Keresés

Részletes keresés

Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 116
Én ezt tudom.
Jóreggelt! Ez a piac nem normális piac, mert nem a tudásoddal jutsz valahova, hanem hogy csókos-e vagy? Kinekakije. Nézz körül a politikai elitben.
Előzmény: prenotalis (114)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 115
Ki a potyautas?
A kényszervállalkozó, akit az APEH megtalál?
Vagy a minimálbéren élő, ofshore céget fenntartó, aki biztosan nem kerül a kezükbe?
Vagy a csaltunk loptunk hazudtunk politikus?

Nem kádárista az állam. Kurva sokat elvon, és önti lyukas zsákokba. Ne vonjon el ennyit, és akkor fizetek vizit- tandíjat, ha meg ennyi elvon, akkor foltozza be a lyukakat, és szolgáltasson. Ha meg erre nem képes, akkor monnyonle.
Előzmény: prenotalis (112)
prenotalis Creative Commons License 2008.02.07 0 0 114

Jó reggelt !

ez a piac törvénye

Előzmény: Eleon Nóra (113)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 113
Akkora munkabért ad, amennyiért megfelelő munkaerőt kaphat. Most kaphat kevesebbért is. Ha én nem fogadom el az állást kevesebbért, akkor elfogadja más.
Előzmény: Törölt nick (107)
prenotalis Creative Commons License 2008.02.07 0 0 112

ehhez viszont ki kéne szűrni a potyautasokat rendszerből, felszámolni a kádárista eltartó állam illúzióját, kiiktatni a feneketlen lyukakat, mint a nagy ellátó rendszerek.

Mindez nem megy kompromisszum nélkül... arra viszont nincs esély.

Előzmény: Eleon Nóra (109)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 111
A munkahely nem fog több embert foglalkoztatni, ha nem éri meg. Akkor inkább kihajtja a meglévők belét. A multi nem lehet veszteséges.
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 110
A kormány tehet arról, hogy ekkorák az elvonások, és a bérem nettója igen kevés.
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 109
Kéne. Ekkora elvonáloknál lassan nem éri meg beruházni, mert nagyon sokba kerül a munkaerő.
Előzmény: prenotalis (106)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 108
Így van.
Meg normális elbánáshoz a gyerekekkel szemben, pl. a megélhetési gyerekgyártók esetén.
Előzmény: nemhívő (105)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 107
Elnézést,már irtam,hogy nem a kormány tehet arrol ha a béred kevés.A munkaado és a munkavállalo között kötött szerzödésbe a kormány nem szol bele.Az biztos,hogy ha vki egyedül tarja el a családját az nagyon nehéz,de lehet válltoztatni:uj munkahely,tovább tanulás,végsöesetbe más városba valo költözés....
Előzmény: Eleon Nóra (104)
prenotalis Creative Commons License 2008.02.07 0 0 106
a fizetések emeléséhez pedig a termelékenységet kell emelni
Előzmény: Eleon Nóra (104)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.07 0 0 105
Jövedelemhez kösse. Mi a fenének adjak olyan embernek támogatást, aki nem szorul rá?
Előzmény: Eleon Nóra (102)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 104
Ja. És egy fizetésből- ha van- tartsa el valaki a családját, ha tudja. Először a fizetéseket kéne felemelni akkorára, hogy az átlagból el lehessen tartani ha kell, egy 4 fős családot.
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 103
Arrol nem is szolva,hogy van itt is egy topik ahol azt javasolták,hogy szüntessék meg a Gyest-Gyedet...
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 102
Igen. Ebben igazad van. A családi adózás pl. sokkal jobb lenne. A mostani kormány meg még csak feltételekhez sem köti a csp-t. A Fidesz legalább kötötte iskolalátogatáshoz.
Előzmény: nemhívő (98)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 101
A jogok törvényi szabályozása
Az első két kormányzat tudatosan törekedett a jogok erősítésére. Az első kormány idején (1990-94) ez mindenekelőtt az elemi polgári és politikai jogok, a tulajdonhoz, piachoz, demokratikus szabályozáshoz való jogok kiépítését jelentette. Kifejezetten demokratizáló lépés volt például a TB-önkormányzati törvény, majd az önkormányzati választásokról rendelkező törvény. A foglalkoztatási törvény (1992) mind a munka, mind a szociális jogokat, a szociális törvény (1993) főként a szociális jogokat erősítette. Szociális jogok szűkítésére, főként egyes ellátások színvonalának csökkentésére, csak néhány esetben került sor.
A második kormány (1994-98) első két évében a Bokros-csomaggal nagyon jelentős szociálisjog-szűkítések következtek be. Az állami kiadások radikális csökkentését az államcsőddel fenyegető helyzet okozta, a csökkentés módjának azonban ideológiai mögöttesei voltak. Ha a Bokros-csomagot csak a gazdasági csőd kivédése motiválta volna, akkor egy sor szociális megszorító intézkedést lehetett volna átmenetiként, vagy ellentételezésekkel meghozni. Ténylegesen azonban a megszorító intézkedések zöme mögött a minimális állam koncepcióját valló, erős neoliberális ideológiai töltés volt. A ciklus második szakaszában még voltak a Bokros-csomagnak korlátozó utórezgései, mégis ezt a két évet jelentős jogbővítések jellemzik. Nem elsősorban a szociális jogok korrekciójára került sor, hanem inkább "harmadik" vagy "negyedik" generációs emberi jogok: a gyermekek, betegek, fogyatékkal élők jogainak törvényi megfogalmazására - sajnos, megfelelő források nélkül.
A harmadik kormányzat (1998- 2002) működése alatt is van példa mind a szociális jogok bővítésére, mind pedig szűkítésére. A jogbővítések szinte minden esetben a Bokros-csomag jogszűkítéseinek korrekcióját jelentették, mint az egyetemi tandíj ismételt eltörlése, a családi pótlék, a gyes ismételt kiterjesztése mindenkire, a gyed visszaállítása stb.
Előzmény: Törölt nick (95)
prenotalis Creative Commons License 2008.02.07 0 0 100
.... szólt a sün és lemászott a surolókeféről :))))
Előzmény: Fókuszdió (97)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 99
Nézd,én sem vagyok elégedett,de nem gyalázok senkit sem,majd 2010-ben eldöntöm,hogy kire.mire szavazzak...
Előzmény: Fókuszdió (97)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.07 0 0 98
Meg az alanyi jogon járó családi pótlékot:) Kereshetsz bármennyit, az állam akkor is ad neked kb. 12.000 forintot (ha jól tudom) gyermekenként. Van itt pénz...
Előzmény: Eleon Nóra (92)
Fókuszdió Creative Commons License 2008.02.07 0 0 97

