Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.19 0 0 224

 

Na, mégmielôtt le leszek b@szva.....

 

A történelmi témàhoz, szobor ügyben.... Ràkerestem, leforditottam, nesztek :

 

 

 

Le monument aux morts

 

En 1927, le colonel Rollet veut célébrer avec faste le centenaire de la création de la Légion étrangère. Il décide d’ériger un monument en souvenir de ses morts. La conception artistique du monument est confiée au sculpteur Pourquet, celui-ci travaille sur des esquisses du peintre MaFhut. Le 28 janvier 1928, Pourquet présente au colonel Rollet la première maquette du monument: un cénotaphe rectangulaire, orné de guirlandes et surmonté d’un globe terrestre, reposant sur une brassée de palmes. Quatre légionnaires en armes montent la gardent aux angles du cénotaphe. Ils représentent les légionnaires de l’époque 1830-1840, de la campagne du Mexique, des conquêtes coloniales entre 1885 et 1910 et le volontaire de la guerre 1914-1918. La mappemonde, les palmes, les guirlandes et les statues seront en bronze. Le cénotaphe réalisé en béton par les sapeurs pionniers du 1er REI, sera entièrement recouvert de plaques d’onyx tirées de la carrière de Sidi-Hasma, secteur de Tlemcen, et extraites par les légionnaires du 1er Etranger. Le ministre de la guerre ayant autorisé la construction, refusera de la financer. Ce sont les légionnaires qui paieront le monument en laissant pendant quatre années une journée de solde par mois. La réalisation de l’assise est terminée le 9 septembre 1930, et la construction du monument proprement dite débute le 8 octobre. Le plus difficile est la mise en place du globe terrestre reposant sur son lit de palmes. En dernier lieu, les quatre sont montés. La touche finale apportée au monument aux morts consiste à délimiter à la surface du globe les pays où la Légion est intervenue depuis 1831, et d’en dorer le territoire. Le lieutenant-colonel Maire ne laisse à personne le soin de procéder à cette opération. Il applique lui-même la dorure faisant ressortir ces pays sur le fond de bronze du globe. Le monument est entièrement terminé dans les premiers jours du mois de mars 1931. La date d’inauguration est arrêtée au 30 avril 1931.

D’après une légende, les légionnaires emprunteraient les silhouettes du colonel Combes, du capitaine Danjou, du commandant Brundsaux et du colonel Duriez. La vérité est tout autre. La seule ressemblance certaine est celle du légionnaire des compagnies coloniales. C’est à la demande du colonel Rollet que le sculpteur a donné à cette statue le visage du commandant Brundsaux. Le 26 octobre 1962, le monument sera démonté et reconstruit à Aubagne, ce sera le premier travail accompli par les légionnaires dans le nouveau quartier du 1er Etranger. Le monument sera à nouveau érigé pour célébrer la cérémonie de Camerone le 30 avril 1963. Le monument aux morts a été conçu, à Sidi-bel-Abbès, de façon à ce qu’il ne bouge plus. Pendant le démontage, les plaques d’onyx se sont brisées, ce qui les rendait inutilisables. A Aubagne, elles ont été remplacées par des plaques de marbre blanc des carrières de Provence.

 

 

Forditàs :

 

1927-ben, Rollet ezredes méltoan akarja megünnepelni a Légio 100.-évfordulojàt. A Légio halottjainak emlékére àllittat egy szobrot. Pourquet szobràszt bizzàk meg a tervezéssel, aki Mahut festö tanitvànya volt. A kocka alaku, logo diszekkel diszitett talp, fôldgômmbel, és 4 örséget àllo katonàval : Az eggyik 1830 – 1840-es évek Légiosa, a màsik a Mexikoi hadjàrat Légiosa, a harmadik az 1885 – 1910-es gyarmatosito hàboruk Légiosa, a negyedik pedig a Ť nagy hàboru ť 1914 – 1918 ônkénteseibôl àllo alakulat öltôzékét viseli. A földgömb és a pàlmàk, logo diszek bronzbol készültek, a talpazatot az 1° REI utàszai betonozzàk és be lessz takarva onix lapokkal amit a Sidi-Harma-i bànyàbol nyertek ugyanezen légiosok.

