Keresés

Részletes keresés

mancs31 Creative Commons License 2016.11.06 0 0 281

Méretni még nem mérettem, ő sem mérte.

mancs31 Creative Commons License 2016.11.06 0 0 280

Szia,

ingyen jött ki, mivel útbaesett neki egyik munkája után. Régóta foglalkozik ezzel és gondolom nem hiába mondta, hogy nem kell.   

Előzmény: coffemilk (276)
ezazatesz Creative Commons License 2016.11.05 0 0 279

Köszönöm, ismerem a "hatását" :) 

Előzmény: Öreg Halász-) (278)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2016.11.05 -1 0 278

Én  30éve beugrottam ennek az aquapool csalásnak,te ne tedd,ingyen kaptam ,gariba 1 kosarat ,de hidd el átverés az egész.A fal ugyanolyan vizes mint volt!

Előzmény: ezazatesz (277)
ezazatesz Creative Commons License 2016.11.05 0 0 277

Egy régi aquapol van bent ilyen fonott kas jellegű tartóban, azt mondta, hogy annak a helyére egy újat esetleg, kedvezménnyel, vagy ami van, azt "behangolni"... plusz a szellőző vakolat. Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha kihívok még egy épületdiagnosztikai szakembert, hogy átnézze az épületet. Köszönöm a válaszod! 

Előzmény: coffemilk (275)
coffemilk Creative Commons License 2016.11.05 0 0 276

Nem akarok okoskodni, de a vizesedést nem látni, hanem mérni kell. Ilyen indokot, hogy beton alapnál nem kell utólagos vízszigetelés (ha vizes a fal) még nem hallottam. Szerinted ha az az ember aki kiment és tudja, hogy simán megtudná vetetni Veled a lemezbeütést, és ebből él (elvileg), akkor miért mondana ilyent? Na ezen gondolkodj. Egyébként mennyiért ment ki? A lényeg még egyszer: vizesedést méretni kell, nem látni! Ha látod akkor már nagyon vizes.

Előzmény: mancs31 (272)
coffemilk Creative Commons License 2016.11.05 0 0 275

De ha bent van az Aquapol, akkor miért ajánlotta? Na mindegy nem ez a lényeg. A 7% felületi nedvesség tartalom véleményem szerint egy idősebb korú épületnél jól kezelhető jó minőségű (WTA szabványnak megfelelő) vakolattal és légáteresztő festékkel. Vakolat gyártót, márkát direkt nem írok, nehogy reklámnak hasson. Azonban ha vannak csiliárdjaid a HIO-ra, akkor az a legjobb.

Előzmény: ezazatesz (274)
ezazatesz Creative Commons License 2016.11.04 0 0 274

Nekem a szakértő szakértőségének megítélésére elég volt, hogy ajánlotta az akvapolt... Amúgy foglalkozik minden megoldással, de azt mondta, hogy kicsit kellene állítani az akvapolon, meg a szellőző vakolat, és kész. Amúgy, ha jól emlékszem, 7%-ot mondott, a szellőző vakolat felhelyezésére meg 12.000 Ft/m2-t.

Előzmény: coffemilk (270)
mancs31 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 273

senkinek semmi tapasztalat vagy vélemény?

Előzmény: mancs31 (272)
mancs31 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 272

Sziasztok,

 

egy régi családi házat vettünk meg és kaptunk szét. A régi főfalak megmaradtak. Van vmi szigetelópapír az alap és a fal között. Vizesedést nem láttam. Mivel nem szeretnénk sokáig majd hozzányúlni ezért arra gondoltam, hogy lemez beverős módszerrel megcsináltatom. Ma volt kint egy cég embere és azt mondta, ha beton az alap és nem tégla akkor nincs szükség szigetelni, hanem elég lesz a helységekben az aljzattal ilyen teknős szigetelés. Volt már így valaki itt? 

 

Előre is köszönöm az észrevételeket!

arpad-lajos Creative Commons License 2016.11.02 0 0 271

Egy olyan céggel nincs mit kezden, amelyik válaszra sem méltatja az érdeklődőt. Na ilyen az Oxydron. Szerencsére van más termék is a piacon.

Előzmény: coffemilk (268)
coffemilk Creative Commons License 2016.11.02 0 0 270

Mivel mért a szigetelési szakértő? Simán felületet mért, vagy mintát vett? Nagyon nem mindegy. Ha tényleg szakértő volt, akkor dokumentálta a mérést. Meg kellene kérni adjon belőle egy példányt. Ha a nedvességtartalom 2-3 % körüli, akkor én nem foglalkoznék utólagos vízszigeteléssel, menjen rá egy légáteresztő vakolat 20-30 évig nem lesz baja tutira.  

