Szeptembertől lép életbe Szlovákiában az államnyelvről szóló törvény módosított változata, melyet mai ülésén fogadott el a parlament: az ülésteremben jelen levő 136 képviselő közül 79 támogatta. Így ősztől a szlovák nyelv helytelen használatáért akár 5000 eurós bírság is kiszabható. A bírságot korábban az Alkotmánybíróság eltörölte, ám a jogszabály módosítását kidolgozó Marek Madaric kulturális miniszter szerint éppen a szankció fogja szavatolni a törvény betarthatóságát.
Mindenesetre pótolhatatlanul hasznos voltál, bemutattad a maga teljességében és totális használhatatlanságában a világösszeesküvéses eszmerendszert, melyet a nemzeti oldal természetesen hol tódított, hol terelte a szót, hol relativizált, hol meg engem intett le. Alapvetően vagy egyetértenek veled, vagy nem zavarja őket a dolog. Én azt gondolom, ez ennek a vitának a legfontosabb tanulsága.
Különben volt egy valóban továbbgondolható megjegyzésed, amikor az eszmerendszer belső koherenciáját védted, a kopernikuszi hasonlattal, természetesen hibásan, de ugyanakkor fontos volt annak a közlése, hogy igazából lehet esélye egy olyan elméleti megközelítésnek, amely magának az elméletnek a magyarázó erejét vizsgálja (csúnya szóval metaelméleti megközelítésenk). Ez fontos tanulság.
A szlovák helyzet valóban tűrhetetlen, a Benes-dekrétumok alapján valóban nem llehet európai demokráciát építeni, tudjuk, hogy a cseh és a szlovák államnak előbb-utóbb ki kell köpnie ezt
Nem vagyok én kezdő a Fórumon, és sehová sem "szipkázódtam be". Honnan tudod, hogy én valójában mit gondolok? Honnan tudod, hogy nem csak kiváncsiságból tesztelem az "okos magyarokat" (szerintem hasonlóan primitívek, mint a szlovák PRAVDA fórumának tisztelt közönsége), hogy tudnak-e komoly ellenérveket?
Ilyennel eddig még nem talákoztam. Sem komoly érvek, sem igaz magyarszeretet - tényleg zsidó szellemiségű ez a fórum. Ma már nem is írok ide semmit. De azért nem szabadulnak meg tőlem.
Egyébként a tárgyról az egyértelmű véleményemet még a szerecsétlen megjelenése előtt leszögeztem.
Máshol lehet, de itt az 553-as az első hsz-ed, ami már válasz volt a zsidós dologra. amig nem jelent meg ez a zsidószál, addig itt nem fejtettél ki semmit, és azután is csak arra használtad a topikot, hogy ennek a szálnak az ürügyén nyilasozhass.
Kedves LaszloKomarom, sajnos rabja lettél egy olyan nézetnek, ami rés a magyar nemzet testén:) Ez alatt azt értem, hogy egy magyarországi párt és követői olyan populista hangokat ütnek meg, amivel pont az a céljuk, hogy a hozzád hasonló, nemzeti sérelmekkel rendelkező embereket beszipkázzák. Te beszipkázódtál és ez legyen a te bajod. Amiért én beszélgetek veled, az a komáromi identitásom miatt történik.
Állömányjavító, úgy látszik itt te vagy a hangadó. Ezt írod:
"A számomra a második mondatodtól kezdve, amikor meghoztam a rólad szóló, pontosan beigazolódott ítéletemet, te csak kórkép és példatári adat vagy..."
Büszkén vállalom, hogy kórkép vagyok, ha például a legnagyobb magyar Drábik is az. Észrevettem, hogy Drábik nevét ki sem mered ejteni. Félsz még a névtől is, mint ördög a szenteltvíztől. Itt az Indexen pedig igekeznek kimoderálni minden drábikos dolgot.
A te tüsszögésed és finom, választékos káromkodásod csak zene a füleimnek és megerősít abban, hogy nagyon beletrafáltam valamibe, amikor azt mondtam, hogy a szlovák-magyar ellentét hátterében a zsidók (pardon, nem az összes, hanem pár maffiavezér) állnak.
Mint sokadszor mondom, egy magát szlovákiai magyrnak állító nick azt a tézist képviseli, hogy valóüjában a szlovák-magyar konfliktus látszat, a háttérben a zsidók mesterekednek, tehát nyilván a zsidókkal kell foglakkozni, nem a tüneteikkel.
Ha olvastad a hozzászólásokat, láthattad. Mivel ezt a tézisét nem láttam, hogy elutasították volna, s mivel ez a megközelítés a zsidókérdést állítja a központba, azt gondolom, hogy amíg a reménybeli vitapartnereim nem tisztázzák az állspontjukat, nem tuudhatom, hogy szerintük is ez-e a helyzet.
