Keresés

Részletes keresés

papaAndy Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1451
Nem is nagyon volt ketelyed (nekem sem).:))  De engem azert erdekel az ugy tovabbra is, mert nem szeretnem ha a "jogaszkodok" arnyekot vetnenek a palyafutasara, esetleg ido elotti visszavonulasra kesztetnek. Szdegeny Martinarol meg nem tudom mit gondoljak, mert nala elvileg van egy pozitiv teszt, es nem ertek annyira hozza, hogy tudjam, hogy a betepes doppingolasnak szamit-e. Minden esetre ha betepett Wimbledon elott, akkor mar ertheto miert esett ki olyan hamar es inkabb emberi problemaja van, mint dopping vetsege. Persze lehet, hogy a kokain mint fajdalomcsillapito kellett neki, vagy egyszeruen hibas a labor eredmeny. Majd meglatjuk ha valaha kiderul arrol az ugyrol valami. Mindenesetre szuper, hogy Aginak mar "negativ" papirja is van! Remelem meg dacosabb lesz ettol es dobogora kerul Pekingben.
Előzmény: szaltósGera (1449)
MERLINN Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1450
Persze, személy szerint engem is meggyőzött (mint Hingis, ugye). Csak nagyon kár, hogy egy ilyen hülyeség miatt lehet, nem úgy ér véget a pályafutása, ahogy szerettük volna.
Előzmény: szaltósGera (1449)
szaltósGera Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1449
ezért mondtam, hogy lehet jogászkodni.
az engem már nem érdekel, az én szememben Ági "tisztázta magát"...
Előzmény: MERLINN (1448)
MERLINN Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1448
Ez jó hír, csak valószínűleg nem fog vele menni semmire :-( FINA, WADA, CAS előtt úgysem ezt fogják vizsgálni, hanem azt a bizonyos sikertelen mintavételt. És ha ez így lesz, akkor Áginak csak úgy van esélye, ha bizonyítja, hogy az ellenőrök mondták neki, írja alá a mintaadás megtagadási papírokat és menjen el nyugodtan. Ez pedig elég lehetetlennek tűnik. Szerintem el fogják meszelni, már csak azért is, hogy példát statuáljanak (nehogy mások Ági esetleges felmentésére hivatkozzanak a későbbiekben).
Előzmény: szaltósGera (1447)
szaltósGera Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1447
A seibelsdorfi WADA-akkreditált laboratórium értesítése szerint az olimpiai bajnok úszónő doppingtesztje negatív eredményt hozott...

köszönjük macs, lehet jogászkodni...
Mellcsi Creative Commons License 2007.11.21 0 0 1446

 

A qttyot csak lízingeltem :( 

Ma csak 1cicc, Dögi  a neve:) joccaka.

Előzmény: Kenus (1445)
Kenus Creative Commons License 2007.11.21 0 0 1445
Bűbájos kutyus! :-)
Előzmény: Mellcsi (1443)
frimi Creative Commons License 2007.11.21 0 0 1444

Messze nem ertek veled abban, hogy az ellenoroket rosszindulat vezerelte volna.

Megitelesem szerint egyszeruen hibaztak - ha megallja a helyet a "Kovacs csapat" azon allitasa, mely szerint az ellenorok azt mondtak volna, hogy nem lesz semmi baj, ha alairja az ominozus papirt.

 

A Duna TV musoraban (Sportarena) megszolalo ujsagirok egyontetu allaspontja volt, hogy azt a bizonyos papirt nem lett volna szabad alirni. Ugyanakkor az is elhangzott, hogy a pontos korulmenyeket nem ismerjuk, azaz hogy mi is tortent a mintavetelkor. Pontosabban csak az egyik fel allitasait ismerjuk, mig a masik fel - azaz az ellenorok - ezt nyilvanosan nem cafoltak. Helyettuk a MACS vezetoje beszel es korrekt korulmenyeket emlit. O meg nem volt ott es a munder becsulete vedelmenek latszata tovabb gyengiti a MACS szavaihihetoseget.

