Keresés

Részletes keresés

Simply Red Creative Commons License 2007.12.28 0 0 380

Az erők eredője nulla, mégis leszakadhat a híd. 

Nem. A híd nem szakad le, ha minden pontjában nulla az adott pontra ható erők eredője.

Előzmény: cíprian (354)
iszugyi Creative Commons License 2007.12.28 0 0 379

Grego73: ".. csak röhögni tudtam rajta, de most jobban aktuális a közelgő évzáró kapcsán. Esetleg a Maxwell-egyenletek "felszín alatti" törvényeit is kidolgozhatnád, vagy esetleg a "felszín alatti" relativitáselméletet és kvantumelméletet. Persze csak azután, hogy a "felszín" és az "alatt" fogalmát már tisztáztad."

A "közelgő évzárón" illö lenne már nektek észrevenni, amit én az egész évben hagoztattam: 

A Maxwell-egyenleteket össze kell házasítani a kvantált e-töltésekkel, ugyanis ezek okozzák az e.m.-mezöt. De ez nem is elég a mozgásegyenletek levezetésére! A kvantált tömegeket is fel kell venni a leírásba: Nincs elemi e-töltés q(k) elemi g-töltés g(k) nélkül. Ez a "felszin alatti" dolog vezet a helytálló gravitációs elméletre és helytálló kvantumelméletre.

A relativitáselmélet helytálló magyarázata meg abból a "felszin alatti" tényböl jön ki, hogy a (kölcsön)hatások a részecskék között c-vel terjednek. A tér-idö szerkezete Minkowski-féle!

Előzmény: Gergo73 (358)
cíprian Creative Commons License 2007.12.28 0 0 378

"Mindezt azért, mert cíprián egyiket sem érti."

Te kezded mindig a keckedést.

"Aki szarral dobálózik maga is szaros lesz"

Előzmény: Gergo73 (367)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 377

Többet nem szólok hozzád, mert nincs értelme.

Ez is a kisebbségi komlexusodra vall. Ha emberedre találtál, akkor csak személyeskedni tudsz, vagy elhatárolod magad.

Miért illegteted-billegteted magad itt a fórumon? Ott érzed jól magad, ahol nincs hozzád megfelelő kvalitású vitapartner?

Előzmény: Gergo73 (373)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 376
Te csak ne érzelgősködj, nagy intrikus. Amikor a hóhér sírva fakad.....
Előzmény: pint (374)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 375
Egyszer már megállapodtunk abban, hogy a fizikában ne légy okos. Miért nem fogadtad meg?
Előzmény: Gergo73 (373)
pint Creative Commons License 2007.12.27 0 0 374
továbbvive a gondolatmenetet, ez engem mélységesen elszomorít. korábban abban a hitben éltem, hogy nem kell az emberekkel bánni, nem kell utat találni a különböző érdekek és téveszmék útvesztőjében, elég csak meggyőzni. kár, hogy nem így van. az én világom szebb lett volna.
Előzmény: pint (369)
Gergo73 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 373
Te viszont olyan hülyeségeket állítasz a fizikában, hogy a címeres ökör is elszégyelné magát helyetted. Mi az oka annak, hogy képes vagy inkább bohócot csinálni magadból, és a naív sleppedből, minthogy te is beismernéd a tévedésed?

Ez a szöveg sajnos rád illik, nem rám. Többet nem szólok hozzád, mert nincs értelme.
Előzmény: cíprian (372)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 372

Az eredő gravitációs erő csak szimmetrikus testeken megy keresztül a tömegközépponton. Ebben igazad volt, és ezt elismertem.

Te viszont olyan hülyeségeket állítasz a fizikában, hogy a címeres ökör is elszégyelné magát helyetted. Mi az oka annak, hogy képes vagy inkább bohócot csinálni magadból, és a naív sleppedből, minthogy te is beismernéd a tévedésed?

