Keresés

Részletes keresés

NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 443
Sokaknak nagy üzlet ez a brogtilalom :o(
Előzmény: NattyDread (442)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 442
Igaz.

"...A sportautó baleset másik súlyos sérültje - a Lamborghini vezetõje - az az F.Á., akinek a neve jól ismert a Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Ellenes Osztály munkatársainak a körében. A férfi neve több drog-ügyben is felmerült az elmúlt években és hetekben egyaránt, de mindig kiderül róla, hogy ártatlan, sõt, csupán rossz helyen volt, rossz idõben.

2001-ben F.Á. lakásán találtak nagyobb mennyiségû kábítószert a nyomozók, de õt nem ítélték el emiatt, társa azonban 8 év fegyházbüntetést kapott. Az elmúlt hetekben szintén rendõri akcióba keveredett a porrá égett és rommá tört Lamborghini sofõrje. Három kilogrammnyi kokainnal és 55 millió forint készpénzzel akadt a nyomozók hálójába. F. Á.-t azonban 72 óra után szabadon engedték és még a pénzét is visszakapta. A 30 éves férfinek egyébként nem ez volt az elsõ lángoló autója. Néhány hónappal ezelõtt egy gyönyörû, tízmilliós SLK Mercedes gyulladt fel a Flórián téren. Azt, hogy mi, vagy ki okozta a tüzet, nem derült ki. ..."
Előzmény: jubiliumi évad (440)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.03 0 0 441
Én elfogadom a társadalom szabályait. Nem helyezkedem szembe a normákkal. Nem vagyok birka, törvényes úton megpróbálom az érdkeimet érvényesíteni. Ha sikerrel járok, akkor szabad az út, ha nem akkor tiltva van. Nem keverem össze a sorrendet, tehát nem a szabályszegésemhet próbálom legalizálni.

Itt egyesek úgy bírálnak másokat, jogszabályokat, jogalkalmazókat..hogy közben maguk két lábbal tiporják a jogszabályokat.
Előzmény: LegottTegel (414)
jubiliumi évad Creative Commons License 2007.12.03 0 0 440

Nem fogadok nagy összegekbe, csak 13 év lebukásmentes tapasztalata alapján vonok le következtetéseket (oszt még csak az 1 %-át írtam le a valóságnak, abban a tudatban, hogy a durva 99 % már elévült). De nem csak a magam tapasztalata alapján írok. Van a közvetlen környezetemben kb. 100 ember, aki rendszeres fogyasztó, vagy az volt. Nem tudod megmondani, hogy a hosszú évek alatt miért nem bukott le senki közülünk?

 

Egyébként mindent elmond a drognyomozók munkájáról, hogy a kábszerrel való visszaélés miatt 90 %-ban fogyasztók elleni eljárásokról van szó. Hát, kurva nagy eredmény, mondhatom.

 

Aztán ne is beszéljünk az olyan esetekről, amikor vki lebukik 10 kiló kólával a reptéren, és a foglalási jegyzőkönyvben már csak 5 kiló van. Vagy folytassuk olimpiai bajnok birkózónk, Farkas Peti ügyével? Ott is a szakszerű drognyomozói munka eredménye volt az elsőfokú ítélet. Találgassak, hogy szándékosan nem buktatták le az egész hálózatot akinek termesztette, és akik árulták, vagy pedig tényleg olyan balfaszok a rendőrök, hogy nem tudták beborítani az utolsó pusherig, pedig állítólag figyelték is? Nagyon-nagyon kussolniuk kellene azoknak a drognyomozóknak. Bele is illene a "sikereik" sorába, ha szerény személyemet értékelnék értékes célpontnak.

