Keresés

Részletes keresés

.1lako Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1418
Kedves lakótársak !

 

Szomorú dolog, hogy a fórumon a kapcsolat(ok) idáig fajult. Megértem, hogy a garázsban a problémák állandósultak, nem tudjuk, hogy a gondnok a megszavazott díjazásért mit dolgozik és mit nem. A lakógyűlésen viszont felsorolta, hogy milyen munkálatokat nem hajlandó elvégezni, mi, lakók pedig szépen megszavaztuk a tarifáját. Egy társasháznál viszont vannak feladatok, amit el kell, vagy el kellene végezni. AZP-nek szépen elő kellett volna terjeszteni, hogy ennyi pénzért milyen munkálatokat köteles elvégezni, vagyis gondnoki munkaköri leírást kellett volna jóváhagynunk. Akkor tudnánk, hogy mikor lehet reklamálni. De hát nem volt a helyzet magaslatán sem szakmailag, sem pedig formailag. Sokan sérelmezik, hogy a társasház megalakulását előzően a lakást birtokba vevők befizetéseiről az azt követően birtokba vevők is döntöttek, úgy, hogy ők nem hajlandók fizetni. Megszavaztuk.  Most vetődik fel a fórumon, hogy a befizetetés nettó összegben került átutalásra a társasház, illetve a lakók számlájára. A nettósított összegről AZP már tudott, miért nem tájékoztatta a lakóközösséget akkor?  A lakásvásárlási szerződés egyik pontja alapján a közös képviselőnek a Társasház megfelelő beüzemelése érdekében előre megfizetéssel kellett két havi közös költséget teljesíteni. Véleményem szerint a Mártonffy Bau vagy nem teljesített, vagy nem volt jogszerű a szerződésben foglalt kikötés. Különben nem utalta volna át a befizetéseket. Ha nála  mégis volt szolgáltatás, ami után természetesen fizetnie kellett az ÁFÁ-t, akkor milyen címen utalta át a számlára a nettósított költséget. Támogatás címen? Akkor viszont gavallér. A saját pénzünkön. Minden esetre számomra ez rejtély, jó lenne ha megvizsgálná ezt a dolgot a Társasház Pénzügyi Bizottsága, úgy tudom 1 fő adószakértő is tagja a bizottságnak. Megérdemelnék a tájékoztatást társasház érintett tagjai, de a többi lakótársak is, akár faliújságon, akár postaládába dobva.  Apropó faliújság! A főbejárat mellett  tábla hirdeti, hogy szórólapot nem fogadunk. Ennek ellenére a faliújság tele van akármilyen szórólapokkal, már észre sem lehet, vagy alig lehet észre venni  a gondnok vagy a közös képviselő úr felhívásait. Természetesen ezek a szórólapok is nagyon kellenek, de nagyon jó lenne, ha azt a postaládába dobnák, a postaláda tulajdonos vagy megtartja vagy nem.

A másik dolog, hogy a lakógyűlésen itt-ott elhangzott kisnyugdíjasok vagyunk. Lehetőséget kellene adni az olyan szórólapoknak is,  amelyek akciós termékeikre hívják fel a figyelmet. Mit nem adna sok kisnyugdíjas, ha böngészés közben akciós csirke farhátra találna. Sajnos ez van. Sok társasházban kulturáltan megoldották ezt a (szórólap elhelyezés) problémát.

A kedves egyiklako problémázik, illetve kérdéseket tesz fel a    

a mellékvízmérővel kapcsolatosan. Nem hiszem, hogy tudnék

a feltett kérdésekre válaszolni, de azt leírom, hogy én hogyan csináltam és én mit nem értek. Tény (ha erről van szó), hogy a mellékvízmérőt hitelesíteni kell. Evégett felkerestem a Vízműveket, ahol adtak egy tájékoztató levelet és egy telefonszámot. Semmi várakozás, ez a művelet kb. 2 percet sem vett igénybe. A megadott telefonszámon(-ba) elmondtam a problémát, erre ismét kaptam egy újabb telefonszámot. Ezt a számot is felhívtam (ő már a hitelesítő volt), megkérdezte, hogy melyik nap jó nekem, már ami a hitelesítés napját illeti. Megmondtam. Megkérdezte, hogy délelőtt vagy délután lenne jó? Délelőtt. 10 és 12 óra között megfelel? Mondtam, igen? A megbeszélt időpontban csöngetett és fél óra elteltével távozott. Közölte, hogy az első számla néhány hónap (3-4) múlva érkezik. Ennek kb. 2 hónapja.