Mint látom, most ismét ebben az irányban puhatolózik, talán érdemes lenne megfogalmaznod az állaspontoat az érdekes tézisről.
Egyébként a tárgyról az egyértelmű véleményemet még a szerecsétlen megjelenése előtt leszögeztem.
No most mondok még egy tényt, ami azt bizonyítja, hogy a szlovák-magyar ellentét csak "bizonyos háttérerők" játéka.
Vegyünk két nacionalistát. Egy szlovákot, meg egy magyart. Szlotát és Csurkát. Szlota kijelentette, hogy tankokkal akar Budapestre jönni. Csurka jelentett ki valami hasonlót? Hasonlítsuk össze e két ember beszédeit, vagy szótárát. Az egyik primitív, nem kell hozzá még 8 osztály sem, a Csurkáéhoz viszont legalább gimnázium kell. A nyugati világ miért tartotta veszélyesebbnek Csurkát mint Szlotát? A nyugati világ miért nem tartja veszélyesnek Szlotát, holott Szlota a fasiszta Szlovák állam első elnökét, a zsidóüldöző Tisot dicsőíti?Talán Csurka dicsőítette Szálasit? Mégis a nyugati világ folyton a magyar "fasizmustól" fél, holott a szlovákiai zsidók is hosszú ideig Magyarországra menekültek.
Ez csak úgy lehet, hogy tudjuk, hogy a nyugati világ közvéleményét is a zsidók irányítják. A legtekintélyesebb médiák zsidó tuladonban vannak. Ezért természetes, hogy úgy fogják a közvéleményt irányítani, hogy a szlovák sovinizmust ne vegyék észre, csak a magyart. Mert jelenleg az első cél Magyarország teljes lerombolása, és ehhez kell ideiglenesen a szlovák segítség. Majd ha a magyarokat elintézik, gyamatosítják, akkor jöhetnek a szlovákok is sorra. Akkor majd bekapcsolják a Kelet-Szlovákiai cigányokat, de az is lehet, hogy az itteni magyarokat is jobban fogják támogatni.
Kárpát-Medence az nem vicc. Valóban jó hely, és a világban valóban nagy baj van. Pár év múlva a tengerek is emelkedni kezdenek, addigra a zsidók jól befészkelik magukat, hogy aztán majd a hollandoknak ők árulják a telkeket. Jó ki van ez gondolva. Nagyon-nagyon sok dolog passzol. Szerintem ezen a véleményemen is jót röhögnek, mert már 20 éve tudják azt, amire én csak most jöttem rá.
Itt alapveto emberi jogaikban megalazott, kulturalis genocidum veszelyenek kitett felvideki magyarjaink nehezsegeivel kellene foglalkozni
Ezért is csodálkoztam, hogy itt láttlak, és egy ilyen hsz-al. De aztán visszanéztem, és 553 hsz-ig nem tartottad fontosnak a nevezett emberek jogsértéséért szót emelni. Sőt ezután sem erről szóltak a hsz-eid, hanem náci szennyről és nyilasokról.
Eörsiről én úgy tudom, hogy mindig vagy majdnem mindig következetesen kiállt minden jogtiprás ellen, igyekezve elkerülni azt a látszatot, hogy a fellépés valamiféle sovén handabandázás volna. Bocsánatot kért például a minősíthetetlen provokátor horda dunaszerdahelyi viselkddées miatt, mint most a románok a magukéért, és egyben élesen elítélte a fico rendőrségének fellépését.
Úgyhogy nem szeretnék egyenlősítő prhuzamot a nácikkal.
Másfelől viszont nem értek egyet vele a Benes-dekrétumok ügyében, ez azon kivételes esetek egyike, amikor kifejezetten és határotottan Orbán elnök álláspontját tartom helyesnek.
A Benes-dekrétumok olyan teher, nyilván pontatlan hasonlattal, mint a Nagy Imre-kivégzés a kádárrezsimen. A tisztázása és feloldása nélkül nem lehet szabadság és tisztesség Csehországban és Szlovákiában.
A provokatív megerősítése pedig botrány. Itt talán a németek miatt óvatosan nyilatkozva, de határozottan a helyreállítandó törvényesség és polgári jogegyenlőség oldalán kell állni.
alfrédó - nem mondtam ilyet, valamit félreértettél. én csak egy gondolatébresztő szösszenetet próbáltam megfogalmazni. -nem primítíveztem le senkit, ezt a szót kerülöm, ha csak lehet. - a zsidókról meg csak annyit mondtam, hogy (mégha kemény anyagi erőfeszítések árán is) taníttatták a gyerekeiket (nyelvek, zene), akik ma már nagypapák, de az ő gyerekeik és unokáik is tanult emberek.
