Keresés

Részletes keresés

nemzeti.tv Creative Commons License 2008.02.20 0 0 871
Ez egyszerűen a magyar kultúra, örökség, történelmi gyökerek teljes kiírtásáról szól. Petőfi, Bartók, Kossuth... nemzetünk nagyjai! Egy nemzetellenes rendszer nem tűrhette ezeket tovább.

http://nemzeti.tv


Előzmény: Hierro Nyh. (867)
kalambo Creative Commons License 2008.02.18 0 0 870
Akit érdekel a Kőszegi Gábor műsorvezetése, az hallgassa ezt, itt van több más jó műsorvezetővel együtt: http://www.oldiesradio.hu
ferapont Creative Commons License 2008.02.17 0 0 869
Ettől a rádiótól ilyen honlap várható.....
Előzmény: Hierro Nyh. (868)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.02.17 0 0 868
Ami a honlapot illeti, valamit kezdeniük kéne a "Most szól" funkcióval, mert nem egyszer fordult elő, hogy nem frissítette magát, sőt még akkor sem, amikor frissítést nyomtam vagy újra megnyitottam.
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.02.17 0 0 867

Sajna tényleg úgy tűnik, a Kossuth-Petőfi-Bartók neveket előbb-utóbb eldobják.

 

Ugyanis mostanában a borzalmas "Nagggyon zennne" (ki volt az a nem normális, aki kitalálta? )spotban most már el is szótagolják, hogy "em-er-ket-tő"...

 

Mindenesetre ha így lesz, legszívesebben az ötletgazdával százszor egymás után elmondatnám gyorsan, hogy "emeregy-emerkettő-emerhárom". :/

Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.02.13 0 0 866

Úgy gondoltam volna, hogy új frekvencián, CCIR-en. Bár ha többet nem lehet, hát akkor ez van...

 

Ha a Petőfiből lehetett olyan adót csinálni, amelynek nevén kívül nem sok köze van a régihez, miért ne lehetett volna Calypsóval?

 

"Neked a B.Tóth adja a kenyered,

Mert bemondja néha a nevedet"

 

:)

Előzmény: ferapont (864)
Amphenol Creative Commons License 2008.02.13 0 0 865
Sziasztok !

Javasolnám a topic címének a változtatását ..

"Tönkretették a Petőfi rádiót és a Kossuthot is "

Mostanság ismét többet hallgatom a Kossuthot és nem csak
nekem de ismeretségi körömben is általános kép alakult ki :

" BORZALOM"

Hajdanában a reggeli 5 órai hírek kihagyhatatlan volt , mostanság
hallgathatatlan ... meg amit már régebben is fevetettem :

Semmi bajom a határainkon túl élő honfitársaimmal . de hogy a
reggeli felkelésem , utazásom időtartama alatt csak az ő panaszaikat
az őket érintő híreket , időjárást hallgassam .. az már sok .

A tömör műsorblokkjukat inkább osztani kellene napközbeni kisebb
dózisokra , vagy abban gondolkodnak , hogy hajnalban úgysem
hallgatja a kutya sem ? Mindegy mit adnak ?

A Kossuth összes hírműsora a béke feneke alá került , talán a Déli krónika
ami még tartja magát , de a többi ...

Ami engem pl. igazán felháborított : a Déli krónika utáni beszélgető
műsor ... valakik számomra nem mérvadó emberek véleményt mondanak
szakértő módon arról amihez tulajdonképpen ők sem értenek ...

Ami kivágta a biztosítékot : pár hete a közlekedésről , autózásról
ment a szöveg amikor kiderült , hogy az egyik beszélgetőnek se
kocsija , se jogosítványa ... csak véleménye ...

A másik ami felháborít : a napközbeni elhangzott műsorok javát nagyjából
még kétszer ismétlik ...

Hát nem találnak semmi új témát ?? Hát ebben az országban nincs
semmi említésre méltó esemény naponta ?

Legalább ezt az egy megmaradt közszolgálati csatornát normális
hírekkel kellene feltölteni ...