A hadugyminiszter engedélyezi az épitkezést, viszont a kôltségeket nem vàllalja. A Légiosok fizetik ki a szobor àràt : 4 éven keresztül odaadjàk egy napi bérükek havonta. A talpazat 1930 szeptember 9.-én készûl el, A szobor épitése oktober 8.-àn kezdödik a fôldgömb felhelyezéssel, tovàbbà a 4 katona szobor felàllitàsàval. Utolsoként a földgömbre kerülnek azok az orszàgok (helyek) ahol a Légio harcolt 1831 ota. Ezt a müveletet Maire ezredes végzi sajàt kezüleg. A szoborcsoport 1931 màrcius elsö napjaiban készül el végleg. 1931 àprilis 30.-àn lett felavatva.

 

A legenda szerint a Légiosok Combes ezredes, Danjou kapitàny, Brundsaux kommandant, és Duriez ezredes alakjait hasznàltàk fôl a szobrok megalkotàsàra, viszont az igazsàg egészen màs. Az eggyetlen hasonlatot Brundsaux kommandant alakjàn lehet làtni, mert Rollet ezredes utasitotta a szobràszt, hogy az Ô alakjàt hasznàlja a gyarmati hàboruk figuràjàhoz.

1962 oktober 26.-àn a szoborcsoportot szétszedik és àtszàllitjàk Aubagne-be (a mai helye) ahol az ôsszerakàsa lessz az elsô feladata az uj ezredben a Légiosoknak.

1963 àprilis 30.-àn ujraavatjàk a Camerone-i ûnnepség keretében.

Az eggyetlen vàltozàs : az eredeti onix tàblàk eltörtek a szétszedés alatt, ugyhogy helyettesiteni kellett Provenciai bànyàbol szàrmazo fehérmàrvàny tàblàkkal.

 

Előzmény: Motun (214)
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 223
Olvasd el Salgótarján védelmét (1919), a bányászok fegyvert fogtak és jó nagyot odasóztak a cseh légiósok (főleg Franciaországból érkeztek) orrára. S ez nem volt egyedi eset, sok helyen fegyvert fogtak a bányászok.

Ez a hozzászólásod is jelzi, hogy nem szerencsés általánosítani.
Előzmény: Durien (222)
Durien Creative Commons License 2007.12.19 0 0 222
de elfelejted hogy azok képzett katonák is.... ha kiváló emberanyagot szolgátattak, de a kiképzőknek...
gondold át a hszeidet:P
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 221
Nana, csak semmi alagút, nem hallottad?:P
Egyébként a bányászok kitűnő emberanyagot jelentettek, jelentenek a modern hadseregek számára. Fegyelmezettek, csapatban gondolkoznak, értenek az ásáshoz ( amióta lövészteknő és lövészárok van, ez nem utolsó dolog), ráadásul még robbantani is tudnak...

Sőt, még idegen országban is képesek harcolni, ha kell, az internacionalista ezredekben voltak szép számmal, gondolom a légióba is jutott pár. Egy téma(lehetőség) a szakértőknek:)
Előzmény: Durien (218)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.19 0 0 220

 

Te, mi az az alagut ????

 

:-))

Előzmény: Motun (216)
Durien Creative Commons License 2007.12.19 0 0 219
jah és bocs hogy felhoztam a témát
Előzmény: Durien (218)
Durien Creative Commons License 2007.12.19 0 0 218
üdv...
showtimes eme rövid kis eszmefuttatást olvasd el és utána gondolkozz...
ha odaállitasz egy hegy elé egy katonát hogy most ezt te fogod átfúrni valószinűleg rádnéz, hogy mi a bajod... ha egy bányászmestert odaállitasz a frontra, hogy te most meg fogsz védeni egy idegen országot szerinted hogy néz majd rád?de a légiósok mindkettőre képesek, ezért jobbak mint a te szent bányászaid
köszi
Előzmény: showtimes (217)
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 217
Részemről lezárva, de, ha az urak ragaszkodnak hozzá, akkor nem lehet kizárni :)
Előzmény: Motun (216)
Motun Creative Commons License 2007.12.19 0 0 216
Hopsz... még mindig az alagútnál, vasútnál építkezésnél tartunk?
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 215
Ezért elég szépen belehúztál te is igazságosztóként. Piff, puff. Mint a vadnyugaton.
A profoknak nem szokása hazudni - vagy, ha igen, azon az egyetemen nagy bajok vannak - de senki sem tévedhetetlen, még egy professzor sem. Természetesen én sem. De ettől a 60 méteres alagút nem lesz jelentős műszaki, bányászati teljesítmény 1927-ben. Még a Trianoni Magyarországon belül is csak vasútiból vagy 2 tucat hosszabb van, pedig a hegyek nagy része ugyebár határon kívül került.