Előzmény: feketemadár (437)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.03 0 0 439
Vannak törvények, melyek egy társadalmi átlagot vesznek alapul. Bonyolultak az életviszonyok. Fejlett társadalmakban szabályzásra van szükség, hogy a káoszt elkerüljék. Ezért azokat a területeket, melyek a társadalom saját maga fenntartása érdekében fontosnak tart, szabályoz, akár egyes egyének akarata, képességei...ellenére is.
Sok ilyen szabály van. Ott van például a fiatalkorúság, cselekvőképesség, korlátozottan cselekvőképesség fogalmi köre... Ehhez sok fontos szabály kötődik a Ptk.-tól a Btk.-ig.
Nem egyénre van szabva, általános szabály.
Ugyan így van a drog esetében is. Összességében a társadalom károsnak ítéli meg. Ezért tiltja (tabu). Ez kötelező mindenkire, függetlenül az egyén toleranciájára, érzelmi, értelmi fejlettségére. A szabály be nem tartása büntetést vona maga után, mértéke a szabály megszegésének társadalmi "károsságától" függ.
Előzmény: LegottTegel (413)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.03 0 0 438
A tudatos én fejlettségétől függ, hogy az ösztönéned mennyire nyomja el.
Lehet fejleszteni is de van aki "sodródva" is eléri.
Érdemes ezt a rövid részt elolvasni :
http://www.ursuslibris.hu/content.php?content=203#tp%20assagioli%20reszletek%201
Előzmény: jubiliumi évad (436)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.03 0 0 437
Azért nagy összegekbe ne fogadj arra, hogy téged nem lehet elkapni :-))))) Kérdés, hogy mikor leszel "érdekes" valaki számára.
Az általad itt leírt "önvallomás" csak egy lesz a bizonyítékok sorában.
Azért elárulok egy titkot. A "drognyomozók" nem a szépruhás, liftestábornokok :-)))))
Előzmény: jubiliumi évad (434)
jubiliumi évad Creative Commons License 2007.12.03 0 0 436
Nem vagy tisztában a saját személyiségeddel. Nem te irányítod az elmédet, hanem az elméd irányít téged. Erre céloztam. Egyébként valószínűnek tartom, hogy neked is van függőséged, de még magadnak sem vallod be. Még összedőlne az "erős vagyok"-illúzió.:)
Előzmény: feketemadár (433)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.03 0 0 435
Ha nincs drog, nincs drog diszkó razzia és nincs tűcsere program. Ez a leginkább költséghatékony.
A te mentalitásoddal szokták a "hány lélegeztető gépet lehetett volna venni belőle..." szöveget elengedni.
Arra kell törekedni, hogy az emberek ne drogozzanak, oldják meg másképpen a problémáikat, szórakozzanak másképpen .... és nem arra, hogy kezeljék a drogosokat.
Ugyan az, mint az egészségügyben. Teljesen fals a mai hozzáállás... gyógytani a betegeket, gyógyszerrel teletömni... Mára ott tartunk, hogy a legtöbb gyógyszert a mellékhatások ellen kell szedni. Alig jut eszébe valakinek, hogy megelőzzék a betegségeket és a gyógyszerfogyasztást minimalizálják...
Persze lehet tűcsere programot folytatni ha ez a drogosok számának csökkenését célozza. De emellett minden eszközt be kell vetni párhuzamosan. Önmagában sem a diszkó razzia sem a tűcsere program nem oldja meg a problémákat.
A drogot fogyasztók és a mellette érvelők csak azt tartják szem előtt, hogy büntetlenül megkaphassák az adagjukat.
Én azt tartom szem előtt, hogy ne kelljen drog senkinek.
Előzmény: LegottTegel (412)
jubiliumi évad Creative Commons License 2007.12.03 0 0 434

Ja, hát amennyiben a drogfogyasztó bűnöző, úgy télleg az vagyok.:))

 

Ha meg a rendőröknek annyi eszük van (márpedig a Teve uccában felvett liftes jelenet alapján tudjuk, hogy annyi van), hogy netes, anonim "beismerő vallomások" alapján akarják lekapcsolni a füves arcokat, hát csak tessék. Hátha sikerül végre elkapni 13 év után.:)) De nem sok esélyt fűzök hozzá, mert nálam mindig csak annyi van, hogy a wc-n gond nélkül le tudjam húzni, ha meg a vizeletemben találnak, akkor majd megpróbálhatják bizonyítani, hogy szándékosan fogyasztottam. Már ha érted mire célzok.:))