AMp
ferapont Creative Commons License 2008.02.11 0 0 864

A Calypsot nem lehetett volna újjáéleszteni, ugyanis nem rendelkezett országos CCIR frekvenciával, mindössze az igen gyenge 873-as középhullámmal, ami ráadásul csak Budapesten és környékén volt fogható.

 

A Calypso már akkor is hallgathatatlan volt, B.Tóth potméter tologatós játéka, a mondok egy mondatot potmétert tolom fel, utána poti le, megint 2 mondat és ez végig egész nap, az ember azt érezhette, hogy egy hullámvasúton ül.

Ráadásul aki nem volt B.T.L haverja, (vagy a teniszpertnere) esélyt  sem kaphatott arra, hogy bekerüljön.

A Calypso rádió B.T.L és Hajdu István egykori elnök jó kapcsolatának köszönhette a létét.

S még egy érdekesség. A Calypso teljes egészében a Rádió tulajdona volt, a Rádió pénzén működött de saját zenei tárral. Tehát nekik is megvoltak az LGT lemezek, meg a Rádió nagy Archívumának is. Sőt külön pénzt kapott a Calypso, hogy lemezeket, CD-ket vegyen (a Rádió pénzén) de azokat mondjuk a Petőfin nem használhatták. Állam volt az államban. Egy belterjes kiskirályság.

 

A legtöbbet a neve ért. Ez nagyon jó rádióadó-név.

 

Előzmény: Hierro Nyh. (862)
TracerT Creative Commons License 2008.02.11 0 0 863

"...ezért Kalipsónak írja."

 

Calipsonak, csak hogy még jobban hasonlítson... :-)

 

"...tehát a közszolgálati rádió helyet ad azoknak, akik a kereskedelmiekből kimaradnak."

 

a HVG "vizsgálata" szerint:

 

"Nincs jelen a listán a hazai új (és egyébként elég népszerű) metál színtér egy zenekara sem, nincs jelen a folk és a kísérleti zene, sem az ambient, sem az elektro progresszívebb csapatai; erről a szcénáról csak Kalumet nevére akadtunk a listán. A jazz jelenléte érintőleges; könnyen emészhető formája képviseltetik. DJ-k éjszaka kapnak helyet, saját szettekkel, mixekkel."

 

az is ölég érdekes, milyen szempontok szerint válogatnak:

 

"A hvg.hu-nak több zenekar is megerősíti, hogy a szerkesztők furcsán kommunikálnak; ha egy zenekar postázza számukra a lemezeit, egymondatos emaileket kap válaszul.  „Nem ment át”, „átment”, „bekerült”, „nem került be”, de hogy micsoda ment át, kiken, hova került, és főleg milyen elvek alapján, azt senki nem részletezi. ... Csillag János, az MR2 főszerkesztője a hvg.hu-nak kifejtette, a fő szempont, hogy  "az adott zeneszám illeszkedjen a zenei alapkoncepcióba és a programstruktúrába, továbbá legyen alkalmas arra, hogy megkülönböztessen minket más, országos zenei rádióktól. Ahogy más zenei rádióknál, úgy nálunk is többen döntenek arról, hogy az adott zene illik-e a zenei alapkoncepcióba - az én vétójogommal"

Ez tehát az „átment” kifejezés a többnyire Izil, azaz Borcsik Attila produkciós munkatárs által postázott válaszokban? Úgy tűnik. Mindenesetre az MR2 főszerkesztője kijelenti: „A missziónk része, hogy fiatal hazai tehetségeknek helyt adjunk.” Ugyanakkor a rádió „demo policyjét”, azaz a számukra beküldött zeneanyagokkal kapcsolatos stratégiáját firtató kérdésünkre csak annyit válaszol, minden zeneszám esetében a fenti elvek érvényesek, s az MR2 „demókat nem játszik le”. Tisztázandó, mi is a demó. A válaszból kitetszik, a rádió szerint házi felvétel, miközben a világ már egyszerűen egy zenekar saját anyagát nevezi demónak, amelyet akár közreadásra is szán."