Jah, s érdekes módon olyan ténybeli zöldségeket nem én szoktam állítani, mint pl. a WW2 után magyar hadifoglyokat nem vittek Szibériába, meg hasonlók, legfeljebb olyanok állításaimat szoktunk megvitatni, mint a moszkvai csatában jelentős vagy kevésbé jelentős szerepe volt a szibériai csapatoknak, vagy mennyi magyar hadifogoly maradt nyugaton ...
MOdihoz pedig nyugodtan mehetsz árulkodni, nem követtem el semmi tiltottat.
Nah, de pikírt stílusod betudom másnaposságodnak.

Részemről már rég le akartam zárni a vitát a légió szent alagútjáról. Rajtatok múlik hányszor hozzátok vissza.
Előzmény: M.Zoli (211)
Motun Creative Commons License 2007.12.19 0 0 214
Jesszus.. az építési feladatokat ellátó légiósok nagy port kavart témáját reméllhetőleg
lezártuk.
Halkan bár de megjegyzem ( nem tudom megállni hogy ne tegyem) egy katona attól hogy utat, erődőt épít (melybe majd egy másik reguláris egység költözik a készbe)
alagutat fúr stb. nem kevésbé katona mint az a reguláris társa akit csak a szorosan vett katonai feladatok ellátására vetnek be.
Minden katona lehet jó szakács,de nem minden szakács jó katona és marad életben
egy bekövetkező támadásban.

Feloldva a paprikás helyzetet most igy karácsony elött a légió hagyományairól és mítoszairól beszéljünk.
Tudom tudom ez egy történelmi topic és a mítoszoknak semmi köze a történelemhez, de a légió történetéhez igen.

Tradíciók és halottkultusz.
Azt olvastam ( és most előre mondom ha valaki megcáfolhatatlan bizonyítékot,linket fotót, nyolc ügyvéd által hitelesített okiratot kér ..... ) hogy a Vienot-kaszárnyában található a légió halottainak állított emlékmű, előtt esküt vagy fogadalmat kell tenni a légiósoknak.
A légió születésének centenáriuma alkalmából készítették.Egy földgömb körül négy légiós áll őrt négy különböző korszakból származó egyenruhában.
A földgömbön berakás jelöli azokat az utakat amelyeket a légió nyitott meg a francia gyarmatbirodalom számára.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.19 0 0 213

"Szoval esetleg tudna valaki uj temat felvetni? Hogy ne sullyedjen teljesen ignoralando szintre a topic."

 

 

Szoval uj téma : valamikor régen a légiosok egy utat épitettek, és egy hegyhez érve vàrtàk a vasutasokat, hogy segitsenek nekik kiszàmolni, hogy ha ezt csàkànnyal és lapàttal teszik (annak ellenére, hogy volt màs, sokkal modernebb ezkôz is a kezük ügyében) akkor mennyire fognak lemaradni teljesitményben azoktol a Magyar szakemberektöl, akik az első világháború előtt, a fiumei kikötőhöz vezető alagutat, amely 360 fokot zár be (remélem el tudjàtok képzelni, hogy mennyi az a 360 ° !!!) és 1837 méter hosszú, aminek még a mai, modern technika mellett is különleges bravúrnak számít a megépítése. Természetesen azt a tényt, hogy az eggyik hàboruban,szakemberek nélkül (csak tudatlan Légiosok voltak, mint én) a màsik meg békeidöben szakemberek àlltal lett végrehajtva, mellékelhetjûk, nem hiszem, hogy fontos kérdés lenne.....

 

Billy

 

:-))

Előzmény: M.Zoli (211)
mabelle Creative Commons License 2007.12.19 0 0 212
jah lehet rossz a karmaja a topicnak:)))))))))))))majd Zolot megkerdezzuk mi ilyenkor a teendő... ugy erzem nala a megoldas kulcsa:)
Előzmény: M.Zoli (211)
M.Zoli Creative Commons License 2007.12.19 0 0 211

Udv.

