Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 64
Kösz...hja... jó lenne beszerezni és elolvasni (több ezer egyéb könyv mellett, amit még kéne...) ;)
Előzmény: Nicsinyo (63)
Nicsinyo Creative Commons License 2008.06.19 0 0 63
Szia Big

felfigyeltem arra, amit a két Holdrol irtàl. Ugyanis ezt nekem màr 25 évvel ezelött itt, Fr.o-ban mondta valaki, akit élö enciklopédiànak tartottam, mert annyi ismeret, tudàs volt a fejében.
Az oriàsokrol meg az jutott eszembe, hogy Magyar Adorjàn a népmesék, mondàk feldolgozàsa alapjàn jutott el ahhoz a lehetöséghez, hogy a népmeséknek van valòs alapjuk: hogy lehettek oriàsok és hüllöemberek (repülö sàrkànyok stb.)
Legfontosabb könyvei: Magyar épitöizlés (melyet keze iràsàval nyomtattak ki - àllitolag amikor egyik kezével irt, a màsikkal rajzolta az àbràkat)
Csodaszarvas , A lelkiismeret aranytükre és az ezer oldalas Ösmüveltség. A kilencvenes években be lehetett szerezni ezeket Magyarorszàgon, azota mintha eltüntek volna.
Persze akik csak a tudomànyosan màr bebizonyitott tételeknek hisznek, azok ujjal mutogatnak az ilyen "eredeti" véleményekre.
Pedig ennek a témakörnek éppen az a célja, hogy a hivatalos elmélettel ellenkezö (még nem elfogadott) következtetéseket megjelentesse.
Ajànlom fenti könyveket elolvasàsra, mert nagyon alapos, logikus munkak, nem légböl kapott szedett-vedett fantazmagoriàk.
Viszont csak az mondhat ròluk véleményt, aki elöször elolvassa öket. A telivér-féle gunyos megjegyzések nem érdekelnek.
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.10 0 0 62
Idézet (egy olvtárstól aki azóta eltünt nickestűl) :

"Daniken írt a Sötét kőkorszak című könyvében azokról a régészeti leletekről és ókori írásokban fellelhető szövegekről, amelyekből talán arra a meghökkentő tényre következtethetünk, hogy valaha a Földön óriások éltek.

Pl. Larson Kohl német antropológus 1936-ban Közép-Afrikában, az Elyasi-tó partján óriási emberi csontokat talált. Königswald és Weidenreich német paleontológusok a 30-as évek végén hongkongi patikákban több óriás emberi csontot fedeztek fel. Denis Saurat prof. Észak-Afrika különböző helyein nemcsak az óriások csontvázát találta meg, hanem azokat a kőeszközöket is, amelyek egy óriás markába illettek.

A dél-afrikai Transvaalban talált óriáscsontvázak szintén a tudomány nyitott kérdései közé tartoznak.

Nyugat-Európában is találtak óriásmúmiákat (cherch-i lelet). Kínában is hasonlókat tártak fel az elmúlt években.

Énok próféta apokrif könyvében arról tudósít, hogy az istenek nemzetsége óriásokból áll. Az amerikai jövőtudományok professzora, Hurtak professzor is sokszor hivatkozik Énok próféta "óriás" leírásaira.

Báruk apokrif könyve még az óriások számát is közli, akik az Özönvíz előtt éltek: 4.090.000.

A Bibliában Mózes I. könyve 6/4 fejezetében így ír: (Dávid-Góliát történetnél)

"Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még akkor is, amikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz és azok gyermekeket szülének nekik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak." (Károli Gáspár fordítása)"
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 61
"a mi dolgunk legfeljebb annak kiderítése lehet, hogy az eredményeiket a szakemberek miért nem verik nagydobra.."

Legyen ez..! ;)
Előzmény: FM13 (58)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 60
"Önmagában az a tény, hogy a Föld különféle területein élő emberek körében hasonló legendák alakultak ki, nem jelent semmiféle bizonyítékot..."

"özönvíz-legenda sem bizonyít semmit..."

