Keresés

Részletes keresés

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 602
Gyűlölöm a nemtörődömséget, az életekkel való játszadozást, a "na, és?"-t.
Előzmény: toloba (597)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 601
És?
Előzmény: Indián (596)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 600

Ezzel bizonyos értelemben vitatkoznék. A fehérgalléros bűnözés, esetleg politikai korrupció természetesen nagyságrendekkel nagyobb anyagi kárt okoz nekünk, de - egy bizonyos pontig - nem veszélyezteti az életünket.

Én, az életet veszélyeztető gyilkosokat, rablókat, vagy pénzért, esetleg féltékenységből ölő rokonokat tartom a legrosszabbaknak.

 

Egy politikus is elmehet idáig, pl. háborút indít a választások megnyeréséért, pénzért (Bush). Esetleg felrobbant ártatlan embereket (Putyin), szintén hatalmi érdekből, vagy megölet valakit: öreg Bush és tsai a Kennedyket, Putyin azt az orosz disszidenst (most csak a többé-kevésbé demokratikus országokról beszélek).

Előzmény: Törölt nick (594)
toloba Creative Commons License 2007.05.05 0 0 599
...meg páncélos bömösben...
Előzmény: Törölt nick (594)
toloba Creative Commons License 2007.05.05 0 0 597
te mér vagyol ennyire ideges?
Úgy kiabálsz, hogy csak na!
Előzmény: Álomvédelmi twist (581)
Indián Creative Commons License 2007.05.05 0 0 596
Hmmm... mielőtt teleőrjöngöd a fórumot, csaxólok, hogy manapság az a divat, hogy egy túszhelyzet kialakulásának pillanatától, a túszokat halottnak köll tekinteni.
Előzmény: Álomvédelmi twist (583)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 595
X. 23. eszembe se jutott. Még csak politikai kérdést se csinálok az ügyből. Egész egyszerűen egészségesen, mondhatnám liberális módon szkeptikus vagyok a minden rendőrséggel szemben.
Előzmény: Törölt nick (592)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 593
Már meg is történt. Tudod, ez nem feljelentés, hanem - mivel nem szólhatok vissza ugyanígy, vagy ennél keményebben, mert én féltem ezt a nickemet - hát úgy "szólok" vissza annak aki engem megsért, ahogy az Index szabályzata lehetővé teszi. És hiába próbálnak a velem pimaszkodók,  - akik ilyenkor műérttetlenkedve véjig  séjtődnek - árulkodós júdásnak beállítani, teszek rá.
Előzmény: Törölt nick (589)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 587

Kezdj regisztrálni egy új, hasonlóan szellemes nicket!

Előzmény: hns (585)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 586

HAGGYÁ MÁR EZEKKE A MENTŐ KÖRÜLMÉNYEKKEL! SOK SZARHÁZI, TEHETSÉGTELEN, VAGY (AZ OROSZOKNÁL) GECI ZSARU (ÁLLAM)! Nincs mentő körülmény! Minden esetben a beképzeltség, a politikai háttér, nyomás, titkos egyéb érdek, szakmaiatlanság, eltunyultság van az okok között.

Méghogy a ruszkik "ostobaságból" nem árulták el az anyagot? Ennyire naiv vagy?

Előzmény: Törölt nick (569)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 583

"Ha egyszer engedsz a túszejtőnek, akkor a következő túszejtő már bátrabb lesz. Ha sose engedsz neki, lehet, hogy egyszer-kétszer meghal az összes túsz, de idővel alig lesznek majd túszejtők."

 

Óriási tévedés. Azért, mert az emberek nagy valószínűséggel börtönbe kerülnek, ha bűnt követnek el, a bűnözés nem szűnik meg. Az örök. A bűnözők sajátosan primitív, nagyképű emberek, (azon felül persze, hogy geci, tesztoszteron-túltengéses állatok) akik azt hiszik, hogy nekik majd sikerül, majd az övék lesz a tökéletes bűntény. Némelyik még csak ennyit se gondol. Öl, rabol és kész.

 

Tehát az elsődleges szempont az ártatlan emberek életének a védelme, és nem az ilyen undorító, nagyképű, nemtörődöm akciók.

 

Továbbá, ha már a potenciális bűnözők "nevelésénél" tartunk: ugyan nem eléggé elrettentő neki az, ha utána puffantják le? És mit tud ellene tenni? Elvisz magával egy túszt, majd örökké vele él, és maga előtt tartja? Nem. A túszt el kell neki engedni, és később a besúgók segítségével szimplán lebuktatható.

 

Nem fogadok el egyetlen kibaszott érvet se ezen akció mellett.

 

Megy a mese, hogy ilyen instabil volt a fickó, olyan instabil volt. Érdekes, egyáltalán nem lőtt emberre, csak a plafonba, ami nem más volt, mint üres elszántáság fitogtatás. Nem akart gyilkolni önmagáért. Csak az után lőtt, miután bejöttek a kommandósok, mint hallom, ködgránátot dobtak be, ami a támadás NYILVÁNVALÓ jele! Hát persze, hogy elkezdett lövöldözni!

