Te nem hinnéd, én meg tudom. Ha csekély mennyiség van nálad, akkor is megindul a büntetőeljárás ha elkap a rendőr. Nem is szólva arról, hogy ha 5 növény lábon van, az még csekély mennyiség, de ha leszeded, az adott esetben másfél kiló cucc is lehet, ami már jelentős mennyiség.
Egyébként anyám is békésben lakik. Bnője fiát azért büntette meg a rendőr 10 rugóra, mert éjszaka 2-kor a kihalt út szélén mentek a tesójával, és nem a járdán. Szal geci rendőrt nem kell nagyítóval keresni. És ha felnyom a szomszéd, a rendes rendőr sem teheti meg, hogy nem intézkedik (azaz nem indít büntetőeljárást), mert akkor ő is terheltje lesz 1 bűncselekménynek, ha a szomszéd is úgy akarja.
jó, de szegény kisöreg nem is szivni akarta csak kellett valamire a kertben (ami ugye a Békéscsaba-Szeged vasut mellett volt és senkinek sem tünt fel évekig... pedig mennyit huztam az öreget, hogy megy elözetesbe:)
Apám azt mondta, hogy kiskölkként 12-14 évesen a falusi gyerek titokban ugyis dohányzott és szívta, amit talált még a kukorica bajuszt is és szerinte akkor tuti, hogy sorra került a kender is, mert miért ne, hisz azt is belehetett a papirba csavarni...
vackot, de mindegy és túlképpen nem is olyan randa, sarokba állitod kap kis plussz fényt és azt mondod, hogy a szobafenyö nem tetszett a kaktusz ksizáradt, de ez most jól elvan és neked tetszik
Már bocs, de a fű az nem a levele vagy a szára annak a kendernek? Én ezzel a csirke eszemmel mindig azt hittem. Akkor a virágját szívod el, vagy melyik részét?
Tudja a fene, mert nem izgat, de apám vett, bár nem ütöset, csak mezeit, de zt ugy hogy elvetette a madáreleségként vásárolt kender magot és neki tényleg a földre kellett...
Hol lehet kendermagot kapni? Ezzel a csirke eszemmel úgy gondolom, az erkélyen is tudnék tartani párt tövet, aztán eladnám jó pénzért. Manapság minden lehetőséget meg kell ragadni.
no oszt mi van ha elviszik azt a szart, mert az enyém telken lévöben hatoanyag az tuti nem volt, csak nöt a kis geci jó magasra...:)
Persze vannak lebukások, de ugy öszintén, ha magadnak tartasz meg mondjuk egy-két barátodnak, akkor hány tő kell, mert kizárt dolog, hogy ha csak néhány töved van, akkor az feltünne akárkinek is.
Úgy beszélsz, mintha Békés megyében nem nyomnák fel a szomszédok egymást. Minden évben van ilyen eset, olvasd a népújságot (ja, már hírlap a neve). Te szerencsés vagy, mert neked olyanok a szomszédaid. De ez nem mindenhol van így, még békésben sem.
ezért kéne a kamasznak az elterelés, de az ne jelentsen többet egy szakemberrel való rendszeres találkozoval...mertt az ambulancia egy sima füves gyereknek veszélyes hely.
Mesélek egy történetet. Adva van 5 db 15 éves elsös gimis lány. Mindenféle háttérrel. Valaki ad nekik 5 db bekészitett fecsit. Addig néha füveztek. Kiváncsiak voltak és 4-en elsöre szurtak, egy félt, de ö is felszppantott egy csiknyit. A lányok közt kettö meg is ijedt magától, hogy hu de nagy marhák is. A két lányt elvittem egy névtelen anyagos csoportba, mert egész egyszerüen okosabb nem jutott eszembe. Szegények beültek. A cuccosok elkezdek neki mesélni, volt aki sírva kérte öket, hogy ne és a végén mindenki kiadott mindent magából, a lányok a kiváncsisákukat és félelmeiket, a drogások azt a sok szart amit átéltek és láthatoan nagyon megérintette öket a dolog, hogy talán valakinek idöben segíthetnek. Azota eltelt kb 4 év. A lányok nem nyultak többet heroinhoz és ennyi a történet. Nem lettek jobbak, nem lettek kevésbé örültek, de a hernyot legalább kihagyták.
nem értem mit lehet azon nehezen beszerezni...itt a kertünkben fel se tünne senkinek, egy ideig volt is vagy 6 tő, de csak idekeveredtek valahogy és nem is volt csak olyan elvadult valami...no de szomszédnál meg itt virágzott mák és az sem zavart senkit.
"És szerinted az alapvetően dekadens jelleműek nem azért hagyják abba, mert legálisan már nem annyira zsír a dolog, ezért találnak más, jóval durvább elfoglaltságot?"
De, pontosan. Viszont ezáltal a "nem-dekadens" fűfogyasztóknak nem kellett átlépni a legalitás határát, börtön fenyegetése nélkül fordulhattak orvoshoz kezelésért, ha szükségükvolt rá, az értékesítést (a vevők körét) szabályozni lehetett, egyoldalú (hamis, hazug) propaganda helyett valós információkhoz jutottak a fogyasztók és a kipróbálni szándékozók, stb.