Arról viszont nincs tudomásom, hogy a fogyasztást, illetve az óra állását hova, hogyan mikor, milyen formában kell eljuttatni nincs tudomásom. Ha valaki tudja, adja át. Köszönöm

mariposa14 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1417
 

 

Mindig izgalmasan éltem meg, hogy mi, emberek s emberek különbözőekké lettünk!

Bár ideális esetben mindegyikünknek van feje, két szeme, két füle, orra, lába, keze s nagy reményeim szerint a többségnek szíve s tudata, esze is akad, gyakran ellenpéldákra is lelhetünk akár ominózus fórumok magányos vagy épp telített hasábjain. Itt jegyezném meg bátran, hogy minden tudomásom szerint, a fórumok szerepe az információcsere hatékonyságának fokozása... persze van, aki elfojtott düheit próbálja kompenzálni véresen reális énjét felfedezve s saját megélt vagy képzelt kudarcait másokban keresve. 

 

 Valahogy ettől az ambivalenciától válik érdekessé a dolog tehát, hogy bár nagyvonalúan külsőségekben majdnem mindannyian megegyezünk és mégis az embertársak közötti feszültség a szellemi másság következményeként érződik akár verbálisan akár tettekben mérve azt. Értem ezalatt többek közt azt is, hogy mivel különböző indíttatást kaptunk életünk gyökereiben, hogy ki-ki különböző környezetből csöppen egy következőbe, más ingerek, impulzusok érnek minket, így nagy a valószínűsége annak is, hogy másként reagálunk ugyanarra a dologra, szóra, s egyáltalán. Azt gondolom, hogy a napot az ember 24 órára osztotta, hogy tudjon egy csöppet idomulni, alkalmazkodni a nappalok s éjek váltakozásainak ritmusához, bár nekem személy szerint az éj a termékeny időszakom, ilyenkor írok, mert ez (is) a munkám.  Nem tartozom magyarázkodni senki fiának- borjának, ellenben a  kedves lakótárs (ki a bájos tündér szavunkat megalázva használatba kölcsönözte)  igényeit, illetve kíváncsiságát kielégítve igyekszem érthetővé válni ezen szavaimmal. Gondolom mindez nem okozhat nehézséget, ha igen, sajnos a felelősséget azért nem vállalhatom.

 

Tehát én a nem másokhoz képest élek elv tiszteletében, ezentúl sem fogok engedélyért fohászkodni, hogy a számomra-s nem a más számára- megfelelő időpontban nyilvánulhassak meg csupán információként szolgálva vagy épp azt keresve ezen a fórumon, mert 192 lakásos társasházban bizony elég szomorú, ha csak támadó kedv uralkodik s ritka a szép szó… pedig mennyire utánozhatatlanul gyönyörű a magyar nyelv! 

 

De hogy az eredeti témában maradjunk s ennyi bevezető után a problémára is rávilágítsunk, nem tudom, hogy a Gondnokunk feladata lenne-e mindez, nem ő volt a garázs világítástechnikájának kivitelezője. Ha mégis, természetesen sokkal hatékonyabb a dolog, ha személyesen és szép szóval, empatikusan közelítjük meg a problémát, jó eséllyel a megoldást is keresve. Annyi bizonyos, hogy a fórumot olvashatná azért ő is, mivel itt több tucat ember érdekei merülhetnek fel…

 

Véleményem szerint a Közös Képviselő Urat sem kell leváltani, semmi rosszat nem tett-én nem tudok róla, csupán hiányosságok akadnak, amelyekért felelősséget vállalt s tiszta, érthető  kommunikációval eddig is előrébb jutott a világ. Annyira egyszerű mindez!

 

Konyhatündérek, házimanók, boszik s szirmukat lógató bús, éhező húsevő virágok, jóéjt nektek, én még egy csöppet dolgozom, mert gyönyörű ez a Csend, s a Hajnal varázsa ihlet a holnapi „Szép új világ”-ba.