 

míg a - sokat hivatkozott és pozitív példaként emlegetett - BBC1-nél ez valahogy így megy:

 

" Nézzük meg, miként viselkedik a zenei profilú BBC1 ugyanebben a kérdésben. Az Introduction című szekció csak új zenék bemutatásáról szól, s a BBC honlapján foglalkozik azzal, mit tegyenek az előadók, ha be szeretnék juttatni zenéjüket a műsorba. Te döntöd el, melyik műsorba szánod a felvételedet (demódat); hogy melyikbe illik a leginkább – írja a honlap, felhívja a figyelmet a zenei profilokra, s nevesíti is, mely műfaj mely szerkesztő területe.

 

A BBC részletezi, milyen formátumot fogad el; jöhet a bakelit, a CD, az audio CDR, de a kazetta és az mp3 nem. Unsigned - szerződéssel nem bíró - előadók anyagait, vagy szerzői kiadású anyagokat egyaránt fogadnak, feldolgozásokat és nem jogtiszta samplingeket tartalmazó felvételeket viszont nem. Mindez  szőrszálhasogatásnak tűnhet, ám nem az. A kortárs zenei közeg bonyolult valami, árnyaltak a megoldások és a különbségek. A BBC segít is: közli, mit díjaznak a szerkesztők egy anyagban ("What makes a good demo?") ."

Előzmény: Hierro Nyh. (862)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.02.09 0 0 862

Az szerintem is vitatható, hogy feltétlenül  a Petőfit kellett átalakítani, szerintem jobb megoldás lett volna, ha a Calypsót újraélesztik és országossá bővítik, ezzel  a zenei kínálattal (és B.Tóth-mentesen. Csakhát éppen az "alapító atya" Gödöllőn indította újra, bár a névhasználati jogon van vita, ezért Kalipsónak írja).

 

Viszont a Bartókkal való párhuzam azért nem helytálló, mert komolyzene más országos rádión nincs (de szerintem helyin sem).

 

Ezzel szemben más stílusú könnyűzenéknek ott a Danubius és a Sláger, tehát a közszolgálati rádió helyet ad azoknak, akik a kereskedelmiekből kimaradnak.

Előzmény: ferapont (861)
ferapont Creative Commons License 2008.02.09 0 0 861

Ha EZT a mai Petőfit a nem túl távoli, sőt elég közeli időpontban beindítandó egyik digitális multiplex részeként indítja be a Rádió semmi bajom nem lenne a dologgal.

 

Az is egy másik világ lesz a maihoz képest, de ma még mindössze 3 országos CCIR frekvenciája van a Rádiónak, s  ezek egyikét feláldozni egy jól behatárolható zenei stílus illetve stílusok gyűjtőhelyévé, nos  ez MA luxus. És rögtön kérem, hogy ne tessenek a Bartókkal összevetni, mert csak akkor lenne igazságos a párhuzam, ha holnaptól a Bartókon kizárólag pl. Wagner és mondjuk Bartók muzsika szólna, semmi más.

 

Nekem egyébként meggyőződésem, hogy a Magyar Rádiónak egy valódi hírrádiót kellett volna csinálni a Kossuthból és egy politikamentes társasági-életstílus  rádiót a Petőfiból.

Előzmény: Hierro Nyh. (860)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.02.08 0 0 860
Előzmény: ferapont (859)
ferapont Creative Commons License 2008.01.31 0 0 859

"...az MR2-Petőfi nem biztosítja a műsorszámok és a nézetek sokszínűségének, a kisebbségi álláspontoknak a megjelenítését, nem gondoskodik a műsorszámok változatosságával a hallgatók széles köre érdeklődésének színvonalas kielégítéséről."

Forrás: FN.hu

Előzmény: kábelbúvár (856)
Degeczi Creative Commons License 2008.01.30 0 0 858
egyébként csak most vettem észre az autóban, h RDS-en adják az éppen futó szám előadóját és címét - nagyon jó!
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.30 0 0 857
Segítek. A Bartók sem.