Előzmény: ezazatesz (269)
ezazatesz Creative Commons License 2016.11.02 0 0 269

Kedves sorstársak és hozzáértők!

 

Engedjétek meg, hogy felvázoljam a helyzetem: adott egy kétszintes családi ház, a múlt század harmincas éveiben épült, falazata kisméretű tégla, általánosan jó állapotnak örvend, kivéve, hogy gyakorlatilag mindent korszerűsíteni kell :). A lábazat (80 cm) a belső oldalon tégla, a külsőn mészkő. A lábazat vastagsága 40 cm plusz egy kicsi, ahogy ugye a kövek kiadták. A homlokzati festésen néhol látszanak a vizesedés nyomai (cca. 150 cm), belül azért nem, mert le van verve a vakolat. Mielőtt megvettük, kihívtunk egy vízszigetelési szakértőt, aki kimérte, hogy nem is olyan vizes a fal (pontos értékre nem emlékszem sajnos), mert fent van az Akvapol készülék, csak fel kellene tenni a szárító vakolatot. Itt nálam elgurult a gyógyszer, tisztában vagyok vele, hogy mit ér ez az egész, úgyhogy végleges megoldást keresek. A környéken láttunk 90 centinként kibontott és bitumenes lemezzel alászigetelt, majd visszafalazott kőlábazatos épületet, egész jól fest, csak a hosszú munkaidő, rettenetes felfordulás, meg a hibalehetőség eléggé elrettentő dolgok. A krémes-géles pumpálós dolgok nálam nem igazán kerülnek szóba a vegyes falazatban való kiszámíthatatlanság, másrészt a tartósság miatt. A kérdésem a következő: a HIO technológián (láncos falvágás + műanyag bordás lemez + speciális habarcs: https://www.youtube.com/watch?v=P9zpLqcb6YQ) kívül van valami mechanikai megoldás, ami jó a nem sorolt kőfalra? Úgy értem, másfajta fűrész, más lemezzel? Van valakinek tapasztalata a HIO technológiával?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

 

coffemilk Creative Commons License 2016.10.28 0 0 268

Pedig az Oxydtron tökéletes 8-10 cm vastag betonnál is. Mire kellene, hol kell vízzárás?

Előzmény: arpad-lajos (266)
zöldeskékeks Creative Commons License 2016.10.24 0 0 267

  Bőséges cement, alapos tömörítés !!

Előzmény: arpad-lajos (266)
arpad-lajos Creative Commons License 2016.10.12 0 0 266

Tud valaki valamilyen vizet nem áteresztő betonadalékot javasolni? (Oxydron nem válaszol).

Előzmény: arpad-lajos (265)
arpad-lajos Creative Commons License 2016.10.11 0 0 265

Az OXYDRON-ról van valakinek tapasztalata?

Előzmény: Öreg Halász-) (264)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 264

SZIA!

Az aqvapoolnak én kb 30 éve bedőltem,Te ne tedd,átverés az egész.Aljas,csaló banda! A másikat amit említettél nem ismerem,de ha hasonló elvem működik mint az aqvapool akkor az is csak átverés! Szörnyü,hogy ezek a csalók nem börtönben ülnek.

Előzmény: tgbuda (263)
tgbuda Creative Commons License 2016.07.10 0 0 263

Sziasztok!

Én is pont egy hasonló helyzetben vagyok, mint Sheila és Tibor...

Röviden: fszt-i lakás egy 100+ éves házban. A pince rosszul szellőzik (ennek orvosolására mondjuk remélhetőleg hamar partner lesz a társasház) és alulról kúszik fel a nedvesség a szobafalon. Egyik oldalon "salétromos", másik oldalon nem szárad ki, és mindkét fal az udvarra néz, nincs szomszéd. Mondjuk a ház külső szigetelése-vakolása sem csúcsminőség...

 

Nagyjából arra várok, hogy a ház az injektálásos vagy más hasonló technológiával leszigetelje a ház falait. (társasházi költségvetés kérdése) Addig viszont belülről rendbe kell - ha csak ideiglenesen, 1-2 évre is - raknom. Ezért gondoltam, hogy a nedves, salétromos vakolatot leverem, kezelem és visszaburkolom. Ezzel kívül tartom a nedvességet és átvészelem azt az időszakot, amíg a ház megcsinálja az ő részét.

(ha pesszimista vagyok, nem csinálják meg évekig, így pár év múlva újra felújítok belülről...)

