Keresés

Részletes keresés

partus-pf Creative Commons License 2008.01.17 0 0 47
Szia!

Van egy nagyon jó mondás, nem tudom ismered -e?
"bizonyos eggyütt töltött idő után az állatban jobban meg lehet bízni, mint sok emberben!" Én ezt úgy értelmezem, hogy az állat mindig , minden helyzetben azonos módon viselkedik, de az ember sajnos a helyzettől teszi függővé a tetteit.
Ezt most azért írtam le, mivel nem tudom elképzelni, hogy egy ember miért nem érti meg amit egy másik magyarul, - szerintem, egyértelmüen, nem szótöredékekkel - leír. talán hasznot lát benne? Mi a szándéka a hozzászólásaival? Szakmailag nem akar, és nem is tud cáfolni! Vagy csak simán rosszindulat az egész? elképzelhető, hogy nem ért magyarul?
Kiváncsi lennék rá, más topikokon, milyen írásai lehetnek. Igaz Én még nem "találkoztam" vele máshol.

Ui.: A szakmai kritikát bárkitől elviselem, - Ha tudok vitatkozom rajta, de az érveket elfogadom! - de az értelmetlen "sárdobálást", amit "Sissssy" csinál, ezt nem értem.
Előzmény: Tánczos Anikó (45)
wheat Creative Commons License 2008.01.17 0 0 46
Sissssssssy!

Te teljesen eszement vagy! Teljesen egyetértek Anikóval. Azt hiszem én már nem idegesítem fel magam továbbiakban, hogy kommenteket írjak a véleményedhez. Jobban jár mindenki, ha kihagyod ezt a fórumot az életedből.

köszi

wheat
Előzmény: Sisssssssy (44)
Tánczos Anikó Creative Commons License 2008.01.17 0 0 45

Sissy!

Te hol olvastál arról, hogy bárki is kidobná a lovát, vagy kidobta volna????

Mert én itt senkitől!!!!

Mivel a soraidból kitűnik abszolút tudatlan vagy lótémában, ezért arra kérlek ne formálj ilyen sarkalatos véleményt senkiről egy lovas fórumon sem!

Természetesen a ló számunkra is családtag, és a kutya is....

Többet vagyok lovak között, mint emberek közt.

A lótartás és a kutyatartás sok szempontból nem ugyanolyan. A ló másfajta törődést igényel, másrészt a lovat méreteinél fogva nem cipelheted mindenhova pl. lakásba...magaddal így időben is többet igényel a vele való lelkiismeretes foglalkozás.

Bizony vannak olyan élethelyzetek mikor az ember élete úgy alakul, hogy el kell adnia legjobb barátját, azért, hogy magának a lónak jobb legyen!!!!!

Amikor én diplomamunkáimat írtam lótenyésztésből, lótartástechnológiából, államvizsgázni készültem állattenyésztésből...nekem is meg kellett vállnom, akkor még bértartásban lévő első lovamtól. A tanulás miatt nem tudtam volna hozzá kijárni naponta, csak két-három hetente, ami egy lónak szenvedés lett volna.

Mendezt a nehéz döntést meg kellett akkor annak érdekében hoznom, hogy később nagyobb szakmai tudással, hozzáértéssel, elhivatottsággal...tudjak állatokkal, elsősorban lovakkal foglalkozni.

A ló sorsát nyomonkövettem, később többszőr meg is látogattam, jó helyen van:)

Jelenleg is folyamatosan adunk el lovakat; mivel tenyésztők vagyunk, és a tenyésztés célja nem az értelmetlen lószaporítás, míg végül felhalmozzuk azt a lólétszámot amit már sem etetni nem tudunk, sem fogalkozni velük, hanem olyan pacik tenyésztése és minden igényt kielégítő felnevelése, amelyekkel a leendő gazdiknak örömet okozunk. Hogy egy szlogent írjak: "célunk olyan leendő lógazdikat találni, akik megbízható helyről szeretnének, korrekt áron, jól használható pacikat vásárolni!":)

Ahhoz, hogy az ember a lóról mgfelelő információt kaphasson a használhatóságát illetően, a lovakat, tenyészállatokat ki kell probálni, ennek egyetlen objektív lehetősége a versenykipróbálás.

pl. Egy jó távló utódai biztosan jó hobbi-túralovak is.

A szelekciónak a lótenyésztésben sokkal nagyobb szerepe van, mint a kutyatenyésztésben. De ez már egy új topik témája lenne, ha érdekel majd írok róla...