De hát ki mondta hogy ezek bizonyítékok lennének? Ha valaki ezeket komolyan bizonyítéknak mondja/gondolja, akkor ott nagy a baj... Nyilvánvaló és triviális, hogy ezek a jelenségek, csupán gyanúkat indukálhatnak; feltevések, hipotézisek esetleges alapjai lehetnek, melyek megcáfolásra, vagy bizonyításra várnak... Vagy ha más nem, alkalmasak legalább egy jó kis fantáziálásra, eljátszadozásra néhány extrémebb lehetőség gondolatával, semmi több....
Előzmény: FM13 (57)
FM13 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 59
Előzmény: FM13 (56)
FM13 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 58
A szélsőségesen humán beállítottságúak, pl. az ezoterika-hívők szeretik tenni az epés megjegyzéseket a "hivatalos tudomány" szakembereire a szűklátókörűségük és konzervativizmusuk miatt. Csakhogy ez tévedés. A szakemberek attól szakemberek, hogy csak a valódi, az igazolható tényeket használják fel. Amellett persze működhet a fantáziájuk, és erre igen jó példa, hogy nem a sci-fi- és fantasy-kedvelők vagy a misztikum hívőinek körében bukkant fel az elgondolás, hanem az űrkutatók körében, amely szerint a dinoszauruszok egyik-másik faja a kipusztulásuk előtt intelligenssé, sőt technikai civilizációt is kifejlesztővé válhatott, és akár ki is juthatott a Naprendszerbe. Ha ez netán megtörtént, annak nyomai esetleg a Holdon máig is megmaradhattak. A kérdést, hogy léteztek-e prehisztorikus óriások, szintén a szakemberek dolga kideríteni, a mi dolgunk legfeljebb annak kiderítése lehet, hogy az eredményeiket a szakemberek miért nem verik nagydobra...
Előzmény: Törölt nick (55)
FM13 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 57

Nem hinném, hogy ez a "két hold elmélet" csillagászoktól származik.

A Hold jelenlegi kötött keringésének (vagyis, hogy a keringési ideje megegyezik a tengelyforgásával) a kialakulásához jóval hosszabb idő kellett, mint amennyi a dinoszauruszok eltűnése óta eltelt, és közben nem lehetett jelen másik, számottevő méretű hold. Ez ugyanolyan tarthatatlan ötlet, mint a "Nemezis-elmélet", amely szerint az átlagban 26 millió évenként ismétlődő kisbolygó-becsapódásokat  a Nap kísérőcsillaga (pl. egy barna törpe) okozza. Ilyen hosszú keringésidő a Nap körül nem lehetséges, mert ahhoz olyan távolságba kellene mennie időnként a kísérőnek, hogy a szomszédos csillagok között elveszne.

A dinoszauruszok nagy méretének többféle magyarázata van, nem kell mindjárt a Föld gravitációjának komoly méretű változását előrángatni. Ha tényleg tudni szeretnénk, mi is az igazság az emberi óriásokkal kapcsolatban, inkább a létező leleteket kellene vizsgálni. Először is azt, hogy hitelesek-e? Aztán azt, hogy a méreteiken kívül mi másban térnek el a "szabványos" emberi csontoktól, pl. a csontsejtek szerkezetét, DNS-ét, meg a csontok felépítését tekintve. Milyen élettani különbségek vannak, és azok milyen környezeti eltérésekre vezethetők vissza? Nyilván folynak is ilyen vizsgálatok, ha a leletek valódiak, csak a részletes hírek még nem jutottak el hozzánk.

 

Önmagában az a tény, hogy a Föld különféle területein élő emberek körében hasonló legendák alakultak ki, nem jelent semmiféle bizonyítékot, csak azt, hogy az emberi gondolkodás és kultúra (aminek része a legenda-gyártás), túlságosan egysíkú. Valamikor a legtöbb nép aban a hiedelemben élt, hogy a Föld lapos, aztán mégis valamennyien tévedtek. Az özönvíz-legenda sem bizonyít semmit, mert mint napjainkban is sajnálatosan tapasztalnunk kell, a cunamik nem ritkák, és kisebb aszteroidák, amelyek egy-egy szökőáron kívül más, általános földi katasztrófát nem okoznak, korábban is potyogtak időnként.

