Keresés

Részletes keresés

highspeed Creative Commons License 2007.09.12 0 0 31
Nos így olvasgatva az oldalak véleményét már eléggé kikívánkozik, szóval bele is kezdek ahogy én látom a dolgokat, lehet hosszú lesz amiért elnézést, de ez ugye egy fórum, ti meg toleránsok vagytok remélem.. szóval:

Demokrácia lenne, csak jelenleg 2 diktatúra marakodik az országon (és tömi valamint tömné a zsebét).. a kis pártok kb nem tudnak semmit tenni, mert 5% alatt úsznak.. és a nép birka módjára be van vadítva jobb és bal oldalakra,komcsizik, tolvajozik és nácizik. A közszolgálati TV már rég nem az. Mindenki gyűlöl mindenkit.. a cigányokat valamennyire megértem (lakhatatlan utcák, meg engem is meg akartak már késelni.. de ez más téma)

De örüljünk, mert van 2 csodás diktátorunk. Egy hazug Gyurcsány, "az elvtárs meg nem vész el, csak átalakul" pártjával... meg a megszorítunk adunk picit megszorítunk, adunk picit... meg van egy köpönyegforgató Orbánunk, aki az aktualitásokhoz ferdíti, vagy épp módosítja a mondanivalóját, és véleményét (program meg ötlet nincs). A Fidesz egyre gyakrabban tart idióta akciókat, amik egy hétre felhúzzák a Szondaipszoszmediánstb mutatókat (lásd: elő a vekkereket és csörögjön).. bár én is be lennék sz*rva, ha a pártomnak 3 milliárd forintos adóssága lenne ugye... szóval azzal nem mondanak újat, ha egy pártot tolvajoznak.. csak akkor már mindkettőt kéne.. a liberálisok meg szinte élvezik, ha a tömegbe repül egy gumilövedék, de ha Gazsika influenzás lesz egy magyartól már botrány van... biztos vannak tisztességes cigányok.. de talán illő lenne példát mutatni a söpredéknek. A szélsőjobb meg mindenkit gyűlöl, és a Dunába lövetné, aki nem az ő eszméjét követi, de így ne is nagyon várja, hogy egy demokráciában nyerni fog... Lassan nem meglepő, hogy érdekképviselet az emberek felé nuku... de alapvető, hogy változás kell..

A kampány minden oldalról eltúlzott népámító szar jobbról is, balról is (adócsökkentés kamu bejött Ferkónak) amit az ember hallani akar. Az ország tehát megosztva a két diktatúrikus demokráciában, amiről nem is igazán a politika tehet, hanem mi emberek, akik ezeket a szarokat megesszük, és beállunk valamelyik oldal mögé, feladva a tiszta gondolkodás és a választás lehetőségét, mert az ugye bonyolult és nehéz dolog. Hazánkban nincs meg a tolerancia, a másik véleményének a tiszteletben tartása, hanem tapossuk egymást, mert az a jó ugye. NIncsenek érvek, csak anyázások, nincs építő kritika, csak elítélés, mert a másé, nem az enyém, tehát már rossz lehet.. itt nekünk kéne változni.. nekünk kéne függetleníteni magunkat ezektől a dolgoktól.

Egyetlen közeli megoldásként az 5%-os küszöb eltörlését tartanám, mert akkor széles kör érezné magát képviselve, és színesebb lenne a politikai kép. Persze amint ez felvetődne, abban a pillanatban a bentlévő nagypártok tiltakoznának, hogy bekerülnek a szélsőségek... én amondó vagyok, hogy kerüljenek, annál jobb.. ha van eben az országban elég ember, hogy egy képviselőt tudjon odaültetni, akkor legyen. Bekerülne a Munkáspárt, a szavazók egy részét elvonná az MSZP-től.. bekerülne a Jobbik, szavazók egy részét elvonná a Fidesztől.. lehet bekerülnének a zöldek... stb.

Választásokkor ippeg bekerült az MDF.. de mintha egy lóversenyt néztem volna.. nem saját érdekek.. hogy engem majd képviselnek bent.. nem.. csak a párt.. Megkérdeztek az utcán valakit, hogy miért szavazott erre, vagy arra, nagy részük nem tudna értelmes választ adni, csak valaki ellen, de nem vetődne fel, hogy neki attól miért lenne jobb. Az emberek többsége nem nőtt fel a szocializmusból, hogy gondolkodjon..