Előzmény: Sisssssssy (44)
Sisssssssy Creative Commons License 2008.01.17 0 0 44

Szió, 

s mindenkt tisztelet illet azért, hogy lovat tart....

nekem nincs lovam, bérlovaglásosan sem- de nem tartanám őket úgy, hogy... xév, utána uttu

...nálunk családtag a 4lábú, ha kidobod, nem is vagy gazdi, csupán átmeneti ... v. tán kényszerűségből   vállaltad... már nem kell, száradt karácsonyfa, kidobás....? írod, elhelyezted őket, biztosan így van rendjén...

nos, kishercegesen": Te 1X s mindenkorra felelőssé váltál azért(a lóért), Akit +szerettél-mondaná 1 kiskorú

v. csak ideiglenesen szeretted őket? -mondanám s dög módon el is mondom, ha  esetleg szó kerül ilyesmiről a Kiskorúaknak, 

az ő dolguk-mondja Férjem...

....bocsi,

Sissy

ideiglenes tisztelet-ah so!

"minden a lovak körül forgott"- míg versenyeztek, v. el nem adtátok. Őket...

Ilyenek vagyunk

te kidobod-én meg nem felhőzöm el.

Bár én nem adnám el.

Neked Musz? Ha szereted a lovakat

1 szó , mint 100 az egészet azért , mert féltem a kidobott lovakat.

Én soha sem dobnám ki

Előzmény: partus-pf (27)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.16 0 0 43
Bizony ez nem "oktatóbarát" stílus, de mint írtam már, itt az eredmény a fontos, mag a lovunk "kényelme". Míg az "ugrósok" között készültünk, Miránk is ferde szemmel néztek! De minket sem érdekelt!
No de nem ezért hagytuk ott az "ugrósokat", hanem azért, mert a távlovasok között nem voltak irigykedő emberek, hanem mindenki egyfajta "szórakozásnak" veszi az egésszet, és nem azon mesterkednek, hol tegyenek keresztbe, hanem a páján kívül, mindenki jó ismerős, majdnem már barát, de a páján "kemény ellenfél"! Szóval nekem egy kellemes szórakozás volt minden verseny!
Míg az ugróban, azért a kis pénznyereményért, az "öreg" lovasok, szinte letiporják a kezdőket, a b3-as lovaikkal, (mert egy ló két kategóriát visszaléphet) a b1-ben! Utánna pedig ünnepeltetik magukat, büszkén! A kezdő lovas kedvét meg elveszik még az élettől is. Ebből adódóan nem éreztük jól magunkat. De ezek csak részproblémák voltak, mert volt komolyabb dolgok is, amik isten igazából, nem fórumtémák. Mint bíró sok korrupt dolgot kellett volna lenyelni, ami nekem nem ment!!!

Ui.: Most várom a "vegyes stílus" olvasóinak a kritikáit, de megpróbálom megmagyarázni az előnyeit.
Előzmény: wheat (42)
wheat Creative Commons License 2008.01.16 0 0 42
Jól hangzik amit írtál, de azt hiszem az oktatóim ferde szemmel néznének rám. De nem fog izgatni, amikor majd odakerülök, hogy könnyítsek egy kicsit a paci dolgán. Szoktunk mi is könnyített ügetésben lovagolni, bár nem sokat, de azt hiszem nem lesz probléma, csak egy kicsit többet kell rá dolgozni és megvan az edzettség. Eleinte nem tudtam idomítóülésben vágtázni, csak kikönnyítve, szóval jobban szeretem, mint beleülni a nyeregbe. Külön meg kellett tanulnom, hogy a nyeregbe mélyen beleüljek. Szóval nekem nem a kikönnyítés okozott gondot, hanem, hogy a nyeregben maradjak.
Nagyon örülök, hogy tök jó tanácsokat adsz és elmondod, hogy ti hogyan csináltátok.
Miért váltottatok a díjugratásról a távlovaglásra?
Előzmény: partus-pf (41)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.16 0 0 41

Nagyon sajnálom, hogy nem jön össze a "lovazásod", de azért drukkolok Neked!

A "csikó" mindenképpen jobb választás, mivel azt magadnak lovagolod be, és ha minden stimmel, akkor kb. fél-egy év mulva "patent" lovad lesz, amibe mag lehet bízni. Ez pedig nagyon fontos, mert ha terepen "harcolni" kell vele, az senkinek sem jó!