Nem, a genya zsaruk nem akartak "megalázkodni", azt akarták mutatni, amit ti elvártok tőlük, hogy ne engedjenek. Nos, nem tudom, mit lett volna, ha 2-3 ember meg is halt volna. Akkor is megérte volna, azért a koszos 5 millióért?

Előzmény: Törölt nick (569)
Contempt Creative Commons License 2007.05.05 0 0 582
"A rendőrség házkutatást tartott a 40 éves férfi lakásán, az elkövető Solymáron egy házrészben lakott - mondta el az Indexnek Horváczy Emese. A férfi lakásán több fegyvert és lőszert is találtak a rendőrök, ezeket most szakértők vizsgálják"
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 581

Vedd már észre, hogy ezek politikai ügyek voltak, ne hasonlítsd össze egy piti, szaros, 5 milliós magánbank kirablással. Nehogy már az állam "tekintélye" sérüljön egy ilyen esetben. A két esetnek semmi köze egymáshoz.

 

Ráadásul nem igaz az, hogy az államok nem engednének politikai célú emberrablóknak. De, engednek, azzal a feltétellel, hogy ne derüljön ki. Ezt tették az államok Irakban, rengetegszer.

Mentegetitek itt a szarfaszú, hazug, nagyképű, erőszakos, tehetségtelen rendőrséget, aki életeket veszélyeztetve eljátszot egy nevetséges "kommandós" játékot.

MENNYENEK PAINTBALL-OZNI, HA PIROS SZÍNT AKARNAK LÁTNI A KÖCSÖGÖK!

Előzmény: Törölt nick (580)
rice Creative Commons License 2007.05.05 0 0 579

"Akkor lett volna jogos a pancsertámadás, ha a rabló ad ultimátumot"

szerited az nem ultimatum, hogy fegyverrel besetalt es penzt kovetelt? mert szerintem ez az.

 

 

rizsa

Előzmény: Első Polgár (369)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 578

De ezeket Tájékoztató Twist már beírta a Haragszom a Fideszre! topicjába (vagy nem?) :)))

 

Előzmény: Kiss G. Eszter (576)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 577
es jojjenek a tetves ugyvedek akik majd szepen mindenfele mondvacsinalt fondorlatos modon kimentik a felelossegre vonas alol,

ha látsz egyet az utcán, lőjed fejbe !!!! :D
Előzmény: Törölt nick (574)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2007.05.05 0 0 576
"zabadjon érdeklődnöm, te mocskos szájjal engem, érvek helyett gyalázó, hogy mi abban a nagy kurva szakmai, hogy bemegyünk valahová lövöldözni? Hol van itt bármi szellemes megoldás, hol van itt a kellő körültekintés, trükk, bármi? Ez egy primitív akció volt, méltóan a primitív magyar rendőrséghez."

Csak a rendorseghez?! Csak nem azt allitod, hogy 1999-ben egyenesen a Magyar Koztarsasagi Orezred is primitiv volt?!

Pedig akkor egy mar menekulot lott hatba tobbszor, de tudtak, hogy peldat kell mutatni es nagyon helyesen nem hogy kituntettek es a kiemelt fotiszti karba is felvetettek a hadnagynot.

Nagyon helyesen.
Előzmény: Álomvédelmi twist (552)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2007.05.05 0 0 575
"Nagyon helyesnek tartom, hogy a kommandosok lelottek a tuszejtot. "

En is annak.

Szerintem eppen ki kell o(ke)t tuntetni ahogy a Fidesz-FKgP kormany is tette a rablot lelovo hadnagynonel!






Előzmény: Törölt nick (574)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 574

Nagyon helyesnek tartom, hogy a kommandosok lelottek a tuszejtot. Az kene meg csak, hogy elve fogjak el, es jojjenek a tetves ugyvedek akik majd szepen mindenfele mondvacsinalt fondorlatos modon kimentik a felelossegre vonas alol, lattuk mar ilyet nem egyet. Majd jott volna, hogy nem volt beszamithato meg nehez gyerekkora volt, meg a tobbi szarsag. Tanulja csak meg minden tuszejto, hogy a halottas hazban kot ki ha megprobalja, remelem fejlovest kapott, es azt sajnalom, hogy nem mutattak be a tvben amint viszik el a hullajat a homlokan egy golyonyommal, figyelemfelhivasul a jovore nezve minden potencialis elkovetonek.

Lehet, hogy lett volna hatekonyabb mondja az elintezesenek, olyan amiben nem serulnek meg artatlan emberek, talan mesterloveszekkel amikor elhagyja az epuletet, vagy mas modon ehhez nem ertek, de nagyon orulok hogy meghalt az elkoveto. En nem hiszek sem a masodik eselyben sem abban hogy nehany ev bortonben melto buntetes lenne.

