Kerülje ki a főváros forgatagát. Gyönyörű környezetben, az Esztergom-Búbánatvölgyben, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban indul egy gombaszakellenőri tanfolyam, az oktatás havonta egy hétvégét vesz igénybe. Érdeklődni lehet az info@geniuszplusz.hu címen, illetve a www.geniuszplusz.hu oldalon.
Alapfokú gombatanfolyam fog indulni Szentendrén Duna korzó 18. alatt a P'ART moziban 2012. március 13-átől, kéthetente keddenként 8 elméleti alkalommal és 5 hétvégi terepgyakorlattal, fakultatív vizsgázási lehetőséggel. Érdeklődni a heyderia kukac citromail.hu-n.
Váciak és környékbeliek figyelem, Gombatanfolyam indul március 28-ától szerdai napokon kéthetente 18.00-tól Vác Göncöl ház Ilona u. 3. 8 elméleti és 5 hétvégére eső terepgyakorlattal. Érdeklődni: heyderiakukac citromail.hu-n.
Gombásztársak figyelem! A 2012-es évben újból indul, illetve folytatódik aBARÁTAINK A GOMBÁK - GOMBÁSZBÉRLETtanfolyam, mely április 21-től kezdődik és november 4-ig tart. Tanterem helyett a természetben, hétvégi terepgyakorlatok keretében sajátítható el a középfokú gombafelismerői és az élőhelyismereti tananyag, mely tárgyakból a tanfolyam végén fakultatív vizsga tehető. Kirándulások: Budai-hg, Börzsöny-hg, Karancs-Medves-hg, Vértes-hg, Mátra-hg, Pilis-hg. Akik tanfolyam segítségével, de termi foglalkozások kényelmetlen székei helyett a természetben szeretnék elsajátítani a gombák fel- és megismerésének titkait, azoknak kérésre részletes programot küldök. Érdeklődés: heyderia kukac citromail.hu
Október 20-án indul a Kossuth Klub, Bp. VIII. Múzeum utca 7. alatt egy alapfokú Gombaismerői tanfolyam - gombatanfolyam a József Attila Szabadegyetem előadássorozatában. Az előadások 18.00. órakor kezdődnek és kéthetente, mindig csütörtöki napokon lesznek megtartva. Érdeklődni és jelentkezni lehet személyesen a helyszínen vagy telefonon munkaidőben Szabó Attilánál a 4110846 számon.
Váciak figyelem! Gombásztanfolyam, alapfokú gombatanfolyam indult Vácott a vasutállomástól 5 percre 2011. szept. 28-ától, kéthetente szerdánként 18.30-kor 8 elméleti alkalommal és 5 hétvégi terepgyakorlattal, fakultatív vizsgázási lehetőséggel. Korlátozott számban még lehet jelentkezni. Érdeklődni a heyderia kukac citromail.hu-n.
Még többet a gombákról! Március 3-án indul a Kossuth Klub, Bp. VIII. Múzeum utca 7. alatt egy Gombaismeret plusz tanfolyam a József Attila Szabadegyetem előadássorozatában. Az előadások 18.00. órakor kezdődnek és kéthetente, mindig csütörtöki napokon lesznek megtartva. Érdeklődni és jelentkezni lehet személyesen a helyszínen vagy telefonon munkaidőben Szabó Attilánál a 4110846 számon.
Váciaknak és környékbelieknek gombásztanfolyam. Alapfokú gombatanfolyam indulni Vácott 2011. február 9.-étől, szerdánként 8 elméleti alkalommal és 5 hétvégi terepgyakorlattal, fakultatív vizsgázási lehetőséggel. Érdeklődni a heyderia kukac citromail.hu-n.
Gombásztársak figyelem! Boldog Új Esztendőt kívánok a 2011-es évre és egyben jelzem, újból indul, illetve folytatódik aBARÁTAINK A GOMBÁK - GOMBÁSZBÉRLETtanfolyam, mely április 23-től kezdődik és november 2-ig tart. Tanterem helyett a természetben, hétvégi terepgyakorlatok keretében sajátítható el a középfokú gombafelismerői és az élőhelyismereti tananyag, mely tárgyakból a tanfolyam végén fakultatív vizsga tehető. Kirándulások : Budai-hg, Börzsöny-hg, Vértes-hg, Mátra-hg, Pilis-hg. Akik tanfolyam segítségével, de termi foglalkozások kényelmetlen székei helyett a természetben szeretnék elsajátítani a gombák fel- és megismerésének titkait, azoknak kérésre részletes programot küldök. Érdeklődés: heyderia kukac citromail.hu
Alapfokú gombatanfolyam fog indulni Szentendrén Duna korzó 18. alatt a P'ART moziban 2011. március 1-étől, kéthetente keddenként 8 elméleti alkalommal és 6 hétvégi terepgyakorlattal, fakultatív vizsgázási lehetőséggel. Érdeklődni a heyderia kukac citromail.hu-n.
Köszönöm szépen! Megnyugodtam, mert közben megettük.....:) (Pontosabban én ettem, a gyerekeknek még nem mertem adni belőle. Akkor majd este.) A piacon vettük, de ilyet még nem láttam. A szállításkor eléggé összetörődött, már hullott szét
Szombaton (2010. okt.09.) lesz a Less Nándor teljesítménytúra Cserépfalun (a Bükkben) akit érdekel az kérem szóljon csütörtökig (sok táv van a kicsitől a terepfutásig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet)! Részletek a http://www.herics.hu/archives/1282 oldalon
Vasárnapra (2010.okt. 10.) pedig beterveztünk egy gombázós túrát Következő lenne a program: Indulás Gyöngyösről 7:40-es busszal a Gy.tarjáni elágazóig és onnan gyalog fel a Világos-hegyre és egy másik úton vissza közben gombázgatás. (a Világos-hegy a Mátra egyik legszebb része, ha nem a legszebb és nem mellesleg az elmúlt évben rengeteg vargányát szedtem ezen a környéken) :-))) Táv: kb:18km, szintkülönbség 600m (ha soknak bizonyul lehet rövidíteni egy-két kilométert) Gyöngyöstarjánból a 15:52-es busszal mennénk vissza Gyöngyösre Akit érdekel az péntek délelőttig jelentkezzen.
Most találtam rá erre a fórumra és nagyon megörültem neki! Gyöngyösön idén alapítottuk meg a Mátrai Gombász Egyesületet tizen-egynéhány lelkes gombázó és gombaszakellenőr taggal. Aki esetleg csatlakozna hozzánk ( gombázós túráinkhoz, megomzdulásainkhoz) szívesen látjuk és várjuk!
Észrevételeket, kérdéseket és tanácsokat is várunk!
érdeklődi: Szabó Csaba elnök úrnál: szabo.csaba760@chello.hu
vagy nálam Molnár Zsolt, hericsttse@herics.hu és a 0670/596-77-76
Szia Wolfi69! Más érdeklődőknek is szól a válaszom. Az adott hely művelődési házát kellene megkeresni, mert az én ajánlataimra nem válaszoltak, ám minél többen keresik meg gombatanfolyam ügyében őket, akkor van esély ott képzésre, rajtam és kollégáimon ez nem múlik.