A "kevert" stílus abból tevődik össze, hogy "ausztrál füles" túra, vagy "western" nyereg, első kápa nélkül. Mi az "ausztrált" használtuk, mert az biztonságosabb, és kényelmessebb, mivel annál ügetésben, és vágtában bele tudsz támaszkodni, és stabilabb lesz a tartásod. Igen!jól láttad, ügetésben is, mert ha állva ügetsz,  sokkal simábban megy a ló alattad, és energiát spórolsz.  Meg véletlenül sem "ütöd" meg a hátát, ami hosszú időn át előfordulhat. A ló így min. 25% energiát spórol, de a lovasnak 50-60%-kal többre van szüksége. Próbáld meg a szobában, mint a síelő, "tojás" ülésben, le-fel rigatózni, csak egy két percig. Ez most biztosan nagyon nehéz lesz, de hamar hozzá lehet erősödni. A fent említett nyergeknél a kengyelsszijjak hátrébb vannak, mint az "angolnál", ezért könnyebb benne állni, mert a sújpont alatt van az alátámasztás. A kengyelhosszt úgy állítjuk, hogy ha felállunk, a fenekünk kb. 3-5cm-re legyen az ülőfelülettől. Szoríttani szinte csak annyit kell, hogy az eggyensúlyod megmaradjon. Az ütemfokozásokat hanggal és csizmával adjuk, de inkább csak hanggal.Megállításnál természetesen leülünk, és sújpont hátra. A fordulatoknál, a csizmák ugyanúgy működnek mint az "angolba". És a sújpont is.

A szárkezelés úgyanúgy, mint a "western", eggykezes, és szinte mindig laza, lóggó! csak a megállításnál van kitartás, a leülés pillanatában,a sujpont hátra hejezésével eggyidőben. A fordulatokat mindig "száráttolással" hajtjuk végre! Szóval nagyjából ennyi! Ha valami nem tiszta kérdezz! Ehhez viszont a párosnak kb. 5-6 hónapra van szüksége, hogy működjön simán. Ennyi idő meg simán elég a rővid távra való felkészülésre. Tehát, 5 éves csikó, fél év, raltengedélyvizsga, és jöhet az első verseny! 

Előzmény: wheat (40)
wheat Creative Commons License 2008.01.15 0 0 40
Remélem is, hogy megoldódnak. De sajnos nem úgy tűnik. Mikor most este visszajöttem, hogy folytassam a telepítést kiderült, hogy a gépem nem látja a hálózatot, ami azt jelenti, hogy mivel az lenne a szerver nagy gubanc van. Szóltam öcsikémnek (aki a rendszergazda funkciót betölti), hogy nézze meg, mert én már mindent megpróbáltam, de nem megy. Hát neki sem ment. Most ott tartok, hogy az egész délutáni munkám kárba veszett, mert most ki kellett jelölnöm egy másik gépet szervernek. Szóval, most kezdtem elölről.
Már a hétvégém is "grízesnek" néz ki, mivel már most tudjuk, hogyha kész szeretnénk lenni 20-ra (áfa határidő), akkor túlóráznunk kell.
Úgyhogy a feltöltődés jövő hétre marad (mármint az enyém).
Nem vagyok programozó, de nem ijedek meg egy programtelepítéstől, bár nem mindig úgy sül el, ahogy szeretném.
Én sem gondoltam "kész" lóra. Azok a pacik általában drágábbak is. Én sem leszek eleresztve anyagilag, hogy extra lovat vegyek. Majd meglátom, még először a pénznek kell meglennie.
Leírhatnád, hogy mire gondolsz az angol és western stílus keveredésénél, mert igazán nem tudom, miben merül ez ki. Valami hasonlót én Parelli feleségénél láttam, de nem tudom, hogy ez mennyiben hasonlít arra, ahogy ti lovagoltok.
Két hete is egy olyan osztályban lovagoltam a fedelesben, hogy kb. 10 ló volt még bent rajtunk kívül, tehát ha túl gyorsan ment a "kígyó", akkor a "feje beleharaphatott a farkába". Úgyhoz az egy kicsit lassú osztály volt, tele kezdővel. Jobban szeretem, ha csak egyedül vagyok a pályán, akkor nem kell senkihez alkalmazkodnom, bár az alkalmazkodás is fontos. De mennyivel jobb, ha az oktató csak velem foglalkozik. Meg persze fejlődni is könnyebb, mert a saját szintemnek megfelelő feladatokat oldhatok meg.
Előzmény: partus-pf (39)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.15 0 0 39
Nagyon sajnálom, hogy még mindig a problémák töltik ki a nappalod, sőt még az éjszakádat is! Biztos vagyok benne hamarossan megoldódnak a bajok, és végre kijutsz Te is a lovardába, miután mindent szépnek látsz majd.
Amúgy programozó vagy?
Hát a fedeles tényleg kincset ér, nem vagy "időjárásfüggő", és megtanulják a használói, hogyan kell közlekedni, ha több lovas van egy viszonylag kis helyen. Ide vonatkozik a verseny előtti melegítőpája is.
Én a lovaimat szinte mindig csikóként vettem,4-5 évesen, és max. alapszinten belovagolva. De jobban szerettem, ha csak éppen nyergelve volt még, mert mi egy mondhatnám "vegyes stílust" alkalmaztunk, ami az angol és a western közti átmenet. Ha érdekel majd leírom alkalmadtán. Természetesen ez a ló munkáját könnyíti, a lovasét viszont nehezíti. De tudod az eredmény érdekében az ember mindent megtesz. Aztán meg nem mindeggy milyen lóval kezdessz "távlovas" munkát, mármint alkatilag.
Ezenkívül "kész lovat", csak kettőt vettünk, az elsőt még az "ugróra", meg a "zamárdit",- amiről küdtem a képeket - de a többi mindig fiatal volt. Meg hát mint írtam volt, nem is volt "nagy" pénzem lóra.
Előzmény: wheat (38)
wheat Creative Commons License 2008.01.15 0 0 38
Örülök, hogy neked sikerült kijutnod. Én sajnos most sem tudtam kimenni, mert még mindig az irodában csücsülök. De remélem ez lesz az utolsó éjszaka, amit a hálózatra kell szánnom, mert már nagyon unom, hogy semmi sem úgy van, ahogy én szeretném.

