érdekes, mert egyenlőre csak egy évet enged előre foglalni, és 2010.03.28-tól 04.31-ig nekem is 243e ir, de pl. 2010.03.27-ére már csak 127e, 2010.03.26-ra már van 99e-ért is.
Tehát mivel úgysem lényeges, mikor ér haza a társaság, célszerű a visszaúthoz igazitani mindent.
Persze, ez gombhoz a kabátot, de tudtommal nincsenek fix időpontok.
Szállításra kellenének ajánlatok, félek brutál lesz, én egyenlőre kb. 40 eurocent per km-t kaptam (és még nem is tudták, hogy oroszország)
kb. 10000kmx0.40Eux kb. 300 Ft= 1.2milla ez max 5 motor, fejenként 240e Ft
Nekem pl 10e km alatt szarrá megy a Tourance...tehát az nekem 50e. De kárlenne fillérre kiszámolni... Meg amikor 8-10e km után már haza felé mész jól fog esni a komfort.. Menttetek már úgy hogy 5000 km után még oda felé mész?????????? Szóval ilyenkor egykicsit más a szemlélet..
Még egy veszély, hogy ha valaki forintra számol. ÉÉÉs ha nem elég??????????? Akkor azok is szívnak akik nem dekázták ki a költségeket. Várható váratlan költségek ami a haza úton szinte biztos 8e km alatt: 2x50 euronyi büntetés (nagyon szeretik a külföldieket a rendőrök) defekt, illetve a rossz kalkuláció miatti teljes elhasználódás a guminak, tehát gumicsere. oroszországban valahogy nem annyira kedvelt a sátorozás a lopások miatt...))
A magam részéről nem hinném, hogy 30 EUR egy éjjeli szállás az Isten háta mögött, és tételesen kötekedhetnék, de nem célom... Ugyanakkor meg tuttira lesznek váratlanul felmerülő költségek, tehát amiben egyetértünk: ez nem a "kiugrom Donovaly-ba egy csülkös káposztára" költségvetésű guriga.
Ha kiszámolod a visszautat...az se.. kb 8000 km aszfalton= 1 garnitúra gumi 50.000 egy olajcsere 10.000,- 500 L benzin 120.000,- 12 éj szállás 120.000,- 12 nap kaja 50.000,-
tehát alapban az is kb 400.000,- és minimum plusz 12-15 nap!!
lábon nem vagy sok időt egy helyen. A vagonban, konténerben van idő bőven és sok helyen megfordul.. A vonat pedig két hét alatt ér el záhonyig..)) Szállítás magyar teherautóval és hazautazás irkutszkból repülővel..
Irkutszkból vonaton szállítani TILOS!!!!!!!!!!!!!!!! Azt mondták (orosz szállítmányozó cég) hogy ami a motoron van az gyakorlatilag ajándékba adod..Mindent lelopnak róla! Akik oroszországban szállítanak a beszögelt konténerre esküsznek és arra is 50-60% eséllyel!! Oroszországon belül (tehát ha nem hagyja el az országot) akkor csak és kizárólag orosz cég szállíthat!! Szóval röviden a transvonaton szállítás 100% rizikó.