A Topicot azzal a nem titkolt szándékkal nyitottam, hogy segítséget nyújtsunk egymásnak olcsó, de normális szállás, ellátás keresésében. Kérnék mindenkit, hogy amennyiben lehetséges már látogatott, vagy ismert szállások címét, nevét adjuk át. Az utazni vágyókat viszont arra kérem, hogy a kapott adatokat igenis ellenőrizzék le, egyeztessenek és csak ezután vágjanak neki az utazásnak.
Továbbá kérnék minden utazni vágyót, hogy ha lehetséges jelölje meg pontosan, hogy hány fő, ebből mennyi a kiskorú, mennyi a csecsemő, idős, mozgáskorlátozott stb... valamint állatot visznek-e, saját gépjárművel utaznak-e. A tanácsot adókat arra kérném, hogy közöljék a pótágyazási, parkírozási, bevásárlási lehetőségeket. Sajnos személyesen is támadt konfliktusom ilyen dolgok elmulasztása miatt.
Őszintén remélem, hogy tudunk segíteni egymásnak!
Jó utazást, kellemes időtöltést kívánok a kapott címeken!!!!
Megjöttem Bristolból, és sajnos nem vált be az általad is ajánlott, meg általm is remélt módszer. egyáltalán nincsenek fizetővendégszolgálatok, a bed and breakfast itt rendes panziót jelent. Nincsenek kis, eldugott szállások és pályaudvarközeli koszoskák sem. Egy olcsóbbnak kinéző hostelt találtam, az Alphát, becsöngettem. Egy fogatlan, indonéz v. filippinó nő nyitott ajtót, résnyire, mondta van hely, 30-ért. mondom megnézném, azt mondja nem lehet. Ennyiben maradtunk. Utána mondták a házigazdáim (35-ért laktam a White House-ban és hosszabbítottam, mert nem volt más), hogy azért nem engedi be az embereket, mert ha meglátnák, nem vennék ki. Akkor mehet be bárki is, ha előre kifizeti. De nem cseréli a törülközőt, ágyneműt stb. Szerepelt a tv-ben is, mint egész GB legrosszabb szálláshelye. Ők sem értik, miért nem záratják be.
No persze, baromi hideg lehet ott és akkor. De nem biztos, hogy elvetélt az ötlet, hátha vannak fűthető faházak, és az tán pont jó lenne egy társaságnak! Alkoholt vigyetek, amennyit csak engedélyeznek, mert ott elmondhatatlanul drága és csak kijelölt üzletekben és időpontokban kapni.
A Home Guesthouse hálózatból a Garden House-ban laktam, Barcelonában. Fiatalos, vidám hely, sok dormitoryval 14 euróért. Egyágyas, kétágyas 25 euró/fő. Tetőterasz, kert, konyha, benne ingyen kaják, tea-kávé is. 5 perc egy metróállomástól. A környék csöndes, a guesthouse nem, de ez a vendégek függvénye, amikor én voltam, sok amerikai volt. Nekik eleve be van építve a hangerősítő a torkukba.
Most jöttem meg a Feketeerdőből, 16 eurótól vannak szállások, akit érdekel, írjon, válaszolok. Ami még nagyon klassz: a szálláshoz - az olcsóhoz is - jár egy kártya, amivel ingyen lehet utazni buszon-vonaton a régióban, plusz még néhány dolog ingyen (pl. télen sífelvonó!), szóval igazán turistabarát a hely, nagyon tudom ajánlani!
Sztem 1 nap alatt megnézhető, és mivel 1 órnyi buszútra van Madridtól, ha ott van elfogadható szállásotok, akkor minek keresgélni, cuccolni...úgyis vissza kell jönni a fővárosba, hogy elindulj másfele. De ha sok időtök van, akkor azért el lehet ott tölteni több napot is.
