Szerintem csak simán olyan helyen fűzi át, hogy a végleges irányhoz képest ferdén legyen. Így amikor elengeded, akkor a saját súlyától nem tud elcsúszni.
Öööö körülbelül úgy működik ahogy a kartuspisztolynál (azt tudom, hogy ismered :-))
Tényleg! Ezt, nem tudom, hogy lehet csinálni. Én valószínűleg egy szálra fűzném és kis szilikonos ragasztóval, megfogatnám. Vagy a stopper. Nem tudom melyik a gyorsabb és kevésbé macerás.
Lányok, köszönöm a laminálóval kapcsolatos felvilágosításokat! Bocs, hogy csak most reagálok, de tegnap nem voltam gépnél.
Ez a gép nagyon szimpatikus! Van nekünk egy Szebb Környzetünkért nevű egyesületünk és szoktunk mindenféle rendezvényeket tartani a városban. Legutóbb esőben ragasztgattam/rajzszögeztem ki a hirdetéseinket, akkor jutott eszembe, hogy kellene egy ilyen gép nekünk és most, a leírásaitok alapján kiderült, hogy tényleg:-)))
Ha lementitek ezt a képet és kinagyítjátok, ezen úgy néz ki, mintha olyan műanyag szállal lennének a darabok összekötve, mint amivel a ruhára szokták rögzíteni az árcédulát.
Nekünk (az oviban) kb 4 éve van a/4-es laminálónk kb 5ezer ft volt, egyszerű tescós. Ragyogóan működik. Amikoe nem jó a hőfokbeállítás, akkor begyűri a laminálandó cuccot. Kicibáljuk belőle és működik tovább.
Semmi tudás nem kell hozzá. Bedugom a 220-ba, bekapcsolom, megnézem a papír leírásán, hogy melyik hőfokra állítsam, beállítom. Amikor zöldre vált a lámpa, akkor mehet bele a laminálandó.
A teatasakből készült alátéteket is formára kellett laminálás után vágni. Ott pár mm csíkot hagytam a szélén és úgy vágtam körbe. A vastagabbat többször is át kell engedni rajta hogy tuti összetapadjon.
Van egy olyasmi tasak, mint a genoterm, abba kell beletenni a lezárandó cuccot, majd betenni a lamináló "bejáratához", ott a hengerek áthúzzák, összenyomják és átolvasztják a fólia ragasztóját, ami ráköt a papírra légmentesen, a hengereknek köszönhetően.
A lamináló fólia általában picit nagyobb, mint a laminálandó lap, így a szélén van egy keskeny műanyag sáv. Ez azét is jó, mert biztosan nem ázik el a benne lévő papír, míg ha felvagdosod, akkor a papír éle sérülhet.
A laminálás mindkét oldalát lefóliázza eredetileg, de anno készítettem csak egyoldalas laminálást is.
Nagyon vékony papírt (pl szalvétát) nem mindig kedveli, nagyon felmelegszik a ragacs és a fólia, ez tud hullámosodást okozni.
Tényleg jó. Biztosan jót tesz neki a gondos munka (csiszolás), meg a jó fotók:-), csak azt nem bírom kivenni, hogyan rögzíti az egyes darabokat egy bizonyos magasságban (hogy ne csússzanak össze).
Kislányok, úgy tudom, vannak itt, akik ismerik és használják a laminálógépet. Elmondanátok röviden, hogy működik, milyen árfekvésben és hol érdemes vásárolni?
(Én úgy értelmezem, hogy A4 méretű papírra lehet vele vízmentessé tevő réteget ragasztani - jól gondolom?)
pethöbe pár éve láttam ezt a fajta felhasználást a liftet mindig évszakszerüen kidekorálják a kölyköknek.. és ugyanezeket az elemeket csak virágnak használták..
és egyszer láttam karácsony elött de akkor csak a kékflaskákbol készültek a jégvirágok.