Az uroéógus legutóbb Tamsudil-t írt fel nekem. A patikában a gyógyszerész azt mondta, a Tamsudillal ne szedjem együtt a kisvirágú fűzikét és a Prostamol Uno-t, mert a TAmsudil hatása mellett a másik kettő jelentéktelen.
Szia! Na,örülök neki,hogy van egy kis pozitiv változás! Ha vége lesz a kezelésnek megszünnek a hőhullámok és az erőnléted is jobb lesz! Voltam fél éves kontrollon,a psa a mérhetetlenből 0.1- re emelkedett. Tumormarkerek jók! Összességében jók az eredmények,ezt az asszisztens mondta,a dokival 13.,án beszélek. Tesztoszteront nem mértek,azt mondták az nem lényeges.
Igen, én is "átbillentem". De ez nem olyan egyszerű. Nekem még egy évem van a hormonterápiából, és mikor az unokám azt mondja, hogy "papa vizes a homlokod", vagy "miért pihensz 2 emeletként a lépcsőn", hát az visszatérít. Ez van.
Már nem bújom a szakirodalmat. Elfogadom a sorsom. Simonton féle stercsökkentő tréningen veszek részt.
Szóval próbálok ÉLNI, de az állítólag legrosszabb 3-ik év hátravan. Azután, meglátjuk az új "szabályrendszert".
Én is úgy tudtam, de most találtam egy cikket, ahol azt írják lehet szövettan.
"The High Power Holmium Laser separates the central part of prostate from the surrounding fibrous covering (capsule) and this procedure is nearly bloodless as the laser beam when cuts the gland also seals the blood vessels. The separated part of the prostate is then pushed into urinary bladder and is cut into small pieces and sucked out by a special machine (Morcellator). The smaller pieces of the prostate are sent for biopsy to detect prostate cancer."
Vajon miért van az, hogy most már sokadik és több személynél meglévő tapasztalatra alapozva, az urológusokat nem zavarja ha baktérium van a vizeletben. A tenyésztés kihozza, hogy mikre érzékeny a baktérium,de azt mondja az urológus, hogy nem kell szedni. És nem egy urológusnál tapasztaltam ezt.
Ha csak keveset tudsz pisilni egyszerre az azt jelenti hogy tele vagy vizelettel ami veszélyes mert a pangó vizelet miatt jönnek a gondok . A maradék vizeletet ultrahanggal meg szokták nézni, de ez alap minden urologusnál akiknél én voltam. Csak gondolj bele a hólyag 1-1,5 liter térfogatú és mérd meg mennyit tudsz pisilni egyszerre. 20-30ml rezidium ami még elfogadható egy egészséges embernél.
Nem tudom mennyire aktuális még, de ha nem használnak az antibiotikumok ellen, akkor előbb ki kell tenyészteni és megtudni melyik baktérium és arra való antibiotikumot szedni, nem találgatni ezt azt hónapokig. Ha ebből kigyógyult akkor kell a prosztatanagyobbodással foglalkozni . A műtét elött vagy alatta is szoktak biopsziát csinálni, meg ha látnak valami gyanusat. Én is 54 éves koromban kezdtem a tortúrát többször faragták, nem szökőkút de jól el vagyok vele . Most már 72 multam és max, a PSA tesztet csináltatom évente (vagy 5 éve semmi problémám nincs vele)
Ezt megkönnyeztem, mert ugyanígy érzem. Ha az élet ára az volt, hogy a rákos prosztatát el kellett távolítani, akkor ezt dobta a gép alapon el kell fogadni. Sőt boldognak kell lennni, ha van egy szerető társ aki akkor is szereti a férjét , ha nem áll a zászló. Jó egészséget !
És még annyit: az inkontinencia megvan közepesen súlyos, Kegelre, tornára (guggolás, híd) nem hogy nem reagált, hanem egyenesen rosszabbodott. A Kriston torna sem használt semmit. Az Emselláról csak rosszakat olvasok a FB-on (nem használ).
Akupunktúra/akupresszúra bevált-e valakinél?
Köszönöm a válaszokat, tan ácsokat.
(Egy angol szájton olvastam: aki csepeg, annak nem elég "redőzött" a szelepe (korábban miért volt az??). És egy igen érdekes tapasztalat: amikor hólyagtükrözést végeztek (2x is), tehát mechanikusan buzerálták a szelepet, akkor pár napig erős javulás állt be, alig csöpögött. Aztán "visszafáradt". Valami asztringens (összehúzószer) kéne oda lokálisan, de hogy lehetne bevinni és hogy darab ideig kitartson? Hideg vízzel spriccelem a gátam fürdés után, de nem nagyon használ -- pedig minden összehúzódik ...