---
Megszűntetni nem lehet a fogyasztást, amíg van mit fogyasztani, és amíg nincs totális Big Brother kontroll alatt az egész társadalom. Amit elvárhatok, elvárhatunk az az, hogy a gyermekem, valamint a társadalom minl kevésbé legyen veszélyben, mind a drogok, a fogyasztás egészségügyi és jogi következményei, mind a dekadens fogyasztók miatt.
ez igaz, de mi a megoldás, hogy azok viszont akik pszichésen amugy is gázos periodusban vannak éppen vagy állandóan ne kerüljenek a szer közelébe. Perzse itt megjegyzem minden kamasznak vannak ilyen idöszakai, de ezek azért normál esetben kamaszkori dolgok és már huszonévesen ezen túl van, ha meg enm, akkor jó eséllyel lehet más dologtól függö és nem hinném hogy a drognál jobb lenne a gép, vagy a pia.... ha pl 21 év felett lehetne mondjuk legálisan csekély mennyiséget tartani akkor elkerülhetö volna a megbélyegzés és ha a fűhasználó kissrácok nem az ambulanciára kerülnének elterelésként, hanem egy erre specializálodott spéci pszichiáterhez, akkor a füvet probálgató gyerekeink többsége nem kerülne a keményebb anyagok közelébe. s a füvezök azért a drogosok közt is egy kicsit más világ, olyan kint is vagyok bent is vagyok csapat, akik amugy annyira nem igénylik keményebb anyagokat használok társaságát, de a normalitással küszködö kivülállokkal sem igazán értékelik egymás társaságát., föleg nem ha van egy fajta felsöbbrendüségi komplexus bennük....
JA, te vagy az, akin a múltkor olyan jót röhögtem...:))
Tehát akkor kitisztulás= kikapcsolás? És mit kapcsolsz ki?
Azt sem igazán értem, hogy ha bánod, hogy kipróbáltad, akkor most miért veszel? Ha nem vagy függő (3 havonta való szívással nem lehetsz az), akkor nincs rá szükséged.
Nincs annál szarabb, ha az ember elve úgy szív, hogy de szar ez nekem. Ez nálam többnyire csak akkor jött elő, amikor már be voltam szívva, szal ezért nem értem, hogy ha már akkor tudod ezt, amikor még nincs is a kezedben a cucc, akkor miért nem döntesz úgy, hogy mégsem kell, hiszen azt is bánod, hogy kipróbáltad. Megvilágítanád?
"Hozzáteszem, hogy valószínűleg a fogyasztók köre is megváltozott: Az alapvetően dekadens beállítottságúak körében nyilván csökkent, a konformistábbak körében nyilván nőtt a fogyasztás, valószínűleg a hozzá kapcsolódó bűncselekmények és "igazi" bűnözők száma eliminálódott."
És szerinted az alapvetően dekadens jelleműek nem azért hagyják abba, mert legálisan már nem annyira zsír a dolog, ezért találnak más, jóval durvább elfoglaltságot?
Igen, ez az egyik. Én a fiamat pici gyermek kora óta úgy nevelem, hogy legyen felelős a döntéseiért. Kezdtük ezt a mászókán, ahol alatta álltam, hogy elkaphassam, ha leesne. Folytattuk a (nem nagyteljesítményű) lámpánál, amiről elmondtam, hogy meleg (bár nem égetett, de kellemetlen volt), majd kipróbálta, és elhitte - magának azt, hogy meleg, nekem meg azt, hogy bízhat a szavamban. A következő lépés a pulóver volt hűvös időben: Nem kell felvenni, ha nem akarod, bár fázni fogsz. Elvittem magammal, később fölvette, mert fázott...
Tehát ez nem pusztán elvi, hanem nagyon is gyakorlati, hatékony módszer. Gyerekeknél, kamaszoknál, felnőtteknél egyaránt. És ebben az is benne van, hogy amit igazán veszélyesnek mondok, azt elhiszi nekem a fiam. Mivel valóban csak az igazán veszélyes dolgokat tiltom egyértelműen.
A fű nem fog ezek közé tartozni, felnőtt korában. Remélem, el fogja hinni, ha kamaszodik, hogy tizenévesként ártalmas a fogyasztás. Mint a sör, a kávé, vagy a cigaretta is fokozottan ártalmas ebben a korban.
persze, csak tanulja meg azt is, hogy amit bevállal, annak a következményeit is neki kéne...S ha valamit bevállal, akkor vállalja nyiltan, mert ugy korekt...persze ez utobbihoz az is kell, hogy tudja, hogy tiszteljük öt annyira, no meg szeretjük, hogy elfogadjuk, ha éppen másként és máshogy... Egyébként pl kiskorban itt is kezdjük elbaszni, mert ugye tehet a gyerek, amit akar, mert a következményeket átvállaljuk, azoktl védjük ovjuk, stb...pedig nem árt ha kicsiként is ráébred kicsiben, hogy ez nem egy következmények nélküli világ.
