Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.30 0 0 73
Aki nem kapott a fűtésről és a meleg vízről díjbekérőt és már november hónapban itt lakott(vagy régebbi lakó) az telefonáljon Frányó Milánnak
Tel.: 30/407-0648
szabopetra Creative Commons License 2009.12.30 0 0 72
Még egy negatívum, ami csak a lakás tulajdonosok igényességén múlik. Ha szabad kérni ne a közös folyóson tárolják már a szemetüket! Ha lusták a konténerekhez lemenni szagolják a saját lakásukban, amíg megjön az ihlet. Jönnek a vendégeink, és attól rondább nincs, mikor a szomszéd szemetén kell legeltetni a szemüket. Kis dolog, de annál többet számít.
szabopetra Creative Commons License 2009.12.30 0 0 71
Mi még nem fizettünk fűtést, kb. mennyibe kerül?

A rendőrt ilyen esetekben bátran ki kell hívni, a rendőrőrs sincs messze, a túloldalon. A lakás tulajdonosát pedig mihamarabb tájékoztatni.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.30 0 0 70
Sajnos a fűtési díj magas,mert a beruházó nem fizet kazán készenléti díjat..(és sok még a fűtetlen üres lakás 100 db.)
Előzmény: Milla128 (69)
Milla128 Creative Commons License 2009.12.30 0 0 69

Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat....

 

Fűtés számláról nem írt senki....Tudom tavaly nem volt mert a beruházó fizette de gondolom idén már fizetett valaki valamennyit.....

 

Előre is köszi

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.29 0 0 68
Az előbbihez még csak annyit, hogy a 28-s és a 30-as hozzászólást említettem meg.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.29 0 0 67
Az A 410-es lakásról van szó,többen felhívtak ezzel kapcsolatban.Nem tulajdonosok csak BÉRLŐK!!!Velük volt a pókerasztal ügy(tároló önkényes kisajátítsa).Akkor az anyuka felháborodottan hívott hogy miért cseszegetjük a kisfiát...
31.-én tudom felhívni a lakás tulajdonosát,hogy figyelmeztesse a bérlőit a lakás rendeltetésszerű használatáról.
Van a házban két rendőr is az A és a B lépcsőházban is.
Ilyenkor bátran hívják ki a rendőrséget..
Kedves Anyuka (aki felhívott telefonon a tároló ügyben) most mit szól a ,,rendezvényhez"???
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.29 0 0 66
a gondolatok a következőek voltak, miközben a lány sikított: f...szopó, csicska, takarodj aludni, megöllek, kitaposom a beled, megvárunk a ház előtt és elvágjuk a torkod, stb...ezt el kellene tűrni? milyen hely ez? nem hívtam rendőrt, de rettegjünk abban a házban, ahol lakást vettünk?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.29 0 0 65
a 410es lakásban éjjel megvertek egy lányt! amikor felmentem halálosan megfenyegettek:-) vicces! a két srác talán a 4 elemi szintjén volt, ha bérlők azonnal tegyék ki őket! megértem, hogy az ország tele van tanulatlan prolikkal, de nem ezért fizetem a lakáshitelem! Hogy lehet megverni egy nőt? attyaég!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 64
Tisztelt lakók!!!!

Ha valaki már megunta a karácsonyfáját,kérem NE A KUKATÁROLÓBA dobják.
HANEM A HÁZ ELÉ AZ UTCÁRA!!

Örülnék ha a levelező oldalra kitenné valaki ezt az üzenetet,Köszönöm..
szabopetra Creative Commons License 2009.12.25 0 0 63
Kellemes karácsonyt minden csillagkert tulajdonosnak és kedves érdeklődőnek!