 

Igazad van. Tegnap esti beirasom akkor szuletett, amikor a tesommal, meg a sogorjelolttel soroztem vegre. Szoval elkapott a harci laz. :((((

 

Ugy latszik mas jarhato ut nem lesz, akkor az ures rizsalasokat, meg szorszalhasogatasokat ignoralni kellesz. Igertem, hogy utananezek nehany epizodnak, mar csak jovore, bar hajtos lesz szamomra az evkezdet. Bizonyitanom kellesz regi-uj munkahelyemen, meg a volt-jovendobeli kollegak kivancsian varjak, hogy mit tanultam a japanoktol. :)))) ( a szemetek:))) ). Szoval megprobalok januar kornyeken felrakni nehany dolgot.

 

Addig sajnos nem tudok erdemit hozzatenni, a bekitest meg eztan rahagyom az UN-re, azok a "profik" benne.

 

Remelem Amerigo nem ragott be ram. Akkor ezek szerint ujraindult Josic lapja?

 

Tortenesz nem vagy, de irto hulye lennek, ha nem hallgatnam meg a velenyedet, erre mar rajottem.

 

Szoval esetleg tudna valaki uj temat felvetni? Hogy ne sullyedjen teljesen ignoralando szintre a topic.

 

Ja, amugy Motunnak. Asszem eleg veszelyes szintet er el a dedos, de en akkor is jobban tudom hozzaallas. Ilyenkor jon jol egy jelzes a modiknak, hogy szabadsagoljanak valakit egy kis idore, hatha eszhez ter, hogy kozben lehessen erdemben tarsalogni.

 

PROFESSSSZOR!!!! Azzal peldaloztal, hogy az egyetemen, ahol az elmet csiszoljak ( ritka sok sikhulye egyetemet vegzett embert ismerek, akiket az ide iro ""taho"" katonak, ex katonak, stb. felalomban, matt reszegen is kepesek kenterbeverni esz teren ), a professzorok orultek ha rajtakaptak a diakjai, ha csusztatott. Teged itt nem egyszer kaptak rajta, megse orulsz. Ezek szerint vagy nem vagy professzornak valo, es akkor ne is jatsz professzort, vagy ritka nagy problemaid vannak a szovegertessel.

 

Durien!

 

Boccs ha tegnap sikerult radpiritanom, rossz hangulatba kerultem bizonyos okok miatt, szoval ne kedvetlenedj el azert mert feleslegesen szajmenesem volt tegnap. Hiba volt kiserletezni a bekevel.

 

Na megint osszepakoltam mindent egy helyre, aztan megprobalok mar csak akkor irni, ha temaba vago hsz.-em van.

 

Udv.

 

 

 

 

Előzmény: mabelle (198)
mabelle Creative Commons License 2007.12.19 0 0 210
akkor elmondom meg1x...hogy a jovoben ne legyen vita...(insallah)

a indexes cikkek... a magyar wikipedia... .. meg a magyar szakerto legioskonyvek...ezek azok a forrasok ami miatt ki vagy röhögve.....ja meg az összes miniszteriumnak europaban van angol verzioja... (igaz odakerult a "talán"fogadjuk el )

ezekre kaptal hasonloan röhögtető valaszt.... mint a az amerikai kacsa yahoo...

vonatos forrasok itt irrevelansak...korulbelul annyit erthetek a temahoz mint te a legio tortenetehez.. szoval nem sokat...
Előzmény: showtimes (206)
mabelle Creative Commons License 2007.12.19 0 0 209
eppugy , ahogy a vilag majdnem összes munkahelyén....ahol nem azt teszed amit a főnök mond
Előzmény: mabelle (207)
mabelle Creative Commons License 2007.12.19 0 0 208
jóóóó.... szép lassan akkor ...ez itt az idegenlégió törtenete topic....
Előzmény: showtimes (206)
mabelle Creative Commons License 2007.12.19 0 0 207
???? most ez komoly?mondd hogy viccelsz...