 

Tisztelettel;

 

„la mariposa de la noche”

de_erdekes Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1416
"Elméletileg lehet 0 lakó is, vagyis

nincs lakó, akkor is van veszteség, akkor ki fizet? "

 

Jó kérdés,

feltételezem, hogy nem költözött még be senki, de mindenki tulajdonos, ekkor mindenki fizet, ui. mindenki gyakorlatilag semmit, de elméletben nagyon kicsit, de fogyasztott (úgy ahogy az aki még most sem lakik bent de mégis van havi 1-2 KW-os fogyasztása).

Tehát gyakorlatilag egyenletes az összes háztartás fogyasztása, azaz 2milla/192/hó minden háztartásra a költség:-)

 

 

Az érdekes, hogy nem lehet változtatni az április közgyülési döntéshez képest, de még az is érdekes, h különös véletlenséggel a késedelmi kamat nem elgendésének kiderülése közel egybeesik a hőveszteség költség elosztási problémáinak kiderülésével.

Véletlen? :-)

 

Az OC-nek külön köszönetet mondok, h olyan "profin" intézték a hitelügyeket, míg végül így csak 90EFt-t buktunk (BG vonal eröltetése + késedelmi kamat) rajtuk,

 viszont forint alapú kölcsön lett az ország legnagyobb bankjától:-), és a projektre hivatkozva eme giga bank el is engedttte annó, az egyéb költségeket, amik a hitelhez kapcsolódtak.

Eme igényes szolgáltatásért cserébe, igen nagy haszonra tettek szert, bár már a híradásokban is felbukkant az infó, hogy a hitelközvetitői v hiteltanácsadói szakma nem kötött még érettségihez sem, hát olyan is a színvonal, bár egy egyszerű paraszt embernek több esze van mint, egy néhány említett "szakembernek".

 

 

A negatív stílus, olyan amilyen, indulatból lehet eseti, de van akinek állandóan primitív a stílusa, hát ezt hozta otthonról szegényke.

Előzmény: .1lako (1397)
sasha11 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1415

Kedves Konyhatündér!

 

Hát ezzel a stílussal max a VIII. kerületben egy 15. kategóriás menzán feketemosogító lehetsz...

Ez a stílus ismeretlen ezen a fórumon.

A világ fájdalma lehet benned, ha ilyen írásra így reagálsz.

 

Senki nem pattogott, csak megjegyezte h mi a probléma.

Honnan tudod h nem hívta fel a gondnokot!?

Vagy te vagy a gondnok új nick alatt!? -ezt le lehet nyomozni IP alapján-

 

hívd fel ha akarsz valamit ne ide írogassad a szarokat arctalanul, éjszaka, unalmadban mert ez szánalmas.

Miért te fényképpel írogatsz!? :-)

Te kezdted osztani az észt alpári stílusban arctalanul!

Először gondold át mit is írsz, és az mit jelent...

 

 

Előzmény: konyhatunder123 (1408)
egyiklako Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1414
Utolsó kérdésemre megvan a válasz, 1 példányt kell visszaküldeni, a többi 4re ha valaki tud legyen szíves...
Előzmény: egyiklako (1413)
egyiklako Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1413

Már azt hittem, hogy mindent megkaptunk/hitelesíttettünk/elintéztünk a Vízművekkel kapcsolatban erre jött mégegy levél a Díjbeszedő Holding Zrttől és most semmit nem értek.

 

-Fogyasztó vagy képviselője (főmérő díjfizetője) ezt kivel kell aláíratni?

-Nekünk csak a tulajdonost kell beixelni illetve az 1. pontban a .... helyére beírni az 1db mellékvízmérőt?

-Nem igazán értem, külön meg kell kötni a szerződést a csatornázási művekkel azért van ez a levél ?

- Az óraállást ha jól tudom minden páratlan hónap 4. hetében nekünk kell bejelenteni vagy telefonon vagy interneten igaz?

- Csak az egyik példányt kell visszaküldeni igaz?

 

Légyszíves aki tud minden kérdésemre válaszoljon. Köszi

DeNemAz Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1412
Nem tudom, hogy ki vagy, de igencsak bicskanyitogató a modorod!

Szerintem is érdemes lenne visszavenned, mert ezzel itt csak ellenségeket szerzel, barátot nem.

(Társasházról lévén szó talán érdemes ellenségek helyett barátokat, illetve segítőkész szomszédokat szerezni.)