Gondoltam leírom a saját véleményemet is a házról. Mi abszolút nem bántuk meg, hogy ide költöztünk és mindenkinek csak ajánlani tudom. Szerintem kifejezetten csendes, kulturált a ház, amin meg is lepődtem (megjegyzem felettünk, mellettünk, szemben is laknak, tehát nem azért jutottam erre a megállapításra, mert csupa üres lakás van körülöttem). Kényelmes, szép a lakás, jól szigetelt. A világítás a folyosón nem tökéletes, mozgásérzékelőre néha nem kapcsol fel. Autósként és garázstulajként ami probléma, hogy a kapuk csak részben vagy egyáltalán nem működnek. Erre ígéret van, hogy januárban megcsinálják, remélem így is lesz.
Szombatonként valóban van piac szemben a parkolóban, de erősen torzít a kedves lakótárs a portékával kapcsolatban, szerintem kifejezetten jó, nem használtpiac, és szépen elpakolnak maguk után. Én szeretem, hogy tisztítószereket, egyszerű dolgokat itt meg lehet venni,nem kell messzire szaladgálni ezekért. Ez egyébként maximum azokat zavarhatja, akiknek északi fekvésű lakásuk van, tehát a lakótelepre néző. Szerintem a környék is nagyon jó, jó az infrastruktúra és a közlekedés, a 34-es busz az Árpád hídig visz, a hév is gyors és kényelmes, ami nem mellékes, hogy nem kerül dugóba és 20 perc alatt a Margit hídnál vagy.

Összességében én azt mondom, hogy ár/érték arányban ez egy nagyon jó ház, aki abszolút csendre vágyik, annak nem szabad egyáltalán társasházba költöznie, nem csak ebbe, semmilyenbe, ajánlom a családi házat pest megyében, valahol az erdő közelében.

Javaslom, hogy mindannyian vigyázzunk a házra, továbbra se szemeteljen senki, és ezt a gyerekeiknek is tanítsa meg, vigyázzunk az otthonunkra együtt!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.23 0 0 62
SZERETETTELJES KARÁCSONYT KÍVÁNOK A KEDVES LAKÓKNAK..

http://www.youtube.com/watch?v=sFshwhLaErU&feature=related
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.23 0 0 61
A közös költség 148 Ft/négyzetméter,a fűtési díj szerintem is magasnak tűnik,hogy finom legyek.
Előzmény: Milla128 (59)
Peter No" 15 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 60

Sziasztok!

 

Hasonló céllal olvasgatom én is a fórumokat, mint Milla128.

Bár nekem csak januárban lesz aktuális a kérdés (a Télapó hozza ajándékba a lehetőséget), de nekem is jól jönnének az infók a társasházról.

 

Köszönöm

Milla128 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 59

Sziasztok!

Szeretnék itt lakást venni....

Lenne pár kérdésem....

Mennyi most a közösktg? Ennyire "rossz" a viszony a Beruházó és a lakók között? Megoldódott már a lépcsőházi világítás?

Garázsra és tárolóra egyenlőre nekem sincs keretem.....Én is bérelni szeretnék, de amint olvasom erre nincs lehetőség... Nem tudom ti mit hallottatok arról hogy a garázst és a tárolót hiába veszed meg nem kerül a tulajdonodba ill igen, de ha el akarnád adni akkor az összes lakónak elővásárlási joga lesz, szóval elég bonyolult.... őszintén szólva kicsit elment a kedvem emiatt az egésztől....

 

köszi a válaszokat....

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.17 0 0 58
nem! ezt kihagyták a szerződésből...egyébként a legszebb a szombatonkénti ház előtti piac, csövesek árulnak remek termékeket...levágott rókafarkat, szaros mosdókagylót, szóval a dadaista művészek egészen biztosan megtalálják számításaikat.
A dobbermann-os hölgynek üzenem az A épületben, hogy amit csinál az állatkínzás és egyben a pofátlanság teteje! A havi 90 ezres lakáshitel törlesztés mellett, miért kell egy bezárt kutya üvöltését hallgatni reggeltől-estig? Ez sem volt benne a szerződésben...
Képtelen vagyok elhinni, hogy lehet valaki ekkora tahó. Ehhez nem kell egyetemet végezni, hogy felfogja valaki, hogy az a szerencsétlen állat szenved.
Vicces, hogy az Engelnek nincs pénze...beszálltak a Palesztina elleni háborúba? Köveket szállítanak, a felkelőknek? Mi ez a marhaság...? Szarrágók, ennyi!
Előzmény: CtrlZé (54)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 57
Tisztelt lakók!