Előzmény: feketemadár (432)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.03 0 0 433
Pedig én irányítom, ellentétben veled.
Az élet elmúlik és csak az emléke marad az embernek. A gyerekei, rokonai, barátai emlékezetében... Lehet valakire így és úgy emlékezni.
Mivel drogfogyasztó vagy, el tudom képzelni, hogy neked furcsán hangzik, hogy az ember képes a saját életét irányítani. Pedig képes, hidd el. Próbáld ki.
Tudod néhány barátomat leszoktattam már a cigiről, pontosan így. Azt mondták ők nem szenvedélybetegek. Én mondtak de azok vagytok. De nem, de igen.... Oké. Nézzük meg képes vagy a magad irányítani az akarotodat, vagy a cigi irányít. Szokj le, mutasd meg milyen erős vagy.... De nem akarok.... Nem akarsz vagy nem tudsz ? Tudnék, de nem akarok. Oké, akkor akarj, hogy kipróbáld tudsz-e egyáltalán vagy csak beszélsz róla.
Aki leszokott az tudott. Aki nem az csak hitte, hogy le tud, de valójában nem volt képes. A cigi irányította, gyenge volt. Mint te.
Előzmény: jubiliumi évad (405)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.03 0 0 432
Te a saját bevallásod szerint bűnöző vagy. Ráadásul nem is legértelmesebb fajtából, ha itt dicsekszel vele. Aztán ha kopogtatnak az ajótódon ne csodálkozz.
Előzmény: jubiliumi évad (404)
feketemadár Creative Commons License 2007.12.03 0 0 431
Mert különben miért teszi ??? Ha nem tud drog vagy alkohol nélkül kikapcsolódni valaki, akkor problémája van.
Előzmény: phare (403)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 430
Akiről én írtam meg boxoló és thaiboxer, és az előzetesben akadt össze az egyik volt nagyon hírhedt olajmaffiózóval, aki alkalmazta is testőrnek. Azóta is ez a munkája, ha jól tudom.
Előzmény: Hwang (429)
Hwang Creative Commons License 2007.12.03 0 0 429
én is ismerek egy olyan embert, bár ő testépítő...

testépítés-kidobóemrkedés-pénzbehajtás-emberablás....

ez volt az ő kombója...

:)
Előzmény: NattyDread (427)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 428
"drogbűncselekményeknyománbeszedettpénz????? te miről beszélsz...pont, hogy nem jön be egy forint se...sőt a tiltás csak viszi a pénzt..."

Esetleg kenőpénz?
Előzmény: Hwang (418)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 427
"Megpróbálom megint megmutatni neked a saját érvelésed: ismertem valakit, aki boxolt. Először csak a barátokkal, de utána egyre durvábban. És nagyon agresszív lett, mindenkit megvert. Utána már lopott is, egyre többet balhézott. Aztán nem volt elég a box, áttért a zsarolásra, és a végén gyilkosággal került börtönbe. Tehát: a box káros és rossz dolog, amit ha betiltunk, akkor megmenthettük volna ezt az embert a zülléstől. Remélem észrevetted a párhuzamot.
"

Én konkrétan ismerek is ilyen embert.
Előzmény: LegottTegel (414)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 426
"Én úgy gondolom, ha senki nem szívná, akkor nem lenne pénze az alvilágnak sem és legalizálni sem kellene, minek..."

Miért van az az érzésem, hogy ebben az esetben egyes rendőröknek is kevesebb pénze lenne?
(Volt már eset pár éve, amikor egy fő-főrendőr autójából több kiló haska borult ki egy karambol során..)
Előzmény: feketemadár (394)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 425
A sport betiltása pont olyan baromság lenne, mint bármely más tilalom. Csak azért írtam, hogy elgondolkodj.
Előzmény: feketemadár (380)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 424
Nem tolom a "cuccott" (már). Viszont eléggé aggaszt az, amit a beírásaidból levonok.
Előzmény: feketemadár (378)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.03 0 0 423
A boxolóknál persze soha nincs sérülés, ugye? Egyetlen sportoló gyógyítását, műtétét sem vagyok hajlandó fizetni!
A fűvel kapcsolatban pedig eddig egyetlen negatív hatást sem sikerült bizonyítani, gyógyhatása pedig rengeteg van, így én a füveseknek inkább engedményt adnék a TB befizetésből :o)

Ja, és nem szívok, nem vagyok (már) érdekelt, de a szervezett alvilág érdekelt a tiltás fenntartásában. te kinek az oldalán állsz? Csak nem az övékén?
Előzmény: feketemadár (370)
jubiliumi évad Creative Commons License 2007.12.03 0 0 422
Munkajoggal is foglalkozom, és az a véleményem, hogy jogellenes lenne az a felmondás amit erre alapítanak, ha csak nincs benne eleve a munkaszerződésben, vagy más munkahelyi (a mvállaló által is tudomásul vett) szabályzatban, hogy nem fogyaszthatsz drogot és rendszeresen alá kell vetned magad a tesztnek. Nyilván beállva nem lehet dolgozni, de ha szombaton szívsz, és hétfőn kimutatja a teszt, akkor emiatt nem mondhatnak fel.  
Előzmény: Linux fan (411)
LegottTegel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 421
Ha senki nem boxolna, nem lennének agresszív boxolók.
Ha senki nem úszna, nem lennének vízbefulladásos balesetek.
Ha senki nem szexelne, nem lennének nemi betegségek.
Ha senki nem hallgatna zenét, nem lennének halláskárosultak.
Ha senki nem olvasna, nem lennének depressziós emberek.
Ha senki nem enne egészségtelen ételeket, nem lennének elhízott emberek.
Ha senki nem csinálná X tevékenységet, soha nem következne be Y dolog, ami X következménye.
Előzmény: Hwang (420)
Hwang Creative Commons License 2007.12.03 0 0 420
"Én úgy gondolom, ha senki nem szívná..."