Ez az egész nem más, mint a kereskedelmi rádiók hisztije, mert csökken a hallgatottságuk. Az ORTT meg egy sóhivatal...
Előzmény: kábelbúvár (856)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.01.30 0 0 856

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerint az MR2-Petőfi Rádió nem tesz eleget a médiatörvényben foglalt közszolgálati követelményeknek.

 

ORTT: az MR2 nem teljesíti közszolgálati kötelezettségét
Traubi Creative Commons License 2008.01.11 0 0 855
Végülis a pornóra is van igény, mosmá be kéne vezetni az M2-n!
Előzmény: Frank a tank (851)
ferapont Creative Commons License 2008.01.11 0 0 854
Ügyes!! :-)
Előzmény: mozo01 (853)
mozo01 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 853
hello!

Nekem tetszik a Krakkói metál webrádió, szerintem igényes zenék mennek rajta és igenis szükség van egy ilyen adóra. Ha sehol nem játszanak ilyen stílusú zenét ekkora mennyiségben, akkor ez kiszolgál valamilyen jogos igényt és ez belefér a közszolgálatiságba.
Előzmény: Frank a tank (851)
Amphenol Creative Commons License 2008.01.10 0 0 852
Igen , igazad van . De ne felejtsd el ez csak egy rétege a lakosságnak ...

Belefér a zene is ( a régi Petőfinek is fő profilja volt ) , de van másra is igény .

AMp
Előzmény: Frank a tank (851)
Frank a tank Creative Commons License 2008.01.07 0 0 851

hello!

 

Nekem tetszik a Petőfi rádió, szerintem igényes zenék mennek rajta és igenis szükség van egy ilyen adóra. Ha sehol nem játszanak ilyen stílusú zenét ekkora mennyiségben, akkor ez kiszolgál valamilyen jogos igényt és ez belefér a közszolgálatiságba.

 

tipla Creative Commons License 2008.01.07 0 0 850
Ferapont kedves, egy nagyon rövid komoly gondolattal még kiegészíteném az előző, komolytalan, de amúgy nagyon is komolyan gondolt gondolataimat.

Amit a Such úr " csinál" az amúgy lehetne JÓ is.
Bizony Istenemre mondom lehetne!
És kellene is, hogy JÓ legyen.

Tényleg sokat agyaskodom rajta, hogy akkor miért nem jó mégse.
Azt gondolom azért nem jó, mert 3 dolgot felejt el az amúgy kedves Such úr ...., nagyon nagyon úgy tünik nekem, hogy elfelejti, a legeslegfontosabbakat :
1. Magyarországon van,
2. a Magyar Rádiót vezeti,
és a legfontosabbat,
3. ... hogy ezt magyar emberek hallgatják, hallgatnák.

ÉS TUTI, 1001 % HOGY HALLGATNÁK IS, sokkal többen HA jó lenne....

És igenis lehetne sokkal de sokkal jobban rádiót csinálni!
Mondom, írom én ezt, én a kis senki, a tanulatlan, vagyis inkább iskolázatlan, középen vagy inkább helyesebb "fogalom" az "én a lent tanyázó emberke".
Merthogy én valójában olyan vagyontalan vagyok, de olyan, mégis nagyon gazdag.
:-)
/na jó bevallom egy fél lakástulajdonjogom azért van... :-)/

S nem az a baj, hogy fizetni kell bizonyos "szolgáltatásokért".
Sőt szerintem az se volna baj, ha mi is fizetnénk úgy mint hajdanán volt az a bizonyos
"rádió és TV számla", mert azt tudni kell és bizony tudomásul is venni, hogy ami JÓ annak mindig ára van.
És ha már fizetünk, mert amúgy ugye az adónk által mégiscsak fizetünk...!!!..., szóval hogy akkor mégiscsak lehessen már beszólni!
Ha akar valaki...
Jobbat!

Ja ezt már írtam, írtad..., írták mások is...:-)

Szép hetet Mindenkinek!
Előzmény: tipla (849)
tipla Creative Commons License 2008.01.06 0 0 849
Ferapont kedves, én azért nem vagyok annyira felháborodva:-)
Csak olyan háborultka vagyok, tudod Oda. Fel...
Na nem ODA, hanem Oda:-)
Ahova óbégatgatunk.