Akik a mindenkori magyorok közül felismerték, hogy csak tanulással lehet érvényesülni, értéket létrehozni, nyelvet ápolni, magyarságnak hírnevet szerezni, azok mind taníttatták a gyerekeiket, és ez a hozzáállás "öröklődött" az utódoknak. Ezek szerint a tanult magyarok mind zsidók????:))))
ebbol egy resz elfogadhato. de azert mindenkeppen szlovakabbak nalunk. es ha eppen szlovakkent talaljak meg az erdekeiket akkor a legtobb esetben az erdekek gyoznek.
avagy nem hasznaltak ki az olcso magyarorszagi arakat amikor a forint majdnem osszeomlott?
vagy a hatarontul vajdasagiak nem magasrol szartak le az osszes magyart es mindent ami magyart jelentett es csak a sajat hasznukat kerestek a jugoszlaviaba erkezo magyarokbol?
persze amikor szarban voltak akkor jottek segitsegert. de azelott? akkor hol volt a magyarsaguk?
2 dolog. az szdsz jelenlegi vezetese epp most ker bocsanatot nehany tulhajtott tema ugyeben. es igyekszik nagyobb magyar lenni a nagy magyaroknal.
szerintem nem csak magyar vetulete van az erdekeinknek. lehet/lehetunk hivei egy europai osszerdeknek. szerintem az europai unio megfelelo fejlodese, meg nem akadasa penztarcankra aldasos hatast gyakorolhat. miert ne lehetnek ilyen szempontbol euroeper? meg ha ez adott esetben egy magyar erdek hatterbe szorualsat is jelenti?
altalanossagban is foglalkoztat a kerdes hogy egy globalizalodo vilagban miert legyek az elkulonult nemzetfogalom hive miert ne az integracio es az asszimilacio legyen a kovetendo cel. azt mindenkeppen elfogadom hgoy mas a helyzete egy svajcba kitelepult magyar kozossegnek, akik megkerik a svajci allampolgarsagot es svajcikent is kell elniuk es asszimilalodniuk hogy ezt elnyerjek es mas a helyzete egy oshonos kisebbsegnek.
de peldaul mar celoztam a ciganysagra. miert nem a beolvadas, integracio a megoldas? miert tamogatnek egy szeparatista ciganyorszagot magyarorszag teruletebol kiszakitva?
Ha valaki annyira gyáva és kontraszelektált, hogy retteg attól, hogy megpróbálja, a kudarc eshetőségével is szembenézve, a valós eseményeket a maguk valós és bonyolult és mégis, erőfeszítésekkel átttekinthető rendszerében vizsgálja, és ehelyett egy monolit világösszeesküvés tökéletesen használhatatlan rendszerének fekszik le, aki retteg attól, hogy beismerje a maga és övéi elégtelenségét azokkal szemben, akik az adott helyzetben többet tudtak teljesíteni, és még odáig is elmegy, hogy a báva náci szennynek odadobott maradék értelmét is azon kéri számon, aki állítólag nem fogta őt vissza ettől a döntéstől, az kirostáltatott.
És fikarcnyit se érdekel, hogy te fanatikus vagy-e vagy sem. Az a te életesélyedet rontja, nem az enyémet. A számomra a második mondatodtól kezdve, amikor meghoztam a rólad szóló, pontosan beigazolódott ítéletemet, te csak kórkép és példatári adat vagy.
Vajon azt tudjátok e hogy a határon túli magyarok magyarabbak mint mi ? Néha ki kéne mászni a fotelból, átlépni a határt beszélgetni velük aztán rácsodálkozni, és bizony szégyenkezni ! Szerintetek hányszor álltunk ki mellettük ? Evvel szembe hányszor hagytuk cserben őket ? És most ? Oda kéne már tenni a magyar seggünket a magyar seggük mellé és szomorú ha ti nem így gondoljátok !!!!
nincsen hatszazezer tusza a szlovakoknak. egy picit tulzo feltetelezes egy olyan torveny kapcsan hogy szlovakiaban szlovakul kell beszelni.
amugy hanyan magyarok nem tudnak szlovakul odaat?
akkor ugyanannak az egyenletnek a masik oldalan allnank amikor pozsonyban a szlovak nemzetisegu elado nem volt hajlando magyarul beszelni a (magyarorszagrol jovo) vasarloval pedig tudott magyarul?
miert szegyen szlovakul beszelni szlovakiaban?
nalunk miert problema az ha egy svab csaladban magyarul beszelgetnek az amugy svabul is tudo emberek? vagy az orvosnal?
