény: szeva2008 (113)
szeva2008 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 113
Mikorra gondolod, hogy összejön az újabb út? Hajóútra vágysz?

Sokat gondolok Mariannékra illetve az anyukájára. Nekem úgy tűnt, Mária 40 év után haza próbál jönni. Mariann más, ő ott született, ott van otthon.
Előzmény: Törölt nick (111)
szeva2008 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 112
Aranyos vagy, de velem nem sokra mennél, ugyanis semmi idegennyelv ismeretem nincs. Tudom ezt manapság titkolni kellene, de ha hallgatnék róla, akkor se lenne. Nyomaszt ez engem nagyon, de hiába próbálkoztam vele fiatal koromban, akkor sem jött össze, mostanára meg kinőttem a korból. Szoktam azért saját szervezésben utazni (Párizs, Róma), de ezekből a városokból fel lehet itthon készülni annyira, hogy el lehet boldogulni.
Az más, ha csoporthoz lehet csatlakozni, ott tudok alkalmazkodni.
Meg ilyen utakra a férjem is igényt tart, aki szintén nem beszél nyelvet, de maximálisan alkalmazkodik, csak fázni ne kelljen neki.
Előzmény: sanona (106)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 111
Nem ismerem sajnos,de remélem találkozni fogok vele (velük)Egyiptomban minél hamarabb!
Előzmény: szeva2008 (104)
lujzak Creative Commons License 2009.09.04 0 0 110

Kedves Sanona!

Tavaly az unokámmal szeptember 2-án indultunk Tunéziába, és 3 este elmaradt a szokásos esti szabadtéri program az eső miatt.
Amikor a Szaharába mentünk, akkor is esett egész nap.
Előzmény: sanona (107)
lujzak Creative Commons License 2009.09.04 0 0 109
Kedves Sanona!

Tavaly az unokámmal szeptember 2-án indultunk Tunéziába, és 3 este elmaradt a szokásos esti szabadtéri program az eső miatt.
Amikor a Szaharába mentünk, akkor is esett egész nap.
Előzmény: sanona (107)
szeva2008 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 108
Folyt.

