Május elejére, néhány napra szükségem lenne a57 gépemhez egy halszem objektívre. M42 átalakítóm van esetleg hozzá. Cserébe/letétbe objektívet vagy kp-t tudnék adni. Nagyon köszönöm, aki segíteni tud.
Hát, a vakucső eldurranhat. Nekem rendszervakuban ment tönkre. A szerviz vmi horribilis áron csinálta volna meg, ami nem állt arányban a használt vaku értékével (kb 60e). Végül is vateráról lett szerezve és ismerős kicserélte. De elvileg be is kellett volna szabályozni. De ennek ellenére működik.
van egy Sony Alpha 350 gépem és a gyerek szülinapi fotózása közben egy durranás majd totál sötét képek... Itthon alaposan megnéztem és a gyári beépített vakujának az izzója trillió darabra tört.. A külső részének semmi baja. Lehet javítani? Ha igen kb mennyibe kerülhet? járt már így más is?
Az én történetem: Az A77 masinám (újonnan vettem) software hibás lett. Lengyelországban javította volna a Sony. Lejárt a garanciája így ki kellett volna fizetni. 100 e körül lett volna a vége. Elpanaszoltam a Sonynak, hogy jártam a gépemmel, és jóváírtak egy új A77II.
Köszönet érte nekik még egyszer.
Szóval a Te eset esetedben is piszok drága lehet a javítás ami nem éri meg, hacsak nem kapsz olcsón alkatrészt, szervizt.......
A helyzet a következő:lenne lehetőségem nagyon jó áron hozzájutni egy Sony Alpha SLT-A55 géphez ami hibás.Állitólag az alaplap vagy a zár ment tönkre.Mennibe kerülhetnek ezek a javitások?Érdemes-e egy ilyen gépet vásárolni?Van e valaki aki ilyen gépeket javit a hivatalos szervizen kivül(és persze megbizható)?
Hello! Nekem is ilyen problemam volt 1 zenitarral.... Megoldas:Kezben fogott obi+vekony felyes csavarhuzo+benyomod a pockot 1 apro mozdulattal bepockolod a perem moge....tadaaamm
Szia. Nagyon köszi! Mindhárom 0-n van. De az élességet feltettem 3ra, akkor is ez van. Jpeg FINE-on van. Valami a képfeldolgozásnál lehet mert a raw éles.
Sony Alpha a550-em van, és az utóbbi időben észrevettem, hogy nem élesek a képeim.
Mások tanácsára készítettem képer raw+jpg beállítással, és a raw baromi éles, a jpg meg kifejezetten homályos! Milyen beállítások befolyásolhatják ezt??? Nagyon hálás lennék a válaszért, mert alapvetően jpg-ben fotózom.....ha valaki képben van ilyen ügyben, írjon legyen szíves! Köszönöm (balint.balazs.kukac@gmail.com)
Ha a ma délelőtt 9-kor küldött üzenetre gondolsz, akkor azt csak most tudtam megnézni! Viszont a probléma idővel megszűnt! Arra saccolok, hogy nem-e pára csapódott le a gép belsejében, mert volt szabad levegőn és beltérben is tegnap több periódusban. De ha esetleg a későbbiekben is áll a levélben közölt felajánlás, akkor elmentem azt! :)
A Sony Centernél már bepróbálkoztam, de természetesen csak annyit írtak vissza, hogy szeretettel fogadják a gépet bármely szakszervízükben. Persze jó áron. Pár éve egy A100-as LCD-jét 30+6EFt-ért akarták kicserélni. Külföldről megrendeltem a cserealkatrészt 12EFt-ért, itthon meg kb. egy óra alatt kicseréltem a hibással.
Viszont firmware-t sem tudok rajta frissíteni, mert a géppel sem kommunikál!
Elsore nezd meg a manualt benne kell lennie a hibakodoknak! Ha nincs akkor problad meg a kontaktspreet! Ha az sem akkor dugd ossze a geppel es rakj fel ujj firmware t ha lehet! Ill hivj fel 1 sony centert kerdezd meg mi lehet :)
Először is köszi szépen a vakupapucsra adott válaszaitokat! :) Most viszont egy komolyabb problémával kérdeznétek Titeket!
Van egy A65-ös gépem, amivel ma egy szalagtűző próbáján szerettem volna pár tesztfotót készíteni, viszont a váz a bekapcsolás után semmi mást sem csinált, csak egy hibakódot villogott el folyamatosan. A hibakód 3 hosszú és 6 rövid volt. Próbáltam az akksit ki-betenni, az optikát le- és visszarakni, a tükröt is kinyitottam, hátha az nem volt rendesen lezárva, de semmire sem reagált. Az akksi nem volt teljesen feltöltve, így itthon azt visszatettem töltőre, de az sem orvosolta a problémát. Átböngésztem az egész felhasználói kézikönyvet, a magyar és angol fórumokat, de sehol sem lehet ilyen jellegű hibajelenséggel találkozni.
Esetleg valamelyikőtök találkozott már ilyennel? Vagy tudja valaki, hogy ez a szerintem 36-os hibakód mit jelenthet? A jelenséghez hozzátartozik, hogy előtte egy videó felvétele azért szakadt meg, mert az optika és a váz érintkezői nem érintkeztek megfelelően, így a fénymérés is megbolondult néha. Az a lencse levételével, majd azonnali visszahelyezésével viszont még megoldódott.
Kihasználatlanság miatt eladóva vált a Sigma EF-500 DG Super típusú újszerű, karc és sérülésmentes keveset használt sony talppal rendelkező nagy becsben tartott rendszervakum dobozával,paírjaival és minden gyári tartozékával. az eladás oka :rendszer csere. Kismértékű alku lehetséges, megtekintés,átvétel Salgótarján és környéke, Budapest alkalomszerűen.
Sigma EF-500 DG Super adatai Kulcsszám 50 (ISO100/m; 105mm-es zoomállásnál) Energiaforrás 4 db AA elem/akkumulátor Feltöltési idő alkáli elem: 6 mp NiMH akku: 4 mp Villantások száma alkáli elem: kb. 100 NiMH akku: kb. 220 Vakuvillanás időtartama 1/700 mp (teljes teljesítménynél) Fej -7..+90 fok dönthető -180..+90 fok forgatható Zoomfej 28-105mm; 17 mm a beépített diffúzorral automatikus zoom, vagy kézi Színhőmérséklet napfénynek megfelelő Üzemmódok TTL auto,kézi (1/60 és 1/125-1/1000) vezetéknélküli stroboszkópikus (1-199Hz, 1/1-1/128, 1-100 villanás) másodvaku (slave mód) Automatikus kikapcsolás igen AF Segédfény igen, vörös LED információs panel zöld háttérvilágítású LCD üzemmód, zoomállás, távolságskála Kompatíbilis márkák KonicaMinolta ,Sony (ADI TTL) Tömeg 335 gramm akkuk nélkül Méretek 77x139x117 mm
Az A58-as vakupapucsával kapcsolatban lenne egy kérdésem. Amikor kiadták ezt a vázat, akkor kicsit megijedtem, hogy középérintkezős lett a vakufoglalat, de jobban szemügyre véve látható, hogy a középérintkezőtől beljebb a csúszósín végében van egy sor miniatűr érintkező. A Sony magyarországi weboldalán ugyan van a kiegészítők között egy vakuadapter, ami a Sonynál megszokott négy érintkezőre alakít, de az vajon használható-e az A58-cal úgy, hogy a fénymérési adatokat is fel tudja rajta adni a vakunak a váz?