Németbe voltam kint párszor, egyszer a választási kampány mondhatni előszelében ismerősöknél, és valamiért marhára nem éreztem az egészből semmit.. az alakult nagykoalícióról se beszélek, mert itt az hazánkban elképzelhetetlen lenne. SPD-CDU/CSU (Német Szociáldemokrata Párt és a Kereszténydemokrata - Kersztényszociális Unió) tyű ki hallott már ilyet!! :O...

Itthon az utca tele mocsokkal, de erről nem a tehetségtelen Demszky tehet (bár nem tudom minek választották meg. Hogy ne fideszes vezetés legyen?? Uramisten), hanem azok a magyar emberek, akik pl a Jászainál a Margit híd feljárónál odahugyoznak (egyik hétvégén sétáltam arra ismerősökkel és hányingerem lett), máshol meg szemetelnek, eldobnak mindent a kezükből, mert "minek vigyem a kukához" stb... meg ennyi hajléktalant.. Nyugati aluljáróban nem lehet anélkül áthaladni, hogy valaki "szendvicsrevaló"-t ne kérjen.. szóval egy igazi balkáni demokrácia

A kedvencem amikor történik valami, aztán az emberek már nem is emlékeznek rá, mert nem aktuális.. de az Időkerék sztorija az szívmelengető (asszem 200 millió volt az a sz*r kb ha nem több... ja meg aug 20 (lényegtelen, hogy már 70% csak a tüzijátékra kíváncsi. Szent Jobb?? ÁÁhh.. uncsi ugye.. bezzeg a Red Bull Repcsis hülyeség.. a töltettel teleépített Lánchíd alatti repkedés.. merész.. Na de a vihar: nem jött át az email, meg a MET a hibás Demszky kezet mos.. Szilvássy dettó stb).. de a másik se jobb... a zsidó vallású Deutsh Für Tamás (mint valami német tankönyv személyre szabva) akciója "a miniszterelnök bemutat" címmel.. szánalom.. a többi jobbos balos botrányokról nem is beszélve ráadásul a média is gyönyörűen hallgat el és ferdít, amit mi szintén megeszünk, AZTÁN ELFELEJTÜNK).

Az árpádsávos vs nyilas zászló sztorin lovagolunk fölöslegesen, ahelyett, hogy hőbörgés helyett az ember azzal foglalkozna, amivel kell...dolgozna, eltartaná a családját, fizetné az adót (mert azért nem ingyencirkusz), tisztességre és becsületre és TOLERANCIÁRA nevelné a gyerekeit, civilizált európai ember módjára élne, viselkedne, szórakozna, és próbálna nem minden politikai szart megenni, a demokráciát meg nem eltiporni. Ja valamint ha tehetné függetlenítené magát (kinyílna a világ rögtön) ... az előzőekhez odatenném, hogy tisztelet a kivételnek!!!

Szóval pártetetéstől függetlenül jelenleg én így látom most a demokráciát itthon..
remélem változni fog a helyzet.. lassan ideje lenne... kezdve az 5%os törléssel.. amivel alig foglalkoznak..
bm91 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 30
Hát, ha nagyon kukacos akarnék lenni, akkor nem biztos, hogy a sekélyes-erkölcstelent (lib.) meg az egyházi személyeket ellentétként használnám, bocs.
Előzmény: attilabacsi (27)
bm91 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 29
Ezek a kérdések régóta napirenden vannak, a jobboldali kormány is nekiállhatott volna reformálni, de nem tette. Hát most ez erre a kormányra vár, ha véghezviszik (elkezdik). Sztem itt közösen lettek a dolgok elszúrva, és tartok tőle, hogy bárki reformálna, követne el hibákat. Egyébként meg ezek a végletes ellentétek sztem csak szavakban vannak, mert valójában nem annyira különbözőek az álláspontok, és a mozgástér sem akkora, hogy valóban lehetne teljesen másképp csinálni. Csak 1 példát mondok: a Fidesz közigazgatási reform elképzelései nagyon is hasonlítottak a mostani kormányéra (regionalizáció stb.), mégis, ha akadályozhatják a kétharamodos törvénymódosításokat, hát sajnos megteszik. Hozzáteszem, a koalíció sem mindenben követezetes persze, sőt.:-(
Előzmény: attilabacsi (26)
bm91 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 28