Legalább arra a száz bolondra lehetnél tekintettel, aki követ téged, belőlük azért nem kellene hülyét csinálnod.

Előzmény: Gergo73 (371)
Gergo73 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 371
Marhaság ez is Gergő féle hadova.

Az eredő gravitációs erő iránya kapcsán is ilyen nagy volt a szád. Nagy nehezen ott eljutott hozzád (néhány hét és néhány ezer jótékony hozzászólás után), hogy combos hülyeséget beszéltél. Most is ez a tényállás, hiába hárítasz.

Gergő neked súlyos kisebbségi érzésed lehet.

Itt is tévedsz, mint mindenben. De ez itt offtopik, csakúgy, mint a liberális meg a férfi-szolgasorsos dumád.
Előzmény: cíprian (368)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 370
Pint, te csak ápolgasd tagjaid a tolószékben.
Előzmény: pint (369)
pint Creative Commons License 2007.12.27 0 0 369
a mai napot összefoglalva megállapítom, hogy még mindig nem sikerült a skizofrént egyszerűen lebeszélni a skizofréniáról. korábban megtanulhattuk a hírekből, hogy az oroszlánokat sem lehet lebeszélni a húsevésről bibiliafelolvasással. úgy látszik, a dolgok lényege egyszerű beszéddel nem változtatható meg.
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 368

Marhaság ez is Gergő féle hadova. Amikor nem jut eszedbe értelmes gondolat, akkor Gergő átmegy butyutába.

Gergő neked súlyos kisebbségi érzésed lehet.

Előzmény: Gergo73 (367)
Gergo73 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 367
Ez egyre viccesebb. Most megtudtuk, hogy szilárd testekben csak a newtoni fizikát lehet alkalmazni, az általános relatitiváselméletet nem. Mindezt azért, mert cíprián egyiket sem érti.
Előzmény: cíprian (366)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 366

Arra céloztam, hogy az áltrelnek ugyanúgy határa van a tömeg belsejében, mint a newtoni mechanikának az áltrellel szemben. Sőt! Ha szilárd test belsejében nézzük, akkor szerintem csakis a newtoni mechanikának van helye.

Mit ér a relativitáselmélet mozgás nélkül?

Előzmény: Gergo73 (364)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 365

Sajnálom hogy lassan reagáltok,  holnap dolgozom, inkább most alszom, pedig még kidühönghettem volna magamból néhányat.

Jóéjt fiúk, és bocs, de nekem így esik jól.

Gergo73 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 364

A relativitáselmélet eszméje, hogy a geodetikus pályán súlytalanságban van a test.

Ebben az "eszmében" a geodetikus a téridőben értendő, nem a térben. Pl. ha elhajítok egy követ, azon súlytalanság van, de a kő mégse mozog térbeli geodetikuson. És természetesen a térben mozdulatlan kő is mozoghat a téridőben geodetikus pályán, még akkor is ha ő egy kőrakás közepén van. Pl. ha egy megfigyelő az elhajított kövön csücsül, akkor az ő koordinátáival leírva a kő a térben mozdulatlan (az origóban van végig), míg a téridőben geodetikus mentén mozog az ÁR szerint.

Előzmény: cíprian (360)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 363
Nagy sűrűségű plazma van.
Előzmény: pint (362)
pint Creative Commons License 2007.12.27 0 0 362
ciprián, gáz van :)
Előzmény: cíprian (361)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 361

Folytatom, hogy ne a te rendszertelen gondolataid szerint vitatkozzunk.

Egy tömeg belsejében háromféle halmazazállapotot feltételezek (most felejtsük el a neutroncsillagot és a fekete lyukat)

-szilárd

-folyékony

-plazma

A legegyszerűbb a szilárd halmazállapot. Ezért hoztam fel példának a satuba fogott gömböket.

Előzmény: cíprian (360)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 360

Hadoválsz megint összefüggéstelenül.

A relativitáselmélet eszméje, hogy a geodetikus pályán súlytalanságban van a test.