És dehogy viszek én bármit is!
Nem a "gőzért" kár, hanem a papírért, na és persze a fákért, amelyeket kivágnak.
Van már nekem ebben tapasz-szívásom, hogy mi hát a mennyi, meg szerencse, hogy már nem papírra kártékonykodom én sem.
Mert bizony az elmúlt 14-15 évem alatt én legyártottam néhány nullácskát ami előtt 2nél magasabb szám lett, utána... 1,2,3,,... bizony legalább 4 nullás :-)
Ki a kézből tizede se ment, az is felesleges volt -leginkább az erdők miatt...- de remélem e bűnömet majd az elszámolásnál csak megbocsátják, mint esendőnek...
Szóval dehogy megyek én a Such úrhoz, lehet hamarabb jönne Ő hozzám, - na ja!hogy miket kitalálok már megint, én bizony legfeljebb csak üzengetek neki.
Személyes persze nem tettem egy kummmmmmmmmmányit sem.:-)
Nem is teszek, mert minek is tenném, úgyis se perc alatt átadná valamelyik bérencnek.
Ismerem én a dörgést, már ami a kommunikációs akármikkel van.
Azt vezető vagy felelős személy már csak akkor látja, ha...
Ha HaHAHA nincs.
Amikor már jó nagy gáz van.
Na akkor, de csakis akkor.

Regélhetnék én mint a bécsi erdő...:-)
De hát minek?
Leírtam én már mindent!
Még a diliház rejtelmeit is!
Ha hiszed, ha nem még annál is sejtelmesebb, rejtelmesebb és vérlázítóbb, és... na milyen jelzőcskét is használjak?
Tudod aki harangszóra született, és ráadásul vízöntő is...
Na ott lehet aztán bármi!
Leginkább a vége biztos, hogy harangszóra fogok menni is:-)

De nem Such úrhoz...:-)
Amúgy sajnálom szegényt esküszöm.
Én sajnálom!
És imádkozom is érte, hogy térjen meg.
Magához.


Na szép napot Mindenkinek!

És tudjátok MISE előtt irány a Smintelenkékhez! :-)
/ hú de útálhatnak már azok is, Te drága JÓIstenkém, nagyon nagyon utálhatnak, pedig én szeretem őket, nagyon-nagyon:-)))))) ESKÜSZÖM.

aDDIG NEM IS NYUGSZOM AMIg NEM BESZÉLEK LEGALÁBB EGYSZER A VARGA JÚLIÁVAL, VAGY AZ ILIKÉVEL.
A Farkas Erikával már beszéltem, rendes csaj, nagyon keni- vágja a rádiózást.
Mamicska Te most ne figyelj ide, mert tudom, hogy Te nagyon nem csíped, de azért inkább figyelj ide, hátha mégis csípni fogod...:-)
Jut eszembe Ferapont te is azt írtad róla, hogy akármi...
Na jól van, ki-ki szeresse akit akar!
Én például szeretem a Fridit is, és el is tökéltem, hogy addig nem is nyugszok amíg egyszer vele is személyesen nem találkozom!
Ő is nekem egy kiszemelt "áldozat".
Megérdemli!
Nekem kedves.
Szeretem.
Elvégre hajdanán, danában Ő is Debrecenből indult.... :-)
HA jól tudom....
Nyiregyházán született 1958. - hűha az idén lesz 50, Isten éltesse!!!!!! meg én, -
és a t.shows akármikkel innen indult.
Vagy nem?
Majd belenézek már a Kánya Katás kedvenc könyvecskémbe, mert abban aztán szépen meg vannak írva a "nagyok"
Mécsak a Déry János is.
Szegényke már milyen régen.... Nyúgodjon békében.

