Keresés

Részletes keresés

atidas Creative Commons License 2010.07.25 0 0 152
Nem látom a gépemen a saját válaszomat, ezért még egyszer leírom:

Tavaly autóval tettük ki egy kollégám segítségével. Akkor nem vittünk létrát, én másztam fel oda és szögeltem azokat a kezdetleges táblácskákat.
Gondoltam fehérre festve alkoholos filccel felírva az információ elég lesz. Az időjárás bebizonyította, hogy nem tartós. Erre kitaláltam, hogy újra felírom és le lelakkozom.
Hát, ez tartósabbnak bizonyult, mert mostanra mosódott el a felirat. Már majdnem olvashatatlan a kiírás.
Mostanra sokat javult a dolog a már új gyártású táblákkal.
Korábban kértem segítséget más tájegységek "gondozóitól" (BTHE) de semmi válasz. Ők tavaly újítottak fel jelzéseket az Észak-Börzsönyben, gondoltam segítenek...
Ez a helyzet.
atidas Creative Commons License 2010.07.25 0 0 151
Tavaly autóval tettük ki egy kollégám segítségével. Akkor nem vittünk létrát, én másztam fel oda és szögeltem azokat a kezdetleges táblácskákat.
Gondoltam fehérre festve alkoholos filccel felírva az információ elég lesz. Az időjárás bebizonyította, hogy nem tartós. Erre kitaláltam, hogy újra felírom és le lelakkozom.
Hát, ez tartósabbnak bizonyult, mert mostanra mosódott el a felirat. Már majdnem olvashatatlan a kiírás.
Mostanra sokat javult a dolog a már új gyártású táblákkal.
Korábban kértem segítséget más tájegységek "gondozóitól" (BTHE) de semmi válasz. Ők tavaly újítottak fel jelzéseket az Észak-Börzsönyben.
Ez a helyzet.
Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.25 0 0 150
Én meg annak örülök hogy ilyen gyorsan belementél...:-)
Az itt felsorolt táblákat egy füst alatt el lehetne intézni autóval,lévén elég közel vannak egymáshoz.E-mail címem publikus,vegyük fel a kapcsolatot,egyelőre a jövő szombat jónak tűnik,de majd megbeszéljük.Kalapácsom van,bár úgy emlékszem Becskére létra is kell,olyan magasan van a "Hollóháza 415.7km"feliratú táblácska!:-)
Előzmény: atidas (149)
atidas Creative Commons License 2010.07.25 0 0 149
Jó, rendben. Ennek örülök! Egyeztetünk a későbbiek folyamán.
Először a becskei táblákat kell lecserélni (4 db) kettő cserés és kettő végleg lekerül.
Azután Szandaváralján a bélyegzőhelynél van kettő tábla amit cserélni kell.
Végül Cserhátsurányban lesz kitéve kettő (ebből egy csere).

Táblát, szöget tudok adni, kalapácsot neked kellene hozni, ha sort kerítünk a kihelyezésre.
Köszi, hogy jelentkeztél!
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.25 0 0 148
Ezen táblák kihelyezése nagyon jó ötlet,sok ilyen kellene még az OKT mentén.
Ha egyeztetünk esetleg,én szívesen segítek kirakni őket!Beszéljünk róla,ha te is úgy gondolod.
Előzmény: atidas (147)
atidas Creative Commons License 2010.07.24 0 0 147
A képen látható jelzőtáblák lesznek kihelyezve a Cserhátban, elsősorban az OKT mentén, utána a többi úton is.
A kihelyezés lassan halad, mert egyedül kell csinálnom :(