 

Vajon egyenlo elbiralas ala esik az az eset, amikor valakinek felhivjak a figyelmet tettenek kovetkezmenyeire azzal, amikor nem ezt teszik, hanem eppen ellekezoleg meg arra mintegy biztatjak is? Megitelesem szerint nem! Egyetertek az ujssagirokkal es mindazokkal, akik azt mondjak, hogy nem lett volna szabad alairnia azt az ominozus papirt... Na, de ha eppen a hivatalos szemelyek kvazi erre biztatjak??? Lehet, hogy persze oket a joszandek vezette s maguk is ugy gondoltak, hogy nem lesz semmi baj... Node ha igy lenne, akkor hibaztak! Es ezt csak azok tudjak, akik jelen voltak!!! Es a masik fel - eppen a "hatosag" emberei - hallgatnak. Szembesites nincs, hanem mindenki mas hibas... Nem korrekt dolog ez, hiszen ezzel egy olyan korulmeny sullyedhet el, ami egeszen mas megvilagitasba helyezi az ugyet! Es ugy tunik szamomra, hogy mindenki csak azt hajtogatja, hogy a papirt nem kellett volna alairni - es figyelmen kivul hagyja a korulmenyeket.

 

Nem rosszindulatrol van itt szo, hanem arrol, hogy a MACS, az ellenorok feddhetetlenek legyenek, pusztan a gondolatat is ki kell irtani annak, hogy ok is emberek, akik hibazhatnak. Keruljon akar ez egy masik ember egzisztenciajaba. Nem rosszinulatrol van szo, hanem erkolcsi kerdesrol...

 

(Annusekat meg hagyjuk, mert allaspontoddal mar akkor sem ertettem egeyt, amikor errol vitaztrunk: nem "szinte", meg "nyilvanvalo" dolgora kell epulnie egy eltiltasnak, hanem konkret bizonyitekokra.  Ha a nemet bejelentes alapjan a WADA ismerte a csalas eszkozet, akkor azt kellett volna leleplezni.)  

Frimi

Mellcsi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1443

a qtty bevette, nekem meg a hét is páros. hegedűszonátás  jóccakát :)) 

 

Előzmény: Kenus (1442)
Kenus Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1442

Maradjunk annyiban, hogy ha el tudtad képzelni, hogy komolyan gondolom, hogy a jövő sportoilóit lengőtrapézról h.gyuzva kell kiválasztani, akkor tudod mit? Komolyan gondoltam. Sőt, eközben hegedűszonátákat is játszhatnának.

Az agyam ledobja a szíjat! Nna, ezt viszont komolyan gondolom.

 

Előzmény: Mellcsi (1436)
incitatus Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1441
Nem tudom, miről beszélsz. Nem kötelező elolvasni amit írtam, de akkor miért reagálsz? Csak azt vetettem össze, milyen különbség volt az athéni eset és a mostani között. Ott bizonyítani akartak mindenáron, itt megbuktatni. Hogy nem merült fel a pótlólagos mintavétel lehetősége, ami tisztázhatta volna a kérdést: doppingolt-e vagy sem? NEM VOLT IGÉNY A TISZTÁZÁSRA. Mi más volna ez, mint rosszindulat? Most mindenki azt találgatja, mi lesz az aláírás jogi következménye, holott arról kellene szólni, hogy doppingolt az olimpiai bajnok (vagy nem). Álságos.
Előzmény: Törölt nick (1438)
Jang_Ce Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1440
Eszembe jutott egy sztori tiszakker ágnesről.

Az Athéni események után xy sportág enyebenye előadásán elhangzott pár aktuális kérdés, miszerint mi a teendő ha valaki hormonálisan magasabb tesztoszteron szinttel rendelkezik mint az átlag?

Nem kell sportolni volt a válsz csípőből.

Csak zárójelben, ha egy férfit felhúz vmi csaj és nincs kielégülés, a tesztoszteron színt az egekbe szökik. Ugyanez az állapot megfigyelhető egy áttivornyázott éjszaka után is.

Ebben az esetben tiszakker válasza ismert, vagy esetleg megbukik a vizsgálaton. A versenyző természetesen éljen aszkéta életet, fogadjon cölibátust, és csettintésre hugyozza tele a poharat. Legalábbis sporthernyó tiszakkerünknek ez a véleménye.

A legtöbb országban a hazai doppingellenőröknek az a feladatuk, hogy a saját akkreditált laborjukban ha valamelyik sportolónál találnak valamit, ne engedjék világversenyre a problémák elkerülése végett. Természetesen szankció nélkül.

Ott nem is támadják az ellenőröket, akik tökéletesen végzik a feladatukat, a wada szabályzatának megfelelően.

A jelen doppingellenőrei átestek a ló túloldalára, és a jelenkor inkvizitoraivá fejlődtek.