Igen, van fedeles a lovardában, nem extra, de fedett és így minden időben lehet lovagolni. Nagyon hasznos télen is, amikor hó és jég van, de nyáron is, amikor rekkenő hőség. Azért csinálták a fedelest, mert mielőtt megcsinálták télen szinte teljesen állt a lovarda. Ha nincs ügyfél, akkor munka sincs. Most viszont a fedelessel csak egy kicsit csökkent (szerintem az iskola miatt - a szülők nem engedik a gyerekeket, nehogy a tanulás rovására menjen). De így most folyamatosan tudnak dolgozni.

Te hogyan vetted a lovaidat, belovagolva, vagy még csikóként?
Előzmény: partus-pf (37)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.13 0 0 37
Hát igen!!! Az alkalmazotti, és a tulajdonosi szemléletet nem lehet összeeggyeztetni! Mindkettőnknek eggy FŐNÖKE van, a MUNKA! Ő pedig szigorú főnök!
Mint említettem volt, tegnap voltam a barátomnál, és lovaztunk eggyet. Igaz csak eggy hosszú séta volt, de ez is nagyon feldobott. A sár a "tengelyig" ért, de azért a lovak is nagyon bírták. Hál' Istennek, nálunk minden hó elolvadt, három napja +10 fok van, némi esővel. Tiszta tavasz van. A napsütésben teljessen más a közérzete az embernek, állatnak eggyaránt. A barátom lovai állandóan egy három hektáros karámban vannak reggeltől estig, de mégis nagyon bírták a sétát a már ismert, de régen látott terepen.
Remélem itt a tél vége, és most már az időjárás nem tesz keresztbe a lovazásnak.
Ott a lovardában dolgoznak valamit a többiek? Vagy még rossz a talaj? Van Fedeles?
Előzmény: wheat (36)
wheat Creative Commons License 2008.01.12 0 0 36
Munka: saját könyvelőirodánk van, szóval nem kényszerít senki a munkára, de ebben az időszakban sok van belőle. Az alkalmazottakra pedig ilyen szinten nem lehet számítani, nem a sajátjuk, nem adják bele szívüket-lelküket. Ami miatt sokat dolgozom most, mert a béres kolléganő vizsgázik, hétfőn jön újra. De az összes bér így rám maradt. Közben pedig a számítógéphálózat felét kellett felújítani és újratelepíteni mindent, és ez két napomat elvette a bérezésből, ezt valahol be kellett hozni, így maradt az éjszaka és a hétvége. De szerencsém van, mert az öcsém besegít (ő most tanulja).
De a keddi lovazás tartja bennem a lelket.
wheat
Előzmény: partus-pf (35)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.12 0 0 35
Hát Te tényleg sokat dolgozol! Remélem "megbecsülik" a munkádat, habár manapság ez nem megszokott.
Isten igazából nem tudom mi zajlik a Lányomban, mert mitőlünk azt látta hogy minden nap reggeltől-estig dolgoztunk, hát Ő is ezt csinálja. (hála isten nem lusta "plázacica") Igaz most is eggyutt dolgozik egy szolgáltató irodában a két Lány, meg a Párom. És még ami jó a dologban, ez az iroda is saját, tehát nem parancsol senki. Szóval még nem beszéltünk vele a folytatásról, mert mindig kerüli a témát. De ahogy ismerem, előtte megérleli a gondolatot, (mint minden más helyzetben) és előáll valamivel, amiből aztán nem enged. Szóval ez ügyben nem mondhatok semmit.
A szőrén lovaglás tényleg lazító hatású, és jó is. Az osztályban lovaglásnál ha tudsz arra ügyelj, hogy menjetek elöl is, hátul is, középen is,hogy a ló szokja hogy ott kell mennie a hol Te akarod. És ami nagyon fontos, mindenhol nyugodtnak kell maradnia, mert az idegeskedés energiát emészt, sőt még pulzus számot is növel, ami pedig a távlovaglásnál nem kivánatos.Amit viszont már említettem, hogy mindig laza száron. Természetesen a lehetőségekhez képest, és ha max . megbízol a lovadban, mert fő a BIZTONSÁG!!!
És miért tetszik Neked is az ARAB, és az ARAB fajták, mert számumkra ezek a legszebbek. Természetesen a többi fajta is gyönyörű, és Én tiszteletbe is tartom mindenki véleményét, de engem nem igen lehet eltántorítani! Igaz a LOVAK igy "globálisan" is csodálatos teremtményei Istennek.
Bocs a fenkölt szavakért, de tényleg így érzek.
Most délután is megyek a barátomhoz, akinek van négy saját, és hat bértartott lova. ÉS ott minden megeshet, még talán az is hogy kimegyünk terepre sétálni.