Aki megkapta a vízművektől a 3 példányos szerződést az hozza le nekem aláírni,vagy dobja be a Közös képviselet postaládájába.Én aláírva vissza dobom a postaládákba.Egyik példány nálunk marad a másikat vissza kell küldeni és egy marad önöknél.
Sajnos azt a qrva kaput és a világítást még mindig nem képes meg csináltatni az Engel..
Múlt héten pénteken hívtunk egy szerelőt a kapuhoz,de nem sok jóval biztatott bennünket.Ez a fajta motor ami a kapukat működteti nem ilyen igénybevételre való.
A -1 garázskapun pl. nincs zuhanás gátló!!!Ez baleset veszélyes(lásd. csütörtökön lezuhant mert elszakadtak a mozgató drótsodronyok).Sajnos a kapuhoz nem találunk sehol műszaki leírást így azt nem sikerült megjavítani.
Én azt hiszem ,hogy ebben az évben már nem intézkedik az Engel sem a kapuk,sem a folyosó világítás ügyében..
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.10 0 0 56
Tisztelt lakók!
Sajnos ma a -1 szinten leszakadt a garázskapu és nem működik.Nem kell félni hogy kirabolják a házat mert éjszakára őr lesz a területen fél 11-töl reggelig.
A folyosó világítás sajnos még mindig nem rendeltetésszerűen működik.Naponta szolok érte az Engel képviselőjének,de sajnos Ő sem tud tenni semmit,a főnökei nem küldenek szakembert (ugyanis nincs pénz a munkákra).A garanciális javítók is eltűntek 3 hete,mert nem kapták meg a bérüket.
Koppányi László elment a cégtől ezért új képviselője lesz a háznak(szerintem Ő rendezni fogja a hiányosságokat)
G6 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 55
Szerencsére a folyosóvilágításon kívül én egyik itt felsorolt problémát sem tapasztalom. Rendes lakók vesznek körbe :) Ez mondjuk lehet mázli is. Az meg különösebben nem izgat, hogy a panelsorok aljában található krimóknak milyen a törzsközönsége. A lényeg, hogy a mi lakóközösségünk jó, és 25 éves lízingelt BMW-k sem tobzódnak a házunk előtt (csak egy darab kék színű 3-as BMW-t szoktam látni, de az nincs több 4-5 évesnél szerintem).
Előzmény: Törölt nick (52)
CtrlZé Creative Commons License 2009.12.02 0 0 54
Szado-mazo okok miatt vásároltál itt lakást? Vagy a remény hal meg utoljára.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 53
MIÉRT NEM ÉG AZ A KIBASZOTT VILLANY A FOLYÓSON?????
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 52
Imádom ezt a házat! Főleg, amiatt, hogy minden reggel 4:30-kor felettem tologatja valami idióta a bútorait, majd jön a hideg zuhany reggel 5-kor a fejem mellől, a szomszéd fürdőszobájából, de ne ijedjetek meg, csak a hangját hallani, de lehet ez valami szolgáltatás féle lenne? Beépített Niagara filing? Sajna nem...ez csak a szomszéd...Ha ez nem segítene az elalvásban jön egy kis hajnali folyosói ajtó csapkodás természetesen a háló falától 10 centire. Majd kinézek a vaksötét folyosóra és rájövök, itt valamelyik japán horror új részét forgatják, mert a folyosó vak sötét és valami üvölt egész nap...
De az nyilván nem Samara a Körből, ez csak is a felettünk lakó kutyája lehet, amit egész napra bezárnak, hiszen így jó egy állatnak! Ezt tanulták az MTA levelező tagozatán.
Szóval, aki csöndre és nyugalomra vágyik az ne költözzön ide! A környék hulladék! Ennyi suttyót és 25 éves lízingelt BMW-t max Ukrajna-alsón láthatsz.
Jó érzés, amikor leszállsz az utolsó hévről és egy csapat Fradi drukker mocskos zsidózik miközben szeded a lábad...hogy betérj a non-stopba, ami előtt, mindig megtekinthető a suhogómelegítős telepi lakos...majd vár a felsorolt összes élmény! Minden nap...
Vegyétek!
G6 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 50
A generálkivitelező cég megszűnése a lakókban is aggályokat ébresztett a garanciális igények érényesítésével kapcsolatban, de július elején volt egy lakógyűlés, ahol az egész üzemeltető és a beruházó cég teljes vezérkara eljött. Akkortájt kezdtek kicsit elszabadulni az indulatok, hogy be akarják kérni tavaly szeptembertől a teljes közösköltséget egy megalapozatlanul magas négyzetméterárral, de végül megegyeztünk egy lakóknak kedvező megoldásban. Nem is ez a lényeg, hanem hogy ezen a bizonyos gyűlésen az Engel egyik főnöke megígérte, hogy a szerződésekben foglaltakat átjavítják és tesznek egy egyoldalú nyilatkozatot, hogy a garanciakötelezett ezentúl nem a csődbement kivitelező cég, hanem maga a beruházó lesz. Akkor alakult meg egy 5 lakóból álló számvizsgáló bizottság is, akik rendszeresen felügyelik és ellenőrzik a ház ügyeit. Állítólag ez a kiegészítő nyilatkozat még nem történt meg, de mivel megigérték, be fogjuk rajtuk hajtani. Gond egyébként nem szokott lenni a garanciális ügyekkel, legalábbis én már több lakótól hallotam, hogy ha bejelentettek valamit, akkor jöttek és megcsinálták korrektül.