 

Ehhez keresem a legjobb ár/érték arányú megoldást... Szóba jött az Aquapool vagy a Promatect MC, de ahogy Ti is írtátok "kétséges" megoldás. Az Aquapool, ezek szerint felejtős, a Promatect MC vagy MC plus tetszene, jókat olvastam róla, de kérdés, hogy nincs-e hasonló, a célt szolgáló megoldás belülre az én esetemben...

 

Köszönöm válaszotokat előre is!

 

Előzmény: sheila1 (262)
sheila1 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 262

Nem vagyok profi a témában, csak annyira, hogy a vályog házunkban volt ilyen probléma. Először bedőltem az Aquapol-os szemfényvesztésnek, de után csak szükség volt a falátvágásos gumilapos technológiára. Amennyit ezekből tanultam az az, hogy attól, hogy egyik oldalról lezárod a falat és a másik oldal felé el tud párologni a víz, még nem fog kiszáradni. Hiszen folyamatosan van utánpótlása a talajból. Tehát az a fal , addig amíg a talaj felől le nem  szigetelik, nem igazán lesz hőszigetelő. Ezt a "kiváló" Aquapol-os technikából meg is tapasztaltam. Lábazatról lévén szó, kifelé nem volt vakolat, bent lélegző vakolat, de penészedett a fal, mert hideg volt és ott csapódott le a benti pára. Ha használható helyiséget akarsz, kénytelen vagy utólag alulról vízszigetelni. 

Előzmény: Tibor Dominek (261)
Tibor Dominek Creative Commons License 2016.05.19 0 0 261
Sziasztok!

Egy klasszikus alulról felfelé vizesedéses problémám van, egy kb 20 nm falfelületről van szó. Végigolvastam a topikot, az ilyen akvacucc varázslás abszolút nem érdekel, és nem szeretném vágni, injektálni sem a falat. Az olvasottak alapján az lenne a kérdés, hogy járható út lenne-e, ha csak vakolatot cserélnék, mert a fal másik oldala tűzfal, kívülről nincs szigetelve és az már a szomszéd udvarára néz. Ha én ezt belülről egy vízzáró, vagy lélegző vakolattal behúzom, akkor csak kifelé fog távozni a nedvesség? Vagy ugyanúgy kúszik felfelé? Mert ha a szobában megszűnik a belső nedvesség és csak kifelé menne, az nem zavarna senkit. Illetve elég hűvös is a szoba, olvastam, hogy a vakolatcsere után a burkolást-hőszigetelést nem ajánlja senki, elképzelhető, hogy ha kiszárad a fal, nem is lenne rá szükség?
Olvastam még a promatect lapokról,amik kifejezetten ilyen célokra készültek, de drágának tartom. Van erről tapasztalat, vélemény?
Oldman. Creative Commons License 2016.05.14 0 0 260

Szervusztok! 

Tanácsot szeretnék kérni. Nem a klasszikus alulról falba felszivárgó vízről van szó. Domb oldalába épült házat vásároltuk az idén tavasszal. Teraszosra alakították a  telkeket, hogy vízszintesek legyenek. A szomszéd udvara 1.5m-rel magasabban van mint a mienk és a másik szomszédunk ennyivel van alattunk. Kőből rakott fal választ el bennünket a felső szomszédtól és ez a fal egyben sajnos a garázsunk egyik oldali fala is. Kis híján folyik belőle a víz esős időszakban. Ez a fal állítja meg a szomszéd udvarán a csapadékvizet ami a régi folyásokat követve a falnál gyűlik össze. A garázs belső fala nem csak vizes hanem valósággal leesik ősszel és tavasszal a vakolat mert lenyomja az átszivárgó víz. El lehet ezt valahogy szigetelni utólag?

Laikusként valami kis szögben lejtő dréncsövekre gondoltam amelyek a fal és valami vizet nem áteresztő vakolat vagy burkolat között lennének és kihoznák a vizet a garázs mögé, hogy ne alakuljon ki nyomás a majdani vízzáró burkolat mögött ami képes azt lenyomni a falról. Ez működhetne vagy van valami bejáratott megoldás figyelembe véve, hogy szűkös anyagi keret áll rendelkezésre erre a feladatra mert a házon is rengeteg tennivaló van.

Köszönöm!

Kellemes hétvégét!

T Man Creative Commons License 2016.05.08 0 0 259

Sziasztok!

 

Segítséget kérnék, hogy szokás a víz szigetelő papírt falazás előtt lerakni, toldani? Vettem a praktikerben ilyen bitumenes szigetelőt, aminek mindkét fele megvan hintve homokkal, ezt hogy szokták illeszteni, alakítani, leragasztani?