te állandóan ezzel jössz..."HA"...dehát nincs olyan, hogy ha...amit te itt elképzelsz, az egy utópia...és mint tudod ez sose fog eljönni....addig is szállj le a földre...(avagy vissza a mi naprendszerünkbe) és fogd fell és fogadd el, hogy drogok és droghasználók, legyen az legális vagy illegális, mindig is voltak és lesznek is...

Előzmény: feketemadár (394)
Hwang Creative Commons License 2007.12.03 0 0 419
fejezd már be ezt a ki gyenge ki erős dumát....

ha anyira "erős" vagy, akkor nyugottan próbáld ki...valószínű semmi bajod nem lesz....nem fogsz rászokni, meg semmi.... és legalább tudni fogod, hogy miről is beszélsz...

:))) vagy félsz???

(ez a hozzászólásom teljesen komolytalan, kéretik nem komolyan venni. ezen felül kéretik nem kiragadni egy mondatot vagy szóösszetételt és arra külön reagálni)

:)))
Előzmény: feketemadár (388)
Hwang Creative Commons License 2007.12.03 0 0 418
"Hozzanak létre az alkoholból, dohányból, a drogbűncselekmények nyomán beszedett pénezkből kórházatak, aztán amire futja..."


drogbűncselekményeknyománbeszedettpénz????? te miről beszélsz...pont, hogy nem jön be egy forint se...sőt a tiltás csak viszi a pénzt...

amúgy én azt a fajta tb rendszert nagyon is jónak tartom, hogy aki egészségesen él az fizessen ekvesebbet, aki meg nem az többet....

ennél többet nem is kívánhatnál....
Előzmény: feketemadár (384)
LegottTegel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 417
Néhány szám:
http://www.drogriporter.hu/index.php?op=contentlist2&catalog_id=1827

"A TASZ kérdéseire eddig csupán egy rendőr-főkapitányság, a békés megyei adott kielégítő választ. Azt szerettük volna megtudni, mennyi pénzbe kerülnek a razziák, és hány rendőr vesz azokban részt. A válasz szerint a március 13-i akcióban 36, a március 27-ei akcióban 35, egyenként 2900 forintba kerülő gyorstesztet használtak fel összesen 205.900 forint értékben, ezek eredményeit azonban a bíróság nem fogadja el bizonyítéknak, ezért a pozitív eredményt produkáló személyek vizeletmintáját (31+4=35) toxikológiai szakértői vizsgálatra küldték. Ez negatív eredmény esetén 23.000 forintba, pozitív eredmény esetén 44.000 forintba kerül (mivel ez utóbbi esetben további teszteket végeznek a fogyasztott drog típusának megállapítására). Így ezek a vizsgálatok maximálisan 1.540.000 forintba, minimálisan 805.000 forintba kerültek. Az első akció során az előállított 31 személy közül 13-nál „kábítószer-gyanús anyagot” találtak, ezek bevizsgálása anyagonként 22.000 forintba kerül – összesen minimum 286.000 forintba. Az eljárás alá vontaknál sor kerülhet a kábítószer-függőség megállapítására is az igazságügyi elmeorvosi szakértő által, ennek költségvonzata 13.000 forint személyenként – maximálisan 455.000 forint. A békéscsabai vizsgálatok költségvonzata tehát elérheti 2.486.900 forintot (illetve ha az anyagbevizsgálások költségei nőnek, akár többet is), minimális költségvonzata pedig 1.296.900 forint."
LegottTegel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 416
"Én úgy gondolom, ha senki nem szívná, akkor nem lenne pénze az alvilágnak sem és legalizálni sem kellene, minek..."

Teljesen igazad van. Ha senki nem szívná, akkor nem lenne probléma. De sokan szívni akarják, mert nekik jó.

Még mindig várok tőled egy választ egy sokkal korábbi hozzászólásomra:

mutass rá, hogy a marihuána hatásai között melyik az a viselkedésforma, amit a törvény akkor is büntetne, ha azt nem a marihuána idézné elő. Tudsz ilyent mondani?

Mert ha nem, akkor hiába csűröd-csavarod a dolgokat, egyszerűen nem tudod megindokolni, hogy miért tiltasz valamit.

