Keresés

Részletes keresés

lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 342
Felemás mozgósítás volt, a FIDESZ vezetése háttérbe vonult, Orbán egy szimpla gyűlésen járt akkor nálunk, köze nem volt dec.5-éhez.
Előzmény: Or Kán (337)
Rene Augustine Cardinale Creative Commons License 2007.01.02 0 0 341

Véleményed kb. annyira érdekel, mint a szomszéd tüzelő szukájának a menstruációs görcsei.

Előzmény: Törölt nick (334)
Újlaki Creative Commons License 2007.01.02 0 0 340
Hogy jön ide az Úristen?
Előzmény: 16tonna (335)
Újlaki Creative Commons License 2007.01.02 0 0 338
Akkor azok nem lehetnek magyarok.

Ezel vigyázni kéne: amúgy is fogy a magyar.

Ha mindenkit kizársz a saját hazájából, akkor a végén nem marad senki magyar. Legfeljebb te meg az a hülye Podgornij... ja, bocs, ez egy másik viccből van.
Előzmény: Törölt nick (326)
Or Kán Creative Commons License 2007.01.02 0 0 337
Orbán azt gondolja, hogy a Fidesznek csak ő nyerheti meg a választásokat ha minél több helyre elmegy, így ezzel akár még nem is lett volna probléma (mármint a szándékot illetően). A nagyobb baj az volt, hogy pl. a polgári köröket nem használta fel a Fidesz a szavazási mozgósításra, ami már nagyobb probléma, szintén a szándékot illetően.
Előzmény: lanned (331)
Rene Augustine Cardinale Creative Commons License 2007.01.02 0 0 336

I.: Nem szokásom hazudni, hazugozd le a sanghaji nagynénédet.

II.: 8-10 éves? És pont 2004. decemberére érett be, ugye? A világon semmi belpolitikai szándék nem volt mögötte, ugye? Jól vagy?

Előzmény: Törölt nick (329)
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 335

:)))

És az Úristen rögtön-, avagy kettő-hárommal mögötted sorakozik???

Előzmény: Újlaki (332)
Rene Augustine Cardinale Creative Commons License 2007.01.02 0 0 333

Csatlakozási időpontban a két (és fél) év oké, de a két ország átlagosan vett fejlettségi szintjét nézve nagyon nem ül. Elég sokan vagdalták be pl. a magyar és a román GDP-t, azért a különbség nem kevés.

Előzmény: 16tonna (323)
Újlaki Creative Commons License 2007.01.02 0 0 332
Az erdélyi magyarokat tisztelem, sokukkal jó barátságban vagyok. Ennek ellenére, ha erre a kérdésre kerül a sor, akkor vitába szállok velük. Nekik persze nehezebb, ők másként élték meg. Ezt is.

Én egyébként a saját véleményemet tartom mérvadónak.
Előzmény: Törölt nick (321)
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 331
Helló!

Én sosem felejtem el, hogy Orbán nálunk ( vidéki városban) tartott kis gyűlést akkor, amikor Duray-ék Gyurcsánnyal küszködtek.

Hillerre meg kiküldte Ádert.:-(
Előzmény: Or Kán (327)
Or Kán Creative Commons License 2007.01.02 0 0 330

"A jövö megjósolhato Malina Hedvig vs. EU-tag szlovákok tekintetében."

Tedd meg tétjeidet:

Előzmény: Törölt nick (328)
Or Kán Creative Commons License 2007.01.02 0 0 327
Igaz.
Előzmény: lanned (325)
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 325
December 5-én nem a Nem-ek száma, hanem az IGEN-ek relatíve alacsony volta volt meglepő.

Nem "mozgósítottak" rá...
Előzmény: 16tonna (319)
Or Kán Creative Commons License 2007.01.02 0 0 324
Ugyanez a helyzet volt Szlovákiában is, úgy tíz éve. És lám: arról már nem is vitatkozik itt senki, hogy a szlovákok le fognak bennünket előzni (öt éven belül).
Előzmény: Rene Augustine Cardinale (316)
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 323
Nem vitatom, s ha figyelnéd az ottaniak (pol. és közéleti jelesek+"az utca embere" nyilatkozatait, ők tudják legjobben, hogy ez nem lesz sem gyors, sem egyszerű. De újra kérdem: akkor mi van? Itt a két évnyi előny miben előny?
Előzmény: Rene Augustine Cardinale (320)
Rene Augustine Cardinale Creative Commons License 2007.01.02 0 0 322
2004. dec. 5. a jobboldal szimpla belpolitikai húzása volt, nem kell csodálkozni, hogy az ország lakossága ekként értékelte.
Előzmény: 16tonna (319)
Rene Augustine Cardinale Creative Commons License 2007.01.02 0 0 320

I.: Senki nem tagadott meg senkit, ez baromság.

II.: Mondom, itt is van sz*r bőven, ebben igazad van. De hiába fog Erdély nagyon szépen és gyorsan fejlődni, Románia része a Zsil-völgy, a Duna delta, Ploesti külvárosa, stb., ahol viszont irdatlan elmaradottság van, amivel valamit kezdeniük kell. És az bezony nem lesz sem gyors, sem olcsó, sem egyszerű. Vagy vitatod?