na de en nem kerulom ki a kerdest...termeszetesen mindent lehet vitatni.. legfeljebb leszerelnek..
Előzmény: showtimes (205)
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 206
A szövegértésed elősegítése érdekében lassan írom, hogy megérsd:

mivel a forrásokon jópofiztál hoztam az eggyel előtte általam említett alagútra a forrást.
Előzmény: mabelle (203)
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 205
Kérésedre az értelem és a légió kapcsolatáról: a légióban a kiadott parancs végrehajtandó vagy meg lehet vitatni annak értelmét? ( leszámítva a háborús bűntetteket, amely gondolom már bekerült ezen szervezet alapszabályzatába is).
Előzmény: mabelle (204)
mabelle Creative Commons License 2007.12.19 0 0 204
"""Ez az értelem iskolája, ahol gondolkodni tanítanak. Tudomásom szerint a légió nem erről híres.""

ezt az allitasodat ha igazolnad legyszives,,, ez tortenelem topic...es mintha beakadt volna a lemez...

eddig is tudtuk/sejtettük, hogy jartal egyetemre... megnyugtatlak..nem vagy egyedul
Előzmény: showtimes (201)
mabelle Creative Commons License 2007.12.19 0 0 203
ki beszel itt vasutrol????szovegertobajnok.....:))))) SZEREPELT A HOZZASZOLASOMBAN 1 SZOVAL IS A VASUT? :))))))

a többi meg a szokasos üres rizsa..
Előzmény: showtimes (202)
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 202
Az előbbi vasutas alagutat például megtalálod fotóval együtt a kereskedelmi forgalomba ki sem került, műbőr kötéses A 150 éves magyar vasút 1846- 1996 c. általad valószínűleg ugyancsak nagyon gagyinak tekintett reprezentatív kiadványból. Használhatok hivatkozásba ilyet is, aztán próbáld megszerezni.

Egyébként nem minősítettem az általatok felhozott források minőségét, meg megjelent kiadványait, pedig hidd el lehetne kritizálni.
Előzmény: mabelle (198)
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 201
Jah, ez igaz, lehet tanulni, akitől lehet és van mit. Ha meg nem ért egyet vitázni. Képzeld én azt tanultam az egyetemen, hogy aki állít valamit annak kell bizonyítania. A legjobb professzorok pedig akkor örültek a legjobban, ha valamelyik diák meg tudta fogni valamiben. Ez az értelem iskolája, ahol gondolkodni tanítanak. Tudomásom szerint a légió nem erről híres.

A tisztelt urak jöttek a történelem területére, nem pedig én jelentkeztem újoncnak a szervezetükbe. Remélem érted a különbözetet a kettő közt.
Előzmény: swordmanus (197)
showtimes Creative Commons License 2007.12.19 0 0 200
Akkor 60, elnézést, vita közben egy téves leütés, ami benn maradt utána. A műszaki, bányászati jelentőségét tekintve nem oszt, nem szoroz semmit.

A jelentős műszaki teljesítmény alagútban például a magyarok által épített az első világháború előtt, fiumei kikötőhöz vezető alagút, amely 360 fokot zár be (remélem el tudod képzelni) és 1837 méter hosszú! Még a mai, modern technika mellett is különleges bravúrnak számítana a megépítése.

Ehhez képest értelmezd például a 60 méteres alagutat.
Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.19 0 0 199

 

Ha màr szövegértés.....

 

"6 honap alatt 40 légios végzett a 8 méter széles, 3 méter magas és 60 méter hosszu alaguttal........"

 

 

Kiemelem a "gyengébbek" (làsd : showtimes) kedvéért :

 

- 6 honap,

- 40 légios,

- 60 méter alagut (és nem 40 !)

 

No comment (a szokàsos fikàzàs egy billentyûhuszàrtol....)

 

 

 

Előzmény: showtimes (186)
mabelle Creative Commons License 2007.12.19 0 0 198
woooow...latom nem csitul a vihar .. megy a poli-dili ezerrel... kérném szépen ne emlegessetek mar engem annyit...:))bár csuklani nem szoktam... de nem szeretem a rivaldafenyt

amugy.. szerintem showtimesnak a stilusaval alapvetően nincsen baj....előfordul,hogy szubjektívan szelektal nagyon gagyi hírportalokbol, csúsztat, blöfföl,megprobál terelni...etc ...lehet egy törteneszhez így illik manapsag.. nem értek hozza

az hogy emellett szigoru.. meg bemutatja mahat Mr.Tokeletesnek.... hat uram bocsa, ez legyen a legnagyobb baj..ez is divat manapsag