Igenis szét kéne csapni közöttük, mert más megoldás nincs. A szellem kiszabadult a palackból.

nemmondod Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1439
Ha szereted a gyereked, sose engedd versenysportolónak!
Előzmény: Kenus (1431)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1438
Ezt mondod te de ezt akar bíróságelőttt kellene bizinyítanod igen felsulnél vele es nyulhatnál a zsebedbe ... Szerencséd hogy nem olvassak az erintettek ...
Előzmény: incitatus (1429)
Mellcsi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1436
Maradjunk annyiban, hogy nem fetrengek röhögőgörcsben.
Előzmény: Kenus (1434)
incitatus Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1435
Tette? Inkább adminisztrált.
Előzmény: hypertension (1433)
Kenus Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1434

Te jó ég!!!... El ne olvass semmilyen klasszikus humoros írást, mert azokban bizony egy szmájli nem sok, annyi sincs.

Akkor jóember (jóasszony?), itt van egy szmájli, hogy jó kedved legyen!

:-))))))))))))))

 

Előzmény: Mellcsi (1432)
Mellcsi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1432

Ha egy darab szmájli ott fityegne, még ironikusnak is lehetne venni...

ennek hiányában feltételezeml, hogy komolyan gondoltad ezt a baromságot.

teljesen felháborodtam még  a gondolatától is... nem gyermekeknek kell pispist produkálni doppingellenőrzésen, jóember!

Előzmény: Kenus (1431)
Kenus Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1431

Úgy gondolom, a jövőben a sportolni vágyó gyerekek kiválogatását új alapokra kell helyezni. Nem a testsúly, magasság, súlypontemelkedés, robbanékonyság, stb., stb. az alapvető szempont, hanem , hogy a gyerek tud-e bármikor, bármilyen helyzetben, parancsszóra bármennyit vizelni. Ha nem, akkor látszódjék bármilyen tehetségesnek, nem szabad nagy reményeket fűzni a sportkarrierjéhez. Ha viszont lengőtrapézon fejenállva, háló nélkül bekötött szenmmel televizel egy hordót, akkor megtaláltuk a jövő nagy atlétáját, úszóját, súlyemelőjét, bármijét.

 

nemmondod Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1430

Így azonban csak egy dolog bizonyosodott be, függetlenül a végső döntéstől:

az ellenőri szervezet rosszindulata.

 

Mi is erről beszélünk.

Előzmény: incitatus (1429)
incitatus Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1429
Senkit sem zavar az a tény, hogy nem tudjuk, doppingolt-e Ági? Nincs bebizonyítva közvetett módon sem. Míg az athéni eseteknél közvetett módon nyilvánvalóvá vált, hogy doppingoltak (sőt, az is szinte(?) biztosra vehető, hogy csaltak), addig itt a minimális erőfeszítést sem tette senki, hogy tényekkel bizonyítsa az ártatlanságot vagy a doppingolást. Akkor fél Európát átutazták az ellenőrök, hogy utólag vett mintával lehessen bizonyítani, most semmi szándék erre nem volt, mintha nem a kontrol, hanem az elmeszeltetés lett volna az elsődleges cél. Ági nem tagadta meg a mintaadást, csak keveset adott, nyilván biológiai oka volt ennek. Az aláírt nyomtatványra - állítólag - ráírták az ellenőrök, hogy együttműködő volt! Ő ráírta - állítólag - a távozás okát, majd kétségtelenül aláírta a nyilatkozatot. És innentől kezdve jogi csűrés csavarás folyik, senkit nem érdekel, pedig nyilvánvalóan ellenőrizhető volt, lett volna, hogy tényleg be volt-e lőve! Mibe került volna aznap elkísérni, berendelni, vagy akár másnap elvégezni a vizsgálatot? Ha ennek ellenállt volna Ági, az valóban közvetett bizonyíték volna. És nem azért, mert magyar vizsgált magyart, bármilyen ellenőr bármilyen sportolónál mindent el kéne, hogy kövessen a bizonyításért. Így azonban csak egy dolog bizonyosodott be, függetlenül a végső döntéstől: az ellenőri szervezet rosszindulata.

(Ezt egy másik topikba írtam, de úgy tűnik, ide is illik. Elnézést a másodközlésért, de a tegnapi Duna tévés beszélgetés háborított fel újra az eset kapcsán.)
frimi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1428

Azok, akik fenyegették vagy fenyegettették a doppingellenőröket, érzelmileg zsarolták őket

 

Ezt egy kisse erosnek erzem. En forditva latom.

 

A Magyar Antidopping Csoport a világ egyik legjobb csapata a WADA szerint...

 

Legyen igy, de meg ez sem jelenti, hogy tevedhetetlenek, hogy munklajukban nem fordul elo hiba.