NEked is további szép napot!!!
Előzmény: wheat (34)
wheat Creative Commons License 2008.01.12 0 0 34
Megkaptam a harmadik sorozat képet is. Köszi szépen. Nagyon gyönyörű Zamárdi is. De hát mindig az arab lovak voltak a gyengéim. A lovardában nem sok csaj tudja megérteni, hogy miért az arabok, dehát ez van. Még ma is és holnap is dolgozom. Azt hiszem kedden fogok lovazni menni, és beállok egy kezdő osztályba, lehet hogy szőrén (ezt szoktuk, ha lazítani akarunk). Ez olyan light-os meló lesz neki. Különben is a talaj elég fagyott, még akkor is ha a fedelesben lovagolunk (ugyanis nincs oldala,csak teteje). Úgyhogy mostanában nem szoktuk túlzásba vinni. De majd ha jön a tavasz és a jó idő, akkor irány a terep. Addig viszont lehet mindenféle díjlovas elemet tanulni. Fejlődés kell, nem lehet túlságosan leengedni.
Lányod nem vágyik vissza a versenyzésre?

további szép hétvégét!

wheat
Előzmény: partus-pf (32)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.11 0 0 33
Köszönöm az együttérzést!

Teljessen jól látod a helyzetemet! Mikor a Lányom bejelentette hogy itt a versenyzés vége, elősször összevitatkoztam Vele, aztán egy álmatlan éjszaka után, kicsit higgadtabban, megbeszéltük a helyzetet, és mint már említettem rá kellett jönnöm, igaza van. Amit döntött, az a világ rendje! Egy fiatal nőnek CSALÁDOT kell alapítani!
Aztán a helyzet az, hogy ezután kb. egy hónapig nem igazán mozdultam ki itthonról a munkán kívül, és még sokáig nem volt jó kedvem.
Az összes felszerelésünk megvan, semmit nem adtunk el, ki tudja mit hoz a jövő!

Tehát biztos lessz LÓ!!!!

Ui.: igazad van abban is, hogy nagyon néhéz megvállni minden állattól, ami a szívünkhöz nőtt! Én még meg is sirattam őket!
Előzmény: Tánczos Anikó (31)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.11 0 0 32
Örülök, hogy amit írok, vagy a képek tetszenek, megpróbálok megfelelni továbbra is!
Ahogy írtad, tényleg hosszú heted lehetett. Most próbálj meg pihenni egy jó hosszút, és szakíts időt az "öreglányra" is. Biztosan örültök egymásnak! Csak ha lehet, ne kérj tőle komoly feladatot, mert több napig nem dolgozott. Kell neki egy kis "bevezetés"!
Ma átküldöm a harmadik lóról a képeket.
Kiváncsi vagyok mit szólsz hozzá.

Előzmény: wheat (30)
Tánczos Anikó Creative Commons License 2008.01.11 0 0 31

"És, hogy pukkadj: az én kisgyerekeim nem lovagolhatnak, mert, bár ŐK (2db. kisfiú 5&7 évesek, makkegészségesek, gyönyörűek:-))) -a dolog nem csak drága, hanem: veszélyes, akármennyire imádom a lovakat:-))))-"

Kedves Sissy!