Szóval ... - Ferapont, Te nem a Fridi vagy, merthogy Te nagyon okos vagy.
Bár szerintem nem pasi...
Szerintem Te csaj vagy!
Még volna Rád egy tippem, de azt inkább kihagynám.
Na nem az első, a régi, amit kitöröltek.
Ó, az a gondolat nem tartott sokáig.
Merthogynehogymárvalakiolyanhülyelegyen... /bocsi BOCSÁNAT!...bocsi/ :-)))

Amúgy Ferapontocska, nekem nem az abajom, hog majd fizetni kell.
Dehogy az.
Ami jó, azért mindig fizetni kell.
Még csak a boldogságért is.
Nem?
Ára van annak!
Bizony ám.
S még mekkora!
Jó nagy!
Olykor aztán fizetünk is mint a katonatiszt...:-)
Még sem érjük el.
Na pénzben, merthogy ma sokan azt hiszik, hogy pénzzel meg lehet venni.
A sok balga m...
Egy frászt!
Ami érték, az leginkább... mi is?
SZERETET GYEREKEK!
SZ E R E T E T!
Amit....

Na de hagylak benneteket és Téged is Ferapont gondolkozni.
Aztán gyertek!
Osszatok engem ki, meg neveljetek.
Azt én nagyon csípem, a nálam okosabbtól tanulni.
Tapasztalni!
Hú de szeretem.
Nagyon!
Olvasni Szent Ferencet, Szent Terézt, Szent Jánost...
És aztán világítani, mint az a bizonyos bogárka:-)

Mert tudjátok, a legfontosabb dolog, hogy aki a lámpást viszi, az aztán vigye is!
És hű de írnám, de mostmár mennem kell főzni, mert aztán itt 3 pasi van...

Tabac tudja, szia Tabac...:-)
Szép Vasárnapot Mindenkinek!!!
Előzmény: ferapont (848)
ferapont Creative Commons License 2008.01.04 0 0 848

Tipla kedves, értem a felháborodásodat, de nem adok igazat. Azért mert valaki érted tesz-vesz,dolgozik, még nem jelenti azt, hogy ingyen kell csinálnia. Arra nézve pedig ma nincs szabály, hogy mennyi bér etikus, mennyi a sok. Slukk gyurinak is van "főnöke" a Kuratórium, akik ha soknak találják a jvadalmazásukat, majd jelzik ezt feléje. Az illő önmérséklet azért kívánatos lenne. Úgy gondolom, hogy a Slukk csapat ma még mindig csak tanulja a rádiót, a rádiózást, be kellett volna érnie azzal a jövedelemmel amit "örököltek", s csak amikor már kézzelfogható, látható a változtatásaik eredménye, akkor lett volna szabad csak a saját béreiket emelni. Nem a dolgozókét, hanem a SAJÁTJAIKÉT. Slukk nem véletlenül vette körbe magát a barátaival és ezek barátaival, ő hosszú távra tervezi rádiós regnálását. Azt is látni kell, hogy ha politikailag nem üldözik, akkor ma az MR-t vezetni egy elég kényelmes állás. Nincs külföldi tulajdonos, nincs igazgatótanács, nincs öldöklő verseny, nem kell tisztátalan eszközökhöz nyúlni (áfát csalni, lopni hazudni stb.), szóval ma ebben az országban a rádió elnökének, alelnökének, igazgatójának lenni egyenlő egy  kiszámítható, kényelmes, biztonságos életszínvonallal. Persze azért dolgoznak is, nemcsak a fizetésükért járnak be, csak kevésbé stresszes a környezetük.

 

Sosem biztattalak, hogy te legyél a rádiózás Jeanne d'Arc-ja, ne vigyél, ne küldjél be nekik semmit, felesleges. Slukk úr olyan mérhetetlenül öntelt és elbizakodott, hogy őt nem érdekli a te vagy a mi véleményünk. Csak magadat aláznád meg.

 

Ami pedig a dolgok szakmai részét érinti. Nem Slukk találta ki, hogy bizonyos internetes tartalmak letölthetőségéért pénzt kellene szedni. Ezt már az előtte regnáló vezetés ideje alatt is felmerült, de nem mint az akkori JELEN hanem egy közeli JÖVŐ lehetőségeként. Slukk tehát csak átvenné, használná a gondolatot.