Megleltem egy virtuális térképen: a Puerta del Soltól keleti irányban elindulva, a Carrera és a Calle de la Cruz között lévő keresztutcákban van vagy 4-5 olcsó, neten fel nem lelhető hostel, ezek olcsók és baromi jó helyen vannak.
Voltam ilyen helyeken, ami most hirtelen eszembe jut, hogy Toledo csak 71 km-re van Madridtól, tehát fölösleges ott szállást keresni, nagyon meg is bántam, elment vele egy csomó idő. Simán meg leeht nézni egy nap alatt, reggel mész, este visszajössz Madridba. Ott egyébként a főtér, a Puerta del Sol környékén, pont a legjobb, leghangulatosabb helyeken vannak a legolcsóbb szállások. Megpróbálom megkeresni, melyik utca volt.
"Mellesleg az igazán olcsó szállások tulajdonosai sokszor nem is hallottak az internetről." - No pont ilyet keresek. Ezért is érdeklődöm a topikban is, hogy van-e vkinek bristoli tapasztalata. Ha nem éjfélkor érnék oda, ráadásul november végén, akkor nem érdekelne az egész, de éjjel, hidegben, gyalogosan szállást keresni egy idegen városban eléggé lehangoló.
Akkor miért nem keresel arra az egy éjszakára egy picit drágább szállást, ahol van 24 órás portaszolgálat, aztán másnap meg kényelmesen átköltözöl a kinézett hostelbe? Angliát ugyan nem ismerem, de Európában, autóval nem egyszer álltunk neki az éjszaka közepén tranzitszállást keresni, és még mindig találtunk megfelelő áron valami bed&breakfast típusút. Mellesleg az igazán olcsó szállások tulajdonosai sokszor nem is hallottak az internetről.
De ajánlani is tudok: www.argentario-hotel.it Ez MILÁNÓban van, egy viszonylag normális hostel, 25-35 euró között, mintha 44 lett volna a kétágyas. 33-ért laktam egy nagyon sz.r pályaudvar közeliben, de a jobbak sem voltak fürdőszobásak 45-ért. szóval ez még mindig jó árnak számít. kb. 3-4 villamosmegálló a Dómtól. Egy apa és fia vezeti, a srác kicsit tud angolul, és ő keresett nekem olcsó szállást Bergamóban és le is foglalta, meg próbált nekem jegyet szerezni Leonardo Utolsó vacsorájára, ahová szintén telefonon kell bejelentkezni.
Megnéztem a linket, köszönöm szépen. Ezen még dfrágább szállások vannak, mint amiket korábban találtam (50-60-tól indul), 30 fontnál nem igen tudok többet fizetni, az is baromi drága. ez a Woodstock hostel épp annyi lett volna, de nem akarnak felkelni éjjel 1-kor.
No hát ez a bökkenő - és üzenem frevvának is - , hogy voltam olyan hülye, hogy foglalás helyett udvariasan írtam egy levelet, miszerint ekkor és ekkor jönnék, de éjjel 1 előtt nem érek oda, ugye nem probléma. Mire visszaírtak, hogy nem tudnak rajtam segíteni. erre bepipultam, és megírtam, hogy ha én (1 hétre) kifizetek nekik 210 fontot, akkor azt hiszem nem ők segítenek rajtam, hanem fordítva. Erre mondjuk nem jött válasz...
Az nem jelent semmit, hogy mettől meddig van portaszolgálat. Mi tavaly ősszel Cannes-ba érkeztünk meg hajnali 1-kor a szállodába, porta már rég nem volt (csak 10-ig), az éjjeliőr engedett be, ő adta ide az apartman kulcsát, majd másnap délelőtt kellett a portán hivatalosan becsekkolnunk.
Járt már valaki Bristolban? Nov. 7-től indul egy új Ryanair-járat Bp-ről Bristolba. A baj csak az, hogy éjfélkor ér oda a gép, és csak a nagy szállodákban van 24 órás portaszolgálat. Aki tud olcsó szállást - ráadásul olyant, ahová éjjel egykor is beengedik - írjon!