Persze, teljesen abszurd bárki magyarságát megkérdőjelezni, és valóban ez a jobbos retorika miatt vált ilyen éles problémává. De erre mondom én azt, hogy a fél ország mindig is komcsizott, zsidózott, buzizott, cigányozott, csak most ehhez néha direkt politikai támogatást is kap, sajnos.Ebbe a körbe illeszkedik a hazaáruló, nem vagy magyar, mert ezt pozitíve kisajátítani a saját csoportra olyan magasztos, negatíve az ellenfélre olyan megsemmisító, saját csoport kohéziós erő. Az ember egyetlen dologgal próbálkozhat, hogy szembesíti a vitapartnert azzal, hogy ő mit tett le az asztalra az ország érdekében (pl. egy tanár, orvos), és számonkéri ezt a másikon. Lenne nagy csend, tisztelet a kivételnek. Ha vki még ezek után is csak hajtogatja, az methetetlen. A média nem nevezhető épp korrektnek, azon túl, hogy egyébként is megvannak a szabályai, korlátai, jellemzői, amt politikusaink meg is tanultak kihasználni.

Sztem az egész egy színjáték, az igénytelenség nem oldalfüggő. Talán épp azok a legnagyobb sorozatbámulók, akik a legjoban szidják azokat. A tv-ben vannak jobb, rosszabb műsorok, de előbbi sajnos nagyon kevés (és sztem nem is igazán csatornához köthető). A gagyi meg egész más miatt (nem azért mert ballib:-)) gagyi, mint tudjuk. Ami amúgy tényleg katasztrofális, mert igenis (tovább) butítja az embereket.

Az egyházat meg a keresztényeket hagyjuk, nem is kell jobb példát találni, mint amit itt előadnak magukat konzervatívnak nevező emerek, és persze politikusok ugyanúgy -nem épp keresztényi.

A jobbosok sem homogén tábor, igen, vki tán ettől lenne boldog, de a normális többség természetesen elfogadja ami van, ill. ugyanazon szempontok alaján kritizálja, mint mi tesszük.

És persze az örök igazság: senki sem tisztán ilyen vagy olyan. Liberális barátaim nagyrész igen konzervatívak a magánéletben, ami fiman szólva nem mondható el jó néhány jobbos ismerősömről.

Előzmény: El corason (25)
attilabacsi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 27

  de valóban jobbak a "jobbos médiák"?

 

Hmmmm.

 

Ezt inkabb a hatas-ellenhatas elve alapjan kellene szemleleni.

Minel tobb sekelyes erkolcstelenseg jon a liberalis oldalrol, annal tobb pap meg tisztelendo jon a masikrol.

 

A problema ott van hogy a kereskedelmi adoknak sok penze van, es sajnos vacak musorokat adnak, de anyagilag igy eri meg nekik.

A jobbosoknak meg kevesebb penze van, es nem tellik vilagsztarokra, csak mufogas oregekre, meg tiszteletesekre akik joszivusegbol ingyen is adnak riportot.

 

 

Előzmény: El corason (25)
attilabacsi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 26

 oktatás magánosítása van napireden, ez viszont sokkal komplexebb szakmai kérdés annál,

 

Azt hiszem nem az a baj hogy ezeket rendbe kell szedni.

Inkabb az a verlazito egyeseknek, hogy azok akarjak rendbeszedni akik.... ehem... el k.rtak az orszagot....

Ilyen dologban nem artana valami hitelesebb hozzaallas.

 

Ez olyan, mint amikor valaki reszegen nekivezeti a fanak az autot, es utana eroszakoskodik hogy az automentot is o akarja vezetni.

 

 

Előzmény: bm91 (18)
El corason Creative Commons License 2007.09.12 0 0 25

Franc tudja, akár meg is próbálhatnánk.. minden ellenkező híreszteléssel ellenben, a "balra" (kitudja mi is a bal meg a jobb mainapság?) is szeretik ám a hazájukat és azt szeretnék, ha Magyarország virágzó kicsi mintaország lenen, mint anno Dánia..

 

Nekem pl. az nagyon fáj, hogy egyszerűen a haza jelképeit mások egyszerűen kisajátították.. ez hatalmas hiba volt... ez még 90-ben kezdődött, hogy "népnemzetiekre" meg Liberálbolsikra" osztották az országot.

 

Hatalmas bűnük ez az akkori (és a mostani) médiáknak is, amikben benne vannak bőven a kereskedelmi adók is.