Egy sűrűséggel rendelkező tömeg belsejében geodetikus pályáról szó sem lehet.

Most te jössz.

Előzmény: Gergo73 (358)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 359
Úgy látom te is beálltál bohócnak.
Előzmény: fizimiska (356)
Gergo73 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 358
Nem, egyszer már emlegetted. Akkor is csak röhögni tudtam rajta, de most jobban aktuális a közelgő évzáró kapcsán. Esetleg a Maxwell-egyenletek "felszín alatti" törvényeit is kidolgozhatnád, vagy esetleg a "felszín alatti" relativitáselméletet és kvantumelméletet. Persze csak azután, hogy a "felszín" és az "alatt" fogalmát már tisztáztad.
Előzmény: cíprian (355)
iszugyi Creative Commons License 2007.12.27 0 0 357
Mi lenne, ha már végre a súlyzót feépitenétek részecskékböl, amiket a relatív távolságtól és a realtív sebességtöl függö e.m. és gravitációs kölcsönhatások tartanak össze?
Előzmény: cíprian (355)
fizimiska Creative Commons License 2007.12.27 0 0 356
Egyelőre maradjunk meg a satuba fogott testeknél, és próbáljuk megérteni, miért keletkezik mechanikai feszültség a gömbmetszetben.

Sok sikert, javaslom iratkozz be valamelyik középiskolába.
Előzmény: cíprian (353)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 355

Ez is új neked?

:-))

Előzmény: Gergo73 (350)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 354

"Egy pontban ható erők a vektori eredőjükkel helyettesíthetők. Pont."

Nem mindegy ám mesterkém, hogy mekkora erők vannak egyensúlyban egymással.

A mérnöki statika egyensúlyban levő erőkkel foglalkozik. Az erők eredője nulla, mégis leszakadhat a híd. 

Te nem vagy tisztában a mérnöki statika alapjaival sem, egy kicsit hátrébb az agarakkal. 

Előzmény: Simply Red (351)
cíprian Creative Commons License 2007.12.27 0 0 353

"Nálad két gömb = egy üreges test?"

Sajnos nem tárgyalhatjuk az üregbeli gravitációt mindaddig, amíg azon vitatkoznak itt a fórumon, hogy fellép-e egyáltalán húzófeszültség a testben gravitáció hatására. Sajnos sokan itt még a fehér törpéket sem ismerik.

Rá sem tudunk térni arra, hogy mi van akkor, ha nem fogjuk be satuba a tárgyakat, és akkor mi lesz a mechanikai feszültség megfelelője a fehér törpében.

Egyelőre maradjunk meg a satuba fogott testeknél, és próbáljuk megérteni, miért keletkezik mechanikai feszültség a gömbmetszetben.

Előzmény: fizimiska (352)
fizimiska Creative Commons License 2007.12.27 0 0 352
Valószínűleg a felszín feletti gravitáció törvényeit kevered bele a felszín alattiba.
Képzeld el, hogy satuba befogsz két egyenlő bazinagy gönböt, és közéjük beteszel egy kis gömböt pontosan középre. A gömb egyensúlyban van. Azt állítod, hogy ez különbözik a húzott rúdtól. Hát ez nem így van.

Nálad két gömb = egy üreges test?
Nem, ez nem különbözik lényegében a húzott rúdtól, csak annyiban hogy több pontjára igaz az, hogy a rá ható külső erők eredője nem nulla.
Az üregben lévő test viszont olyan speciális eset, ahol úgy összegződnek a külső erők a test minden pontjára, hogy az eredőjük egy nagy nulla. Ennél már nem lehet szájbarágósabban...
Előzmény: cíprian (348)
Simply Red Creative Commons License 2007.12.27 0 0 351
Mit szóljak még ahhoz, hogy képtelen vagy megérteni az erők szuperpozícióját? Egy pontban ható erők a vektori eredőjükkel helyettesíthetők. Pont.
Előzmény: cíprian (349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!