Előzmény: Törölt nick (55)
FM13 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 56

http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.varga.hu/A%252 0MULT%2520NAGY%2520TITKAI/ORIASOK/ORIAS%2520CSONTVAZ%2520nagy_2. jpg&imgrefurl=http://www.varga.hu/A%2520MULT%2520NAGY%2520TI TKAI/ORIASOK/ORIASOK.htm&h=464&w=567&sz=112&hl=h u&start=6&um=1&tbnid=-7ukfjuiPndbEM:&tbnh=110 &tbnw=134&prev=/images%3Fq%3D%25C3%25B3ri%25C3%25A1s%2Be mber%26um%3D1%26hl%3Dhu

 


 

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 55
Gravitáció kulcskérdés lehet eme elméletkörben. A dinoszauruszok is az alacsonyabb gravitáció miatt voltak nagyobbak... Egyes elméletek szerint pl. egykor két holdja volt a Földnek, majd az egyik belezuhant (ezután túntek el az óriási méretű lények)
Lehet hogy e korszakban kialakult már egy humanoid faj is...? Miért volna kizárt?
Előzmény: FM13 (54)
FM13 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 54

És mindjárt hadd legyek kétkedő.

A csontvázak túlságosan hasonlítanak a mai emberére. Nem vagyok osteográfus, de laikusként az a meglátásom, hogy ha egy ember magassága közel tízszerese az átlagosnak, és a súlya annak megfelelően lényegesen nagyobb, akkor a csontjainak méretaránya másmilyen kell, hogy legyen. Már csak a nagyobb testtömeg elviselése és a nagyobb tömeg mozgatásához szükséges nagyobb izmok megfelelő rögzülése miatt is. A nagyobb oxigén-igény következtében talán a mellkas mérete is másmilyen kell, hogy legyen. Hacsak nem egy kisebb gravitációjú bolygóra (pl. a Marsra) áttelepült atlantidák néhányadik generációs leszármazottjairól van itt szó, akik vesztükre visszatértek a Földre... Ilyen képek láttán megindul az ember fantáziája, ami ebben a fórumcsoportban talán nem elítélendő.

FM13 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 53

Egyik ismerősöm küldte a minap ezeket a képeket. Ha Nektek nem jelentenek újdonságot, akkor bocs', hogy hozzászólásommal rontottam a színvonalat!

 

 

1234
najahuha Creative Commons License 2008.04.23 0 0 52
Kedves angyay !

SZIRIAT OSZLOPAI:


Várkonyi Nándor irodalom- és müvelődéstörténész a szerző....


http://www.pecs-vk.hu/varkonyi-biblio.html



.
Előzmény: angyay (50)
najahuha Creative Commons License 2008.04.23 0 0 51
Kedves kisharsány !

De ugye erről a görögök mit sem tudtak....



...az első görög filozófust Püthagoraszt magusnak (magosznak) nevezték, mert tudása java részét mágusoktól tanulta, jórészt egy a Kárpát medencéből Görögországba utazó Abarizs nevű szkíta mágustól,,, (ugye nem nehéz az avar nevet felismerni ?) (: a szöveget egyébként Grandpierre Atilla írta:)

kisharsány


Ez mind így van !

Én azt, hogy a görögök mit sem tudtak róla, a mamut csontvázak emberi fiziológiája szerinti összerakása kapcsán mondtam. Vagyis arra, hogy a görögök nem szimulálhatták és feltehetően nem modellezhették, hogy az úgy összerakott mamutcsontok képesek-e egyáltalán embertől elvárható mozgásra....

De mint jeleztem, ezeket a nevezett könyv állítja, és mint kérdés FÖLVETÉST vázoltam. Önmagában még nem jelenti, hogy egyet is értek vele. Csupán ismertettem, hogy van ilyen szemlélet a tudományos világban.
Előzmény: kisharsány (45)
angyay Creative Commons License 2008.04.23 0 0 50
  Sziriátoszlopaiban ha jól emlékszem a könyv címére abban olvastam óriás csontvázakat találtak.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 49
Nem tudom...
Kérlek segíts!
Hibáztam volna?
Előzmény: kisharsány (48)
kisharsány Creative Commons License 2008.04.22 0 0 48

 

 Azonban vajon kizártunk minden lehetséges egyéb eshetőséget, más elgondolható, valószínűsíthető magyarázatokat, végérvényesen és vitathatatlanul?
Aligha...
Nos amíg ez nem történt meg (ebben is és sok más hasonló esetben is), addig teória marad; feltevés és nem tény.
Aki ennek ellenére ténynek jelenti ki hipotézisét, szubjektív bizonyítékot szolgáltatva, az hívő és innen kezdve hátráltatja a kutatást...

 

 Már meg ne haragudj: Te itt beszélsz, vagy csak írsz ? Mert velem is fordul elő, hogy csak járnak az ujjaim, s mikor megnézem , rájövök nem mondtam semmit - bár írtam.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 47
Hallottam már erről a lépcsőröl természetesen.
Gondolom, a legtöbben akik ezirányba érdeklődnek, belebotlottak már (nem a szó szoros értelmében, mert nagy zakó lenne :) ).
Valóban gyanús, nagyon gyanús ez is... Érdemes kutatni.