Részemről písz meg minden!
Előzmény: konyhatunder123 (1408)
GTi 4ever Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1411
Sajnos nem.

Ez Európából nézve keményen a Balkán.

És sajnos megteszünk mindent annak érdekében, hogy igazuk is legyen.


És szerintem a Gondnok feladata lenne beállíttatni/beállítani.

Bár a gondnok úr amióta megszavaztuk SZÍVESSÉGET tesz nekünk amiért mondjuk a garázsajtó javítás után felprogramozza a távirányítókat nekünk.

(Egy nagyon rosszul és szerencsétlen hangnemben írt tájékoztatóra alapozom mindezt amit a liftben szíveskedett kiragasztani)
Előzmény: mariposa14 (1404)
dezzol Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1410
Hát ez szép volt!

Gratula!
erase Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1409
Szerintem nem kéne minősíthetetlen stílusban beszélni, illetve írni.
Attól, hogy valamiben nem értünk egyet, még nem "csökedék agyú" a lakótárs.
Számomra legalábbis felháborító, ha kocsmai stílusban szidják egymást itt az emberek. Sokkal egyszerűbb és célravezetőbb kulturáltan megbeszélni és orvosolni a problémákat.
konyhatunder123 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1408
óóóóó micsoda gyönyörű védelmi beszéd volt!

Te szerintem ha ekkora agy vagy akkor pattogjál le te a garázsba és csináld meg !!


ha már nem vagy képes felfogni a csökedék agyaddal hogy totál mindegy te mit írogatsz ide be, semmi se fog történni!! mégis mit képzelsz majd elolvassa és végigfut a garázson megcsinálni mindent? hívd fel ha akarsz valamit ne ide írogassad a szarokat arctalanul, éjszaka, unalmadban mert ez szánalmas.

Előzmény: dezzol (1407)
dezzol Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1407
"De attól hogy hajnalba ide hőbörgöd a bánatod semmi sem fog megváltozni."

Szerintem nem hőbörgött itt senki, csak leírta a pillanatnyi "bánatát". Tény, hogy nagyon szar az egész világítás a garázsban. Nekem is olyan helyen van a beállóm, hogy érzékelők nem nagyon veszik észre a mozgást, a parkolóhelyek feletti villanysor kapcsolója meg messze van. Megjegyezném, hogy sokan jelezték, köztük a gondnok is, hogy nem nagyon kapcsolják le és őrült nagy a villanyszámla. Egyszerűen be kellene építeni egy időzített kapcsolót, ami persze kevéske pénzbe kerül, de drasztikusan csökkene a fogyasztás, pár hónap alatt visszahozhatná árát.


"Kb 100 szor elmondta már hogy ha valami bajod van telefonáljál, vagy kopogtass, mert a fórumot nem olvasgatja, vagy ha el is olvassa nem pattog itt mindenkinek mindenre."

Szerintem eddig sem pattogott itt, nem úgy mint te...
Az, hogy nem olvassa a fórumot, csakazértse, az meg elég szomorú. 21. században élünk, nem az őskorban. Elég lenne csak olvasnia, és megoldani azt az egy-két itt felvetett problémát, ami az ő hatáskörébe tartozik. Nem tudom elhinni, hogy neki jobb lenne, ha minden fórumozó személyesen keresné meg bajával. Lehet ugyanazzal egyszerre többen is...

A fórumot használni KELLene, egyszerű, gyors és kevesebb energiájába, idejébe telne mindenkinek. Persze lehet a faliújságra is kiakasztani ezt azt, meg a fórumellenesek kedvéért kőtáblára és papíruszra is lehet írogatni. Hajrá!

Előzmény: konyhatunder123 (1406)
konyhatunder123 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1406
Kedves mariposa14!

A világításért bármilyen meglepő a gondnok felel. (kizárásos alapon) De attól hogy hajnalba ide hőbörgöd a bánatod semmi sem fog megváltozni. Kábé 100 szor elmondta már hogy ha valami bajod van telefonáljál, vagy kopogtass, mert a fórumot nem olvasgatja, vagy ha el is olvassa nem pattog itt mindenkinek mindenre.