"Ami nem lenne problémája, ha serdülőkorában én szabhatom meg, hogy merre mehetsz, merre nem! A szeretet ebben az esetben sem elhanyagolható, de vajon ki szeret jobban? Az e aki ráengedi a fiatalkorút a vékony jégre, vagy az aki "lepofozza" mielőtt rálépne? Tudom a lélek sérülhet!!! A drogos lélek nagyon érzékeny tud lenni!"
---
Jimmy Carter elnöksége idején Oregon államban kísérletileg legalizálták a füvet. Az első évben másfélszeresére nőtt a fogyasztás. A második évben 40%-kal csökkent. A harmadik évben további 35%-kal. "A nap végén" kevesebb fogyasztó volt legális körülmények között, mint a tiltás idején. (Nem szó szerinti idézet, de forrás: Tudomány, 1991. október.) Hozzáteszem, hogy valószínűleg a fogyasztók köre is megváltozott: Az alapvetően dekadens beállítottságúak körében nyilván csökkent, a konformistábbak körében nyilván nőtt a fogyasztás, valószínűleg a hozzá kapcsolódó bűncselekmények és "igazi" bűnözők száma eliminálódott.
A kísérlet olyan sikeres volt, hogy be kellett szüntetni.
Pofozd fel a gyerekedet, csakazért is rá fog menni a jégre. Ha nem pofozod, akkor is lehet, hogy rámegy. Az aprócska különbség a kettő eset között, hogy ha lepofoztad előtte, akkor a hátad mögött teszi meg, esélyt sem adva neked, hogy vigyázz rá - és esélyt sem adva magának, hogy megfogadja a jótanácsaidat.
Te tudod, a te gyereked. Én maskep nevelem az enyémet...
Akkor inkább azt mondanám a fű a hernyó felé i vihet, mig a vbk is vihet a hard alkoholizmusba és ha tényszerü akarok maradni, akkor elismerem, hogy túl képen egy full heroin függö semmivel nem rosszabb, mint egy alkoholista, söt az alkoholisták talán durvábbak és semmivel sem inteligensebbek, max a heroinos a felütések no meg mert sosem egyforma a cucc erösége hamarabb meghalhat. Nem hinném, hogy a leszokás nehezebb volna az egyiknél, mint a másiknál. MAx a különbség annyi, hogy a hernyo drágább, lopni kell érte és ha nincs akkor gáz van. A piából meg egy ütös patronos kannás pont elég, az agy barázdáinak elsimitásához és a máj gyorsitott kiütéséhez és ehhez egy jó kukás nap bőven megadja a fedezetet. Mellékesen sok heroinossal volt dolgom, de soha egy rossz szót, indulatos kifakadást nem kaptam tölük, söt, de ez más kérdés, mert ettől még igen nagy szarban voltak.
A baj az, hoyg a prevenciót nem azzal kezdjük, hogy tiltunk és nem azzal, hogy kurva bölcsen tudjuk, hogy mit kéne a srácainknak és hogyan, mint parasztok gyülés után. A prevenció a mi szermentes kiegyensulyozottságunk, amit tovább adunk és mindaz, amit tanulnak látnak belölünk a srácaink és ebbe a kiegyensulyozottságba azt is meg kell mutatni, hogy mi is tudunk lazulni, leengedni, kikapcsolni és miért ne láthatnák a srácaink néha minket lükének, hülyének, söt akarva és néha akaratlanul hibázonak....s ebbe sok minden belefér, még az is, ha néha iszunk, söt van kinél még az is, hogy bele bele szív akár a fűbe is, ha mindezt tudjuk ugy tenni, hogy az összkép mégis kerek és egész akkor nagy baj nem lehet. Egy kiegyensulyozott ember nem fog rákattani semmire sem, ha szabad ember és érti és érzi önmaga méltóságát, akkor nem fog szolgaivá válni...Csak az a baj, hogy nagyon sok gyermek nem kapja meg a lehetöséget arra, hogy egészséges lélekben, önismeretben és méltoságna legyen felnött egészséges érdekérvényesitö, konfliktuskezelö képeséggel és emberhez méltó toleranciával és ahol ezek sántitanak, ott megdölhet az egész. Más kérdés, hogy megdölhet a piától is, az antidepresznsoktól is, vagy csak szimpla mezei hülyeségtől is.... Csak az a kurva drog túl gyorsan öl és ezek a kis ördög manokért tényleg sajog az ember szíve, mert mire elér hozájuk a talpraállni vágyás, addigra meg is halhatnak.é
Azért a mi kölök embereink és ördögmanoink közt is vannak nagyon okos, értelmes, olvasott skacok nagyon sokan. Nem hinném, hogy ostobbábak, mint mi. Meglepödök én is, hogy miket olvasnak el a srácaink. A lányoméknál a nagytesó minden lát duma nem a valóságshow-ból ered, hanem a könyvből. A Kafkától Máraiig, Orelltől Fuksig szinte mindent láttam már a kezükben, miközben még mindig megy a jó öreg Shakespeare....pedig még tizenévesek...