A bejárati ajtó tényleg szarul szigetel, de ez is valami új építésű sajátosság lehet, mert más lakóparkokban is panaszkodnak rá a lakók. Voltak itt is akik szóvá tették ezt, egyesek le is szigeteltették az ajtójukat, van aki szerint nagyon jó lett, mások meg azt mondják, hogy halottnak a csók, szóval nem voltak egyöntetűen pozitívak a visszajelzések . Minket annyira nem zavar, mert folyosó végi a lakás, tehát nincs nagyon mozgás itt már.

Kapcsolók gagyik? Mihez képest :) Normál Prodax-Legrand kapcsolók vannak, mint a legtöbb új építésű házban, semmi extra, nekem nincs velük bajom. Hacsaknem tettek más fajtákat a B lépcsőházba :) De szem előtt kell tartani, hogy ez alapvetően nem egy prémium kategóriás lakópark, csak egy sima egyszerű társasház. Akinek luxus igényei vannak, vehet az Engel másik projektjében, a Sun Palace-ban lakást, ott egy 40 négyzetméteres kerül 23 millába. Akkor már inkább legyen gagyi a kapcsoló szerintem :)
Előzmény: CtrlZé (49)
CtrlZé Creative Commons License 2009.11.22 0 0 49

én pont a B épüleben néztem lakást, az A-ban már nincsenek olyanok, amik nekem tetszenek, ha jól emlékszem..., de majd rásasolok mégegyszer.

Olvasgatom a szerződésmintát, amit kaptam, tömény, de majd jogász ismerőssel is átfuttatom. Ez olyan, mintha az építés előttire építőt mentegető szerződés lenne. Egy jó ajánlat, ahol a kereslet és a kínálat találkozik, akkor bármi lehet.

Ja, egy gondolat. Bejárati ajtó, és annak hangszigetelése. Katasztrófa. A nézett lakás mellett kisgyerek sírt. A lakásban (mellette) semmit sem hallani, az ajtó előtt elsétálva, mindent. Szomorú...

Minőség: hőszigetelés pozitív, kapcsolók nagyon gagyik, vagy leszedetem vagy leszedem az első alkalommal:-).

bejárati ajtóra van valami jó megoldás, hogy az ajtóm ne egy, a magánéletem kihangosítása legyen?