Hatodik nap (vasárnap)
Újra időre kell kelnünk, mert 7.30-kor busszal indulunk a Nílus bal partján lévő Edfu városában található Hórusz templomhoz. Mire ébredünk, a hajó már kikötött. A templom építését Kr. e. 237-ben III. Ptolemaiosz uralkodása alatt kezdték, de csak két évszázaddal később, XIII. Ptolemaiosz, Kleopátra apja idején készült el. Egy régi templom másolataként építették, így a stílusa már akkor több mint ezer évesnek tűnt. Mindmáig jó állapotban megmaradt. Az óriási, 36 m magas kapunál két hatalmas kő sólymot látunk. A sólyom fejű istenség belső szentélye nem eredeti, az eredeti Párizsban a Louvrban található.
Edfu lakosságának jó része a konflisból él, a hajó és a Hórusz templom között fuvarozzák a turistákat. Hangulatos lehet konflissal menni a városba, de mi a csoportunk nagy létszáma miatt (42 fő) kimaradtunk ebből az élvezetből.
Fél 10-re már újra a hajó vagyunk és élvezzük a fedélzeten a napsütést, kukkeroljuk a folyó szélén horgászó embereket, a szubtrópusi növényzetet, a fürdőző gyerekeket. Még mielőtt elfelejteném, a Nílus csatornáinak megismerése után magát a folyót is piszkosnak hittem. Nem az, gyönyörű tiszta a vize.
Dél körül megszemléljük az étteremben a kínálatot. Sietünk az ebéddel, mert 13 óra körül várható a zsilippelés Esnánál. Mindannyian izgatottak vagyunk, senki nem szeretne lemaradni a látványról. A hajó orránál, -ahol persze árnyék egy csepp sincs- foglalunk is magunknak széket. Mielőtt a zsiliphez érnénk, a hajónk megfordul és egy roncshajó mellett kiköt. Előkerül Mária, a Luxori hang-és fényjátékra (fakultatív) gyűjti a jelentkezőket. Késő délután már Luxorban leszünk. Ez lesz az utolsó éjszakánk a hajónk. Várunk, de a hajónk csak nem indul. Mária szerint sorba kell állni a zsilippeléshez. Kérdezem, miért fordultunk meg? Megmagyarázza, hogy a folyó sodrásával szemben kell állni a hajónak. Nem értek hozzá, hát elhiszem. Égeti a nap bőrömet, de nem merek bemenni a szobába valami lepel féléért, nehogy valaki elfoglalja közben a székemet. Nézelődünk, gyönyörű hajóóriások mennek el mellettünk. A pofátlanok, gondoljuk mindannyian. Elénk tolakodnak! Szidjuk a hajónk kapitányát, aki ezt hagyja. A délutáni teázásig bírjuk, aztán feladjuk, keresünk egy hűvös helyet a napozóteraszon. Elteázgatunk és várjuk az indulást. Kérdeznénk a Máriánkat, vagy Szemit, meddig kell még várnunk, de mindketten eltűntek. Az itthoni iroda idegenvezetője sem tud semmit (legalábbis azt mondja). Este 6 óra után tudjuk meg, hogy elromlott a motor, innen már nincs tovább hajózás. Az éjszakát a hajón töltjük (ez eredetileg is így lett volna, csak nem Esnában, hanem már Luxorban), megreggelizünk, és mivel a holnapi ebédünk is ki van fizetve, azt megkapjuk hidegcsomagban és busszal folytatjuk tovább a hajóutunkat. Kérjük az idegenvezetőt, hogy a hideg csomagot ne fogadja el, kérjen helyette a hajón lévő éttermivel azonos színvonalú ellátást. Kinek van kedve abban a rekkenő hőségben, ráadásul kézmosási lehetőség nélkül a buszon kenyeret kenni? Senkinek. Visszamegy egyezkedni, sikerül elintéznie.
A társaság nagy része végigháborogja a vacsorát. A pincérek ezzel mit sem törődve körbeugrálnak bennünket. Eddig vizet sem kaptunk a kajához, most vörösborral kínálnak. Az igazi háborgók nem kérnek belőle, „nem hagyják magukat megvenni”. Sajnálhatják, nagyon finom bor volt! A személyzet hatalmas búcsúestet rendez a számunkra.
A szobában ez a látvány fogad bennünket:
kép

Megbeszéljük mindenkivel, hogy jöjjünk össze vacsora után a napozóteraszon. Erre a beszélgetésre meghívást kap a magyar iroda idegenvezetője is. Mindenki szót kap, elmondhatja, milyen kárpótlást tartana reálisnak. Ezt részleteiben nem fejtem most ki. Lényeg: megszületik a megállapodás, elfogadjuk a magyar iroda által felajánlott két ebédet a Vörös-tengernél töltendő napokra, (eredetileg ott félpanziót kaptunk volna) és egyik szabad délután elvisznek bennünket a Szent Pál kolostorba.
Visszavonulunk a szobáinkba nagyjából összecsomagolni, mert holnap ismét időre kell elkészülnünk, reggeli után, legkésőbb fél 8-kor indulunk Luxorba.

sanona Creative Commons License 2009.09.03 0 0 107

"Nagyon későn már nem akarok menni, mert akkor már nagyobb esély van az esőre, és beszorul az ember a szobába."

Esőre ott???

Hát, ha ezért nem mész később, akkor ezt gondold át. Még novemberben sem esett Kairóban, Ti pedig még délebbre mentek.

Szúnyoggal nem találkoztam.

A hajó áraira nem emlékszem, összefogtunk 4-en az asztaltársainkkal,úgy rendeltük a nagy vizet.

De írtam már, felviheted a hajóra az innivalót hátizsákban, az kis 0,2 dl-es rostos lé v. ásványvíz 4 ebédhez + 4 vacsorához nem lesz nagy összeg.

Találsz a hajón itallapot nézd meg és utána kalkulálhatsz mi fér bele.

Előzmény: lujzak (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!