M.Zoli..

törtenesz nem vagyok... van egy bizonyosfoku elettapasztalatom.. hadd ne soroljam fel honnan.. a békítőbajnokok kapják mindig a legnagyobb pofonokat :DDDD

a legiorol meg annyi a nyilvanos adat amennyit a legio erre megfelelo informaciós szolgalatai engedelyezt(n)ek.... ahol valami nagy hőstettek vélnek felfedezni... ott több infót löknek ki... istenem mekkora gyarlo lelkek:)) ......ezen kívül a többi mind a sci-fi kategoria.. magyar szakkönyvek? :)) nem tudom... ha nem jartak a legio muzeumanak belso konyvtaraiban és az erre megfelelő kutatointezetekben(ugyanabban az epuletben van,).. AKKOR es CSAK AKKOR detto sci-fi ...főleg ha még a korabbi korok jellemző szirupjaval is le van öntve...(éljenek a szegeny afrikai vörös bajtarsak!!és a csúnya gonosz imperialista gyilkologépek , ami amugy is csak egy reakcionista ellenforradalmarok gyűjtőhelye:))))de ez sem az en bajom...

Motum(?bocs most nem biztos jo a nick)

és abban is van igazsag, ne vegyetek fel mar a professzor stilusat.... attol hogy valaki legios volt.. nem feltetlen tud törtenelmi kerdesekben nyilatkozni..., sőt...ahogy még franciaul sem biztos hogy értékelhető szinten megtanul...

szoval ne dedózzuk túl a dolgot


a "legio tortenelme"
mint tantargy szerepel a kiképzésen (FLE tantargy neven.. 30 óraszamban...ahogy mellette a Tradition is.. meghatarozott tematikaval..... de a gyakorlati megvalositas problemas.... és az okatatasa általában kimerul a nagyon alapvető létszamok es esemenyekben leírasaban... senki se varjon csodat...... ezek felett egy atlagos legios (ahogy a vilag összes hadseregeben... inkabb csak katona... kajal, pial, el van, dug.. es nem igazabol nez utana dolgoknak)

Az Aszódy féle könyv... ha a pokol zsoldosairol beszelsz.... törtenelemkonyvnek elég velemenyes... vannak benne kifejezetten jellemző fentebb említett "szirupos "részek..
mostani jelentkező, meg mindenképpen csak mint mesekönyv olvassa... és nehogy komolyan vegye.. mert komoly meglepetesek érik..


a légió történelme egy nagy fehér volt....attól még ha netan kiderul hogy itt nagy mágusok vannak.... csak egy nagy feher folt marad... nehany mikroszkópikus fekete pöttyel...

reszemről ennyit tettem volna hozza... többet nem is fogok tudni...

a poli-diliben , meg habar megedzodtem... csak kedvem nincs mar hozza...

A+
swordmanus Creative Commons License 2007.12.19 0 0 197
Udv Showtimes... Hadfd ne olvassak végig mindent... De ha Josic rádszól, azt nem viccből teszi... Vele vitázol? Húúú, de nem vagy képben!!! Szerintem nézd meg a www.kalasnyikov.hu-n Josic kivonatos életrajzát, ér gondoplkodj el néhány dolgon. Most mabelle-re se tudok mást mondani, még ha az ő életrajza nem is jelenik meg nálam... Talán rossz fába vágtad a fejszéd. Tanulni mindig tudni kell, s sose szégyen!
Előzmény: showtimes (189)
showtimes Creative Commons License 2007.12.18 0 0 196
Azzal nem vádolhatsz, hogy én hozom fel folyamatosan.
S viccből mondtam, de tényleg be lehet csalni pár műszakit ide, s akkor még 2 hétig alagutazhatnak az urak, nélkülem is :)
Előzmény: M.Zoli (191)
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.12.18 0 0 195
Motun
Z.I-nek teljesen igaza volt,rokonszenves srác vagy.
Nem tudom hogy Josic a site-ján ujrainditja e a Légios részt,de ha igen és érdekel a téma ott is,gondolom az ő nevében is mondhatom,szeretettel várunk.Igaz ott nem a történelmi pontosság a legfőbb,ott csak gyarló,a Légiot szerető emberek vannak.
Ha érdekel és belépsz,jelezz,szeretettel fogadunk.
Csáo........

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!