 

először a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület vizsgálja meg, nem történt-e eljárási hiba

 

Remelem, hogy ez a vizsgalat valoban korrekt modon fog megtortenni: az ellenorok es Kovacs Agi, Turi Gyorgy es a tobbiek jelenleteben, meghallgatasukkal. Az ulesen nem csak Tiszeker Agnes es - esetleg - Ruza Jozsef lesz jelen...

Frimi

Előzmény: -balazs- (1424)
frimi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1427

(MACS kozlemenye szerint) ...elfogadja a Magyar Úszó Szövetség főtitkárának, Ruza Józsefnek a sajtóban már megjelent bocsánatkérését, melyben elismeri, hogy a doppingellenőrzés a hatályos hazai és nemzetközi jogszabályoknak megfelelően, korrekt módon történt...

 

Vagyis a MACS szerint - miutan a vizsgalat korrekt korulmenyek kozott tortent Kovacs Agi doppingvetseget kovetett el. Ami egyuttal azt is jelenti, hogy Kovacs Agi, Turi Gyorgy es meg nem is tudom ki jelenlevo szemelyek hazudtak.

 

A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága múlt csütörtökön úgy döntött, Kovács Ágnes nem követett el doppingvétséget. 

 

- Vagyis Kovacs Agi, Turi Gyorgy es meg nem is tudom ki jelenlevo szemelyek nem hazudtak, azaz a vizsgalat nem korrekt modon tortent. Vagy a MCS kozlemenye szerint Ruza Jozsef egy szemelyben felulbiralta a MUSZ Fegyelmi Bizottsaganak donteset. Nem tudom, hogy erre van-e jogosultsaga?

 

A baranyok, akarom mondani az ellenorok hallgatnak... A kovetkezteteseket mindenki levonhatja sajat maga szajize szerint az ugy tisztasagarol.

Frimi

 

 

 

Előzmény: -balazs- (1423)
papaAndy Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1426
Ennel az emberkenel (Elbert Gabor) is elsiklani latszik az a teny, hogy Agi NEM doppingolt, csak sietett es johiszemuen alairt egy formanyomtatvanyt. De neki is bunos kell, peldat kell statualnia, mert szerinte a nemzetkozi kituggyami csak igy lesz MEGELEGEDVE velunk. Az, hogy amerikai es mas orszegok sportoloi is sorra buknak meg valos dopping vetsegekben, megsem akarja senki torolni az USA osszes ermet es jo hirnevet, az szinten elsiklik az allamtitkar ur latomezeje alatt, mert ugye az o a fejet (orrat?) magasan hordja. Ujfent mondom: aki azt koveteli, hogy artatlan (ertsd: nem doppingolo) magyar sportolokon peldat statualjanak, annak szerintem nincs helye egy sport miniszteriumban az atlagnal 20-szor jobban keresni a mi adopenzunkbol. Eddig nem foglalkoztam a kormany ezen vetuletevel, de egyre vilagosabba valik, hogy a "fejetol buzlik a hal" elv itt is megjelent, es ez az egesz "kutyakomedia" (ahogy Kollath nevezi), nem mas, mint "boszorkanyuldozes" (bocs Agi, mi tudjuk, hogy nem vagy boszi).
Előzmény: -balazs- (1424)
nemmondod Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1425

mondta Elbert Gábor sportszakállamtitkár...

 

Gyorsan egy elmeorvost neki!

Előzmény: -balazs- (1424)
-balazs- Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1424

és még egy:

 

 

Elbert Gábor: a MACS a világ egyik legjobb csapata

    Budapest, 2007. november 16., péntek (MTI) - A pekingi sikeres szereplést veszélyeztetik azok, akik megkérdőjelezik a doppingellenőrök munkáját - mondta Elbert Gábor sportszakállamtitkár az MTI-nek Kovács Ágnes ügyére reagálva.