 

Lenne egy kérdésem: tényleg azt hiszik, hogy a kereskedelmi adók sekélyes műsorait csakis a ballibek élvezik??? Én pl. gutaütést kapok a műsoraiktól...  de valóban jobbak a "jobbos médiák"?  Elég az a nívóhoz, ha csak öreg bútorok közt idős műfogsoros embereket hívunk meg az emlékeikről recsegni? 

 

TÉNYLEG ennyi igény van arra, hogy ennyi papot, tiszteleetest stb. lássunk erkölcsnemesítő céllal? És tényleg érdekli az u.n. jobbosokat az amiket mondanak?

 

Ha a "jobbosoknak" valóban ez az igényük, és valóban meg si kapnák, hogy minden adóból csak ez jöjjön valóban örülnének??? 

Előzmény: bm91 (18)
El corason Creative Commons License 2007.09.12 0 0 24
Na ez az az érvelés amit el sem olvasok, bocs.
Előzmény: Törölt nick (20)
bm91 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 23
Na sztem pont az ilyen megnylvánulások miatt indította e topikot a kolléga, már ne haragudj.
Előzmény: Törölt nick (20)
El corason Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22
Ebben tökéletesen egyetértek, nem igaz mennyire tökéletelen a kommunikáció  a "kormány és a nép" között... siralmas!!!!
Előzmény: override (17)
bm91 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 21
Igazad van, és nem tudom, hogy ennek a puszta balfékség az oka vagy van ennél racionálisabb indok is. Mindenestre tény, hogy sokmindent elszúrt ez a kormány és az előző, és ezt nehéz, nem is lehet kimagyarázni (az őszinteségre meg Öszöd óta tudjuk, hogy reagálnak emberek). Ráadásul sok embernek nincs is igénye, agy, hogy igazán megértse a dolgokat, főleg ha gazdasági ermészetű. Szóval épp azok véleményén ez semmit nem változtatna, akik a legurvább jelzőkkel illetik a koalíciót, Gy.-t.
Előzmény: override (17)
mesa boogi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 19
Most tényleg a holdról jöttél,vagy nem élsz itt.Ezt nem kérdezni hanem érezni és látni kéne.
Előzmény: El corason (16)
bm91 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 18

Nem nekem címezted, de reagálnék, ha nem baj. Erre megint azt mondom, hogy akik retorikája az "ország kiárusítása", azok már a 90-es években is ezt mondták. A privatizáció nagyrészt lezárult, nyilván sok simlivel, de számos hasznos ügylettel. Már nemigen van mit eladni, inkább az eü., oktatás magánosítása van napireden, ez viszont sokkal komplexebb szakmai kérdés annál, hogy indulatból szimplán pártoljuk vagy ellenezzük ezt. Na persze legtöbben érdemben nem tudnak hozzászólni a témához.

Előzmény: El corason (16)
override Creative Commons License 2007.09.12 0 0 17
Nos, feldobok én is egy témát:

A szocialisták legnagyobb hibája, hogy képtelenek a társadalommal megértetni;

- mi a cél,
- mi, miért történt eddig,
- miért történt.
- mi történik ma, s miért,
- mi fog történni a közeljövőben, s miért.

Gondolok itt a gazdasági folyamatokra, olyan nyelven előadva, hogy azt társadalom nagyon nagy része megértse.

Kőkemény tényekkel alátámasztva. Nem pártpropaganda stílusban.
Előzmény: El corason (-)
El corason Creative Commons License 2007.09.12 0 0 16

A topicnyitó alteregója vagyok, de nem használom ezt, mert a modik ujabban nagyon kiszámíthatatanok, és én más fórumokban is szoktam beszélgetni. Gondoltam, megelőzöm ezzel a kitiltást, amit néha egyszerűen nem értek.

 

Én pl olyan higgadt vitákra lennék kiváncsi, hogy ez a mostani tiltakozás "az ország kiárúsitása ellen" mennyiben reális.

 

Hogy ez valóban csak az, hogy hogy egyszerűen egy kézbe akarják adni az állami vagyon kezelését, vagy tényleg va e benne hátsó szándék? És ha ige, mi az ami ezt bizonyítja? És ha mégs, akkor mik ennek  következményei pro és kontra? - hogy csak a tegnapi eseményekre utaljak.