Csak ügyesen, szia!
Előzmény: mariposa14 (1404)
mariposa14 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1405
Persze nagyszerű lenne preventíven eljárni és mindezt előre tisztázni, mielőtt mindenki ismét felháborodik és a Közös Képviselő Úr is aztán azt teheti, mert egyenként zaklatják a kérdésekkel az emberek. Javaslom, h legyen magyarázat is a barátságos kis formulákhoz a postaládácskákban, azt gondolom ez alapvetően a szolgáltatáshoz tartozna. Különben energiák vesznek ide s oda...
Előzmény: Screwee (1401)
mariposa14 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1404

Ki a felelős a garázsban-a kezdetektől fogva  NEM MŰKÖDŐ -mozgásérzékelő világításért?? Mindenem tele van vele (simán leüt a betolakodó betörő, akinek gyerekjáték ide bejutni... kérem, zárhatunk mindent akár) szóval ha sötétben botorkálok az ajtóig éjjel és nem vagyok feketeöves "csekicsán', nagyon kellemetlen lehet! Elég már a meg nem javított sok szarból, emberek, a 21.században, közép-EUrópában élünk!-elméletileg.

 

 

Sz.Riti Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1403

Kedves Lakótársak,

 

Sajnos nem tudjuk,hogy ki a tulajdonosa annak a gépkocsinak (sötétzöld Seat),aki rendszerint a 87-es beállóhelyre parkol,de szeretnénk megkérni,hogy lehetőleg a saját helyére álljon,mert már napok óta nem tudunk beállni.

Köszi, Rita (B/28)

sasha11 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1402

Helló!
Én is kíváncsi lennék,hogy a 14.400ft hogy lett 12.000ft?Mert 14.400ftot fizettem be,mégis kevesebb van feltüntetve.24ooft hova tűnt?Érdekes!

 

Szia Kimi!

 

Amit a beruházónak befizettünk, azért kellett fizetni áfát!

Mivel akkor még nem léteztünk mint társasház.

Tehát a beruházó kapott tőled 12e forintot, és az állam 2.4e forintot.

 

Most h jóváírják nekünk a pénzt, értelem szerüen a beruházóhoz befizetett összeget kaphatjuk csak vissza... Az állam nem fogja nekem visszautalni a maradék 2.4e forintot!

 

Ez tényleg szívás, de ez van...

Előzmény: kimi075 (1393)
Screwee Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1401

Tisztelt lakótársak!

 

Sikerült beszélnem Arnold Úrral az elszámolások ügyében.

Ami az elszámolólapon fel van tüntetve hőátalakítási veszteség címen, azt sajnos be kell fizetnünk ezzel az 56,8 Ft/kWh árral.

A dolgok gyorsabb haladásának érdekében felvetettem egy írásos szavazást is, (melyet akár személyesen is körbevittem volna a lakók között aláírásra) hogy módosítsuk az első lakógyűlésen rosszul megszavazott hőátalakítás kérdésében. ERRE UTÓLAGOSAN MOSTMÁR NINCS LEHETŐSÉGÜNK!!!

A hét folyamán valószinűleg kapunk egy javaslatot Arnold Úrtól, melyet a napokban átbeszél a számvevő bizottság tagjaival is, hogy miként tudjuk kedvezőbbé tenni magunk számára a most kialakult helyzetet.

Akkori döntésünk következményét meg viselnünk kell, vagyis fizetni!

 

 

A Mártonffy Bau-nak befizetett 2havi közös költség összegét viszont csak nettó összeg formájában tudják számunkra jóváírni, úgyhogy itt is pár ezer Ft sz*pás! 

Előzmény: Screwee (1389)
sasha11 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1400

Ja, és mennyi lehet kb 1 hónapban ez a veszteség forintban!?

Tudom, más télen mint nyáron. De egy kb összeget tud valaki!?

 

Valaki írta lejjebb h 2M, de az nagyon sok lenne... 1.6M a bevételünk a közös költségből, ha jól hallottam. Ebből nem tudnánk kifizetni + az egyéb kiadásokat.

 

sasha11 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1399

Sziasztok!

 

Hát ez a hő veszteség érdekes dolog... Egy biztos amikor vettük a lakást nem volt róla szó...

Van egy lakásunk amit a beruházó épített 2006-ban, 160 lakásos, de ott semmi ilyet nem fizetünk, és nem is fizettünk. Nem értem!?