Azonban vajon kizártunk minden lehetséges egyéb eshetőséget, más elgondolható, valószínűsíthető magyarázatokat, végérvényesen és vitathatatlanul?
Aligha...
Nos amíg ez nem történt meg (ebben is és sok más hasonló esetben is), addig teória marad; feltevés és nem tény.
Aki ennek ellenére ténynek jelenti ki hipotézisét, szubjektív bizonyítékot szolgáltatva, az hívő és innen kezdve hátráltatja a kutatást...
Előzmény: kisharsány (46)
kisharsány Creative Commons License 2008.04.22 0 0 46

 

   de szerintem túl vad, akár a Daniken.Hívők.

 

 ...nos, említett úr bemutatott egy lépcsőt: a lépcsőkről tudott, hogy vannak meredek, és kényelmes, sőt lassú változataik. a kényelmes 17/22 cm, ami a magasság és szélesség adata. Namost a bemutatott, úgy 50-60/ 50-60 cm-es volt. Anyaga "normál" bazalt, és egyöntetű, amit érthetsz úgy is, hogy mintha öntve lett volna, homogén felületű és anyagú. Eddig "rendben", mert nagyméretű emberek/lények, miért ne önthetnének bazaltból lépcsőt maguknak? (mondjuk a bazalt általunk ismert paraméterei /:olvadásfok, stb.:/ furcsává  teszik, dehát "..több dolgok vannak...".

 

 Na, most kapaszkodj !!! A lépcsők negatívban vannak!!! Azaz "fejjel lefelé": ki, mikor, minek, kinek, miért, hogyan, etcetera...?????

 

 ...hogy is van avval a "Däniken hívőkkel" ???

 

 kisharsány

Előzmény: Törölt nick (43)
kisharsány Creative Commons License 2008.04.22 0 0 45

 

  De ugye erről a görögök mit sem tudtak....

 

  ...az első görög filozófust Püthagoraszt magusnak (magosznak) nevezték, mert  tudása java részét mágusoktól tanulta, jórészt egy a Kárpát medencéből Görögországba utazó Abarizs nevű szkíta mágustól,,, (ugye nem nehéz az avar nevet felismerni ?) (: a szöveget egyébként Grandpierre Atilla írta:)

 

 kisharsány 

Előzmény: najahuha (41)
najahuha Creative Commons License 2008.04.22 0 0 44
Kedves big4 !

Hát pedig a mai TUDOMÁNY bizony nem veti el annak a valószínűségét, hogy a Földet éppenhogy a világűrből jövő egy vagy több METEOR ( szóhasználatomban 'meteorsperma' ---> lásd sperma --> SPÓRA) 'oltotta be' élettel.....

Márpedig ez a ZITCHIN alapgondolatától nem áll mesze.....


De ugye a megoldás 'TECHNIKAI' részletein van a hangsúly....

Ezeket azonban már a SCI-FI írók jobbára leírták vagy 30-40 évvel ezelőtt.....

Ma kezdik valóra váltani...... ( fotonhajtómű, eltérő fajú állatok genetikai keresztezése.... genetikai szekvenciák átültetése : akár növényi szekvenciát emberbe..... Itt már gyakorlatilag csak az ERKÖLCS szab határt...... )

Így aztán miről is beszélünk ? Még a végén kiderülhet, hogy túl konzervatív nézetűek vagyunk........


A NIBIRU kapcsán jegyzem meg: ez csak nekünk jó... Legalább még élhetünk egy darabig....

Ugyanakkor ha tényleg gondok vannak az időszámításaink folytonosságában, merthogy kivettek-betoldottak ( lásd a 300 vagy 200 év problémakörét), akkor nem is csoda, ha Zitchin is téved.........




Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 43
Kösz. Olvastam az említett úrtól ezt-azt már, de szerintem túl vad, akár a Daniken.
Hívők.
Nem képesek megkülönböztetni egy valamelyest valószínű lehetőséget, feltevést, a ténytől...sajnos...

Ezzel együtt tiszteletreméltó és használható, gyüjtő- és kutatómunkát végeznek és számos rejtélyre és gyanús dologra rámutatnak.