Köszi a segítséget!

mj620di Creative Commons License 2016.04.24 0 0 258

A bitumen lenezen amit be vágnak a falba arra gondolsz? 

Csak a lábazatom só foltos a falak nem vizesednek !

Előzmény: starck (257)
starck Creative Commons License 2016.04.21 0 0 257

Előzmény: starck (256)
starck Creative Commons License 2016.04.21 0 0 256

OTT a megoldások egyik része: az épületet muszáj bitumen lemezzel IS megvédeni - az alapcsatlakozás egy másik problémás csomópont - ÉS a bitumen lemezre még egy vízelvezető drénlemezt is helyezni -

lásd pl.  a rajzot

Előzmény: mj620di (255)
mj620di Creative Commons License 2016.04.09 0 0 255

Sziasztok!

Hasonló a problémám mint az előttem kérdezőnek!

Szintén 71 es építésű házról van szó.100nm es kockaház.kb 80 cm magas alappal.tavaly szigetelve lett kívülről,illetve a lábazat le lett verve és újra vakolva csirkehálózva.Idén szeretném a lábazatot is le szigetelni,viszont az új vakolaton is látni a lábazaton a fehér só nyomokat.

Mielőtt le szigetelném a lábazatot mindenképpen kéne kezdenem ezzel valamit!

A ház fal mentén fel szeretnék szedni minden szilárd burkolatot,aztán le ásni kb 50 cm et a fal tövében majd szigetelni víz ellen.

Bitumenes kenhető anyagra gondoltam,illetve a külső lábazati szigetelést a föld felszin alá le ereszteném kb 20-30 cm el.

Aztán ahová nem kell járda oda kulé követ gondoltam végig valamilyen mélységben.Nem tudom ez jó e vagy rossz ötlet,vagy menjen vissza szilárd burkolat!

A kulé köves árok talán annyival lenne jobb hogy hagyná az alapot ki szellőzni folyamatosan!

 

runner 125 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 254

Köszönöm a választ!

 

Magyarán elkerülhetetlen ilyen utólagos, kulékavicsos feltöltés mellett az árok dréncsövezése. Ez viszont piszkosul nagy meló lenne, ugyanis nem nagyon tudom elvezetni, és csak a szomszéd felőli falszakasz 32 méter a házhoz épített melléképülettel együtt . :-(

 

Előzmény: coffemilk (253)
coffemilk Creative Commons License 2016.03.30 0 0 253

1./ Lábazat hőszigetelése szükséges. A lábazati hőszigetelés a belső padlószint alá minimum 40 cm-el legyen lejjebb.

 

2./ Ha már kiásod az alap mellett, feltétlenül tegyél az alap oldalára bitumenes vízszigetelést + Dörken lemezt és utána a kulét.

 

3./ természetes száradással egy hónap alatt 3 cm falazat szárad ki kb. De!! Ha nyitva hagyod, akkor fennáll a veszélye, hogy egy nagyobb nyári zuhénál megtelik az árok és ugyanott vagy ahol voltál.

4./ Lábazati hőszigetelésből értelmetlen a lépésálló. XPS lemez és kész.

 

Remélem segítettem.

Előzmény: runner 125 (252)
runner 125 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 252

Sziasztok,

 

Adott egy 71-ben épült, kő lábazatos, tégla családiház. 

A falakra még 10 éve került 5cm hungaroccel, idén meg szeretném csináltatni a lábazatot is, ugyanis néhol a téglafal alján látszik belülről némi penész. Gondolom azért, mert a lábazat felől jókora hideget kap...

 

Kérdés, mi a menete, h illik szigetelni a lábazatot? Nem mondanám, h vizes lenne a lábazat, annó kátránnyal szigetelték. A szomszéd felőli részen tavaly októberig nem volt eresz, így mindaddig a lábazatra verődött fel a tetőről lehulló esővíz. Ezzel a lábazati szakasszal mennyit illik várni, mire kiszárad? 

 

Szeretném egyébként körbe a ház körül, úgy 70 cm mélyen kisáni végig a lábazat mellett és 3-4 cm-es kaviccsal feltölteném, h a talajviíz még kevésbé érje az alapot. Kérdés h a földben lévő alap részhez ilyenkor szokás valami szigetelő anyagot rögzíteni, vagy mehet az árokba natúron a kavics?

Miután síkba vakoltattam a lábazatot egy 4cm (mivel a házon sajnos csak 5 van.) vastag szigetelést mindenképpen tervezek. Ezt a járdaszint alá mennyivel érdemes levinni? Létezik ebből lépésálló, grafitos XPS már?

 

Egyelőre ennyi, köszönöm!

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!