A tartalomszolgáltatás felé megy a világ, hosszú lenne fejtegetni, hogy ki mit ért ez alatt pontosan, milyen határvonalak mellett képzeli el, lényeg az, hogy bizonyos dolgok, szellemi javak ingyenessége meg fog szűnni. Lásd a fizetős mp3 letöltéseket, lásd a T-Online filmkölcsönzőjét, lásd a fizetős hírszolgáltatásokat meg a hasonló netes oldalakat.

 

Hogy lesz-e és mikor sok új netes (fizetős?) csatornája a rádiónak, az attól is függ, hogy az állam rá akarja-e tenni a kezét a rádió archívumára vagy sem.

A nemzeti hang- és videotárnak csak digitálisan kellene ez a nagy érték, mert a digitalizálással ő nem akar vesződni, a rádiónak pedig addig nem éri meg a digitalizálást felgyorsítani, míg nem kap garanciákat arra, hogy a sok vesződséggel járó munka után korszerűsített és pár szerverre összetömörített hangarchívumot nem fogják tőle einstandolni, vagy nem kötelezik őt arra, hogy ennek az említett gyűjteménynek ingyenesen átadja.

 

Előzmény: tipla (846)
Bangalus Creative Commons License 2008.01.04 0 0 847
Tökéletesen egyetértek. "Igen hasznos dolog"... lenne, ha a parlamenti közvetítéseket és a nemzetiségi műsorokat mindenki hallgatni tudná, akit ez érdekel, vagy érint.
Előzmény: ferapont (845)
tipla Creative Commons License 2008.01.04 0 0 846

Ferapont kedves, érdekes az "eszmefuttatásod"
Sajnos, nagyon valószínűnek látszik, hogy igazad is van.

Amit viszont az én agyazatom nem bír bevenni - és nem is akarom bevenni, megérteni! - "És mivel Slukk úr takarékos ember, sőt egyenesen smucig, ezért ezeket a költségeket majd velünk fogja megfizettetni. Azaz, ha hallgatni akarod Hofit, vagy a Jenő és Lujzát, akkor fizesd meg, pénzért letöltheted." ... szóval ezt a Tőled, Általad megírtat.
Mert mi az, hogy valaki úgy "takarékoskodik" úgymond, hogy ő maga mindent elkövet azért, hogy a másik mégcsak a levegőért is fizessen, sőt még ő maga úgymond rontja is a levegőt, miközben ő, a nagy "ő", akkora suskát zsebel be, de akkorát....na hogy mekkorát látod még jó is hogy nem tudom, mert kapásból mondanék neki egy hatalmas garázsmesterit.
/én aki útálom a közönségességet, de azért én is tudok olyat :-)/

Szóval én üzenem Minden nagyon takarékoskodó okostojásnak, hogy MAGÁN KEZDJE!
ÉS MUTASSON PÉLDÁT!
Ne ám aztán Hawai-ról, -ból,-ről, -ből... lés a többi stb... úszómedencés, jakuzis, vagy mis akármikből akarjanak nekem, Neked, Neki, Nekünk, Nektek... megmutatni azt amihez se joguk, se közük és leginkább hozzáértésük NINCS.
SEMMI!

És számomra az a legnagyobb röhej, de tényleg annyira de annyira frászt kapok attól, hogy egyesek nem bírják az agyazatukkal bevenni, megérteni, hogy NEM MI VAGYUNK ÉRTÜK, HANEM ŐK, vagy Ő VAN ÉRTÜNK!
Például a MR vezetősége is.
Szerintem.
Há' nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát... :-) meg ugye a lekvár...!
/Nyugodjon minden jó nagyika békében, de az a jó, ha meg elteheti a lekvárt:-)/

Szóval Jó, hogy van egy ilyen akármi.
Fórum!
Csak jutna már el ODA is ahova szánjuk!!!