Sitchin pár évvel ezelőtti Nibiru pánikja is nagy fiaskó volt...
Előzmény: najahuha (42)
najahuha Creative Commons License 2008.04.22 0 0 42
Kedves big4 !

Engem kevésbé a szörmókok, "King Kongok, jetifélék érdekelnek, inkáb az "Istenek"....
Azaz azok a talán (némi jel és nyom alapján gyaníthatóan) létezett intelligens, mitöbb az akkori (de tán még a mainál is) jóval fejletteb óriások,




Ehhez javasolnám elolvasni


ZECHARIA SITCHIN: A 12. bolygó (Édesvíz kiadó, Bp, 2002, B5/374p, 2190,- Ft)

és

ZECHARIA SITCHIN: DIMENZIÓ KAPU (Édesvíz kiadó, Bp, 2004, B5/350p, 3490,- Ft)


A jelzett kutató és szerző gyakorlatilag a BIBLIÁt egy az egyben értelmezi.......



http://vizkoz.silihost.hu/Erdekesseg/erd_1_01.html

http://www.szinesufo.hu/2002/200212/teremtes.htm

.
Előzmény: Törölt nick (40)
najahuha Creative Commons License 2008.04.22 0 0 41
.


Szíves elolvasásra ajánlom:


Adrienne Mayor: "ŐSLÉNYTAN A GÖRÖG-RÓMAI VILÁGBAN: Az ÓKOR RÉGÉSZEI"
(Gold Book, Debrecen, 2002, A5/366p. eredeti ára: 1980 Ft. Mostanság az Alexandra könyvesboltokban leárazottan 599,- Ft-ért még talán lehet kapni....)

című munkát, ( eredeti címe: The first fossil hunters , Princeton Univ. Press, 2000)



Ez a könyv azokról az ókori kutatásokról szól, amelyben mamutok csontjait próbálták például a görögök emberi csontvázként összerakni..... Ha ehhez az elváráshoz rendezik a csontokat, hát bizony összeállítható, függetlenül attól, hogy fiziológiailag nem állja meg a helyét...De ugye erről a görögök mit sem tudtak....
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.21 0 0 40
Engem kevésbé a szörmókok, "King Kongok, jetifélék érdekelnek, inkáb az "Istenek"....
Azaz azok a talán (némi jel és nyom alapján gyaníthatóan) létezett intelligens, mitöbb az akkori (de tán még a mainál is) jóval fejletteb óriások, akik egyrészt leigázták, másrészt tanították az akkor még igen primitív eleinket. Akik talán egy prehisztorikus, globális szupercivilizáció tagjai ill. túlélői vagy esetleg földönkívüliek (vagy azok hibridjei, mutánsai pl.) lehettek, az ide vonatkozó elméletek szerint.
kisharsány Creative Commons License 2008.04.21 0 0 39

 

 Lehet megjeleníteni akárhogy. Ezt ma már nem tudjuk. Egy tény: léteznek olyan fennmaradt fegyverek pld., melyek a mai embernek elcsodálkoztató méretűek. Ezek - ahogy haladunk "felénk" - egyre kisebbednek. Megmaradt viszont a "népi emlékezet" a mesékben. Szóval szvsz nem "csak+ a szőrmókok" kategóriájáról van szó, és nem csak prehistorikusan. Itt a neten láttam olyan fényképet, mely kb.2,5 m-es embereket mutatott, a fényképezés korából (turbánban).

 

 kisharsány

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.21 0 0 38
King Kong? :)
Előzmény: kasztanyetta2 (37)
kasztanyetta2 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 37

A Gigantopithecus egykor Ázsiában élt emberszabású nem; egyfajta óriás orangután. Magasabb és vállasabb is volt az Afrikában élő gorilláknál. Kína területén élt, és csak mintegy félmillió éve halt ki, ami azt jelenti, hogy kortársa volt a Homo erectusnak és az archaikus Homo sapiensnek is. Egyes elképzelések szerint a gigantopithecus túlélő képviselője, illetve utódja a himalájai jeti (amennyiben létezik).

Valószínűleg talpán és kézbütykein járt, ahogy a ma élő csimpánzfélék és gorillák, tehát életmódja jelentősen különbözhetett az orangutánokétól.

23 negedi Creative Commons License 2007.11.16 0 0 36
Érdekes...
Előzmény: kisharsány (35)
kisharsány Creative Commons License 2007.11.16 0 0 35
Előzmény: 23 negedi (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!