   

Előzmény: ex_lx (6)
mesa boogi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 15
Szeriinted ezek kiragadott dolgok?Szerintem a Feri lényegét adják vissza.A rá leg jellemzőbb,leg árulkodobb megnyilvánulásai itt látszanak.
Előzmény: stewes (8)
bm91 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 14
Tudod, mi a rémisztő? Hogy ezek megfontoltan mondják azt, amit, elenyésző a meggondolatlanság.
Előzmény: ex_lx (12)
ex_lx Creative Commons License 2007.09.12 0 0 13
"engem nem tiltanak ki anyázásért és képes vagyok emberszámba venni a másik oldalt is, még akkor is ha nagyon nem értek egyet vele."

Javaslatom: ne anyázz! :)
Előzmény: rabida (11)
ex_lx Creative Commons License 2007.09.12 0 0 12
Ez teljesen jogos, de ami mögötte van, elég rémisztő.

Az egyszeri választó joggal feltételezi és igényli, hogy aki kikönyörgi tőle, hogy a sűrűbe kerüljön, az meg is állja a helyét a sűrűben: vagy jóelőre meggondolja, hogy mit beszél, vagy képes rögtönözve is higgadtan megnyilatkozni (és ha így van, viselje a következményeket).
Ha nem, az a zakson kategória belpol szinten, legfeljebb örül egy picit a Népszava/Magyar Nemzet. De ha eleve meggondolatlan/idegből válaszoló fazonjaink vannak, az isten pénze se elég országimázsra.
Előzmény: stewes (8)
rabida Creative Commons License 2007.09.12 0 0 11
csoda lenne, én évek óta próbálkozom ezzel, minimális sikerrel, max. annyi, hogy engem nem tiltanak ki anyázásért és képes vagyok emberszámba venni a másik oldalt is, még akkor is ha nagyon nem értek egyet vele.
Előzmény: El corason (-)
bm91 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 10
Nehogy már ne legyen meg a 10.:-)
Előzmény: bm91 (9)
bm91 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 9

Nagyon szimpatikus, amit írsz, csak sajnos illúzórikus. Sztem aki normális, az nem értékeli túl a politikai nézeteltéréseket, lehet vele nyugodtan beszélni, nem nyilatkozik olyan stílusban, ahogy pl. itt is sokan. aki viszont acsarkodik, annak ez csak egy terep, ahol kiélheti magát (ha nem ez, talál mást), és ezen semmi sem változtat - sztem. És véleményem szerint ezek az ellentétek (státusnál, szocializációnál stb. fogva) korábban is megvoltak, a politikusok csak felszínre hozták azokat -ezzel persze nem becsülöm le, de nem is nagyítom fel a felelősségüket. Szóval nem vagyok optimista.

Ui.: Mit szólsz a "mindenre elszánt biciklista" titulushoz?:-)

Előzmény: El corason (-)
stewes Creative Commons License 2007.09.11 0 0 8
Példáúl a sok meg nem értett, szövegkörnyezetéből kiragadott, többé-kevésbé ügyeteln mondatokon való rágódás hónapokig. Lásd feleségcsere, el lehet innen menni, kurvaország, vagy Orbán kitartásának szándékos félremagyarázása a másik oldalról.
Előzmény: mesa boogi (7)
mesa boogi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 7
monj egy mondva csináltat létszi létszi
Előzmény: mesa boogi (4)
ex_lx Creative Commons License 2007.09.11 0 0 6
Háát... ha nem éppen a topicnyitó alteregója vagy, akár hozzá is szólhatsz, és lassan meglesz a 10.

Amúgy nem 2002-t írunk, hogy este 10 után is pörögjön a hozzászólásszámláló.
Előzmény: AliceCsodaországban (3)
Cs. András Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5
Ez is csak egy mondvacsinált probléma :o)
Előzmény: El corason (-)
mesa boogi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 4
mijen mondva csinált problémarol beszélsz.Melyik amondva csinált
Előzmény: El corason (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3
Gondoltam, hogy nem ér meg 10 beírást.. mindegy.
ex_lx Creative Commons License 2007.09.11 0 0 2
Nem esküszöm meg rá, hogy valaha leírtam-e, hogy gyurcsánytakarodj, vagy hogy rohadtkomcsi, de ha igen, garantáltan higgadtan tettem. Miért is ne lehetne ez egy higgadt gondolat végeredménye? :)
marmota Creative Commons License 2007.09.11 0 0 1
de, nagyon. El is megyek szunyálni... Csáá.
Előzmény: El corason (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!