    "Két oldalról lehet megközelíteni a történteket" - nyilatkozott a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) madridi világkonferenciájáról hazaérkezve Elbert Gábor. "Az egyik, hogy Kovács Ági számomra egy emlék, ahogy olimpiai bajnok létére a tavalyi úszó Európa-bajnokságon a bronzéremnek tudott örülni, azt mutatja, milyen nagy sportember. Az érem másik fele pedig, hogy az élsportolóknak ma már, sajnos, nemcsak edzeni és versenyezni kell, hanem a törvényeknek, szabályoknak megfelelni. Kitölteni például a mindenkori tartózkodási helyről szóló nyomtatványt, s ha megjelennek a doppingellenőrök, mintát adni."
    A sportszakállamtitkár emlékeztetett rá, hogy az athéni doppingbotrányok óta sokan és sokat tettek a magyar sport hírnevének helyreállításáért.
    "Azok, akik fenyegették vagy fenyegettették a doppingellenőröket, érzelmileg zsarolták őket, a magyar sport érdekei ellen cselekedtek. Az ellenőröknek a törvényeket be kell tartaniuk, nem kivételezhetnek senkivel. A Magyar Antidopping Csoport a világ egyik legjobb csapata a WADA szerint, mindenhova hívják őket, sehol se volt velük probléma."
    Elbert Gábor hozzátette: három hónapja került nyilvánosságra három hazai doppingeset, amit a szövetségek a szabályok szerint lerendeztek, "semmilyen cirkusz nem volt körülöttük".
    "Az úszószövetség fegyelmi bizottsága szerencsére nem támadta döntésében a doppingellenőröket. Ha a Nemzetközi Úszó Szövetség szerint jogilag rendben van a felmentő ítélet, az ügy el sem jut a WADA-ig. De először a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület vizsgálja meg, nem történt-e eljárási hiba. Tudomásul kell venni, hogy a doppingellenőr nem ellenség, része a sportcsaládnak, ugyanazért a célért dolgozik. Ha esetleg a ma kezdődött rövidpályás úszó ob-n, Debrecenben atrocitás érné az ellenőröket, az komolyan veszélyeztetné a cívisváros ifjúsági olimpiai pályázatát" - jelentette ki a sportszakállamtitkár.
    Kovács Ágnes október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 ml mennyiségű mintát szolgáltatott, mely az előírt minimummennyiséget (75 ml) nem érte el, és doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható. Ezt követően a további mintaszolgáltatást a sportoló, hivatalos elfoglaltságával indokolva megtagadta, és a megtagadás tényét írásban elismerte. Ez a
hatályos jogszabályok és a WADA kódexe értelmében doppingvétséget megalapozó magatartásnak minősül. A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága azonban csütörtökön úgy döntött, a versenyző nem követett el doppingvétséget.

 

-balazs- Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1423

A MACS elfogadja a MÚSZ bocsánatkérését

Budapest, 2007. november 19., hétfő (MTI) - A Magyar Antidopping Csoport elfogadja a Magyar Úszó Szövetség bocsánatkérését Kovács Ágnes ügyében - tájékoztatta a MACS az MTI-t.

    "Kovács Ágnes úszó doppingellenőrzése az elmúlt időszakban nagy mértékben felkavarta az érzelmeket, melynek során a Magyar Úszó Szövetség egyes munkatársai több alkalommal alaptalan és sértő megállapításokat tettek a Magyar Antidopping Csoport vezetőjére és doppingellenőreire. Ezzel a Magyar Úszó Szövetség kétségbe vonta a hazai doppingellenőrzés szakszerűségét és pártatlanságát, megsértette a Magyar Antidopping Csoport jó hírnevét, és a magyar közvélemény előtt negatívan tűntette fel a munkájukat végző doppingellenőröket" - áll a Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója által jegyzett közleményben.
    "A Magyar Antidopping Csoport ezúton elfogadja a Magyar Úszó Szövetség főtitkárának, Ruza Józsefnek a sajtóban már megjelent bocsánatkérését, melyben elismeri, hogy a doppingellenőrzés a hatályos hazai és nemzetközi jogszabályoknak megfelelően, korrekt módon történt, és elnézést kér valamennyi nyilvánosan elhangzott, minden alapot nélkülöző, vádló megjegyzésért.
    Hangsúlyozni kívánjuk, hogy közös érdekünk a sport tisztaságának biztosítása és a magyar sport becsületének megóvása, melynek érdekében a jövőben is készséggel vállaljuk az együttműködést" - zárul a közlemény.
    Kovács Ágnes október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 ml mennyiségű mintát szolgáltatott, mely az előírt minimummennyiséget (75 ml) nem érte el, és doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható. Ezt követően a további mintaszolgáltatást a sportoló, hivatalos elfoglaltságával indokolva megtagadta, és a megtagadás tényét írásban elismerte. Ez a
hatályos jogszabályok és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexe értelmében doppingvétséget megalapozó magatartásnak minősül. A versenyző azt állította, hogy az ellenőrök félrevezették. A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága múlt csütörtökön úgy döntött, Kovács Ágnes nem követett el doppingvétséget.

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1422
Na majd meglátjuk ....
Előzmény: nemmondod (1421)
nemmondod Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1421
Ne aggódj, nem lesz olyan, simán kijut az Olympiára, akár fogadhatunk is.
Előzmény: Törölt nick (1419)
papaAndy Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1420
We'll cross that bridge when we come to it.
Előzmény: Törölt nick (1419)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!