Előzmény: 16tonna (317)
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 319
akkor te hogyan nevezed azt a bizonyos dec.5-i voksot? Kebelre ölelésnek?
Előzmény: Újlaki (318)
Újlaki Creative Commons License 2007.01.02 0 0 318
... magyarországi magyarok által megtagadott erdélyi-romániai magyarokkal...

Ez hülyeség. Senki nem tagadott meg senkit.
Előzmény: 16tonna (317)
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 317

O.K, a "három hét" tényleg marhaság, de ha az itteni kettéosztottságot vesszük alapul, hát vigan bejöhet - s úgy érzem, be is jön - a röhögő harmadik klasszikus jelensége.

Mig itt marja-marcangolja, csócsálja egymást a két tábor, az olyannyira és oly sokak által megvetett, lenézett Románia, benne a magyarországi magyarok által megtagadott erdélyi-romániai magyarokkal szépen elébe kerül Magyarországnak. Mert nekik bizonyitaniuk kell, s meg is fogják tenni.

Előzmény: Rene Augustine Cardinale (316)
Rene Augustine Cardinale Creative Commons License 2007.01.02 0 0 316
A világon semmi bajom nincs azokkal az emberekkel, mindössze arra próbáltam kilyukadni, hogy Romániának irdatlan sok időre (és még több Lejre/€-ra) lesz szüksége ahhoz, hogy az ottani viszonyokat gatyába rázza. Ahhoz képest, ami nyomort/elmaradottságot/reménytelenséget/rumlit ott tapasztaltam, bármelyik magyarországi megye maga a paradicsom. Hát, ennyit a "jaj-jaj, Románia három hét múlva leköröz minket!!!" c. marhaságról.
Előzmény: 16tonna (315)
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 315
képzeld el, jártam, s tudom, hogy ott is emberek élnek, reménykedők, csak másképp gondolkodnak, mert eddig nem volt okuk-inditékuk változtatni. De tapasztaltam, hogy Erdélyen túl sem esznek embert, láttam a moldvai kolostorokat, s Tichilestiről tudom, hogy ott van Európa egyetlen lepratelepe. S akkor mi van?
Előzmény: Rene Augustine Cardinale (313)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 314
Románia sokkal inkább azért röhög rajtunk, mert "sikeresen" nem játszottuk ki a kezünkben lévő ütőkártyát, ami már lehet, hogy soha többé nem adatik meg. T.i. mi már EU-tagok voltunk, mégsem értünk el semmi igazán fontos előrelépést a magyar kisebbség ügyében (autonómia, kultúra, oktatás...) a tagságra epedező Romániánál. Köszönkük ezt meg politikusainknak és a határon túli társainkért aggódó sokmillió magyanak (pl: kettős népszavazás)!
Rene Augustine Cardinale Creative Commons License 2007.01.02 0 0 313

I.: Ithon is van baj bőven elég, állítottam ellenkezőjét?

II.: Vess egy pillantást a topic témájára. Ha (mondjuk) az itteni keleti megyéken témáznánk, ahhoz szóltam volna. Teccikéteni?

III.: Te jártál már Havasalföld általam említett részein?

Előzmény: 16tonna (312)
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 312
és a hazai nagy szoc-vivmányként felépitett műtelepülések, iparnegyedek, stb.??? Mi lenne, ha előbb határon innen tennél ellenőrző látogatást, mérnél fel honi nyomort és nyomorgókat, aztán példálóznál mással?! Mintha mindez itt már kipipálható-kipipált, felejthető múlt lenne!
Előzmény: Rene Augustine Cardinale (310)
stewes Creative Commons License 2007.01.02 0 0 311
Vagy nagyon félreérthetően fogalmazol, vagy nagyon aljas ember vagy. Még nem tudtam eldönteni.
Ettől függetlenül lenne néhány észrevételem, amit nem nagyon szoktunk számításba venni:
1.) Nem minden Erdélyország az, ami magyar volt, de most Romániához tartozik.
2.) Nem minden romániai magyar székely.
3.) Tőlem jobbra is, balra is erdélyi magyarok a szomszédaim. Tudják, hogyan szavaztam december 5-én. Sem akkor sem most nem fossnak az arcomba semmit. Megértették, miért szavaztam nemmel és elfogadták az érveimet.
Előzmény: Törölt nick (306)
Rene Augustine Cardinale Creative Commons License 2007.01.02 0 0 310
Nézz körbe egy kicsit Havasalföld elmaradottabb vidékein, az 1989 előtt iparvárosként, ma gyakorlatilag nyomornegyedként funkcionáló településeken, aztán a Duna deltába is tehetsz egy utat, Tichilestit ki ne hagyd. Ha ez megvolt, gondold szépen újra a topicnyitó hsz.-edet.
Előzmény: véredény (-)
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 307

és ha nem "magyarban" lakott jól?

és te mit éreznél a helyében - egy laza másodpercre képzelnéd magad az ő, ott-kitartó bőrébe! De ez túl nehéz, ehhez empátiára is szükség lenne, nem csak hőzöngésre.

Előzmény: Törölt nick (306)
stewes Creative Commons License 2007.01.02 0 0 305
Nem tudom ezt mire írod, én a te szavaidon vagyok kiakadva.
Előzmény: Törölt nick (300)
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 304

csak kettő darab aprócska megjegyzés:

1. nem mindenki székely, aki onnan jött, aki ott él

2. de ha mégis csak az lenne, hát ette volna meg a szart - még időben, mielőtt büdösödni kezdett volna

Előzmény: Törölt nick (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!