bő fél órán keresztül szórakoztam a ojjektummal különböző beállításokkal, végül ez lett az ami a leginkább azt mutatja ami miatt megálltam ott fotózni
asszem halszemmel még lehetett volna érdekesebb dolgokat is kihozni a szituból, de éppen egy repülőfotózással eltöltött hétvégéről mentem hazafele és nagyobblátó nem volt nálam. talán majd legközelebb ha arra járok...
Mint gyakorló kocsmafotósnak, lassan kellene annyi rutinodnak lenni, hogy a lényegre koncentrálj! :) Tréfát félretéve: itt hatásosabb lesz a szűkebb kép.
A film világában az ilyen szűken vágott arcot nevezik szuperplánnak. A teljes arc - permier plán, a bővebben vágott - szekond plán...stb...
Szuperplán képkivágás nagyon indokolt esetben használatos. Ilyenkor az arcjáték, a mimika dominál. A tekintet, a szem, a száj kifejező ereje igen hatékony lehet, hiszen betölti az egész képernyőt.
Nem csodálom, hogy te is ehhez folyamodtál, mert a modelled tekintete kifejezetten igéző.
Folytasd! Szerintem a fiúk elviselnének nagyobb látószöget is. :)
Köszönöm, igen, valóban szinte zavarbaejtő volt az élmény.... :-)
Csináltam egy szolídabb színűt:
Én magamtól inkább a 2.-ra szavaztam volna, de hiszek nektek. :)
Ennél az elsőnél utólag úgy éreztem, hogy a homlokából egy kicsit több kellett volna.
A másodiknál pedig igen, még közelebb mentem (látszik a perspektíván is), arra gondoltam, hogy talán így még fokozható, vagy jobban visszaadható, intenzívebb lesz az élmény. Szerettem volna kis DOF-fal a szemeket/szájat kiemelni, arra is gondoltam, hogy a szűkebb kivágás ebben is segít.