 

A mostani rendszer tényleg nem jó! Mert szélsőséges esetben 10 lakó lakott augusztusban a házban és az összes veszteséget ők 10-en fizetik. Azért is lett szerintem ilyen magas 56.8 Ft, mert kevés használat volt, és arra kellett szétdobni  a veszteséget. Télen ez az arány biztos jobb lesz, mert addigra min 150 lakás használja majd. Most nyáron sokan nem voltak itthon, és kevesebbet is fogyasztottunk.

 

Minden lakónak fizetnie kellene, akár négyzetméterre lebontva. Ebből folyamatos gond lesz. Mondjuk azt nem értem h miért nem lehet a közös költségbe bedobni, ha már közös helységben lévő dologról van szó!? A közös képviselő azt mondta h nem lehet... Nem tudom miért!? Nem kellene annyit számolgatni. Kicsit több közös költség, de így a nyugdíjasok is jobban tudnak számolni előre a kis nyugdíjukkal.

És pluszban mindenki fizetné a saját fogyasztását.

 

És ezt visszamenőlegesen nem lehet átvariálni. Ez a közgyűlési határozat, ez van érvényben. Tehát ezt az összeget kell befizetni. Aki nyáron folyamatosan otthon volt és többen laknak a lakásban, azok sajnos többet fizetnek, mint akik egész nyáron a Balatonon pancsoltak... De ez így is lesz amíg nem hozunk egy újabb határozatot!

De addíg ilyen a fizetés. És aki nem fizeti be -a közös költséggel együtt- várhatja a fizetési meghagyást, vagy a behajtókat! :-) Erre is van egy érvényes határozat.

Illetve ha nem fizetünk, a háznak likviditási problémái lehetnek.

 

Egy biztos, minél előbb valamit módosítani kell! De addig ez van...

 

 

.1lako Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1398
Tisztelt lakók!

Érdekes dolog ez a hőveszteséggel járó költségtérítés. Hogyan lenne megoldható mindenki számára megnyugtató az elszámolás?  Ha terület alapú lenne az elszámolás, véleményem szerint akkor sem lehetne havonta fix a rendelkezésre állás. Ebben az esetben is havi elszámolást (melyet amúgy készíteni kell) kellene készíteni, hisz a veszteség változó. Én ez utóbbitól is félek, emlékezzünk csak az első közgyűlésre, hogy mi hangzott el? Többek között az, hogy a  hőveszteség 5.70 Ft körül lehet, ehhez képest …?!  

Előzmény: de_erdekes (1392)
.1lako Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1397

 Sziasztok.

A hő veszteséggel kapcsolatosan, azon a bizonyos első lakógyűlésen csak

arról volt szó, hogy ha csak 1 lakó van akkor fizet kettő milliót, vagyis

az összes veszteség az 1 lakóra hárul. Elméletileg lehet 0 lakó is, vagyis

nincs lakó, akkor is van veszteség, akkor ki fizet?

Előzmény: de_erdekes (1392)
Szi-Gyu Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1396

Sziasztok!

Valaki, aki érti az elszámolást, leírná nekem, hogy hogyan van? Köszi

dezzol Creative Commons License 2009.09.06 0 0 1395
Most nézem az elszámolást...
Az egyetlen egyértelmű dolog, hogy értek belőle semmit!
Mi az az 56,8Ft/kWh??
Nem 18,7 volt eddig?
Meg ha az átalakítási veszteségem annyi amennyit írnak, akkor több a veszteségem, mint a ténylegesen felhasznált hőmennyiségem...
Meg a kispapíron lévő adatok is rosszak, azaz jók, csak 2 hónapot számol egyszerre...azaz nem is hanem 2x2-t, vagy mittomén
Az biztos, hogy nem fizetek addig semmi hődíjat, amíg nincs véglegesen tisztázva itt minden, és nem módosítunk a felosztási szabályon!
Nevetséges az egész, ami itt folyik e téren!

Kezd a f@szom telelenni már most az "egyedi házközponti összevisszaszomlunk" rendszerrel!
GTi 4ever Creative Commons License 2009.09.06 0 0 1394
Nekem eddig 3 kimutatás érkezett. Mindhárom teljesen eltérő összeget tartalmazott. És a túlfizetésből hirtelen mínusz lett, majd még nagyobb.