G6 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 48
Ja, és mégegy, bizalmat fokozó tényező az beruházóval kapcsolatban. Manapság, amikor szinte nem is lehet olyan lakóparkról olvasni, ami határidőre elkészült volna (nem ritka a több éves csúszás sem, vagy hogy egyáltalán nem fejezik be), ez a ház a 2008 dec. 31-es határidő ellenére már 2008 augusztusában készre volt jelentve, szeptemberben pedig már be is költöztek az első lakók.
Előzmény: G6 (47)
G6 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 47
Érdemes rákérdezni erre a konyhafelszereléses dologra, mert nálunk még nem az volt, hogy ha nem tetszik amit adnak, akkor levonják az árból, hanem választhattál akármit, aztán ők max kiszámlázták az árkülönbözetet. A Ti verziótok arra enged következtetni, hogy már nincs szerződésük konyhastúdióval... Ami persze nem katasztrófa, de egyszerűbb talán, ha egyből be is szerelik átadásra a kívánt dolgokat, és nem neked kell rohangálni.

Szemétledobók nincsenek, kukatárolók vannak mindkét lépcsőházban, részben szelektíven gyűjtjük a szemetet, hetente 3x van szemétszállítás.

A valamikori generálkivitelező (Archivent kft) körül voltak gondok tavaly ősz környékén, azóta asszem felszámolás alá is került a cég. Aki ekkortájt vett lakást, annak sok kellemetlen élménye lehetett, mert az építkezést úgy hagyták ott, hogy egyszerűen félbehagyták a lakásokat, vannak lakók, akiknek mai napig hiányzik néhány lakásfelszerelése. Szerencsére mi még ezt megúsztuk. Hogy ma mi a helyzet, azt nem tudom, de mivel az építkezés már jóideje kész, nemhiszem, hogy szükség van kivitelező cégre, ami apró munkálatok adódnak, azt saját emberekkel, vagy alkalmi szerződésekkel végzik el szerintem. Maga a beruházó (Engel) amúgy nemzetközi cég és több lakóparkot is felépített szerte az országban, szóval viszonylag stabilnak mondható, nem kell félni szerintem a csődeljárás veszélyétől.
Előzmény: CtrlZé (43)
G6 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 46
Kb ugyanazokat a pozitívumokat és negatívumokat lehet elmondani, mint bármely új építésű társasháznál. Tehát mint többször említettem vala, ezek a hibák MINDEGYIK új építésű lakásnál jelentkeznek szinte kivétel nélkül. Ezekkel együtt kell élni, el kell őket fogadni. Máshol sem lesz jobb. Olvass bele itt pár lakóparkos fórumba, ugyanezeket a problémákat, vagy még durvábbakat fogsz látni. Tehát ezek alapján sehol sem érdemes lakást venni :) Nyilván az ilyen fórumokon inkább a problémákat beszéli ki az ember, mert ha valami jó, az természetes, tehát nem érdemes rá szót fecsérelni. De mégegyszer hangsúlyozom, nem fogsz sehol sem olyan lakóparkot találni, ami hibátlan, vagy mindenkinek tetszik. Ez ne vezessen félre. Mi pl nagyon szeretünk itt lakni, a kisebb hibákkal pedig együtt tudunk élni. Szerencsére komolyabb gond nincs, legalábbis olyan, ami az én ingerküszöbömet átlépné. Másnak lehet, hogy van, ez ugye egyéntől függő dolog.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak, vagyis hogy miért érdemes itt lakást venni. Elmondom minket pl mik fogtak meg:

1. Olcsó. Még Kőbányán, vagy sokkal lepukkantabb helyeken sem találtam olcsóbb lakásokat, mint itt (legalábbis akkoriban), ráadásul ez Budán van, annak is egy nem túl rossz részén (jó, nem a Rózsadomb, de azért nem is Dél-Buda).

2. Jó a környék ellátottsága. A békási lakótelep miatt minden van a közelben, kb párszáz méteres körzetben. Gyógyszertár, posta, bankok, óvoda, oktatási intézmények, orvosi rendelő, okmányiroda, tűzoltóság, rendőrség, piac, fitness terem, stb. Autóval pár percre 3 hipermarket is elérhető. Tehát olyan, mintha a belvárosban lennél, mégsem kell a sötét koszos sikátorokat, betondzsungelt, szmogot elviselned.