Kérlek tudatlanul, ne írj ilyet egy sportról, ill. állatfajról sem!

Semmivel sem veszélyesebb a lovaglás, mint pl. a biciklizés! SŐT lóról max a puha homokba esik a gyerek, bicikliről meg a kemény aszfaltra!!!

Az én gyerekeim 8 hónapos koruk óta ülnek lóháton, köszönik jól vannak!!!

Fontos betartani a biztonsági előírásokat: megfelelően képzett ló, oktató, kobak....és az egyik legszebb dologgal ajándékozhatod meg a gyermekeidet!

A lovaglás semmivel sem drágább, mint pl síelés...vagy egy pl. divatos fitnessbérlet...!

Ráadásul itt komplex dolgot kaphatsz ajándékba: az egész család friss levegőn van, gyerek olyan 3 dimenziós mozgásfolyamatot végez amely csak a lovaglással nyújtható (ezért van a lovaglásnak akkora hatása különböző terápiás célokban), a hyerek megtanul más élőlényekhez alkalmazkodni, róluk gondoskodni, kapcsolatot építeni....Ez megfizethetetlen.

Még egy gondolat!

Így ismeretlenül inkább ne nyilatkozz senkiről ennyire elítélően!

Partust én sem ismerem személyesen, de már olvastam írásait máshol is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szerette és tisztelte a lovait, annak  az embernek aki a lovai kényszerű eladása után nem sajnálja az idejét, hogy itt és így velünk beszélgessen lovakról-lovazásról, biztosan a szíve szakad meg, hogy most nem érezhet lóillatot!

Mellesleg szerintem gyermekek lovasoktatására, a helyes bánásmód elsajátítrására..., legkevésbé a városligeti, margitszigeti...és egyéb tömeg helyek a legkevésbé alkalmasak. Az ilyen nagyüzemi lovagoltatások a legkevésbé lóbarátok és a leginkább teszik tönkre a lovat mind mentálisan, mind fizikálisan!!!!!

A lovaknak a kockacukor egészségtelen, nálunk szigorúan tilos, inkább répát, almát kapnak nassnak, és azt is mindenki csak a mi felügyeletünkkel és beleegyezésünkkel adhat!

Mielőtt véleménytnyílvánítassz inkább kérdezz, a lovaglás és lovazás egy külön tudomány amit az ember egy életen át sem tanulhat meg teljesen!

Üdv: Anikó

Íme 2 kép:

1.: egy 3 éves boldog gyermekarc lovaglás közben

2.: 2,5 évesen etetés közben

Előzmény: Sisssssssy (23)
wheat Creative Commons License 2008.01.11 0 0 30
Köszi a képeket! Gyönyörűek. Mindkét paci nagyon tetszik. Pascal-on tényleg látszik, hogy feszült és ideges, gondolom az idegen lovasok nem megfelelő lovaglásától. Remélem minél előbb lesz nekem is egy hasonló szépségem, mint valamelyik pacid.
Gondolom jó tudni, hogy kedvenceid jó helyen vannak a közelben. Bár fájhat is értük a szíved. De ez van. Én sem szívesen mondanék le az öreglányról.
Az elsőre megadott e-mailem sincs tele, nem tudom miért nem fogadta. A másikon viszont majdnem 1giga hely van. Tehát elfér benne szinte minden. A héten talán szombat délután (remélem) jutok ki lovagolni. Az egyik kolléganőnk szabin van és én helyettesítem, de természetesen mellette ott van a saját melóm is és pluszba bejött, hogy a számítógéphálózatot is helyre kellett tenni (ez még nincs teljesen kész, de elvett két teljes napot a rendes munkából). Tehát húzós hetem van. Tegnap éjjel nem is aludtam, mert bent voltam az irodában. De ez van.
Úgyhogy nagyon örülök a képeidnek, meg az élménybeszámolóknak, mert kicsit feldobod a napjaimat.

wheat
partus-pf Creative Commons License 2008.01.10 0 0 29
Próbáltam küldeni, kétszer is visszajött! Van valami baj a gépeddel? Vagy tele van a postafiókod?
Előzmény: partus-pf (28)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.10 0 0 28
Wheat!

Légyszi nézd meg a postádat mert küldtem a következő képeket.
partus-pf Creative Commons License 2008.01.10 0 0 27
Sisssssssv!

