Ez a topik azért született mert a foltvarrást, varrást kedvelő krativ alkotók között kitört egy akciós áron beszerezhető varrógép láz. Több mint 30 lelkes Veritas - (ÁL -Pfaff Smart200c) tulajdonos büszkélkedhet az egyengéppel. Itt pedig kicserélhetik a tapasztalatokat, kérdéseket, megvitathatják az alkatrészek használatát. Kellemes krativ alkotást minden VERITAS tualjdonosnak!! :)
Fölhívtam az ügyfélszolgálatot. Megkérdeztem, tudnak-e ajánlani helyet, ahol vehetnék új tűbefűzőt. Megkérdezték, mi történt vele. Mondom, hímzőtalppal varrtam, és egyszeriben eltörött. Jó, akkor mivel garanciában van még a gép, kértek egy magyarországi címet, és 10-14 napon belül szállítják. :-)
A jelenlegi varrógépem (egy Lervia) 28,5 cm-es, tehát rosszabbul nem járok, ha lecserélem egy Veritasra (úgy néz ki, lesz lehetőségem egy szinte bontatlan megvásárlására).
Fogós kérdés, mert így éjnek évadján nem tudok kimenni a géphez, ha nem felejtem el, holnap lemérem. Az biztos, hogy én már gyereknadrágot is varrtam fel vele. Ez segít?
Nem tudom, figyeli-e még valaki ezt a topicot, egy kis segítségre lenne szükségem.
Ha lenne szíves valaki lemérni, hogy mekkora a kerülete a varrógép munkapadjának? Azaz mekkora a legkisebb nadrágszár, amit rá tudnék húzni felvarrás céljából?
Mindenkinek Kívánok Boldog Új Évet! Sajnos a vizsgák miatt régen jártam erre.
Segítséget szeretnék kérni, tegnap kiszerettem volna cserélni a tűt, sikerült kiszednem, de már az újat nem sikerült a helyére tuszkolni. Mit csináltam rosszul?
Kedves Mártamásé! Ne add föl a tűzést! Nekem ugyanezt csinálta a gépem (én írtam be elsőként a fórumra ezt a hibát, csak néhányan pánikkeltésnek gondolták), de nem reménytelen a dolog. Kapható a VGC-ban (meg szerintem még sok helyen) műanyag rugós talp. Én ezzel tűzök azóta, és semmilyen problémát nem okoz vele a varrás :-))) Próbáld ki, ígérem nem fogsz csalódni. Megéri beruházni rá. Ha jól emlékszem Pjulcsy tudott 1000 ft alatt is egy beszerzőhelyet. Tőle kellene megkérdezned...
Eddig abban a boldog tudatban éltem, hogy az én tűzőtalpam nem sorjáz, tegnap viszont elővettem egy nagyítót ( a vaksi) és rögtön szakítottam a tűzéssel. :-((
én is így jártam, bár nem az egész pattant le csak a fele, és egy ügyes fogóval vissza tudtam pattintani :))) próbáld meg Te is, hátha működik nálad is.
Sajnos nekem nincs ilyen gépem, pedig jó lenne, de már találkoztam egy pár géppel, amin lehetett segíteni szervíz nélkül is. Véleményem szerint próbálkozz tovább a beállításokkal, de egyszerre csak egy dolgon változtass, utána próba. A cérna minősége is sokat számít. Sok sikert!
Nem, sajnos azóta is ugyanazt csinálja (vagyis nem csinálja szépen). Próbáltam szimpla anyagon, dupla anyagon, talpnyomás erősséget állítva, szálfeszességet állítva, de hiába. Lehet, hogy szervíz lesz lesz a vége? Tényleg, kellett már valakinek garanciális szerelésre küldeni a gépet?