3. Maga a környék is jobb, mint amire először gondolna az ember a lakótelep közelsége láttán. Teljesen nyugis minden, nincsenek rosszarcú emberek, jó a közbiztonság (más helyekkel ellentétben itt még egy autót sem törtek fel, még akkor sem, amikor tárva nyitva volt a garázs), kulturált a környezet. Bicikliút vezet a ház előtt, 10-15 perc sétával le lehet menni a Dunához, rengeteg szabadidő lehetőség van a közelben (Pünkösdfürdői strand, Omszki tó, parti sétány, stb.), tiszta a levegő. A felsőbb szinteken lévő lakásokból pedig még a panoráma is nagyon szép.

4. Ahhoz képest, hogy eléggé külvárosban van, nagyon jó a környék közlekedése. Autóval a 2x3 sávos Szentendrei úton 10 perc alatt be lehet érni a centrumba, az út nagy áteresztőképessége miatt még csúcsidőben is lehet haladni (kivéve a reggel 8 körüli időpontot). Ezen kívül pár perc sétára van HÉV megálló, ami forgalomtól függetlenül 20 perc alatt bevisz a Batthyány térre, ami tulajdonképpen Buda központja. Onnan meg már a metró miatt tényleg pár perc szitne bármi. Ja, és aki kényelmes, annak van egy buszmegálló pontosan a ház előtt, csak át kell sétálni az úttesten :)

5. Nincs gond a parkolással akkor sem, ha nem veszel beállót. Rengeteg helyen probléma, hogy nincs parkolási lehetőség a ház körül, vagy ami még rosszabb, fizetős az övezet. Itt ez nem gond, mert egyrészt nem fizetős, másrészt van egy óriási parkoló a házzal szemben, ahol mindig találni szabad helyeket.

6. Ma már nemtudom mi a helyzet, de akkoriban nagyon kedvező hitellehetőséget nyújtottak, az építkezést finanszírozó bank speciális konstrukciókat ajánlott a leendő lakóknak, ha nála vesznek fel a hitelt.

7. Ez a most beköltözőket már nem érinti, de anno az építkezést folyamatosan nyomon lehetett követni, bármikor bemehettem megnézni a készülő lakást. Ez ugyan természetesnek tűnik, de más projekteknél olvastam hajmeresztő dolgokról, pl hogy csak 1x lehet megtekinteni a lakást műszaki átadás előtt, azt is előre egyeztetett időpontban, és pénzért (!).

8. Mi műszaki átadásra - az új építésűekkel kapcsolatos negatív hangok hatására - vittünk magunkkal egy tapasztalt műszaki szakértőt, aki már többezer lakásátadást bonyolított le. Behatóan átvizsgálta az egész lakást, és az ő véleménye az volt, hogy a kivitelezés minősége a mai lakáspiac felső 5%-ába tartozik. Ez azért szerintem elég jó dolog. Érdemes megnézni a Csillagkert honlapján az építkezés képeit, mennyi téglát használtak. Szinte az összes oldalfal tégla. És nézz meg egy akármilyen, manapság prémiumkategóriásnak hirdetett, épülő lakóparkot, szinte minden oldalfal beton, nyomokban némi tégla kitöltéssel. Persze a vakolat ezt befedi és el lehet adni akármennyiért, de aki kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy a beton hő- és hangszigetelése nemigazán mérhető a tégláéhoz.

9. Nagyon jó alaprajzú, jó beosztású, nagy erkélyes lakásokat találtunk, amiket könnyen be lehet rendezni, és van bennük tároló helyiség is (persze nem mindegyikben, de a többségben igen). Jó volt az is, hogy a konyhafelszerelés benne volt az árban, illetve tetszés szerint választhattunk meg mindent. A lakások felszereltsége és műszaki színvonala megfelel a kor elvárásainak, termosztátos radiátorok, megfelelően erős 3x16 amperes hálózat, minden szobában telefon és TV csatlakozó, kellő számú konektor, logikusan elhelyezett kapcsolók és csillár kivezetések, stb. Ez persze lakásonként változhat, lehet, hogy csak nekünk volt szerencsénk, de a gyári kivitelezés szinte mindenben megfelelt, alig kellett módosítgatni.