Az egészségkárosítással meg addig ne gyere, ameddig az embernek joga és lehetősége van ezeregy más módon rombolni a saját egészségét.
Előzmény: feketemadár (394)
LegottTegel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 415
Ebben igazad van, a törvényekkel való egyet nem értés nem mentesít azok betartatása alól.

Mi a véleményed a Kendermag mozgalom önfeljelentési akciójáról? A polgári engedelmességi mozgalom keretében jelentették fel magukat, azért, mert marihuánát szívtak, sőt, egyikük még egy hatalmas bokrot is vitt a tárgyalásra.


Másfelől a törvényekről -demokráciában - lehet és kell is vitatkozni. Mi itt ezt tesszük, és arról próbálunk meggyőzni téged, hogy a törvények rosszak.
Előzmény: feketemadár (392)
LegottTegel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 414
Azt hiszem ez az, amit "konkretizálásnak" hívhatunk. Azt jelenti, hogy a vita lényegi eleme helyett leragadsz a konkrétumoknál. Ezt írod:

"Ha büntetendő cselekmény lesz a boksz, akkor van még egy tucat dolog, amivel ki tudok kapcsolódni, le is írtam néhányat. "

Igen, nyilván ez így van. Ha jobban belegondolsz, akkor észreveheted, hogy a boxot pusztán azért említettem, mert ez egy általad kedvelt tevékenység, amit ugyanolyan fals indokokkal bőven be lehetne tiltani, mint a "drogot". De én nem konkrétan csak a boxra gondoltam, hanem azt próbáltam neked megmutatni, hogy BÁRMILYEN cselekedetre rá lehet húzni azokat az érveket, amikkel a drogokat tiltják, és azok ugyanannyira hamisak és érvénytelenek lesznek.

"Csak attól függ, hogy mi a lelki igényem. "

Nézd, próbálom neked mondani, kicsit legyél nyitottabb: NEM VAGYUNK EGYFORMÁK. Más embereknek más lelki igényeik vannak. Téged ez kapcsol ki, mást más.

Megpróbálom megint megmutatni neked a saját érvelésed: ismertem valakit, aki boxolt. Először csak a barátokkal, de utána egyre durvábban. És nagyon agresszív lett, mindenkit megvert. Utána már lopott is, egyre többet balhézott. Aztán nem volt elég a box, áttért a zsarolásra, és a végén gyilkosággal került börtönbe. Tehát: a box káros és rossz dolog, amit ha betiltunk, akkor megmenthettük volna ezt az embert a zülléstől. Remélem észrevetted a párhuzamot.


"És még valamit. Én nem próbáltam de szerintem a drog magányossá tesz, mégha közösen toljátok is. "

Vannak, akiket a drog magányossá tesz. És vannak, akiket nem. Például ha a haverok pénteken lemennek a kocsmába sörözni, akkor vajon őket a drog magányossá tette, vagy sem? Vajon összehasonlítható-e ez a fajta drogfogyasztás a masszív alkoholista fogyasztási szokásaival? Ugye, hogy nem.
Ugyanez a különbség van az illegális szereknél is. Csak itt az ellenzők valamiért csak és kizárólag a negatív példákat látják. A pozitív, kontrollált, nem problémás fogyasztók annyira nem illenek bele a drogról kialakult képükbe, hogy el sem tudják képzelni, hogy ilyen is lehet. És hopp, már meg is erősödött az elméletük arról, hogy a drog magányossá tesz.

Te ilyen ember vagy, egyelőre. De itt a lehetőség, itt vagyunk a fórumon, csomóan fogyasztunk, vagy fogyasztottunk illegális szereket is, és mégis van családunk, munkánk, barátaink, az utcán soha a büdös életben nem tudnád megmondani, hogy kik vagyunk, sőt még egy pszichológus sem tudna kiszúrni minket.
Ehhez mit szólsz?

Hajlandó vagy elhinni, hogy másmilyen fogyasztás is létezik?


"Ezzel szemben péládul a sportok zöme éppen ellenkezőleg, összehozza az emberekt és sokszor ez vezet a problémák megoldásához. De a szex, vagy egy jó vacsora elkészítése és szervírozása, elfogyasztása is közös élmény, nem kell kábulat hozzá."

Ehhez semmi kétség sem fűződik, de ez ugyanúgy nem érv a drogfogyasztók büntetése mellett, mint az, hogy a sportok zöme embereket össze is tud ugrasztani, és sokszor ez vezet a problémákohoz, mint ahogyan a szex, egy vacsora, és bármilyen közös élmény is sikerülhet drogok nélkül is borzasztó rosszra.
Előzmény: feketemadár (375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!