Keresés

Részletes keresés

szivárványhid3 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 81

Köszönöm a biztató szavakat,még itt van Kajla kutyánk viszonylag jól van.Igaz vannak változások főleg a kaja miatt,nem eszi meg a száraz tápot,konzervet,kenyeret.Elég sokat alszik és igen mélyen bealszik.Vettem neki culevitet,de sajnosa napi 25db bevétele egyenlő a lehetetlennel,Most napi 2x2db tudok beadni,tudom ez nem sok de ez van én nem fogom erőszakkal lenyomni a torkán.Sajnos ami még szembetünő,hogy sokat hány,és valami kikerics sárga folyadékot.Szóval ez van jelenleg próbálokmindent megadni,és sok sok szeretetet hátha ez is segit!!! Vagy teljesen hülye vagyok?

Előzmény: Acsi01 (80)
Acsi01 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 80

Már 2 hete, hogy elment a legszebb kutyus akit imádtam. Már gégóta furán állt a farka, aztán decemberre elejére kiderült, hogy végbélrák. Nem jelzett fájdalmat, bár gyenge volt és már csak a sarokig sétáltunk csak esténként, mégsem az vitte el. tudod a korral járnak betegségek is. A mai kutyák nem halnak meg olyan könnyen mert jó ételt kapnak, orvoshoz visszük őket.

Ő február elsején ment el. Január 30. án már nagyon megroggyant, hirtelen elvesztette maradék látását, hallását és már nagyon nehezen kelt fel. Fel kellet emelni mert szétcsúsztak a lábai. Nem adtam vízhajtót sem neki, pár nappal lett volna hosszabb az élet. Szépen mennek el, biztos nem éreznek semmit. figyeld az állapotát és a szemét. tudni fogod mikor adta fel. Nagyon nehéz lesz, nem fogd vissza magad, megérdemli a könnyeket simogatást közben. legyél vele bármilyen nehéz is. Beszéld meg a dokival hogy csinálja. Nagyon jó szerek vannak már nem kell hentes módjára a szivébe adni semmit. elalszik és utána vénába kapja a blokkolót.

Ha figyeled, nem lesz lelkiismeretfurdalásod, hogy túl korán vagy túl későn cselekedtél. Látni fogod és akkor engedd el.

Légy erős.

Előzmény: szivárványhid3 (78)
zsuzsu27 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 79

Sose add fel a reményt.

Nézdd meg a culevit.hu oldalt,sokan használják daganatos állatoknak is a Culevitet.

Van tel.számuk is,megkérdezheted,hogy javasolják-e a kutyusodnak.

Előzmény: szivárványhid3 (78)
szivárványhid3 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 78

 Köszönöm Zsuzsu!

Sajnos én nem reménykedem,hogy még másfél évig velünk lesz.Tegnap nagyon rossz állapotban volt  ,délelőtt nagy mennyiségű sárgás folyadékot hányt.Egésznap nem evett-ivott semmit.Estére azt hittem itt a vég,de aztán elaludt.Reggel ugy ébredt mintha semmi baja nem lenne.Evett, még a gyógyszereket is bevette/vízhajtó+panangin/ezt hasvízkór miatt kapja,ugyanis egy hete ezzel került orvoshoz,utánna deült ki az ultrahangon a lépdaganat.

Előzmény: zsuzsu27 (77)
zsuzsu27 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 77

Én már voltam így,szintén egy öreg imádott rotimmal.

Nem mentem bele a műtétbe a kora miatt én sem.Másfél évig tünet és panaszmentesen élt még.Az utolsó 3 napban látszott,hogy gyenge,nem akart enni és szép csendesen elaludt.

Előzmény: szivárványhid3 (76)
szivárványhid3 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 76

Sziasztok!Ha valaki átélte már azt amibe most én vagyok,kérem segitsen.Tegnap diagnosztizálták 12éves imádott vizslámnál,hogy lépdaganata van.Felajánlották a műtétet,de semmit nem garantáltak,én elutasitottam a műtétet,ugy éreztem nem tehetem ki egy ilyen nagy műtétnek egy idős kutyát.Nem akarom a szenvedését műtét után csak azért,hogy még bizonytalan ideig velem legyen.Nem tudom jól döntöttem-e,most úgy érzem amig még viszonylag elfogadható az állapota velem marad,és ha már látom hogy eljött az idő elengedem,még ha egy kicsit vele halok is.Kérdésem aki már átélte mire számithatok,észre veszem-e mikor van itt a búcsú,és mi a véleményetek a hamvasztásról.