10. Nincsenek fölösleges sallangok, amik a ház közösköltségét növelnék. Nincsen medence, szökőkút, fitnessterem, portaszolgálat, stb. Aki ilyenekre vágyik, az válasszon más helyet :) De cserébe tényleg alacsony a lakás fenntartási költsége. Mindent egyénileg mérsz és havonta van leolvasás, nincsenek átalányok, meg egyéb, fogyasztást torzító dolgok. Ez nekem pl határozottan szimpatikus. A közös képviselet is korrektül végzi a dolgát egyelőre, a problémák megoldására hajlanak, kommunikálnak a lakókkal. Szerintem arra sincs sok példa, hogy egy komplett ház fűtésköltségét elengedjék egy egész évre, és a közösköltséget és vízfogyasztást is csak ezév közepétől számlázzák (tavaly szeptember óta ingyen laktunk, csak az áramot fizettük!), tekintettel a ház korábban hiányos szolgáltatásaira.


Nagyjából ezek a fontosabb dolgok :) Egyébként ez a fórum nem ad igazán korrekt képet a lakóházról, mert szinte alig ír ide valaki rajtam kívül. Gyakorlatilag csak lakásvásárlás előtt állók érdeklődgetnek, hogy mi hogyan megy (sok emailt is kapok ezekkel kapcsolatban). A lakóknak van egy zárt levelező fóruma, ahol tudnak információt cserélni, illetve meg tudják beszélni a házzal kapcsolatos ügyes-bajos dolgaikat, de utóbbi időben azt kell mondjam, hogy - leszámítva az Általad is észrevett csőtöréses esetet - szerencsére nincs sok probléma.

Ja, és még egy nem bizonyítható, de tapasztalati tényezőkön alapuló dolog: ha van probléma, az szinte kivétel nélkül a B lépcsőházban lép fel. Ez vagy véletlen egybeesés, vagy tényleg rosszabbra sikerült annak a kivitelezése. Nem tudom, de az tény, hogy az A lépcsőházból szinte egyáltalán nem hallottam még panaszt.










Előzmény: CtrlZé (45)
CtrlZé Creative Commons License 2009.11.19 0 0 45

Mondjatok nekem legalább 3 pozitív dolgot, amiért jó választás ott egy lakás?:-)

Eddigi hozzászólások alapján a lakóközösségen kívül sok jót nem vettem ki a leírásokból.:-(

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.17 0 0 44
Sziasztok!