Ez a tábla Cserhátsurányban lesz kihelyezve.
atidas Creative Commons License 2010.07.02 0 0 146
Ismerem ezeket a dolgokat, hisz' én is voltam arra nem is egyszer! A tanösvényt is bejártuk oda-vissza. Sőt egyszer úgy is, hogy lesétáltunk Sátorosbánya faluba és onnan vonattal jöttünk vissza Somoskőújfalura. Jó volt.
Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.01 0 0 145
Ha már lúd,legyen kövér,elvagyok a képekkel a kedvenc vidékemen...
A somoskői bazaltömlés,melynek egyediségét íves megszilárdulása adja.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.01 0 0 144
Az említett vár,a kerítésénél a Szlovák-Magyar határ.Ez a falu amúgy visszacsatolt terület,1924-ben lett újra magyar,de a várat stratégiai céllal megtartották a csehszlovák államnak.
Előzmény: atidas (143)
atidas Creative Commons License 2010.06.30 0 0 143
Nem hallottam semmit. De ha igaz, akkor kapni kéne az alkalmon és tényleg egy Magyarnak, hazánk fiának kellene megvenni.
Másik lehetőség, hogy Önkormányzat, esetleg alapítvány vegye meg.
Ha közvetlenül az állam venné meg és kincstári tulajdonba kerülne, az meg már egyenesen visszacsatolás lenne! :))
Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 142
Salgóvár,háttérben a Bükk(Bélkő-hegy)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 141
Még egy kérdés így két hét után:mit tudsz arról hogy kvázi eladó a somoskői vár?Meg kéne venni!Mármint egy magyarországi magyarnak,na az lenne az igazi izgalmas történet!
Bár a szlovákok dícséretére legyen mondva hogy szépen fölépítették,én még emlékszem a '80-as években a falai alig-alig álltak,onnan a tótok építették fel.
Előzmény: atidas (139)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.14 0 0 140
Próbáljatok meg tenni róla hogy olvassák azok akik illetékesek...Hátha...
Előbb mindig be kell fektetni,utána megjön az eredménye is.
Mondok egy pozitív példát:Bánk.Kicsi nógrádi falu,húsz évvel ezelőtt kihalásra volt ítélve,egy mocsárral a szélén.Jött egy jó polgármester aki tenni akart a faluért.(nem tisztem ennél jobban megítélni a tevékenységét,mert nem ismerem,nem is ez a lényeg)Ez az ember minden létező pályázatot megpályázott,és többnyire el is nyert a falunak,kitakarították a tavat,körbeaszfaltozták,sétáló,biciklis útvonalakat alakítottak ki,építettek egy szállodát,és lám:azóta a falu gyarapszik,van munka,van turizmus,és például mi is egy évben 3-4napot biztosan eltöltünk ott,amit nem tennénk,ha nem lenne jó ott üdülni.Na valahogyan így kell ezt csinálni,bár tudom nem könnyű...
Előzmény: atidas (139)
atidas Creative Commons License 2010.06.14 0 0 139
Természetesen nem úgy kell elképzelni, hogy kaputól kapuig viszi a népet, hanem megáll valahol a várdomb alatt, a nép meg felsétál a várba.
A somoskőújfalusi végállomás sem lenne rossz, hiszen a vasút állomásig vezet a nyomvonal. Lehetne közvetlen kapcsolata a MÁV vonataival. Micsoda lehetőség! :))
Ezeket olvasná egy illetékes...
Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.14 0 0 138
Értem.Viszont nem tudom hogyan kötnék össze a két várat,mert pont a legnehezebb dolog a vasútépítés során a szintkiegyenlítés,amely megvan hiánytalanul a régi nyomvonalon,(vasúti töltésnek hívják:-)),viszont a Salgó várnál nincs ilyen.Én személy szerint már teljesen elégségesnek tartanék egy Somoskőújfalu-Somoskő vár nyomvonalat,melynek töltése ma is hibátlan,cak a síneket kéne lerakni újra.Ja és venni néhány vonatot is rá akár innen tőlünk Kecskemétről,a haldokló bugaci kisvasútról,ahol azért még elég jó állapotú vonatok is vannak.Nagyon-nagyon örülnék ha ez megvalósulna,de azt hiszem rajtam kívül még sokan mások is.
Előzmény: atidas (137)
atidas Creative Commons License 2010.06.14 0 0 137
Én olvastam egy újságban asszem két éve, hogy a somosi önkormányzat tervezi visszaállítani. A tervek szerint pályázatok, támogatások bevonásával kezdenék el a nulláról. Elképzelésük szerint a két várat kötné össze (Salgó és Somoskő) részben új nyomvonalon. Azóta, hogy ezekről olvastam, mély hallgatás lett úrrá erről a tervről, na de jött egy válság is!
Biztosan tervben van még, csak hát az anyagiak...
Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.14 0 0 136
Tudom hogy ez nem a leglátogatottabb topik,de mégis itt tartom célszerűnek feltenni a kérdést még egyszer:tud valaki arról hogy a régi kőszállító kisvasútból néhány szakaszt helyreállítanának a Medves vidéken?Nógrád megyei ismerősöm mondta ezt,aki nem mellékesen az NMTSZ elnöke is egyben,valamennyire képben van,de ő is csak hírből hallotta ezt.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.13 0 0 135
Húú,most látom hogy az élre lőttem a topikot...:-)))) Pedig csak a kedvenc vidékemről akartam véleményt alkotni.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.13 0 0 134
Egyébként nem is értem miért kellett egy már meglévő infrastruktúrát tönkretenni a 80-as években(kisvasút a Medves vidéken),sokkal többe kerül helyreállítani,egyáltalán ha lehet.Pedig a környék kitörési pontja lehetne a turizmus,a bányászat befejezése után.
El sem tudom képzelni a lelkivilágát annak az embernek aki elrendeli egy nyomvonal felszedését...Ami hasznuk abból lehetett azt már kb két hét alatt elitták.Nyomorékok.Ugyanúgy mint akik elrendelték a Rákóczi fa kivágását.Abból még hasznuk sem származhatott.Na az végképp a város(vezetés)szégyene.
Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.13 0 0 133
Legutóbbi túránk során összeszedtünk 14db vasúti síncsavart az egykori kőszállító kisvasút nyomvonalán,melyeket megtisztítottam a műhelyben,ahol dolgozom,és elraktunk ereklyének.Egyes vélemények szerint tervezik a régi kisvonat részleges helyreállítását.Igaz lehet ez?
Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.13 0 0 132
Sziasztok!
Kedvenc vidékem a Karancs-Medves vidék,gyerekkorom meghatározó helyei,legszebb élményei kötődnek ehhez a vidékhez.Nagyon szeretek errefelé túrázni,a potenciális célpontokat már mind elértem(Nógrád megye természetjárója vagyok fiammal és lányommal együtt)de még hiányzik néhány jelvény,ezekre is törekszem.
Következő ttúra a Magyar-Szlovák határon át,ne feledjétek!
szemerei Creative Commons License 2010.05.14 0 0 131
Szia!
Szép képek!!
A révfalusi- hídnál ez a szöveg-részlet szerepel:
" A szobor Győrt, a "" szimbolizálja."
Azt hiszem, így nem jó!
Köszi a linket!
Előzmény: Kukuri Kriki (126)
atidas Creative Commons License 2010.05.13 0 0 130
Üdv!
Sikerült 14-ből 14-re jó választ adnom. A képek 70%-ánál nyilvánvaló volt számomra, hogy kis hazánkban készültek. Az első képet kapásból felismertem.
(Hála a sok ismeretterjesztő és útifilmeknek)
kocsi Creative Commons License 2010.05.11 0 0 129
Igen, megnéztam. Azt hittem sokkal jobb a statisztika.