Rhea Sylvia Creative Commons License 2011.02.09 0 0 75

Kedves!

 

Talán már túl vagy rajta, ha nem, elmondom, hogy Black-ünket úgy altatták el, hogy párom mellett állva kapott egy szurit. 10 másodpercen belül elaludt, megrogytak a

lábai és szépen lerogyott! Végig simogattuk, szeretgettük, tudta, érezte, hogy szerettei mellette vannak. Nem szenvedett, hidd el. Ez nagyon humánus eljárás és békében, méltósággal elmehet.

 

Kívánok Neked megnyugvást. Szeretettel

Előzmény: mégszőkébb (71)
Bejjus83 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 74

Sziasztok!Most vagyok itt elöször,de muszály kiöntenem a lelkemet,és tanácsot kérni töletek,mert napjaim szomorusággal telnek immáron 1 honapja.Az én történetem az én kis franciabulimrol szol akit a világon mindennél jobban szeretek!Sajnos szegénykémnek zsirmirigy daganata van,és még csak 2 éves a drágám.Szeretném kérni a tanácsotokat,h jol cselekeszem e ,mert most járok vele minden héten kezelésre,és a doki biztatott,h ne adjam fel,mert van remény,h tünetmentessé tudják kezelni.Bizva bizom,h az én drágám meggyogyul.NEm szeretnék neki fájdalmakat okozni,de nem tudom,h jot teszek e neki ezzel.,h belevágtam a kezelésbe.Kérlek benneteket ,adjatok nekem tanácsot!Egy elkeseredett gazdi:(

zsuzsu27 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 73

Nagyon sajnálom Fülest:(((

Nem szabad hagyni,hogy szenvedjen,az eutanázia megváltás lesz neki.

Ha már enyhül a fájdalmad,azt fogod sajnálni,hogy hagytad eddig szenvedni.

Előzmény: mégszőkébb (71)
nextdoor Creative Commons License 2011.02.05 0 0 72

Nagyon sajnálom Füles kutyát...mélyen átérzem, ami most történik veletek, hiszen számos kutyámat kellett már elengednem. Azt gondolom, nem szabad hagynod, hogy hányjon, remegjen, maga alá kakiljon - hogy elveszítse méltóságát és, hogy fájdalmak között haldokoljon, Az ő érdekében mihamarabb hívj orvost, és ha ő sem tudja enyhíteni Füles szenvesét,  engedjétek el. Az eutanázia neki nem fáj - arákos daganatok és a haldoklás igen. Nagyon, csillapíthatatlanul!

Az utanázia humánus és fájdalommentes menete: kap vénásan kétféle szerből összeállított, a műtéti altatáshoz is használatos altatószer, amelytől észrevétlenül elalszik, mélyen. Amikor - általában 4-5 perc - múlva mélyen alszik, akkor adja be, szintén vénásan azt a szert az orvos, amelytől leáll a kutyus szíve...ha így történik, ha otthon történik, és nincs előtte az orvoshoz utazási, az orvosnál várakozási stressz, akkor mindenkinek könyebb...

Sok erőt...szereted Fülest, tedd meg érte, hogy nem engeded fájni

 

Előzmény: mégszőkébb (71)
mégszőkébb Creative Commons License 2011.02.04 0 0 71

2010 decembere elején Nővérem noszogatására elvittük Fülest - a 13 éves tacskó jellegű kutyánkat a Lehel úti állat kórházba.

Előzmény annyi volt, hogy nehezebben ment és étvágytalanabb volt, mint máskor. Viszont rengeteget ivott. Séta közben is a tócsáktól alig lehetett elhúzni.