Látom elég sok probléma,gond,észrevétel adódik a házzal kapcsolatban,és én is tapasztalom,mivel nem olyan régen költöztünk ide.
Átolvastam a házra vonatkozó topikot,és megjegyeznék pár dolgot.
Magára az épületre ugyanaz vonatkozik,mint minden ilyen új „stilusban” ,1000 ember ( kezdve a tervezőtől a legutolsó alvállalkozóig) által,gyorsan összedobott kreálmányra.
Ahogy látom,tapasztalom szinte mindenhol igy történnek a dolgok,legyen az olcsóbb vagy drágább,igy hajthatóak végre,ezt kivánja meg a modern épitőipar.
Miért is?
Sok ember kezén keresztül alkotódik meg az,amiben élünk.”gyorsan kell összedobni,mert szorit a határidő,eddig húztuk az időt,és igy nem fogunk pénzt keresni”!Ettől a háztól sem kell elszállni,ugyanolyan külsőre modernnek ható,egyszerű,olcsóbb anyagokkal megalkotott,ugyanakkor a mai elvárásoknak megfelelő (?) épitmény,mint bármelyik napjainkban felhúzott társasház,tele rengeteg hibával,esztétikailag kifogásolható megoldásokkal,trehány,hanyag,gyorsitott végrehajtással.Persze a határidő és a pénz beszél,pláne a 47-ik vállalkozó oldaláról ez is megérthető.
Szeretünk itt lakni,normális szomszédok,normális emberekkel találkozunk a házba,nem ezzel van a gond.A gond ott kezdődik,hogy kifizetsz valamit,ezért cserébe jogosan elvársz valamit,és érdekes módon nem azt kapod amire számitasz.Én ezt megértem,hiszen van közöm az épitőiparhoz,de teljesen más területen,más elgondolásban,megvalósitásban.
Hibák………..Látom soroltatok fel párat.Folyósóvilágitás röhej…….a többit meg sem emlitem.
G6 ezt irtad ! 
„Amúgy az említett hibák, hiányosságok folyamatosan jelezve vannak a beruházó felé, aztán innentől kezdve náluk a labda, hogy mennyire sürgetik a kijavításukat. Többnyire azért figyelembe veszik a lakók bejelentéseit, csak nem kapkodják el a dolgokat :)”
Na erre várhatsz,majd jönnek ha jönnek.Gondolom én……
Nálunk is,mint mindenkinél van pár hajszálrepedés,ez teljesen elfogadható,mert ez ezzel jár,kimozogja magát a ház,majd beáll 1 idő után,években kell gondolkozni.De az,hogy ezt majd garanciálisan kijavitják,na ebből többet nem kérünk azt hiszem.Jöttek belejavitottak a falba,érdekes módon más szinű lett száradás után. (gondolom eltelt kis idő a legelső festés óta,igy koszolódott valamit a fal,de azért fehér és fehér festék között is vannak különbségek…..de igy fog maradni,mert festés után napokkal máris jelentkeznének a repedések)Majd megoldom kis idő múlva.
Itt a lakásban burkolásnál nem volt vizmértékük,szinvakok voltak,és csak hibás szelepeket tudtak felszerelni a radiátorokra,mert ha 1-2-3-4-5 jelzés van rajta,akkor ne csak a 4-5 re tekerésnél reagáljon a cucc.Erkélyre mire kiérek kis időmet elveszi,hiszen tépni kell az ajtót,hogy kinyiljon,majd visszazárásnál becsapni,úgy,hogy mindenki meghallja,hogy én bizony erkélyen voltam.Csakis törött üveget hagyhattak ott felszerelve,ez is biztos valami előirás.Csaptelepek,wc ülőke,konnektorok,kapcsolók ferdén való felszerelése.Sok-sok ilyen kis elfogadható hiba van,amivel természetesen együtt lehet élni,de ez bosszantó.
Nem jutott most eszembe minden,majd idővel biztosan.
Ezzel az irománnyal nem volt semmilyen rossz szándékom,ha mégis elértem vele valami rosszat,akkor elnézést kérek.
CtrlZé Creative Commons License 2009.11.17 0 0 43

Hát sajnos az értékesítő kolléga még pontos márkát sem tudott mondani, vagyis alig tudtam műszaki jellegű információkat kikönyörögni tőle, de azt megmondta, hogy ha nem kérem, akkor annyival kevesebb a lakás ára. A konyhába alsó felső szekrény, mosogató, beépíthető tűzhely, és kerámia főzőlap, valamint szagelszívó van. Mint tudjuk itt gáz nem kerül bevezetésre, csak villannyal lehet sütni-főzni.

Festésre észrevétel jogos, csak az ember feldobná a lakást egy-két színnel, nem kórházba költözik, de a repedés valóban valós jelenség minden új épületnél. Engem ez a laminált padló dolog akkor is zavar, mert láttam olyan lakást, ahol felszedték lerakás után, persze azt nem tuda megmondani a kolléga, hogy miért, de akkor szembe tűnt, hogy a 2-3mm vastagságú van lerakva, és alá a hangszigetelő (egyben hő, de itt nem játszik) fólia a legegyszerűbb.

 

kérdés: Hol vannak a szemétledobók? Annyira nem néztem szét, hogy megtaláljam, sőt el is tévedtem:-)

 

Egyébként az értékesítő erőlteti a jövő év januári szerződéskötést. Csak tudnám, hogy nekik ez miért jó?! Nekem az illeték miatt, de ez legyen az én gondom, ha hamarhirtelen kell lakás, mert amit albérletre kidobok e miatt, az mehet az állambácsinak. Ígyis-úgyis kidobott pénz...

Ma jönnek válaszok a kollégától, és meglátjuk, hogy hogyan tovább.

Akinek van valami infoja, és megosztaná a témával kapcsolatban, szívesen veszem.

Egyébként a kivitelező, vagy bármelyik éppen ott a házzal dolgozó cég egyike ellen sincs csődeljárás?

 

Előzmény: G6 (42)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!