Én már lenyomtattam magamnak, az összes hozzászólásomat és azon gondolkozom, hogy beviszem a Magyar Rádióba és szépen stencilezve, aláírva, névvel cimmel, születési dátumommal, személyi igazolványom számával leadom a Bródy Sándor utca
akárhány szám alá, és várnám az illetékes válaszát.
/az illetékesekét/
Ha feljelentenek, esküszöm büszkén ülném le!
És amíg csücsülnék egyfolytában hallgatnám a rádiót és írnék, írnék! :-)
A magamét úgy megírnám, de úgy, hogy nagyon.
// s milyen jó volna nekem, ki is pihenhetném magam szemétke módon közpénzen//

És fogadnám a sajtó munkatársait:-)
/de megválogatnám, hogy kikkel állok szóba..../gagyikkal és csókosokkal nem//






Előzmény: ferapont (845)
ferapont Creative Commons License 2008.01.03 0 0 845

"Van logika benne. Igen hasznos dolog, hogy például a nemzetiségi műsorokat és a parlamenti közvetítést szétválasztották. Így amikor a parlament tovább ülésezik, nem megy a nemzetiségi adásidő rovására."

 

Tegyük azért gyorsan hozzá, hogy ezt a szétválasztást úgy tették meg, hogy a parlamenti adások a műholdas vivőjelekre  és az internetre kerültek.

 

A nemzetiségi adások (MR4) sem foghatók mindenhol, csak egyes frekvenciákon, meg műholdon, meg interneten.

 

Az MR6 régiók rádóját pedig nekem Budapesten eddig nem sikerült befognom, pedig állítólag ott van magyarnóta és az öregapám tavaly július óta nem nyugszik bele, hogy nem üvölthet nála a Jó ebédhez szól a nóta.....:-)

 

Ahogy Slukk úr a Napkeltében előrevetítette még olyan is lehet, hogy pl. az interneten csinálnak MR7-től a végtelenig millió csatornát.

Csakhogy addig amíg Slukk úr nem egyezik meg az internetes felhasználások szerzői jogi kérdéseiről az érintett szerzőkkel, vagy örököseikkel addig nem tehet fel engedélyük nélkül semmit a netre sem.

 

Sőt a netre csak digitális anyagok kerülhetnek ki, úgyhogy ha sikerül is megállapodni a jogokról, akkor a kiválasztott anyagokat előbb digitalizálni is kell (metaadatokkal is ellátni, kijavítani a felvételek hibáit, feljavítani a hangzást) ami újabb pénz.

 

És mivel Slukk úr takarékos ember, sőt egyenesen smucig, ezért ezeket a költségeket majd velünk fogja megfizettetni. Azaz, ha hallgatni akarod Hofit, vagy a Jenő és Lujzát, akkor fizesd meg, pénzért letöltheted.



Előzmény: Márkus L (838)
ferapont Creative Commons License 2008.01.03 0 0 844

Ha gonosz lennék azt mondanám azért nem mondják ki, mert akkor ki kellene mondani, hogy "MAGYAR".

Előzmény: Dick17 (834)
Dick17 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 843

Az Egyesült Államokban a 2003-as évet a "Blues Évének" nyilvánította a Kongresszus abból az apropóból, hogy 100 évvel korábban a "Blues Apjának" nevezett William Christopher Handy először hallott egy négert (ma már szalonképesen afro-amerikait) gitározni, ami blues volt. És abban az évben a blues zenét ünnepelték szerte az USÁ-ban. Koncerteket szerveztek, hét részes filmsorozatot készítettek Martin Scorsese produceri felügyelete mellett, amit először a különböző tv-társaságok mutattak be, majd DVD-n forgalmazták... 

A Magyar Parlament mikor hoz hasonló törvényt egy Bartók vagy Kodály évforduló apropóján? Mikor fogjuk ünnepelni, kiemelten kezelni ezt a hihetetlenül gazdag népzenei kincset???

Ugyebár az idei Kodály-év is valahogy elsikkadt. És ez nagyban a magukat közszolgákatinak nevő médiák bűne!

csörgő.morgó Creative Commons License 2007.12.31 0 0 842
hallgatottságát
Előzmény: csörgő.morgó (841)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!