Elvittük a dokihoz, aki megvizsgálta. Levágta a karmait, amik nagyon megnőttek amiatt, hogy a lábán a körmét nem koptatta az aszfalt, hisz csoszogott szegény.

Levágta a karmait és belevágott az egyik ujjába is. Dőlt a vér. Oké.

Öreg kutya lévén elküldték szív és has ultrahangra. Nővéremmel rettegve fogtuk le a vizsgálat alatt, de az ultrahangot végző orvos azt mondta, nyugodjunk meg, semmi komolyabb baja nincs egy kis mellékvese problémánál és a mája sem a legfiatalabb, de mindezt lehet kezelni és kordában tartani. Megkönnyebbülten sóhajtottunk fel.." AKKOR DAGANATA NINCS HÁLA ISTENNEK, IGAZ ? "  NINCS.- volt a válasz.

Oké.

Vért vettek tőle, majd a délutánra elkészült labor eredmények után az orvos alátámasztotta, mellékvese és máj probléma van. Abszolút kezelhetőek.

2 gyógyszert írt fel, az egyik VETORYL a vesére, a másik HEPATO a májra. A 2 gyógyszer összege több, mint 23.000 ft.

Oké. Elkönyveltük, hogy akkor úgy kell kialakítani a családi költségvetést, mindez beleférjen. Én jelenleg gyeden vagyok az 1 éves kisfiammal, rajta kívül még van egy 8 éves lányom és egy 6 éves fiam. A Férjem 2 munkahelyen dolgozik, az egyik nappali 8-tól 5ig, a másik este 11től reggel 6-ig.

Oké. Nem gond, Füles családtag.

A gyógyszeres kezelést követő 3. napon csak hányt. Semmit nem volt hajlandó megenni és felállni sem tudott. Visszavittük a dokihoz, aki közölte, most azért van ennyire ramatyul, mert Ő múltkor, amikor megvizsgálta, megmozgatta az izületeit.

Oké.

Füles nem javult, sőt rosszabbodott. Nővérem ragaszkodott hozzá, hogy vigyük el egy másik orvoshoz is.

A másik doki a vérvételi leletből,- amit 1 héttel hamarabb csináltak a Lehel úton - rögtön azt kérdezte : A kutyának daganata van ?

Erre Én azt mondtam : NEM.

Ragaszkodott az ultrahanghoz, ami megállapította, hogy áttétes vese, máj és prosztata daganata van.

Összeomlottam.

A gyógyszertömést befejeztük és a közelgő karácsony lévén nem akartam bosszú hadjáratot indítani senki, semmi ellen. Elég nagy kérdés volt, hogy a sok vizsgálati díj és gyógyszer miatt hogyan is oldjuk meg a karácsonyi ajándékokat a gyerekeknek.

Oké. megoldottuk.

Füles miután nem tömtem gyógyszerekkel, kicsit jobban lett. Összeszedte magát. Végig azt hajtogattam, addig, amíg nem látom rajta, hogy komoly fájdalmai vannak, nem altatjuk el. Örült a pórázának, sétáltunk. Evett is.

Múlt hétig. Akkor minden felgyorsult rossz irányba. Most kint fekszik az előszobában. Bepisil. bekakil.Tettem rá egy takarót. 2 napja fecskendővel itatom. A hátsó lábait már egyáltalán nem tudja mozgatni. nehezen lélegzik és remeg. Tegnap egész nap hányt, holott semmit nem evett.

Az orvos diagnózisa után, amire javaslatot már nem is írt fel...karácsony előtt terveztem, hogy meghagyom neki a szentestét és 27.-én elaltatjuk. De nem tudtam elvinni. és jött 1 hónap , ami rácáfolt mindenre. Rákra, áttétre, betegségre.

Február 4.-e van...

A hamvasztás 40ezer ft-ba kerülne. Borzalmas gondolatok cikáznak a fejemben. ITT AZ IDŐ. Most már tényleg...Cáfolhatatlanul. Gyerekebb vagyok, mint a gyerekeim. Ől vígasztalnak engem.