Lehet, hogy csak azt hittem.

Akkor tévedtem.

Előzmény: Törölt nick (94)
prenotalis Creative Commons License 2008.02.07 0 0 96

ez azért még kap ugye egy vajszínű árnyalatot ugye ?

vagy így kerül be a mantarszótárba ?

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 95
Miért a Hornéknál nem volt Gyed?....
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 94
Azért mert nem szidok valakit,azért én már falazok?Érdekes megállapitás....
Előzmény: Fókuszdió (93)
Fókuszdió Creative Commons License 2008.02.07 0 0 93

Ez így van.

Most pedig azoknak falazol akik falaztak az oroszoknak...

Előzmény: Törölt nick (91)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.07 0 0 92
Orbánék hozták vissza a gyed-et, amit az előző kormány megszüntetett. Csak szólok.
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 91
És még annyit Hollandiárol,ha hozzánk 56-ban nem az oroszok hanem az amerikaiak jönnek be,most a hollandok sehol sem lennének....
Fókuszdió Creative Commons License 2008.02.07 0 0 90

1 évig sem.

De ez mire érv szerinted ? Arra amire szánod, semmi esetre sem.

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 89
Valami igazságod van,amiota kiszorultak az orvostol/vizitdij/átmentek a tömegközlekedéshez,az még ingyenes...
Előzmény: stalisman (88)
stalisman Creative Commons License 2008.02.07 0 0 88
Én tömegközlekedem, reggel, csúcsidőben, és ha hiszed, ha nem, a járművön utazók durván 30 %-a nyugdíjas korú. Legyen meg ez a kedvezmény, támogatnám,sőt terjesszék ki a kismamákra is. De könyörgöm, ne csúcsidőben.

Mondjuk reggel 10-től 3 óráig ingyenesen utazhatnának. Így el lehetne intézni az ügyeiket, és a munkába igyekvők sem szoronganának.

Vagy ez is "nyugdíjas holokauszt"?? Ha csak a célszerűséget említi valaki?
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 87
Hollandiában hány évig volt elnyomás,kommunizmus?...
Előzmény: Fókuszdió (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!