Érdekes.
Előzmény: kimi075 (1393)
kimi075 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 1393
Helló!
Én is kíváncsi lennék,hogy a 14.400ft hogy lett 12.000ft?Mert 14.400ftot fizettem be,mégis kevesebb van feltüntetve.24ooft hova tűnt?Érdekes!
de_erdekes Creative Commons License 2009.09.05 0 0 1392

Sziasztok,

 

azt jelezném, hogy annó áprilisban a közgyűlésen AZP többször szemléltette ezen hatást, pl. ha vki egyedül lakik bent vmelyik lakásban az egész társaházból és fogyaszt mérhető hőmennyiséget, akkor egyedül neki kell állnia a rendelkezésre állás költséget, pl 2 millát.

Mivel a szavazást megfordították, negáltra, azaz azt tegye fel a lapocskáját, aki ellene szavaz, ezért már pusztán pszichológiai szempontból sem akart senki sem "ellenlábas"-nak tűnni, azzal a tévhittel szemben, hogy tényleg csak az elfogyasztott energia után fizetünk!

 

Hát a lapocskák kiosztása valszeg felemésztette mindenki energiáját:-)

 

Aprópó csak egy rész volt eladva a lakásokból, és aki még nem volt tulaj az akkor meg sem mukkanhatott, pedig az Ő pénztárcáját is érintette eme balga döntés!

 

Mindenjót!

 

ui: mielőbbi döntés, hogy minden háztartásra vonatkozzon a rendelkezésre állás költsége, függetlenül attól, h éppen ki mennyit fogyasztott egy adott intervallumban, különben szélsőséges esetben AZP elméleti példája már nem csak elméleti lesz!

Előzmény: füstsz (1390)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.05 0 0 1391

Megmondom őszintén én észre sem vettem, hogy a kimutatáson már a 2 havi
Mártonffys közös költség el van számolva.így mindjárt másabb a helyzet...:( Most ennek a kimutatásnak az lesz a hatása, hogy mégjobban elkezd mindenki majd spórolni a fogyasztással(nyilván ilyen árak mellett) vagyis még nagyobb lesz a veszteség/kwh ár a következő 3 hónapra. Ez nyilvánvaló.

Sürgősen változtatni kell a rendszeren szerintem, még akár egy előrehívott lakógyűléssel is!

Ezt elég sz*rul szavaztuk meg az első lakógyűlésen, dehát akkor senki sem látta még ezt át, és senkit nem lehet hibáztatni :(

füstsz Creative Commons License 2009.09.05 0 0 1390
Ez a számla valóban pozitív érzelmeket keltett bennem is, mostantól uszodába járunk fürdeni és a tányérokat nem elmosogatjuk, hanem kidobjuk így olcsóbban megússzuk a hőátalakítás veszteséget ami most 12.000 Ft/ hó. Üdv mindenkinek és használjátok a meleg vizet mert a végén csak én fizetek és a 2.000.000 Ft-ot nem bírnám. Éljenek a panelek!!!!!!!!!!!!!!
Screwee Creative Commons License 2009.09.05 0 0 1389
Igen... megkaptuk ma az elszámolólapot!!!
(sorbanállás helyett javaslom a netbankot :P )

Csöppet felment bennem a pumpa, mikor megláttam, hogy május 1-től augusztus végéig ki lett számlázva a hőmennyiség 56,8 Ft/kwh áron! (Persze ehhez hozzájön még a gáz alapdíj)
Arról már régóta tudunk, hogy túl nagy a hőátalakítási veszteség, és ez is csak a fogyasztó lakók között kerül felosztásra. Sajnálom, hogy a közös képviselő nem vette a fáradságot, hogy napirendi pontra tegye legutóbbi lakógyűlés alkalmával ennek módosítását!
Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz erre legközelebb lehetőségünk, az pedig mégjobban érdekel, hogy visszamenőleg tudunk e valamit kezdeni ezzel...
Minden itt lakó ki tudja igen egyszerűen számolni, milyen "olcsó" is lett nekünk ez az elmúlt 4 hónap...

Jóváírásrara került az építtetőnek befizetett közösköltség is...Sajnos az akkori bruttó összeg nettósodott valahogyan. Hétfőn megpróbálok utánajárni, hogy milyen alapon?
Előzmény: Törölt nick (1388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!