Fülest találtam az utcán annakidején. 30 éves vagyok most...És olyan...minta..Nem is tudom. Jobban kötődöm hozzá, mint a saját anyámhoz.

Félek, milyen lesz az altatás. Én képtelen vagyok arra, hogy elviszem, adok neki egy puszit és ott hagyom magára. Nem hagyom ott. Az utolsó  pillanatig mellette leszek.

Korábban macskáim voltak. Az egyik 17, a másik 13 éves volt, amikor meghalt. Altatás útján. A kezemben. Senkit nem hagytam magára. Emlékszem, azért egy 3-4kg-os macska tusája is hónapokig okozott álmatlan éjszakát. Bár meglehet, csak azért, mert 8 hónapos terhes voltam, mikor a cica meghalt az ölelmben az altató hatására.

Nem tudom. Milyen lesz ez egy 10kg-os kutyával...? Vajon tényleg nem fog neki fájni ? Vajon tényleg dönthetek-e Én arról, mikor van itt az idő ? Milyen lesz...vajon fogja tudni aznap reggel...? És mikor legyen az a reggel ? Hétfőn ? vagy már holnap ?

NAGYON FÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ

 

SpinyNorman Creative Commons License 2011.01.23 0 0 70

Sajnálom. Szerintem vegyetek magatokhoz egy másik, gazdátlan kutyát. Sokszorosan meghálálja majd a szeretetet, és nem lesz rossz érzésetek, ha a kutyaházra néztek. Neki pedig megmentitek az életét. Minden kutya más, de ez is az egyik nagy előnye a kutyatartásnak: különböző egyéniségekkel köthetsz barátságot.

Előzmény: Encci (69)
Encci Creative Commons License 2011.01.22 0 0 69

Az én kutyusom is daganatos volt.:( Sajnos már ő sincs velünk.:((
Egy németjuhász keverék kutya volt.Soha senkit se bántott.És mindenkit szeretett.Szinte vele nőttem fel, 1 éves voltam mikor hozzánk került és 13 mikor eltávozott.Most 15 vagyok.És igaz eltelt 2 év de , nagyon szívszorító mikor meglátom kutyaólját.És kedvenc helyét.:(( A jobb lába volt daganatos.Sajnos mi nem tudtuk megmenteni mert már nagyon öreg volt és gyenge így nagyon kevés lett volna rá az esély hogy fel tudott volna ébredni..... Nála jobb kutyát el se tudok képzelni.
10 éves korában macskadadaként gondolt magára. Mert mokor kivittük a kiscicáinkat (minden nyáron születettek kiscicáink) akkor körbe-körbe járta őket.:) És ha az egyik el akart menni akkor gyengéden vissszaterelte.A mama cica pedig nem bánta.Mert ő is a kutyánkkal nőtt fel.:)

fidelite Creative Commons License 2011.01.12 0 0 68

R.I.P.

Előzmény: Rhea Sylvia (67)
Rhea Sylvia Creative Commons License 2011.01.08 0 0 67

Bocs, nagyon ostoba vagyok, természetesen 2010. november 27-én távozott Black.

Rhea Sylvia Creative Commons License 2011.01.08 0 0 66

Köszönöm mindenkinek a velem együtt aggódást. Bár már túl vagyunk minden gondon, azért leírom, még ha tartalmaz némi kritikát is az illetékes felé. De a lelkiismeretével  mindenki maga számol el.

 

Több telefoni érdeklődésünk után az állatorvosunk végre rátalált az "elveszett" laborra, ahol tájékoztatták kutyusunk szövettani eredményére: vérér rák. Az egyik legagresszívabb és leggyorsabb lefolyású rosszindulatú rákfajta. Mire ez kiderült, Black újra nagyon rosszul lett, ismét nem a saját háziorvosunk volt, aki el tudta látni. Az orvos, aki ellátta Blacket, ajánlotta az ultrahang vizsgálatot is. Emiatt -  a gyors hétvégi segítség után  - elvittük Blacket a saját állatorvosunkhoz mindjárt az első munkanap délutánján. Az orvos első kérdése az volt, mi a probléma, a második, hogy be vagyunk-e jelentkezve. Na most, miután tudta, hogy mi a baja az állatnak, ez a két kérdés felért két nagy pofonnal. Ezt követően a hétvégén  sürgős ellátásként beadott két injekciót megismételte, a tabletták helyett (amit szintén fájdalomcsillapításra kapott a másik orvostól) újakat adott (mely szerinte olcsóbb: valóban, egy doboz ára 99 Ft/10 db, Ő  180 Ft-ért adta darabját) és elköszönt. (Csak zárójelben teszem hozzá, a saját állatorvosunknak azóta sem jutott eszébe rákérdezni, mi vagy Black-kel. Pedig előtte - a műtétet követően - naponta 3-szor is felhívott.)