Bár az is igaz, hogy itt olyan felvezetése volt, hogy talán látatlanban is megtippeltem volna, hogy mind hazai kép lesz. Ha ez nincs és kicsit kevésbé triviálisak a képek, akkor nem biztos, hogy mindet eltalálom.

Legelább egy kakukktojást beletettem volna :-)

Kíváncsi volnék milyen találati arány lenne teljesítménytúrázók vagy geocacherek körében. (Szerintem 90% fölötti :-) )
Előzmény: Kukuri Kriki (128)
Kukuri Kriki Creative Commons License 2010.05.11 0 0 128
Szia! Ez igaz. Viszont ha megnézed a statisztikát akkor látod hogy van olyan kép amit kevesebb mint a látogatók fele ismer fel. De pont az a lényeg hogy az emberek rádöbbenjenek Magyarországon is vannak szép helyek. :)
Előzmény: kocsi (127)
kocsi Creative Commons License 2010.05.10 0 0 127
Szerintem aki az első képet felismeri, az már sejteni fogja, hogy mi lenne a csattanó.
Kukuri Kriki Creative Commons License 2010.05.10 0 0 126
Üdv mindenkinek!

Összedobtam egy oldalt és szeretném a tartalmát megmutatni a nagyvilágnak. Az oldal tartalmát még sokáig lehet bővíteni, de kíváncsi vagyok más véleményére, hogy egyáltalán foglalkozzak még a témával vagy sem.
Az oldal nagyon egyszerűen képeket mutat be. Csak meg kell tippelni hogy hol készültek. A csattanó pedig a végén van ha valaki menetközben nem jönne rá. :)

A link a következő:http://kukuri.site90.com/Helyismeret/index.php

Köszönöm a figyelmet.
AdamNFL Creative Commons License 2010.03.29 0 0 125
www.borzsony938m.blog.hu

azoknak, akiket a Börzsöny érdekel:)
atidas Creative Commons License 2010.03.03 0 0 124
Végre megyünk túrázni, mert itt a jó idő :))

Elsőként a Karancsba a kilátóra, utána a Medvesbe, a somoskői várhoz.
atidas Creative Commons License 2010.02.05 0 0 123
Nekem meg marad az alvás... :-((
Éjszakás műszakból végzek reggel.
Előzmény: gyongyhaju lany (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!