Babco Creative Commons License 2007.05.05 0 0 573

A bankrabló halott, a túszok élnek.

 

Ez itt a lényeg.

Előzmény: Der Beste (555)
Babco Creative Commons License 2007.05.05 0 0 572

Ja, csak éppen utána nem tapsoltak az emberek, hanem Blair bocsánatot kért, stb.

 

Volt is miért. De csak azért írtam ezt, mert azt mondtad:

 

Lelőni mindenkit, mert nem engedünk a zsarolásnak?!Ráadásul nem is igaz! Ez egyáltalán nincs így, éppen az értelmes országoknál.

 

Dehogy nincs így, néha még az ártatlanokat is lelővik!

 

 

Neked egyébként melyik az "értelmes" ország?

Előzmény: Álomvédelmi twist (561)
after_party Creative Commons License 2007.05.05 0 0 571

Csak szeretném megismételni:

 

Löttek ebben az országban elég sokmindennek

Előzmény: zividivi (567)
spurs84 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 570

"devianciakultusz"

:)))

Előzmény: zividivi (567)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 569
Ha egyszer engedsz a túszejtőnek, akkor a következő túszejtő már bátrabb lesz. Ha sose engedsz neki, lehet, hogy egyszer-kétszer meghal az összes túsz, de idővel alig lesznek majd túszejtők. Márpedig a túszejtés olyan téma, hogy legjobb szándékok (a túszejtő és a rendőrség legjobb szándékai) és legnagyobb szakértelem (a rendőrség részéről) esetén is meg fognak halni emberek. A világ összes országában. A túszejtés története a rendőrségi/terrorelhárító kudarcok története is egyben, Münchentől Dubrovkáig. Éppen ezért a hosszú távú cél a túszejtések számának minimalizálása akár azon az áron is, hogy időnkint a túszok elpusztulnak, mivel hosszú távon így lehet minimalizálni az áldozatok számát.

Az más kérdés, hogy ebből nem következik, hogy mindenáron a túszok halálára kell játszani, meg se kell próbálni megmenteni őket, vagy hogy most konkrétan jól döntöttek a rendőrök. Azt azért látni kell, hogy nincs jó megoldás, és ha áldozatok vannak, akkor se a rendőrökön múlik feltétlen.

Persze van amikor lehet tudni, hogy elkövettek könnyen elkerülhető hibákat (például Beszlan katasztrofális volt, Waco-nál se voltak profik a hatóságok, vagy Münchenben a németek, az egyébként profi dubrovkai akció sikerét meg elmosta az az ostobaság, hogy a szabadítók a gáz ellenanyagával nem látták el időben a kórházakat, sőt meg se mondták nekik, mit használtak), és ilyeneket gyakran szoktak is elkövetni a világon mindenütt. Azért még ahol hibáznak többnyire ott is vannak enyhítő körülmények: Beszlan és Waco esetében például különböző - szövetségi, tagállami/köztársasági, helyi - szintű hatóságok, különleges szolgálatok egymást fedő hatáskörei és az emiatti szervezetlenség, illetve Beszlan esetében ehhez járult még a helyszín óriási mérete és a fegyveres szülők tömeges jelenléte (eltávolítani nem nagyon hagyták magukat, mondjuk a hatóságok meg se próbálták), Waco esetében pedig az a tény, hogy nem számítottak rá, a szekta akár tagjainak (közte a gyermekeknek) a legyilkolására készül, stb. stb.
Előzmény: Álomvédelmi twist (549)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 568
Érdemes volt ezt a topikot megnyitni. 

zividivi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 567
Löttek ebben az országban elég sokmindennek. A "liberális" devanciakultusz érett gyümölcse a hétköznapi és mindennnapi fenyegetettségünk.

Nem baj! A tervezett "békés" fáklyásmenet majd malasztot hint a szemünk közé.
after_party Creative Commons License 2007.05.05 0 0 566

Valószínű én is malmoztam volna addig míg a rendőrök bejönnek.

Talán horgoltam volna egy jó kis blúzt.

 

Aki ilyenre szánja el magát, megérdemli. Nem órák múlva, hanem azonnal. Csak nehéz megoldni.

Előzmény: Törölt nick (565)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 565
Mit érdekel az téged, egyelőre azt magyarázd meg, miért nem tudtak a rendőrök tovább várni, miért kellett pár óra után berontani?

Bizonyara a tuszok is igy gondoltak.

Na mindegy, oszad csak az eszt a fotelbol, joccakat.
Előzmény: Első Polgár (476)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 564
Perfekcionista vagyok. Már ez is baj?

Ujat mondok azzal, hogy bizonyos helyzetekre nincsenek perfekt, csak kielegito megoldasok?
Előzmény: Álomvédelmi twist (562)
Traubi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 563
Visszaolvastam az utóbbi termést és nem is értem, hogy ez a topic mért van a politikában. Nincs valahol egy humor rovat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!