Ekkor másik orvoshoz mentünk, aki  a szövettani vizsgálat alapján azonnal ultrahangos vizsgálatot csinált, és közölte a szomorú tényt: Black hasa újból megtelt vérrel, mert a májának a másik szárnyán is kiújult és szétrobbant egy áttét.

A mi fájdalmunk semmi sem volt imádott kutyusunk addig átélt szenvedéseihez képest, így csak egyetlen egy döntés jöhetett szóba: azonnali altatás.

Ma már velünk van, hála a hamvasztás lehetőségnek.

A hiánya elmondhatatlan, pedig mindez 2009. november 27-én történt.

Mi hiszünk abban, hogy egyszer - majd - találkozunk.

Ehhez  Alan Novak versét másolom ide minden hasonló tragédiát átélt sorstársunk számára :

 

Egy híd köti össze a Földet az Éggel,

ez a szivárványhíd,

mely csodás színekkel

ragyogóan ível  földig érő tarka ívvel.

 

Innenső oldalán a hídnak

pompázó virágok nyílnak,

friss-zöldek a pázsitos rétek,

üdék a völgyek,dombvidékek.

 

Örök a tavasz, nem esik a hó.

Van bőséggel ennivaló,

mindig lágy-meleg az idő,

a víz is mindig frissítő.

 

Ha egy kedvencünk kihűl,

erre a szép helyre kerül.

Az agg megtört állatok

itt lesznek újra fiatalok,

újra épek a megcsonkultak

és  egész nap csak játszadoznak

 

Az én kutyám is itt lakik

és nagyon vár már valakit.

Hisz egy hiányzik csak neki:

Nincs itt vele ki szereti.

Hát hancúrozik egész nap,

míg el nem jő a pillanat.

 

Most hirtelen abbahagyja:

Orra tágul füle feláll,

lába remeg,szűkül a szempár,

rohanni kezd,megjött a gazdi!

 

S hogy megérzett és meglátott,

hozzád rohan a barátod,

csókolgatod újra meg újra,

belenézel hűséges szemébe,

és indultok.

 

Majd elérve a csodák útjának végére,

a szivárványhídon együtt mentek át

és ez lesz nektek az igazi MENNYORSZÁG!

 

 

Encci Creative Commons License 2010.12.27 0 0 65

Sziasztok
Sajnos nem lehet számítani az állatorvosokra.Ez azért igazságtalanság.Az embernek van mentő és mindig van kórház de ha egy szerencsétlen állat kerül bajba az már nem olyan fontos....:(( Remélem rendbe jön....

Rhea Sylvia Creative Commons License 2010.11.20 0 0 64

Nagyon szépen köszönöm a szíves jótanácsokat. Sajnos, most éppen rossz passzban van szegényem, kicsit fogyott, és láthatóan fájdalmai vannak. A kutyadoki sajnos már egy hete szabadságon van - emiatt elérhetetlen. Másik doki pedig csak akutt állapotra ad segítséget, gyógyszert, mert nem akar - érthető módon - beleavatkozni a másik munkájába.

Ez nekem nem nagyon szerethető, pláne, hogy Blacknek nincs étvágya sem. Ma csak kb. 2 dl tejet tudtam belediktálni. Viszont tele van fájdalomcsillapítóval. A szövettan pedig még mindig nincs, talán hétfőn, ha már rendel a saját doki (neki küldik e-mailban). A gyógyszer ajánlatot nagyon köszönöm.