Örülök hogy bekapcsolódtál a beszélgetésbe, ami azt bizonyítja, hogy érdekel amiről itt beszélgetünk. Tehát szerteted a lovakat, ez dicséretes, de nem kellene mindjárt "börtönbe " zárni azt, aki a lovait eladja, főleg ha nem tudog az okát.
Nem kérdezted, de Én elmondom neked, miért adtam el a lovaimat.
Szóval Én városból fafura költöztem azért, hogy reggel 5-től 6-ig etessek, itassak, almot igatítsak és a végén, (azért a végén, hogy nyugodtan egyen!!!! lovat pucoljak. Utánna fürdés öltözés, és irány a munka! Dél körül haza, átöltözés "lovazás" 7-ig, majd megint az esti etetés-itatás, kb. él 9-ig. Ez így ment napokon, heteken, hóapokon, éveken át. Nem volt vasárnap, ünnep, karácsony, nyaralás, hétvégi kirándulás, 8 éven keresztül. És még miejőtt azt mondanád, - Te választottad! - igen, Én választottam!!! Te megtennéd ezt, feladnád a "kényelmes" városi lakást? Szereted ennyire a "négylábuakat"? Vagy csak itélkezel, mert el mertem adni azokat a lovakat, amiket jobban szerettem, mint sok rossz szülő a saját gyerekeit. Azonkívül, mind a hármat úgy vitték el, hogy most is a közelemben vannak, ha akarom bármikor meglátogathatom. mert ismerősök vették meg őket, 30 nap teljes garanciával!!!!! Ez remélem bizonyítja Számodra, milyen állapotban voltak!!!
A továbbiakban, - nem mintha lenne hozzá közöd - de tudni kell, hogy nekem nem volt földem, kaszálóm, "háttér gazdaságom", tehát mindent úhy kellett megvennem, mint a kenyeret. Mindezt egy kis vállalkozásból, amit ketten a Párommal csináltunk, a Lányunk pedig állandó éjszaka dolgozott, hogy fel tudja készíteni a lovakat a versenyre, és segitsen idehaza. Nálunk minden a lovak köröl forgott!! El tudod képzelni ezt a fajta életmódválltást, úgy hogy nem volt előtte "lovasmúltunk"? Tudod egyáltalán mennyibe kerül ÍGY lovakat tartani, felszerelést venni, versenyezni?
MERT MI ÍGY CSINÁLTUK!!!!! ÉS MÁSOK ÁLLTAL MONDVA, NEM IS ROSSZUL!!!!
Aztán még egy gondolat! Ha arra adod a fejed hogy lovat tartassz, annak DOLGOZNI kell! Természetesen normális kereteken bellül! Mert ha csak nézegeted, az csak "státusz lotartás" "majomszeretet"!!!
Szóval ezek tudatában mondj véleményt, és küld a "bitófa" alá!!

Neked is szép napot!!!

ui.: ha esetleg tudok segíteni, valamiben nyugodtan szólíts meg, igérem legjobb tudásom szerint válaszolok!
Előzmény: Sisssssssy (23)
wheat Creative Commons License 2008.01.10 0 0 26
Még valami, neked fogalmad sincs, hogy partus, hogyan gondozza a lovait és miért kellett eladnia őket. Úgyhogy szerintem nem kellene ítélkezned.
wheat
wheat Creative Commons License 2008.01.10 0 0 25
Bocsi, de szerintem kicsit rosszindulatú vagy. Ismerem a vitamint, és kapja így télen, azóta nem törik a patája stb. és most nem kezd soványodni így télen, mint tavaly. Tehán megteszek mindent, sőt a lovardában is megtesznek mindent. Ha nem tennenek meg mindent a pacimért, akkor már másfél éve nem élne. De ez hosszú történet. Szerintem partus csak jóindulatúan modja a dolgokat. De azt hiszem, ha majd úgy gondolja megvédi magát.
wheat
Előzmény: Sisssssssy (24)
Sisssssssy Creative Commons License 2008.01.09 0 0 24

Hallod, szinte nem is az övéi már. Majd az újakról kapsz, sztem, de csak míg nem lesznek használhatatlanok, mondjuk, pl. öregek...

Kockacukrot, vitaminokat a pacidnak:-)-és Téged, hátha jókedvében megjön az étvágya:-)

Sissy

Előzmény: wheat (21)
Sisssssssy Creative Commons License 2008.01.09 0 0 23

Értem, tehát eladod a régiket, s veszel magadnak újat, elhasználtad, , persze, túl kell adni rajtuk, vsz igaz, kinek kell az az állatka, akire ezek után tsak pénzt kell költeni?!