De igen, ezzel kell foglalkozni, ugyanis amíg a jogos nemzeti és emberi törekvések mellett hangsúllyal megjelenik ez a szenny, addig természetesen a tiltakozás valójában teéljesen más jelentést kap, és ez ellen a jelentés ellen joggal tiltakozik mindenki, aki egyébként az alapköveteléssel emberi és demokratikus meggyőződése folytán egyetért.
Nincs közösség ezekkel, ez a tanulság, és igenis sokat teszek az ügyért, amikor téged és akiket itt a virtualitásban te képviselsz, megpróbállak meggyőzni erről.
Nézd Állományjavító, én nem vagyok fanatikus. Tényleg előfordulhat, hogy tévedek. Tényleg előfordulhat az is, hogy Drábik téved. Az is előfordulhat, hogy két veszekedő fél közül nem a harmadik győz. Talán Arany János sem írt a rigó füttyéről, talán az a bíró sem zsidó volt. Lehet. De a világ így nem áll össze. A történelem így értelmetlenné válik. A marxisták azt modták, hogy a világ történelme az osztályharcok története. Ez egy szintig elég jó megmagyarázta a dolgokat. De csak egy szintig. Van más magyarázat is, ami ennél jobban magyaráz. Neked alapvető dolgokat kéne megfogalmaznod. Például azt, hogy mit nevezünk Igazságnak. Hogy mitől igaz pl. a heliocentrikus világnézet, és mitől hamis a geocentikus. A heliocentrikusban kevesebb axiómából logikusan le lehet vezetni minden pillanatnyi állapotot. A geocentrikusban különféle bonyolult geometriai bűvészmutatványokkal lehetett sokkal kevesebb helyzetre magyarázatot találni.
nem allitottam hogy nem erint minket karosan vagy hogy nem miattunk alakitottak ki akar az egyiket akar a masikat. de ettol meg erinthet masokat is karosan.
feltevesed megfordithato. ha lenne zsido osszeeskuves arrol mi egyszeruen nem tudnank. hiszen olyan okosak, vagy olyan okosaknak allitjak magukat...
persze vannak ennek ellentmondo tenyek. a horthy magyarorszag ellen letrejott a kisantant mindenfele zsido befolyas es/vagy haszon nelkul. a nemzetkozi (zsido) rendszer meg pont megvedte magyarorszag fennmaradasat pedig a zsido erdekeket inkabb szolgalta volna ha ez a kisantant osszeroppantja magyarorszagot.
a haboru utan is fennmaradt magyarorszag pedig egyszeru dontes lett volna megszuntetese es a zsidok idetelepitese. de azok maradtak ott ahol voltak, ahova kerultek.
a nemzetkozi (zsido) hatalom mint minimum legalabb a szlav tengerbol kiemelte volna magyarorszagot de nem tette hanem sztalin vadaszteruletenek hagyta.
a nemzetkozi (zsido) rendszernek izrael lete az erdeke a zsidosaggal kapcsolatban. es ez meg is van es mukodik.
ez a nemzetkozi zsido rendszer csak egy hasznalt szo tartalmat nem tulajdonitok neki.
Én azt akarom, valójában, hogy a jogos és természetes törekvések mellől és előteréből azok, akiket még közvetlenebbül érint, mint téged vagy engem, zavarják a enébe a náci szennyet, addig ugyanis, amíg ezek ott vannak a dolog körül, természetesen minden geopolitikai rezon valójában Slotát tmogatja, és hosszabb távon teljesen igazuk van.
Tessék egyéretlműen elzavarni a nagy és tisztes ügyek - mint a nyelvtörvény és a Benes -dekrétumok elleni tiltakozás - elzavarni a náci szennyet. Én nem engem inteniarra, hogy ne válaszoljak neki, hanem te magad intézd el a dolgot a saját két kezeddel, én a magamét megteszem.
Hát erről beszéltem én a magam egyszerű nyelvén, de te fogalmaztad meg azt, ami LaszloKomaromunk hozzászólásában vérgáz:) Én a továbbiakban nem is szaporítom a szót, majd a többiek megteszik.
Szerintem a lényeg: - a szlovák-magyar konfliktus gerjesztése és életbentartása manapság egyértelműen Slota pártjának ügye (ennek természetesen vannak történelmi előzményei, de ezt a tanult olvtársak már oda-vissza kielemezték) - magyar-szlovák konfliktus csak ennek a következménye, ezt lovagolják meg a szélsőségesek (>>>miért? itt van a hatalom megszerzéséhez szükséges rés) -van ok a tiltakozásra (ld. nyelvtörvény) de nincs ok a mocskolódásra.