 

cliftony77 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 63

A Culevitet javaslom én is a kemó helyett, de javaslom, hogy hívjátok fel a Culevit központját, mert ha jól emlékszem máj-probléma esetén másképp kell adagolni.Van ott az a nő, aki kutyák területén szakértő (sajnos nem emlékszem a nevére), ő biztosan segít majd.

 

Mellesleg - most találtam - éppen akciózzák a Culevitet, 3+1 csomagban árulják:

 

Előzmény: fidelite (62)
fidelite Creative Commons License 2010.11.16 0 0 62

a kemó biztosan hazavágja az immunrendszerét, bármennyire is felerősődik. Főleg most hogy tél jön, különösen érzékeny lesz, és könnyen megfázhat. Szerintem  culevitet szedjen csak, több kutyásnál nagyon bevált, és szép hónapokat adtak még a kutyáíknak mindenféle kellemetlen infúzióktól megkímélvén.

Előzmény: Rhea Sylvia (61)
Rhea Sylvia Creative Commons License 2010.11.16 0 0 61

Saját állatorvos kemózná - egy pesti orvosprof. által összeállított terápiás anyaggal.

Sajnos még nem jött meg a szövettani eredmény, így van időnk hezitálni.

A kutyus azóta - kevés problémától eltekintve: begyulladt a belső varrat, ezáltal fájdalmaik és váladékozás lépett fel, emiatt antioxidáns kezelés - túl van a varratszedésen. Nagyon szépen gyógyul, még az orvost is meglepte a szép tiszta sebgyógyulás. Visszaszedte  a leadott súlyveszteség felét, már visszatérőben a kedélye is. Azonban valamivel morózusabb lett, szeret elvonulni.

 

Attól félünk, hogy a kemó tönkretenné az immunrendszerét, így ha lehet, várnánk még vele kicsit, amíg megerősödik.  Aztán pedig majd meglátjuk.

 

Nagyon szeretjük, de azt nem szeretnénk, hogy szenvedve éljen mellettünk. Ha láthatóan fájdalmai lennének, akkor inkább elaltatjuk.

Előzmény: fidelite (60)
fidelite Creative Commons License 2010.11.05 0 0 60

melyik orvoshoz vinnéd kemóra? én elvittem az enyémet, és kb addig élt, mintha semmit nem kapott volna, sőt, lehet hogy tovább élt volna kemó nélkül. Az enyémnek lépdaganata volt, ami szintén szétpukkant, azonnali műtéten esett át ő is. Fél év múlva elengedtük, mert átteredt a májára is.

Előzmény: Rhea Sylvia (59)
Rhea Sylvia Creative Commons License 2010.11.01 0 0 59

Sziasztok!

 

Aki tud tanáccsal segíteni, annak nagyon megköszönöm!


Black 10 éves és 22-én azonnali műtétet hajtottak végre rajta. Előzmény: egy nappal a műtét előtt étel-ital megtagadása. Reggelre már lábra sem tudott állni. Az állatorvos azonnali állatkórházat javasolt (ő hozzá sem nyúlt, illetve ajánlotta az altatást, mert láthatóan szenvedett). Az egy órás autóút után a kórházban csak ultrahangot néztek, illetve szívhangot hallgattak és már műtötték is. Kiderült, hogy májrákja van, ami (nagyon ritka) szétdurrant, nagyon nagy vérveszteséggel. Öklömnyi daganatot vettek ki a májából, illetve másfél ökönyi volt a csepleszen, ezt is eltávolították. A lépen látható még két darab mogyorónyi daganat, de a nagy vérveszteség miatt azt már nem bántották. Infúzió, fájdalomcsillapító és bioptron lámpa kezelés otthon, 8-án varratszedés. Black már 24.-én sétált, keveset de gyakran evett, ivott. A kedve visszatért, a sebét nem nyalogatja (hisz megbeszéltük nem szabad), így a gallérra sincs szükség. A kedve is visszatért igaz, némileg visszafogottan.