14 éves volt a vizsem... és beteg.. és addig húztam, míg lehetett, míg élhetett...fájdalmai voltak, s muszáj volt elmennie, de neked nincsenek érzelmeid, nem érdemled, hogy 4lábúd legyen, ezek után!

És, hogy pukkadj: az én kisgyerekeim nem lovagolhatnak, mert, bár ŐK (2db. kisfiú 5&7 évesek, makkegészségesek, gyönyörűek:-))) -a dolog nem csak drága, hanem: veszélyes, akármennyire imádom a lovakat:-))))-és spéci itthon a társasházban momentán nincs, tehát nem velem lennének...

DE: a gyerekszigetes light horse carriage programokat, /sőt a Városligetben póniztak is egyedü, utána szerelem...sz'al simiznek minden pacit, mindig.... mjdnem pusz az orrára IS Mindnek.../ igencsak jól viselik ezek a 2lábú kiskorúak:-)

-ÉS PERSZE A PACIK IS, HA KAPNAK INNI, ENNI, ÁRNYÉKOT..., simiket, jó gazdit.

Sissy

Előzmény: partus-pf (22)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.09 0 0 22
Oké!!!! Küldök! De azt el kell mondanom, hogy mivel mi a versenyzést befejeztük, és soha nem lovagoltattunk, (a már említett okok miatt, és a lovaink annál jobbak voltak, hogy idegenek "doktorkodjanak" rajtuk) haszon nem volt semmi, ezért a családi tanács úgy döntött, eladjuk őket. De ez nem azt jelenti nem lesz többé, mert már keresem a magamét, ami nekem megfelel.

Szóval nézd meg a postádat!!!!
Előzmény: wheat (21)
wheat Creative Commons License 2008.01.09 0 0 21
Az én pacimnak nincs gondja a súlyfelesleg ledolgozással, mert elég sovány típus. A lovardatulaj mindig mondja, hogy nem tudja, hogyan hízlalja feljebb, mert mindig látszanak a bordái. Pedig ő kapja a legtöbb kaját. Tehát elvileg híznia kellene. Mondjuk a kondija jó, az karban van tartva. Bár most a héten nem is tudok kimenni megmozgatni, mert még most is dolgozom, és nem tudom, hogy ma még meddig. És a héten mikor és meddig. De ez van. Küldhetnél a lovaidról is fényképeket.

wheat
Előzmény: partus-pf (20)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.08 0 0 20
Kösz a gratulációt!

Értem Én hogy a többi ló közül a tied a nyugodtabb, de megtorpanni akkor sem szabad!
Szőrén most nem szabad versenyezni, mivel minimum sújok vannak meghatározva a "közép" távtól felfelé. DE régen lehetett!!!
Most meg hideg van, öltözzis fel jól, és csak nagy sétákat tegyetek a lóval, mivel ilyenkor sérül le legkönnyebben. A heti 10 óra (5x2) séta, amúgy is az alapozás.
Ekkor tűnik el az esetleges "felesleg", amit a téli pihenőn felszedett a ló.

Mi álltalában okt. végén szokzuk futni az utolsó versenyt, utánna egy hét levezetés, ami után teljes pihenő! (box, karám)
Aztán az új évben, jan,végén, max febr. első hetében indul az ALAPOZÁS. Kb. 8-10 héttel az első verseny előtt.
Előzmény: wheat (19)
wheat Creative Commons License 2008.01.08 0 0 19
Köszi, megkaptam az e-mailt. Gratulálok a sok díjhoz. Nem semmi!!.
A megtorpanást úgy értettem, hogy a többi ló közül ő egy sétánál, ha megijed, akkor csak megtorpan, de lehet, hogy közben mellette elrobogott 2-3 megijedt ló is. Felszállni természetesen egyedül szállok fel, kivéve, amikor szőrén megyek, mert elég magas és szőrére felugrani még nem megy (de majd egyszer). Mondjuk most téli időben kicsit nehezebb felszállni, mert annyi ruhát szedek magamra, hogy nem bírom a lábamat kényelmesen magasra emelni (persze a kengyelt is lentebbre lehetne állítani, de ahhoz meg kicsit lusta vagyok). Mégegyszer köszi a képeket és mégegyszer gratulálok az eredményekhez. A lányod nem akarja majd egyszer újrakezdeni?

szia
wheat
Előzmény: partus-pf (18)
partus-pf Creative Commons License 2008.01.08 0 0 18
Az előbb elfelejtettem, a földről mindig jobban látni a hibákat, amit a lovas nem csinál jól!!!

Aképek mellé meg nem írtam oda, hogy ezek az eredményeink.
Előzmény: wheat (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!