Jó sok poszot elolvastam, de a kérdésemre nem igazán találtam választ (talán nincs is ...) -- Három éves radikális pr műtött vagyok, fél oldali idegkímélősen, de nincs még csak spontán merevedés sem. A legnagyobb ajzószeres dózisokra sem reagálok, de vákuumozásra szinte a régi méret jön vissza, de "légköri" nyomáson gyorsan összeugrik (gyűrű nem használ) ernyedt állapotra. Tudom, hogy van az injekciózás, de ahhoz egyelőre nincs kedvem. Tehát a négy jól ismert -- fil gyógyszeren kívül tudtok -e ajánlani esetleg eséllyel kecsegtető készítményt, tehát hasonló súlyosságú állapotban bevált bármiféle gemischt. Asszony a régi, de tökéletesen ment vele a műtét előtt. Kis kompenzálást tud nyújtani: here és gátmasszírozás. Igen finom, gyakorlatilag élvezés közelébe jut az emberfia, és az hosszas és tetszés szerint ismételhető állapot. De mégis, legalább egy vaktöltényes (száraz) bevetés lenne az igazi. (Érdekes: 60-70%-os erekciót magamnak tudok csinálni szer nélkül (szerrel se jobbat), és hosszas nyaggatásra el is durran -- némi vizelet spriccelés kíséretében. De azt az óvszer megfogná, ha fel tudnám állítani annyira, hogy beléphessek az asszonyba).)
70+ éves vagyok, a műtét előtt ment, mint húszévesen. Aztán mintha elvágták volna.
Teljesen igazad van, és az eszem tudja is. Nyugdíjazásom elött a területi lift- és kazánfelügyelők főnöke voltam, és mindig azt mondtam beosztottaimnak, hogy amin nem tudsz változtatni, azzal fölösleges magadat izgatni. De más az elmélet. Ugyanakkor mint felügyelőben (revizor) bennem van, hogy senkinek semmit nem hiszek el csak úgy.
Mindenesetre kezdek átbillenni. Azt már "benyeltem", hogy nincsenek évtizedeim,, (apám 97, anyám 93, apai nagymamám 107 évet élt) de hogy ami maradt annak az életminősége olyan amilyen, na ez nehéz. Talán lassan elérem, hogy minden nap ajándék, bármilyen is az.
Jobbulást, és hosszú, és tartalmas életet kívánok mindenkinek.
Szia! Nem tudom jó e ez neked,nekünk! Mikor kiderült a betegségem éjjel nappal a netet bújtam,és egyre szörnyűbb dolgokat találtam.Igy ment ez évekig,rengeteg időt töltöttem azzal,hogy minél több infot szerezzek erről a rohadt betegségről.Orvosi értekezéseket olvastam 100 oldalakon keresztül,aminek a latin kifejezések miatt a felét nem is értettem,de arra jó volt,hogy igen,szar a helyzet! Aztán egyszer csak jött egy fordulat,nem tudom minek köszönhető,de elkezdtem leszarni az egészet.Rájöttem,hogy ugy sem tudom befolyásolni a folyamatot,akkor meg felesleges azzal tölteni a napjaimat,hogy aggódjak a jövő miatt. Nyilván teljesen nem tudtam száműzni az agyamból,de ma már nem ez köti le az időm nagy részét. Próbálok stresszmentesen élni,ami állitólag sokat segit.Lényeg a lényeg,hogy én nem olvasok az itteni fórumon kivül semmi betegséggel kapcsolatos oldalt,járok rendszeresen kontrollokra,együtt működö vagyok a dokimmal,többet nem igen tehetek. Már nem a világ végét latom ebben az egészben,viszont arra nincs receptem,hogy hogy kell ezt elérni. Remélem nálad is eljön az az idő, amikor máshogy gondolsz az egészre és akkor sokkal könnyebbek lesznek a napok!
Van valakinek tapasztalata a TURP műtét helyett elvégezhető lézeres endoszkópos prosztata műtétről ? Sokkal jobbnak tűnik,persze államiban nem lehet megcsináltatni.
Én is az MRI vizsgálatot javaslom, azzal a megjegyzéssel, hogy a radiológus értékelése is lehet kissé téves (a gyakorlottságától függően). De ha nem mutat semmi gyanúsat, akkor az megnyugtató. Van még a PCA3 teszt, ami prosztatamasszás utáni vizeletmintából végzett molekuláris biológiai eljárás, a prosztatarákkal veszélyeztetett páciensek kiszűrésére alkalmas. A rákos sejtekben nagymértékben keletkező "géntermékek" mennyiségét méri a vizeletben.
Ez a rohadt erőtlenség engem is kínoz. A műtét után a Psa lassan emelkedett, de a sugár nem jöhetett szóba, mert hegesedést okozhat, vagyis szűkületet, így helyette hormon bogyót szedtem egy évig. Akkor volt egy féléves abbahagyás, majd tavaly ősz óta ismét kell szednem, mert a psa szép lassan emelkedett.
Novemberben megyek megint laborba. ha az jó lesz, akkor talán abbahagyatja a bogyók szedését.
Egy kevés kerti munka után be kell mennem lefeküdni, de pár perc után folytathatom. Bevásárolni el tudok menni kocsival és ez a lényeg, de alig várom, hogy beüljek a járgányba és hazaérjek.
Emiatt fürdőbe sem merek elmenni, pedig egyetlen szórakozásom volt eddig. Hát ez van, mi ezt fogtuk ki.
Új vagyok a csoportban. 79 éves vagyok, a prosztatával kapcsolatosan nincs egyenlőre semmi kellemetlen érzésem, a vizsgálat prosztata megnagyobbodást mutatott.
Néha éjszaka csupán egy alkalommal kell felkelni, akkor csak vékony sugárban pisilek keveset, Nappal, a vizelet normális, semmi gond.