Október 31-én - azaz tegnap - észrevettem este, hogy a hasa a műtéti heg alatt megduzzadt. Feküdni nem nagyon akar, inkább álldogál. Éjszaka alig aludt, ha igen nagyon erősen lihegett, mint akinek melege van. Kétszer is levittük pisilni, sokat pisilt. Étvágya jó, többször kap keveset.

 

Az orvos szerint meg kell várnunk a szövettani eredményt, valószínű kemót kap. Addig vízhajtó, fájdalomcsillapító, lámpázás.

 

Merjünk egy kemózni, (féltem az immunrendszer leépülése miatt) hiszen még ott a lépdaganata is. Kemó nélkül fél év, kemóvan kettő - ez az orvos véleménye.

 

Várom a tanácsaitokat. Üdv: Szilvia

cliftony77 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 58
upsz, bocsi, ez szétcsúszott.
Előzmény: cliftony77 (57)
cliftony77 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 57
Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdés.

Közel 3 évvel ezelőtt az akkor 10 éves tacskómnál emlődaganatot diagnosztizáltak. Megműtötték,de az egyik dagantot nem lehetett kiműteni, mert valami nagy érhez közel volt. A műtét (és a varratszedés) után a doki megmutatta, szabad kézzel is tapintható volt a daganat, kb. borsó méretű volt.

Ajánlották a Culevitet. Felkerestem a forgalmazót, hogy van-e tapasztalat kutyák területén, és telefonban kapcsoltak egy kedves nőhöz (azt hiszem orvos volt, de nem biztos), mint kiderült, ő kutyákkal kapcsolatban is szakértő.

Az ajánlott adagot (napi 5 x 2) kezdtük el adni a kutyusnak (jó dolga volt, naponta ötször krémsajt, másképpen nem ette volna meg, és nem az a fajta akinek ki lehet nyitni a száját és lenyomni a torkán a tablettát - símán letépte volna a kezünket).

No mindegy, a lényeg az, hogy 3 hónap múlva, amikor mentünk ismét az állatorvoshoz, már nem volt kitapintható a daganat!

A kutyus azóta is velünk van, kicsit öregecske, de ha labdáról van szó, akkor elborul az agya, és elfelejti hány éves.

És persze azóta sem álltunk le a Culevittel, (néha elfelejtjük olyankor lelkiismeretfurdalásom van...), mert mi ebben hiszünk. Nekünk segített. Ez persze nem garancia, mert sajnos a rák sokféle lehet. Csak elmondtam a mi történetünket.

És persze itt van egy kép a mi Morzsinkról:

zsuzsu27 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 56
A culevit.hu-n megnézheted.
Kimondottan daganatos betegségekre van,sok jót hallottam már róla.
A műtét ára függ attól is,hogy hol laksz,Pesten,Pest megyében egy vagyon,ami persze megéri,ha meggyógyul a szeretett kutyánk.
Előzmény: spann (55)
spann Creative Commons License 2010.08.31 0 0 55
és amugy mennyire jó ez a culevit? valaki valami jó tapasztalat?:S
Előzmény: fidelite (51)
spann Creative Commons License 2010.08.31 0 0 54
ma voltunk állatorvosnál azt mondta nyirokcsomó gyulladás-daganat lehet. Adott neki 2 szurit azt mondta hozzuk vissza 2 héten belül ha rosszabodik. Ha esetleg kicsit roszabb lesz akkor klinikára vigyük el? és kb mennyibe kerülhet egy ilyen operáció?
Előzmény: fidelite (50)
Toxicapbt Creative Commons License 2010.08.31 0 0 53
most néztem,jó későn írtam rá :D
de sebaj
Előzmény: Toxicapbt (52)
Toxicapbt Creative Commons License 2010.08.31 0 0 52
jézusom
1 éve daganatos és még nem is látta doki ?:O

milyen orvos az,aki háznál csinál ekkora műtétet ????
lódoktor?
egy ilyen műtétnél kell normális altatás,higiénikus környezet stb

elkerülni rendszeres vérvétellel,amit kb évente csinálnak
abból kiderül,ha esetleg van rákos sejt a szervezetbe és talán időben elcsíphető

Előzmény: Kálmán21 (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!